Δερματικά (σπυράκια)

stavros.m.

Well-Known Member
11 Μαρτίου 2010
58
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
το ιδιο προβλημα εχω και εγω με τον δικο μου.
τα εμφανισε το καλοκαιρι και υπεθεσα οτι ειναι απο την συνεχη εκθεση του στον ηλιο-του αρεσει να καθεται με τις ωρες-τοτε ηταν 7 μηνων,αρα συμπεραινω οτι δεν εχει να κανει μετα την ενηλικιωση οπως προαναφερθηκε.ο κτηνιατρος μου συνεστησε μπανιο 2 φορες την εβδομαδα και ξερετε τι θα πει αυτο...για περιπου 3 μηνες.δεν θελω να σε προβληματισω αλλα θα αργησει να το ξεπερασει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Μήπως περπάτησε/κυλίστηκε σε τίποτα περίεργα χόρτα?

Το σαμπουάν το αραιώνεις σε νερό πριν το βάλεις πάνω του? Και φαντάζομαι το ξεπλένεις πολύ καλά...?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Τα δερματικά είναι μεγάλος μπελάς και θολό τοπίο. Συνήθως κάνουμε τα πάντα να τα αντιμετωπίσουμε και αφού μας έχει βγει η ψυχή και εμάς και των σκυλιών μας, στο τέλος κάποια στιγμή περνάνε από μόνα τους. Ευτυχώς που δεν φαγουρίζεται και δεν τον ενοχλούν, τον κακομοίρη.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
αμαλια....
με τον αλντο τωρα το προβλημα το καταλαβα γρηγορα και σταματησε στην αρχη του... και μαλιστα ηδη αρχισαν να εξαφανιζονται...
με τον μακαριτη ομως... την πατησα και τον ειχα κανει πειραματοζωο....
αν θελεις το μονο που μπορεις να κανεις αλλεργιογονο τεστ να βρεις σε τι εχει αλλεργια και παλι μπορει υπαρχει πιθανοτητα να μην το ανακαλυψεις....
οι γιατροι στην θεσσαλονικη κανανε πειραματα με τον μακαριτη στο θεμα της αλλεργιας.... απο μαρτη μεχρι σεπτεμβρη... ειχαμε συνεχεια...
μετα ηρεμουσε..
αντιβιωσεις δεν εφερναν αποτελεσμα... η κορτιζονη τα εξαφανιζε αλλα μολις σταματουσε εμφανιζονταν ξανα.....
το να ξεκινας και σταματας κορτιζονη κι επικινδυνο για την υγεια ειναι και δεν ειναι λυση.....
ασε να κανει τον κυκλο του και αρχισε να καταγραφεις σε ημερολογιο ωστε να αρατηρησεις ποτε εμφανιζεται... η κανε το τεστ.

stavros.m.

Well-Known Member
11 Μαρτίου 2010
58
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
επισης ξεχασα να αναφερω οτι τα μπανια συνοδευονταν απο αντιβιωση για 2 εβδομαδες η οποια απλως βοηθαει το σαμπουαν που κανει ολη την δουλεια.
δεν του εδωσα τιποτα σε κορτιζονη.ειδα φοβερη βελτιωση χωρις ομως να εχουμε λυσει το προβλημα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
Μηπως ο Ηλιας ειναι κολλητος με τον Γιωργο εδω στην Δραμα και ηταν 10 χρονια μαζι στην Γερμανια???
μηπως ο Γιωργος ηταν μεσα στους πρωτους που εφεραν Ντογκος απο την Αργεντινη?και εχω δει τα σκυλια του και εχουμε συζητηση και για το προβλημα?
Το λαδι θα σε σωσει ακουσε με Αμαλια,αφου με τα φαρμακα δεν εχουν λυσει το προβλημα αυτο σε ολον τον πλανητη γαμωτο,θα το λυσει ο γιατρος σου πιστευεις????
ακριβως ηλια.... ο μακαριτης που λεω σκυλι του γιωργου ηταν......
γι αυτο και το ξερω.... και ειχα μιλησει και με τον γιωργο ...οποτε κοψε τις @@@ριες και σταματα πια να κανεις εντυπωση... γιατι εμεις τοσο καιρο κανουμε υπομονη.... και φτανει πια .... καποια στιγμη με αυτα που λες γινεσαι κι επικινδυνος... ενταξει???

