Δερματίτιδα

sporos

Member
23 Ιανουαρίου 2018
19
4
37
Καλημέρα σας ,
Έχω έναν ελληνικό κόπρο 9 μηνών και μου παρουσίασε δερματίτιδα . Πήγαμε στον γιατρό πρώτη φορά του έδωσε ένα σαμπουάν με οδηγίες να τον κάνουμε μπάνιο κάθε 3-4 μέρες χωρίς καλό ξέπλυμα ώστε να μένει πάνω του αλλά επειδή τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν ξαναπήγαμε και του έκανε ένεση και συνεχίζουμε και το σαμπουάν . Έχει νόημα να πάρω τροφή για δερματικά ή τζάμπα λεφτά ? Αυτή την στιγμή του δίνω την n&d της farmina για κουτάβια και του βάζω και λίγο λάδι σολομού , επίσης μπορώ να του κάνω κάτι ώστε να τον ανακουφίσω λίγο από την φαγούρα γιατί απ'ότι που είπε ο γιατρός θα πάρει χρόνο μέχρι να θεραπευτεί .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Αυτό με το να αφήνεις το σαμπουάν επάνω μου φαίνεται λίγο περίεργο. Τι σαμπουάν είναι? Π.χ. το malaseb αναγράφει ότι σαπουνίζεις το σημείο, το αφήνεις να δράσει 10 λεπτά και μετά το ξεπλένεις πολύ καλά.

• Like
Reactions: spyv and Eroe

sporos

Member
23 Ιανουαρίου 2018
19
4
37
Αυτό με το να αφήνεις το σαμπουάν επάνω μου φαίνεται λίγο περίεργο. Τι σαμπουάν είναι? Π.χ. το malaseb αναγράφει ότι σαπουνίζεις το σημείο, το αφήνεις να δράσει 10 λεπτά και μετά το ξεπλένεις πολύ καλά.
Είναι φυτικό τώρα για μάρκα θα σε γελάσω και δεν είμαι σπίτι να το δω αλλά πιθανόν αν κρίνω από το μπουκαλάκι (γυάλινο με φελλό ) πιθανόν να το φτιάχνει και μόνος του , πάντως οδηγίες χρήσεως δεν είχε .

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Πήρε ξύσμα για καλλιέργεια ο κτηνίατρος ή απλά σου πάσαρε το σαμπουάν;

• Like
Reactions: vrmode

sporos

Member
23 Ιανουαρίου 2018
19
4
37
Πήρε ξύσμα για καλλιέργεια ο κτηνίατρος ή απλά σου πάσαρε το σαμπουάν;
όχι δεν πήρε αν και νομίζω ότι είναι εμφανές τι έχει ο σκύλος , αλλά τι να σου πω γιατρός δεν είμαι να ξέρω αν πρέπει η δεν πρέπει να το κάνει .

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Φυσικά και πρέπει, για να δει τι ακριβώς κουβαλάει πάνω του ο σκύλος και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Πολύ πιθανόν ο σκύλος να χρειάζεται αντιβίωση και όχι μόνο πλύσεις με σαμπουάν.

• Like
Reactions: Eroe

sporos

Member
23 Ιανουαρίου 2018
19
4
37
Φυσικά και πρέπει, για να δει τι ακριβώς κουβαλάει πάνω του ο σκύλος και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Πολύ πιθανόν ο σκύλος να χρειάζεται αντιβίωση και όχι μόνο πλύσεις με σαμπουάν.
πλέον που εκδηλώθηκε η δερματίτιδα κάνει ενέσεις το σαμπουάν είναι συμπληρωματικό , το θέμα μου είναι αξίζει να του πάρω τροφή για δερματικά ? και άν μπορώ να κάνω κάτι να τον ανακουφίσω απο την φαγούρα .

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Όσον αφορά τη φαγούρα, επειδή ο σκύλος μου λόγω δεμοδήκωσης ξυνόταν σαν τρελός, χρειάστηκε να πάρει χάπια για να σταματήσει αυτό. Γι' αυτό και σου είπα προηγουμένως ότι θα έπρεπε να πάρει ξύσμα ο κτηνίατρος.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
πλέον που εκδηλώθηκε η δερματίτιδα κάνει ενέσεις το σαμπουάν είναι συμπληρωματικό , το θέμα μου είναι αξίζει να του πάρω τροφή για δερματικά ? και άν μπορώ να κάνω κάτι να τον ανακουφίσω απο την φαγούρα .
Τι ενεσεις; κορτιζονη;
Αν εχει δεμοδηκωση η μυκητα αχρηστες ειναι.
Ασε τις τροφες βρες την αιτια.
Πρεπει να εξεταστει ο σκυλος για ακαρεα, μυκητες, σταφυλοκοκκο κλπ. Αυτα γινονται αυθημερον. Και μονο εφοσον βρεθει η αιτια χορηγειται καποια αγωγη

• Like
Reactions: vrmode and Tri

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
39
Υπαρχουν χαπια για την φαγουρα αλλα δε θα ηθελα να σου πω γιατι δεν ειμαι γιατρος. Τουλαχιστον ετσι μου ειχε πει ο δικος μου γιατρος. Ρωτα τον γιατρο σου

sporos

Member
23 Ιανουαρίου 2018
19
4
37
Υπαρχουν χαπια για την φαγουρα αλλα δε θα ηθελα να σου πω γιατι δεν ειμαι γιατρος. Τουλαχιστον ετσι μου ειχε πει ο δικος μου γιατρος. Ρωτα τον γιατρο σου
καλά κάνεις και δεν λες για φάρμακα και εγώ δεν θα έδινα χωρίς να ρωτήσω τον γιατρό . Για κάνα μαντζούνι ψάχνω τύπου κομπρέσες χαμομηλιού αλλά δεν ξέρω τι βοηθάει σε αυτή την περίπτωση .

erotakos

Member
23 Ιουλίου 2018
16
2
57
Καλημερα! Επειδη και ο δικος μας εχει θεματα και ειναι και αλλεργικος, πρεπει να το κρινει ο γιατρος εαν προκειται για τροφικη αλλεργια ή κατι αλλο. Να τον πας στον Παπαδογιαννακη. Ειναι δερματολογος, ο καλυτερος και ειναι ο γιατρος μας. Μην πειραματιζεσαι. Απλα τωρα ειναι σε διακοπες. Θα σου ελεγα να του κανεις μπανιο με duxo bio, το αφηνεις με σαπουναδα 10’ και μετα ξεβγαζεις καλα. Μεχρι να τον πας στον γιατρο. Ελπιζω να βοηθησα

sporos

Member
23 Ιανουαρίου 2018
19
4
37
Καλημερα! Επειδη και ο δικος μας εχει θεματα και ειναι και αλλεργικος, πρεπει να το κρινει ο γιατρος εαν προκειται για τροφικη αλλεργια ή κατι αλλο. Να τον πας στον Παπαδογιαννακη. Ειναι δερματολογος, ο καλυτερος και ειναι ο γιατρος μας. Μην πειραματιζεσαι. Απλα τωρα ειναι σε διακοπες. Θα σου ελεγα να του κανεις μπανιο με duxo bio, το αφηνεις με σαπουναδα 10’ και μετα ξεβγαζεις καλα. Μεχρι να τον πας στον γιατρο. Ελπιζω να βοηθησα
Δεν πειραματίζομαι όπως έγραψα απο την αρχή έχει πάει στον γιατρό έχει γίνει διάγνωση και ακολουθεί αγωγή . Η ερώτηση ήταν τι μπορώ να κάνω για να ανακουφιστεί απο την φαγούρα μέχρι να δράσει η αγωγή αλλά το έλυσα και αυτό και ήδη ο σκύλος πάει πολύ καλύτερα .

Christina02

Member
4 Δεκεμβρίου 2015
17
15
Καλησπέρα!
Ο δικός μου έχει βγάλει κάμποσα δερματολογικά με αποκορύφωμα εχθες να εκδηλώσει πυόδερμα.
Γενικά η δική μου κτηνίατρος είναι αρκετά συντηρητική όσον αφορά τα φάρμακα - δεν θέλει να τα φορτώνει με το παραμικρό- αυτό που μου είχε προτείνει εμένα και βοήθησε στην φαγούρα είναι να του βάζω αρεωμένο hibitane scrub στην περιοχή που είχε κοκκινίλες και ξυνόταν μετά απο κάθε βόλτα και μετά να στεγνώνω με μία πετσέτα ταμποναριστά!
Κορτιζόνη σκέψου του έδωσε πρώτη φορά τώρα μαζί με αντιβίωση και κορτιζονούχα αλοιφη που έκανε πληγή ολόκληρη. Τώρα δεν ξέρω αν είναι τόσο έντονο το θέμα για να κάνει ενέσεις κτηνίατρος δεν είμαι αλλα εμείς ενέσεις δεν κάναμε...
Επίσης η τροφες τυπου sensitive δεν ξερω κατα πόσο έχουν βοηθήσει εγω ξεκίνησα εδω και 6 μήνες λόγω γαστρεντερικων διαταραχων, αλλα στα δερματικα δεν είδα κάποια διαφορά προς το παρον

• Like
Reactions: setterxazo

sporos

Member
23 Ιανουαρίου 2018
19
4
37
Καλησπέρα!
Ο δικός μου έχει βγάλει κάμποσα δερματολογικά με αποκορύφωμα εχθες να εκδηλώσει πυόδερμα.
Γενικά η δική μου κτηνίατρος είναι αρκετά συντηρητική όσον αφορά τα φάρμακα - δεν θέλει να τα φορτώνει με το παραμικρό- αυτό που μου είχε προτείνει εμένα και βοήθησε στην φαγούρα είναι να του βάζω αρεωμένο hibitane scrub στην περιοχή που είχε κοκκινίλες και ξυνόταν μετά απο κάθε βόλτα και μετά να στεγνώνω με μία πετσέτα ταμποναριστά!
Κορτιζόνη σκέψου του έδωσε πρώτη φορά τώρα μαζί με αντιβίωση και κορτιζονούχα αλοιφη που έκανε πληγή ολόκληρη. Τώρα δεν ξέρω αν είναι τόσο έντονο το θέμα για να κάνει ενέσεις κτηνίατρος δεν είμαι αλλα εμείς ενέσεις δεν κάναμε...
Επίσης η τροφες τυπου sensitive δεν ξερω κατα πόσο έχουν βοηθήσει εγω ξεκίνησα εδω και 6 μήνες λόγω γαστρεντερικων διαταραχων, αλλα στα δερματικα δεν είδα κάποια διαφορά προς το παρον
ευχαριστώ για την απάντηση , οι ενέσεις είναι αντιφλεγμονώδεις και κάνει μία κάθε 2 εβδομάδες δεν είναι κορτιζόνη γενικά η δερματίτιδα μας γυρόφερνε καιρό και το προσπαθούσαμε με σαμπουάν και συμπληρώματα διατροφής . Μετά την πρώτη ένεση με το σαμπουάν το οποίο το χρησιμοποιούμε με την διαδικασία που ανέφερες και με χαμομήλι σταμάτησε η φαγούρα και πάμε πολύ καλά και χρησιμοποιούμε και αλοιφή αλόης , τροφή δεν πήρα για να δω αν θα κάνει διαφορά .

Christina02

Member
4 Δεκεμβρίου 2015
17
15
τροφή δεν πήρα για να δω αν θα κάνει διαφορά .[/QUOTE said:
Καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνιατρο αν μπορει να σου προτεινει κάποια τροφή λόγω δερματικων
και τυχον ευαισθησιας γιατι ειναι κουταβι ακομα! Ωραια απο τη στιγμη που έχει αποτέλεσμα keep going!