Δερματικός Σταφυλόκοκκος

linaki_ath

Member
12 Οκτωβρίου 2008
8
0
Καλησπέρα.
Η σκυλίτσα μου προσφάτως πέρασε 2 φορές το δερματικό σταφυλόκοκκο που εξαλείφθηκε με augmentin μετά από επίσκεψη στον κτηνίατρο.. Από ότι είδα, δεν έχει εμφανίσει κάτι άλλο, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει έντονη μυρωδιά άσχημη από μέσα από τα αυτιά της, παρόλο που έχει κάνει μπάνιο, συνεχίζει αυτή η έντονη μυρωδιά.. Μήπως επειδή της πλένω και τα αυτιά στο μπανάκι έχει τέτοια οσμή ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο? Κάποιοι μου λένε ότι ίσως είναι σηψαιμία από το σταφυλόκοκκο που μπορεί να έχει προχωρήσει στα όργανα της ή το εσωτερικό των αυτιών της και με αποτέλεσμα μη αναστρέψιμο, όπως και ο θάνατος.. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή μπορώ να αποφύγω το κτηνίατρο με κάποια συμβουλή σας?
Ευχαριστώ και περιμένω άμεσες απαντήσεις γιατί πραγματικά από όσα έχω ακούσει.. Δεν είμαι και στην καλύτερη ψυχολογία..:(

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή μπορώ να αποφύγω το κτηνίατρο με κάποια συμβουλή σας?
Καλησπέρα!

Δεν ξέρω να σου απαντήσω για το συγκεκριμένο θέμα που σε απασχολεί.
Ξέρω όμως ότι κανενός μας η γνώμη δεν θα πρέπει να γίνεται υποκατάστατο της γνώμης του γιατρού σου! Ειδικά αν πρόκειται για κάτι που σε ανησυχεί τόσο πολύ!

Αν δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό που βλέπει τον σκύλο σου, άλλαξε γιατρό ή πάρε τη γνώμη τη γνώμη ενός δεύτερου γιατρού. Προσπαθώντας να αποφύγεις την επίσκεψη πάντως, μόνο καλό δεν κάνεις :-|

Edit: Το μόνο που ξέρω για την άσχημη μυρωδιά στα αυτιά είναι ότι μπορεί να οφείλεται σε ωτίτιδα. Αλλά γιατρός ΔΕΝ είμαι ;)

linaki_ath

Member
12 Οκτωβρίου 2008
8
0
Καλησπέρα!

Δεν ξέρω να σου απαντήσω για το συγκεκριμένο θέμα που σε απασχολεί.
Ξέρω όμως ότι κανενός μας η γνώμη δεν θα πρέπει να γίνεται υποκατάστατο της γνώμης του γιατρού σου! Ειδικά αν πρόκειται για κάτι που σε ανησυχεί τόσο πολύ!

Αν δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό που βλέπει τον σκύλο σου, άλλαξε γιατρό ή πάρε τη γνώμη τη γνώμη ενός δεύτερου γιατρού. Προσπαθώντας να αποφύγεις την επίσκεψη πάντως, μόνο καλό δεν κάνεις :-|

Edit: Το μόνο που ξέρω για την άσχημη μυρωδιά στα αυτιά είναι ότι μπορεί να οφείλεται σε ωτίτιδα. Αλλά γιατρός ΔΕΝ είμαι ;)
Απλά προσπαθώ να αποφύγω την επίσκεψη γιατί είναι δύσκολη περίοδος οικονομικά και μήπως είχε κάτι παρόμοιο στο δικό του ζωάκι και να δω τι μπορώ να κάνω. Απλά για τη μυρωδιά ανησυχώ μήπως είναι κάτι υπολειπόμενο από τον σταφυλόκοκκο.. Μπορεί να γίνει αυτό? Και στο μπάνιο μπορώ να πλένω τα αυτάκια, ε? Τώρα αν συνεχίσει αναγκαστικά θα παω σε γιατρό.. Και φυσικά τον εμπιστεύομαι απλά δε γίνεται μετά τη θεραπεία να εμφανίζει άσχημη μυρωδιά, τουλάχιστον σε πολύ πιο μικρό χρονικό διάστημα από το κανονικό

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τα αυτιά αποφεύγεις να τα πλένεις σε κάθε περίπτωση (άσχετα με το αν είναι/ήταν άρρωστο). Μπορείς να τα καθαρίζεις με υγρό που είναι για αυτή τη δουλειά.

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω

linaki_ath

Member
12 Οκτωβρίου 2008
8
0
Τα αυτιά αποφεύγεις να τα πλένεις σε κάθε περίπτωση (άσχετα με το αν είναι/ήταν άρρωστο). Μπορείς να τα καθαρίζεις με υγρό που είναι για αυτή τη δουλειά.

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω
Οκ σε ευχαριστώ πολύ.. Εννοείς καθόλου να μην τα πλένω ε? Δε μιλάω για το εσωτερικό του αυτιού και βαθιά για το πλύσιμο πάντως..

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το καθάρισμα με υγρό το εννοούσα για το εσωτερικό του αυτιού.
Επειδή όμως τα αυτιά είναι ευαίσθητα και αν μπει νερό μέσα στο αυτί μπορεί να του κάνει ζημιά, καλό είναι να το αποφεύγεις γενικώς.

Από ότι βλέπω το σκυλάκι σου δεν είναι μακρύτριχο, οπότε δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να επιμένεις στο πλύσιμο των αυτιών. Για το εξωτερικό αρκεί ένα πέρασμα με βρεγμένο πανί ή με προσοχή βρέχοντας το χέρι σου και μετά το αυτί κατά το μπάνιο. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μέθοδο που προτείνεται συχνά, να βουλώνεις τα αυτιά του με βαμβάκι (αν και προσωπικά δεν το κάνω γιατί θεωρώ ότι έχει κι αυτό το ρίσκο του: να μείνει κομματάκι μέσα στο αυτί ή να ποτίσει και το βαμβάκι και να μεταφέρει το νερό μέσα...και είναι και ταλαιπωρία!).