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σοβαρολογεις????τι εχω πει εγω εδω μεσα το οποιο ειναι επικυνδυνο?το λαδι???που ειναι δοκιμασμενο???
η οτι τα Ντογκο εχουν δερματικα ???σταματηστε επιτελους να νιωθετε οτι σας επιτιθετε καποιος οταν σας λεει την αληθεια,το παιρνετε προσωπικα και ρατσιστικα λες και δεν ξερουμε εμεις απο σκυλια,πολυ ιδιοκτητες απο μερικες ρατσες αισθανονται οτι εχουν σκυλια απο αλλον πλανητη.
Και να κοπουν οι μαγκιες τυπου παπαριες κ.τ.λ. δεν θα τα ανεχομαι επ απειρον
σωπα ρε κανεις υπομονη???πανω σε αυτα που λεω εγω δηλαδη???
εγω εχω το δικο μου στυλ και γραφω οτι θελω και οπως θελω μεσα στα πλαισια και τους κανονισμους τυ φορουμ,και να εισαι ευτυχισμενος που ειμαι εδω.
Σε τι ηλικια πεθανε το σκυλι που ειχες απο τον Γιωργο?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
αμαλια μην κανεις τιποτα!!!!
το λαδι το ειχα δοκιμασει αρκετα χρονια πριν γνωρισω τον ηλια.....
σε μερικες περιπτωσεις κανει θαυματα στο συγκεκριμενο ομως δυστυχως ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
αν βαλεις λαδι θα ξεραθει και θα δημιουργησει πληγη και θα το κανει χειροτερο... και την επομενη φορα που θα υπαρξει παλι η αιτια επειδη το λαδι δεν καταπολεμα την αιτια... παλι θα τρεχεις απο την αρχη.
χωρις παρεξηγηση τωρα.....
τον γιωργο που αναφερει μιλαει για το εκτροφειο ALMA DE GRIEGO
Με τον εκτροφεα δεν ειχα κανενα παραπονο....ισα οσα που οποτε τον χρειαστηκα.... ηταν διπλα μου...
κι εκεινος στο θεμα της αλλεργιας ειχε σηκωσει τα χερια ψηλα...
απλα μου ειχε πει να μην ΚΑΝΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ο σκυλος που ειχα ηταν απο τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ντογκο που εχω δει....ζωντανα και σε φωτογραφιες....
αν οταν ενδιαφερθηκα για το τωρινο ντογκο ασχολιοταν με την εκτροφη ενεργα απο τον ιδο πιθανα να ειχα ξαναπαρει....

οποτε ηλια οταν δινεις συμβουλες και για να τους δωσεις εγκυροτητα βαζεις στο στομα σου ονομα επωνυμων εκτροφεων να προσεχεις πολυ....
γιατι γινεσαι επικινδυνος.... οχι για το τι θα παθει το σκυλι αν του βαλεις λαδακι αλλα για την υποληψη του εκτροφεα που συστηνει λαδακι!!!!
κι εφοσον δεν ειναι παρων να μου επιτρεψεις να υπερασπιστω εγω τον εκτροφεα που εχω σε υποληψη....
και αν ειναι και φιλος σου 2 φορες ντροπη σου
αν θελεις τωρα μπορεις να του δωσεις χαιρετισμους απο τον πετρο πεσ του απο θεσσαλονικη....
τωρα ποτε και γιατι πεθανε ο σκυλος μου... αυτο δεν σε αφορα και ειναι οφ τοπικ

τα νευρα μου πρεπει να τα ελεγχω...
δεν θα ξεραθει αλλα θα καταληξει σε πληγη....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τι λες μωρε ξερεις τι λες???να βαλω εγω εγκυροτητα στα λογια μου?αυτο το εκανα για να καταλαβεις οτι τα Ντογκο τα γνωριζω και δεν ειμαι ασχετος,οσο για τον Γιωργο γνωριζομαι 20 χρονια και βαλε καθε μερα ηταν στο μαγαζι μου και πιναμε καφε και ακομα βρισκομαστε τακτικα και τα λεμε,τον Γιωργο να προσβαλω???σοβαρα μιλας???με ποιον τροπο???θελεις να βγαλω φωτο την μια σκυλα που εχει τωρα να δεις σε τι κατασταση ειναι???πιο πολυ κοκκινο παρα ασπρο ειναι το σκυλι,εγω δεν κρυβω τιποτα και κανεναν ολα στο φως.
Το λαδι το βαζουν και παιδια στην ακμη και δεν ξεραινεται και θα ξεραθει ο σκυλος???εχεις δει εσυ λαδι που ξεραινει???τα πιο πολλα απο τα σαμπουαν σκυλων εχουν μεσα αυτο το λαδι,αλλα σε πολυ μικρη ποσοτητα γιατι ειναι ακριβο 10μλ απο 3 ευρω εως 15 αναλογα με το μαγαζι.
Επικυνδυνο ειναι να ξερει ολος ο πλανητης οτι η ρατσα εχει προβλημα με το δερμα και εσυ να το παιζεις αδιαφορος,και να μου τσαμπουνας χαζομαρες οτι απο το μυαλο μου τα βγαζω και οτι ειναι απλα το δερμα ροζ,μεχρι ποτε θα το κανετε αυτο εδω μεσα επιτελους???πειτε αληθειες για τα σκυλια σας οχι παρλαπιπες
και ειπα να γραψω απο την αρχη και να προλαβω το κακο αλλα ορισμενοι εδω μεσα απλα δεν παιζεστε.
Σε ρωτησα σε τι ηλικια γιατι ειπες 10 φορες εμενα επικυνδυνο,μηπως θα πρεπει να ξανασκεφτεις τι λες???ειδικα εσυ,και σε ποιον???

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
ειναι γεματο κοκκινιλες το σκυλι του?????
και δεν του εχουν περασει με το tea tree που χρησιμοποιει?????
περιεργο πινετε καφε πριν λιγο ειπες οτι το συστηνει και ο ιδιος γιατι δεν γινεται καλα το σκυλι του.?????
ή μηπως το χρησιμοποιησε και ειναι σεαυτη την κατασταση...???? φασκεις και αντιφασκεις....
γινε επιτελους σοβαρος.... και μαθε να διαβαζεις..... τι λεμε....

οφ τοπικ
το φιλα του γιωργου τι εγινε αληθεια....?????

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω οταν ηρθα Φιλα στον Γιωργο δεν ειδα,ειπε οτι ειχε αλλα δεν εχω δει εγω ουτε φωτος.
Για πες που εγραψα εγω οτι ο Γιωργος συστηνει το λαδι?ποιος πρεπει να μαιθει να διαβαζει??
Το να κανω παρεα με τον Γιωργο και να πινω καφε δεν σημαινει με τιποτα οτι ασπαζομαι η ασπαζεται τις δικες μου αποψεις περι σκυλων.
για κανε ενα κοπι που να εχω γραψει εγω οτι ο Γιωργος συστηνει το λαδι,αντε να σε δω,μην μου βαζετε λογια που δεν εχω πει ρε γαμωτο,πολυ τακτικα συμβαινει αυτο,τυχαιο???και μιλας και για σοβαροτητα ρε γαμωτο???και φασκω και αντιφασκω??ΔΙΑΒΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
Μηπως ο Ηλιας ειναι κολλητος με τον Γιωργο εδω στην Δραμα και ηταν 10 χρονια μαζι στην Γερμανια???
μηπως ο Γιωργος ηταν μεσα στους πρωτους που εφεραν Ντογκος απο την Αργεντινη?και εχω δει τα σκυλια του και εχουμε συζητηση και για το προβλημα?
Το λαδι θα σε σωσει ακουσε με Αμαλια,αφου με τα φαρμακα δεν εχουν λυσει το προβλημα αυτο σε ολον τον πλανητη γαμωτο,θα το λυσει ο γιατρος σου πιστευεις????
δηλαδη εδω τι εννοει ο ποιητης?
κολλητος 20 χρονια με τον γιωργο???
πριν 10 χρονια περιπου δεν ειχε φιλα? πριν 8? περιεργο.... εγω φιλα ειχα δει σπιτι του....

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Να μείνουμε εντός θέματος και όλα τα υπόλοιπα, περί γνωστών και φίλων μπορείτε να τα πείτε και με π.μ. ή κάποιο άλλο τρόπο επικοινωνίας.

Επίσης, οι απαντήσεις να γίνονται με ήρεμο και κόσμιο τρόπο ακόμα και αν δεν συμφωνούμε όλοι.Δεν προσθέτουν κάτι οι ύβρεις και οι ειρωνείες στις απόψεις κανενός.

Ευχαριστούμε!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
γενικα ειναι γνωστο οτι το Ντογκο εχει μεγαλο θεμα μετα απο την ενηλικιωσει με κοκκινιλες η οποιες σε πολλες περιπτωσεις γινονται πληγες.
Το ντόγκο δεν έχει θέμα με "κοκκινίλες"... όλα τα λευκά κοντότριχα σκυλιά έχουν πρόβλημα με δερματικές παθήσεις κι όχι με "κοκκινίλες".
Αυτά που στα ντόγκο γίνονται πληγές είναι συνήθως σταφυλόκοκκος και όχι "κοκκινίλα"!

Συνεχιζεις την πλακα μαλλον???ειπαμε ντογκο δεν εχω αλλα και τυφλος δεν ειμαι,το δερματικο προβλημα τον ντογκο απασχολει κατι χιλιαδες ιδιοκτητες.
Το Tea Tree δεν ειναι μονο για μυκητιασεις αλλα ειναι και αντισηπτικο,και λιπαινει κιολας ταυτοχρονα καθοτι λαδι.
Δεν ειναι αλλεργια ειναι απο ακαρια τα οποια βρισκονται στο γρασιδι,και αυτα παθαινουν με το λαδι,το προβλημα ειναι γνωστο σε πολλα ντογκο,μασχαλες,κοιλια,γονατα,και γενικα σημεια με λιγο τριχωμα απο εκει ξεκιναει και παει μεχρι την πλατη.
Το Tea tree oil δεν είναι ακριβώς λάδι, αλλά απόσταγμα και δεν λιπάινει! Για αυτόν τον λόγο είναι και κατάλληλο για χρήση στην ακμή και μάλιστα σε διάλυμα μικρότερο του 5%. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές, αλλά δεν ξέρω πόσο δοκιμασμένη είναι η εφαρμογή του στον σκύλο.

Ακάρεα θα φαίνονταν σε μικροσκοπική εξέταση του ξύσματος.

Οι αλλεργίες μπορούν να προέρχονται απ' οτιδήποτε. Εγώ θα κράταγα σταθερό το είδος της τροφής, θα έκοβα τα μεζεδάκια και τα φρούτα, θα ελάττωνα τα μπάνια και θα περίμενα παρακολουθόντας προσεκτικά την εξέλιξη.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και για σταφυλοκοκο κανει το λαδι και ειναι και πολυ καλο,υπαρχει ετσι και αλλιως σε ανθρωπινα και σκυλοσαμπουαν,πυτιριδα,πληγες,πλυση γεννετικων οργανων γυναικων,αρθριτιδα,ψειρες,ψυλλους,ακμη,στοματικες πλυσεις,ευαισθητα μαλλια η τριχωμα σκυλου ευθραυστο,τσιμπηματα εντομων,καθαρισμο προσωπου,κακοσμια ποδιων,μυκητισεις ποδιων ανθρωπων και σκυλων,μεχρι και στο νερο σφουγγαρισματος αν μπει σκοτωνει μυκητες και μουχλα,σκοτωνει ολους τους μυκητες,και τα παρασιτα δερματος,κ.α.,και χρησημοποιηται σε ολον τον κοσμο,παρενεργειες δεν εχουν ακουστει,εκτος απο τις γατες(που ετσι οπως γλειφονται δεν μπορεις να βαλεις τιποτα στο τριχωμα).
Εγω το βαζω παντα στα σκυλια μου σε πληγες,σε μυκητες,σε ωτιτιδες,και γενικα οτιδηποτε παραξενο δω στο δερμα,το εβαλα και σε μια πληγη 10Χ10 εκατοστα και 10 βαθος σε ενα αδεσποτο Ντομπερμαν και σωθηκε ουτε ραμματα ουτε τιποτα,μιλαμε για τρυπα που τα σκουληκια εκαναν παρτυ και συνηρθε σε 7 ημερες στον δρομο.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δεν είναι σταφυλόκοκκος αυτό που έχει ο Diego της AmaliaZ!

Για τις στοματικές πλύσεις στον σκύλο με tea tree oil σε παρακαλώ να μην το ξανασυζητήσουμε!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν (κάκωση για να μην παρεξηγηθώ) το tea tree oil τελικά…

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Για την δικη σου κακωση το δοκιμασες Ροτι και δεν εκανε τιποτα?θα πρεπει να ειναι πιο συμπυκνωμενο ισως.
Προμι λες δηλαδη οτι ειναι αλλεργια?εγω για σημαδια απο γρασιδι και ακαρια το ακουω,γιατι εχω ακουσει κι οτι το Ντογκο εχει αν θεμα με το κλεισιμο πληγων η γρατζουνιες,οτι δηλαδη μολυνονται ευκολα.