Δεν τρώει την κροκέτα ....

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Καλημέρα και καλό Χειμώνα να έχουμε ( βιάζομαι , το ξέρω απλα δεν μπορώ το Καλοκαίρι ... )

Λοιπόν

Έχω ενα θηλυκό Μαλτέζ 5μισι μηνών , που εδω και σχεδόν 20 ημέρες δεν τρώει καθόλου ...

Στην αρχή έτρωγε όλο και λιγότερο , μετα καθόλου πρόθυμα ( σαν να τρως επι 5 ημέρες φακές ... ) και τέλος κατάντησε να μην τρώει .

Μέχρι χτες με το ζόρι μεν , αλλα έτρωγε απο το χέρι μου 1-1 τις ίδιες κροκέτες , αλλα με πολύ ζόρι .

Κατα τα άλλα , το μόνο που τρώει είναι κάτι χαζολιχουδιές και λίγο γαλοπούλα που της δίνω , κακώς βέβαια γιατί δεν της δίνω ούτε ζαμπονογαλοπούλες , ούτε κόκκαλα ούτε και ωμά κρέατα .

Την τελευταία φορά που την πήγα στον Κτηνίατρο την βρήκε ψιλοπαχιά και μου είπε να της κάνω δίαιτα .. Αλλα ξερω γω ? Αυτη το κατάλαβε και το πήρε πατριωτικά ?? τι να πω ... :p :p :p

Τον Κτηνίατρο όταν τον ρώτησα , με είπε πως είναι και λόγω ζέστης αλλα και λόγω του οτι αλλάζει δόντια ...

Να αλλάξω τροφή μήπως ?

Της δίνω την Royal Canin mini junior ...

Σκέφτηκα μια λύση να της πάρω άλλη τροφή , αλλα δεν ξέρω ποια εταιρία είναι της ίδιας ποιότητας ...

Βοηθάτε παλικάρια !

Θα ξαναπάω αύριο στον Κτηνίατρο και θα δω τι θα μ πει ...:(:(:(

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οι 20 μέρες είναι πολύ αλλά αν της δίνεις λίγο παριζάκι απο εδώ, λίγο τυράκι απο εκει...

Ο σκύλος κουράζεται?
Έχεις δοκιμάσει να το ξεπατώσεις στην άσκηση?
Ακόμα και τότε δεν θα φάει?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Σταμάτα να ασχολείσαι με την τροφή της και μην την ταΐζεις με το ζόρι.

Αφήνεις το μπολ της 5-10 λεπτά και αν δεν φάει το παίρνεις και την αφήνεις νηστικιά μεχρι το επόμενο γεύμα.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Μέχρι χτες που γυρίσαμε απο τις διακοπές ήταν μια χαρά ζωηρή .
Κανονικά έτρεχε , έπεζε με τα παιχνίδια της , στην παραλία που την έβαζα για περπάτημα έτρεχε κανονικά , με τα άλλα σκυλιά ήταν ζωηρή ( εχω ενα θεματάκι βέβαια εδω , θα κάνω πιο μετά ενα τόπικ στο Εκπαίδευση ) , ολα κανονικά .

Απλά δεν τρώει , τα κόπρανα είναι σαφως λιγότερα και κατουράει λιγότερο .

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Σταμάτα να ασχολείσαι με την τροφή της και μην την ταΐζεις με το ζόρι.

Αφήνεις το μπολ της 5-10 λεπτά και αν δεν φάει το παίρνεις και την αφήνεις νηστικιά μεχρι το επόμενο γεύμα.
λες ε ? :/

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Donzouan επιβεβαιωμένο. Επίσης, όταν τρως και λιγουρεύεται το δικό σου φαγητό να μην της δίνεις τίποτα.

Ένα κουτάβι 5 μήνων που έχουμε εδώ, έχει μάθει ότι δεν πρόκειται να την ταΐσει κανείς οπότε αναγκαστικά πάει και τρώει από το μπολ της. Το οποίο φυσικά μένει το πολύ για 20 λεπτά κάτω και μετά ξαναβγαίνει στο επόμενο γεύμα.
Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις και λίγο νεράκι μέσα στην τροφή για να μαλακώνει λίγο.