Για το μπάνιο γενικότερα μπορείς να δεις και εδώ: Μπάνιο σκύλου

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κάποιοι μου λένε ότι ίσως είναι σηψαιμία από το σταφυλόκοκκο που μπορεί να έχει προχωρήσει στα όργανα της ή το εσωτερικό των αυτιών της και με αποτέλεσμα μη αναστρέψιμο, όπως και ο θάνατος.. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή μπορώ να αποφύγω το κτηνίατρο με κάποια συμβουλή σας?
Μα είναι δυνατόν να συντάσσεις μαζί αυτές τις δύο προτάσεις? :p :rolleyes:

Πήγαινε στον κτηνίατρο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάποιοι μου λένε ότι ίσως είναι σηψαιμία από το σταφυλόκοκκο
Aυτοι οι καποιοι ειναι κτηνιατροι?

Κανε αυτο που σου ειπε ο denis!

linaki_ath

Member
12 Οκτωβρίου 2008
8
0
οκ.. μάλιστα, πολύ βοηθητικοί.. καλή συνέχεια. μάλλον δεν έγινα κατανοητή..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ο σκύλος ενδέχεται να έχει ωτίτιδα και αν δεν τον δει κτηνίατρος ώστε να την διαγνώσει, ο σκύλος ενδέχεται να υποφέρει αργότερα. Είχες ποτέ ωτίτιδα και να μην ακολουθήσεις καμιά φαρμακευτική αγωγή; Αν ναι καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται, αν όχι να σου πω ότι καθότι μέσα στο κεφάλι, πονάει ΠΟΛΥ!
Κανένας δεν μπορεί να κάνει διαδικτυακή διάγνωση, ούτε και να πάρει το ρίσκο να σου πει να μην πας το σκυλί στο γιατρό.
Το μόνο που μπορεί είναι να σου πει πώς να περιποιείσαι τα αυτιά του για να μην προκαλέσεις εσύ ωτίτιδες.

Για ποιό λόγο ακριβώς θυμώνεις; Επειδή κανένας δε θέλει να παίξει το ρόλο του διαδικτυακού κτηνίατρου της κακιάς συμφοράς εις βάρους της υγείας του σκύλου σου; Θα μας τρελάνεις;

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Για κανέναν λόγο δε ρίχνουμε νερό μέσα στα αυτιά του σκύλου και ούτε τα πλένουμε όπως πλένουμε το υπόλοιπο σώμα του ζώου.

Αν έχουν φτάσει σε επίπεδο να μυρίζουν πρέπει να επισκεφθείς τον κτηνίατρο ΑΜΕΣΑ καθότι το ζώο σου υποφέρει. Η ωτίτιδα δεν είναι κάτι συγκεκριμενο, σημαίνει φλεγμονή μέσα στο αυτί. Είναι ΕΠΩΔΥΝΟ, όπως σου είπε και η Loukia, και χρήζει ΑΜΕΣΗΣ φαρμακευτικής αγωγής αναλόγως με την περίπτωση. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες του τι μπορεί να είναι.
Και φυσικά μην προσπαθήσεις σε παρακαλώ να βάλεις ανθρώπινες ωτικές σταγόνες, τα ανθρώπινα φάρμακα στην πλεοψηφία τους δεν προορίζονται για χρήση σε ζώα.

linaki_ath

Member
12 Οκτωβρίου 2008
8
0
Για κανέναν λόγο δε ρίχνουμε νερό μέσα στα αυτιά του σκύλου και ούτε τα πλένουμε όπως πλένουμε το υπόλοιπο σώμα του ζώου.

Αν έχουν φτάσει σε επίπεδο να μυρίζουν πρέπει να επισκεφθείς τον κτηνίατρο ΑΜΕΣΑ καθότι το ζώο σου υποφέρει. Η ωτίτιδα δεν είναι κάτι συγκεκριμενο, σημαίνει φλεγμονή μέσα στο αυτί. Είναι ΕΠΩΔΥΝΟ, όπως σου είπε και η Loukia, και χρήζει ΑΜΕΣΗΣ φαρμακευτικής αγωγής αναλόγως με την περίπτωση. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες του τι μπορεί να είναι.
Και φυσικά μην προσπαθήσεις σε παρακαλώ να βάλεις ανθρώπινες ωτικές σταγόνες, τα ανθρώπινα φάρμακα στην πλεοψηφία τους δεν προορίζονται για χρήση σε ζώα.
ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι ρίχνω νερό μέσα στο αυτί.. Η πλύση γίνεται ως εκεί που πρέπει. Απλά μια ερώτηση έθεσα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει για να ξέρω σε περίπτωση που τυχόν μπει νερό.. Είχα ξανά σκυλί απλά στην επαρχία και σε εξωτερικό χώρο ΠΑΝΤΑ και κάποια πράγματα εδώ Αθήνα είναι διαφορετικά μιας και η σκυλίτσα είναι ΜΕΣΑ στο σπίτι και ΟΧΙ έξω όπως είχα συνηθίσει τόσα χρόνια..
Όσο για τις σταγόνες δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο.. Το σκυλί δεν είναι άνθρωπος παρόλο που του φερόμαστε σαν να είναι.. Το περισσότερο που έχω κάνει είναι η εφαρμογή Betadine
Όσο για τον κτηνίατρο έχω σήμερα ραντεβού. Ευχαριστώ

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr