Δεν τρώει την ξηρά τροφή !!!


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αστο μια εβδομαδα νηστικο και μετα εαν ζει ακομα δωστου τη και θα την φαει ==))
 




dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Στην Cookie που είναι απίστευτα περίεργη με την ξηρά ανακατεύουμε ένα μικρό κουταλάκι τόνο και την κάνει ΝΑ. Για δοκίμασε... βασικά για να μην πάει χαμένη η τροφή. Εναλλακτικά, αφού έχεις πλέον διαπιστώσει ότι το θέμα της είναι η συγκεκριμένη κροκέτα, ίσως (αν δε δουλέψει ο τόνος, ανακάτεμα, κτλ)να κάνεις την καρδιά σου (και το πορτοφόλι σου!) πέτρα και να την δωρίσεις σε ένα καταφύγιο/φιλοζωϊκή ή να την ταϊσεις σε κάποιο αδεσποτάκι. Τίποτε δεν πάει 'χαμένο' per se :)

Για το μάδημα, πέραν του φυσιολογικού, μπορείς να δοκιμάσεις και λάδι σολωμού. Προσωπικά έχω δει θεαματική βελτίωση στο τρίχωμα -- δίνω 1 κάψουλα 3 φορές την εβδομάδα (παίρνω το λάδι σολωμού της GAP).
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Για εμενα ασε τον σκυλο νηστικο.Δεν θα παθει τιποτα ισα ισα θα αυξησεις και λιγο το αισθημα της επιβιωσης του.Αμα δεν φαει κανε της νηστια 5 μερες.Να δεις πως θα τρωει μετα.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Όσο πας και αυξάνεις τις μέρες νηστείας Κυριάκο! Μια βδομάδα νηστικό το σκυλί δεν είναι εκπαίδευση, είναι βασανιστήριο!
 


Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Γενικά,όταν τα σκυλιά δοκιμάσουν και άλλα κυρίως σπιτικά φαγώσιμα,την ξηρά τροφή δεν την γουστάρουν!
Εγώ δοκίμασα και ανακάτεψα ένα αυγό βρασμένο μαζί και λίγο λάδι. Είχε επιτυχία. Το μόνο που δεν ξέρω για πόσο!!
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Doom εχω σκυλο υπερπεριεργο στο φαι που οπως ειπα πριν εχω κανταντησει να τον ταιζω στο στομα γιατι αυριο παιζουμε Σκοπια σε ειδικη εκθεση γερμανικων ποιμενικων.Αυτα που συμβουλευεις τα δοκιμασα στον δικο μου και τελικα κατελληξα εδω.Δες τα αδεσποτα που εχουν περασει πεινες και εχουν μαθει να εκτιμανε το φαγητο.Τελος παντων ο καθενας αναλογα με την ιδιοσυγκρασια του προσεγγιζει τα πραγματα.Νομιζω παντως πως με το να τους κανουμε τα χατηρια να του αλλαζουμε τροφες να τις ανακατευουμε με οτιδηποτε νοστιμο για να φανε μονο κακο τους κανουμε!
 


Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Κυριάκο μη το λες. Εμένα αδεσποτος ηταν και είναι περίεργος. Στην αρχή, τους πρωτους μηνες, ηταν ακόμα πιο περίεργος που δεν έπαιρνε και ΚΑΘΟΛΟΥ μεζεδάκια. Επειδή εκτός απο περίεργος είναι και αρκετά ευαίσθητος με εμέτους κλπ δεν του παίρνω το μπολ, στη λογική που έλεγε και το άλλο μέλος. Τρώει ακριβως όσο θελει
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Νομιζω παντως πως με το να τους κανουμε τα χατηρια να του αλλαζουμε τροφες να τις ανακατευουμε με οτιδηποτε νοστιμο για να φανε μονο κακο τους κανουμε!
Σ'αυτό συμφωνώ! Ο σκύλος θα φάει ό,τι έχουμε εμείς τη δυνατότητα να του δώσουμε. Ιδανικά θα ήθελε να τρώει το δικό μας φαγητό κι εμείς να τη βγάζουμε με σκυλοτροφή. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν δεν υπάρχει θέμα υγείας, θα φάει την τροφή και θα πει κι ένα τραγούδι. Αλλά διαφωνώ με το να μένει νηστικός 3-4-5 μέρες. Νηστικός μέχρι το επόμενο προγραμματισμένο γεύμα αρκεί για να αλλάξει γνώμη πιστεύω. Άντε να πηδήξει μια μέρα. Μετά θα μάθει ότι αυτό υπάρχει μόνο για φαΐ και θα το εξαφανίζει. Σημαντικό να μην τον ταΐζουμε άλλες μαλακίες στο ενδιάμεσο.
 




Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν είμαι ειδικός, δεν έχω καν γνώσεις στο θέμα.

Θα παραθέσω απλά την εμπειρία μου:

Όταν άφησα για δυο μήνες το 15 μηνών Samoyed μου στους γονείς μου (είμασταν καθ' οδόν από Αυστραλία για Αγγλία) συνέβη το εξής τραγελαφικό:
O Mishka που ήξερε μόνο ξηρά τροφή σε στάνταρ γεύματα ξαφνικά σύμφωνα με την μητέρα μου δεν έτρωγε την πίτσα εκτός αν έβγαζες το περισσότερο τυρί!!!
Βλέπεις η "γιαγιά" ελλείψει (τότε) εγγονιών είχε παραβεί τις εντολές και είχε αφιερώσει τη ζωή της στις γαστριμαργικές αναζητήσεις του Mishka! Και να τα ψητά, να οι μπριζολίτσες (δεν κάνω πλάκα), να και οι πίτσες!
Τον παρέλαβα στο Heathrow 6 κιλά υπέρβαρο, το ίδιο καλό και αγαπησιάρικο σκυλί όπως το είχα αφήσει αλλά με απόλυτη απαξίωση προς την ξηρά τροφή. Δυο εικοσιτετράωρα αργότερα αφού αρνήθηκε 4 φορές την ξηρά και την έβγαλε με νερό άρχισε να μπαίνει και πάλι στον ίσιο δρόμο. Στο μήνα είμασταν ΟΚ και μετά 4 μήνες πίσω στα κανονικά μας κιλά...
 


Lianag

Member
28 Νοεμβρίου 2012
14
2
49
Athens, Greece
Ούτε το ανακάτεμα με άλλη τροφή έπιασε...Έφαγε με όρεξη μόνο με μια κουταλιά κονσέρβα για μια μέρα και μετά πάλι τα ίδια..Αφήστε που έγινε σπαστικιά και μόλις της πλησιάζεις φαγητό έστω και με το χέρι κάνει σαν κατσίκα και χοροπηδάει..Οπότε η τροφούλα θα μοιραστεί σε σκυλάκια γενικώς και η Κυρία Μπουμπού θα μας σπάσει τα νεύρα μέχρι να μπει στη σειρά της ξανά..Όλα τα περίμενα αλλά ότι το συγκεκριμένο σκυλί που μέχρι τους 6-7 μήνες θα μπορούσε να μας φάει όλους θα γινόταν τόσο λιγόφαγη μου ήταν αδιανόητο...Καλή εβδομάδα σε όλους!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU