Καλησπέρα σας είμαι νέα στο φόρουμ και θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα. Το σκυλάκι μου , ημίαιμο 4 ετών εμφάνισε ξαφνικά πριν από 6 μήνες απώλεια τριχώματος στα αυτιά και έντονες φολίδες. Συμμετρικά και στα δύο αυτιά που όλο και χειροτέρευε. Ο κτηνίατρος μας έκανε τεστ για βακτήρια και μύκητες και μέχρι να βγούν τα αποτελέσμαατα πήρε θεραπεία για μύκητες χωρίς να υπάρχει βελτίωση. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και μας κατέυθυνε σε ειδικό δερματολόγο για ζώα (στον άλιμο). Ο δερματολόγος έκανε εξετάσεις και ξέσμα και επειδή δεν βρήκε κάτι το ανησυχτικό μου είπε κάτι για ανοσοαπόκριση του σκύλου. Σαν αντίδραση του ανοσοποιητικού του σε κάτι (αλλεργία, φάρμακο, οτιδήποτε) με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει αίμα σε καποια σημεία και έτσι να πέφτουν οι τρίχες και να δημιουργείται φλεγμονή και ξηρότητα. Χορήγησε κυκλοσπορίνη για 2,5 μήνες και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Συνεχίζουμε το φάρμακο ενώ έχουν περάσει 6 μήνες (που απο όσο καταλαβαίνω δεν είναι καλό για το ζώο να παίρνει ανοσοκατασταλτικά τόσο καιρό) και πλέον το σκυλί χειροτερέυει. Πέφτουν πάλι οι τρίχες στα αυτιά , έχει ξηροδερμία και τώρα έχει φαγούρα στο σώμα (που πριν δεν είχε) και ξηροδερμία και κενά τριχώματος σε μερικά σημεία (που πριν δεν είχε). Έχω απελπιστεί καθώς είμαι σίγουρη ότι ο κτηρνιάτρος θα μου πεί να συνεχίσω το φάρμακο ή θα με χρεώσει άπειρα λεφτά για εξετάσεις. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον κτηνίατρο απλώς προσπαθώ να βρω μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα του σκύλου μου.