Δερματικό πρόβλημα

ichigo_gr

Member
3 Ιουλίου 2018
18
6
42
Φέρτε κτηνιάτρους να τους κάνουμε σεμινάρια.

Πραγματικά οι περισοτεροι κτηνίατροι απο δερματικά εχουν
μεσάνυχτα (και απο αλλα πολλα)
Άρα καλά κάνω και δεν τους εμπιστεύομαι; Και τι κάνω τώρα; Ήδη μου έχουν φύγει κοντά στα 400 ευρώ από τον Μάρτιο που με πείσανε να κάνω το εμβόλιο του Καλαζααρ για το "καλό" του σκύλου. Και απότι φαίνεται μόνο καλό δεν είδε... 100 ευρώ οι δυο δόσεις στο Καλαζααρ, μια εκατοστάρα στη κτηνίατρο, άλλα τόσα στα φάρμακα. Και κάπου αναρωτιέμαι τι πήγα να γλιτώσω με το εμβόλιο τελικά... (καλαζααρ τρεχάματα, φάρμακα, λεφτά πολλά)

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Άρα καλά κάνω και δεν τους εμπιστεύομαι; Και τι κάνω τώρα; Ήδη μου έχουν φύγει κοντά στα 400 ευρώ από τον Μάρτιο που με πείσανε να κάνω το εμβόλιο του Καλαζααρ για το "καλό" του σκύλου. Και απότι φαίνεται μόνο καλό δεν είδε... 100 ευρώ οι δυο δόσεις στο Καλαζααρ, μια εκατοστάρα στη κτηνίατρο, άλλα τόσα στα φάρμακα. Και κάπου αναρωτιέμαι τι πήγα να γλιτώσω με το εμβόλιο τελικά... (καλαζααρ τρεχάματα, φάρμακα, λεφτά πολλά)

Δεν νομίζω να φτέι το εμβόλιο του καλαζαρ για αυτο. Οτι δη ποτε
εμβόλιο θα μπορουσε να κανει αυτη την φλεγμονή και κατ επέκταση
δερματική αντίδραση.

• Like
Reactions: ichigo_gr

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Sorry για το οφ τοπικ ichigo_gr

@Amaliaz Καλησπερα. Ασχετο με το παρον θεμα αλλα διαβαζοντας το θεμα "
αδεσποτα... πριν και μετα την υιοθεσια!!!! " θα ηθελα να μαθω τι εγινε και πως κατεληξε η Ντολυ.
χαχαχαχχα αναρωτιεσαι εαν εξελιχθηκε σε τσοπανα ... μπααααα:p
Πολικη αρκουδα ειναι με αυτια λυκου:LOL:

Attachments

ichigo_gr

Member
3 Ιουλίου 2018
18
6
42
Μια ενημέρωση για την κατάσταση του Ίαν. Ειμαστε στη τρίτη μηνιαία αγωγή με ένα κενό μεταξύ δεύτερης και τρίτης ενός δεκαπενθημέρου. Στη δεύτερη αγωγή η κτηνίατρος μου του διέγνωσε πυώδη δερματίτιδα από πολυεστιακή μυκητίαση που αρχικά είχε διαγνώσει. Συνεχίσαμε με sporanox αλλάξαμε αντιβίωση σε ceclor και προσθέσαμε κορτιζόνη. Στις 21 μέρες που διήρκησε η θεραπεία είναι αλήθεια ότι είδα διαφορά. Τα πυώδη σημεία στο δέρμα του είχαν ξεραθεί, έπεφταν οι τρίχες που ήντα προσβεβλημένες και όλα πίστευα πως πήγαιναν τέλεια. Όταν τελίωσε η αγωγή ωστό άρχισε ξανά να ξίνεται ενώ κάποια σημεία στο σώμα του ξανάκοκκίνησαν. Μέσα Αυγούστου ανεβήκαμε στο χωριό και εκεί απευθύνθηκα στον κτηνίατρο που αναλαμβάνει χρόνια τώρα τα σκυλιά του πατέρα μου. Αναγνώρισε και εκείνος σημάδια πυώδους δερματίτιδας πιθανόν από το εμβόλιο του Καλαζααρ αφού κάποια τροφική δηλητηρίαση δεν θα είχε τόσο έντονα συμπτώματα. Προχωρήσαμε σε χορήγηση κτηνιατρικών φαρμάκων πια εξειδικευμένα για μυκητισιάσεις και πιο ειδικά σε κάποιους τύπους σταφυλόκοκου. Η συγκεκριμένη αγωγή θα κρατήσει 10 μέρες, είμαστε στην 9η. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο οι προηγούμενες αγωγές ήταν πολύ σωστές κάτι που με έκανε να εμπιστευτώ και τη κτηνίατρο που έχω εδώ στην Αθήνα. Μετά το έρας της αγωγής θα γίνει διάλειμμα μιας εβδομάδας και μετά θα χορηγώ sporanox για μία εβδομάδα με διάλειμμα 15 ημερών για να ξανά χορηγήσω sporanox για μια εβδομαδα κ.ο.κ. μέχει να φτάσω το διάστημα των 5 μηνών συνολικά για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα έχει πρόβλημα ξανά ο Ίαν. Παράλληλα μου είπει να ψάξω για το cannivac-m το οποίο είναι για τη πρόληψη και θεραπεία από μυκητισιάσεις αλλά είναι σε έλλειψη και το ψάχνει και η κτηνίατρος μου απο τον Ιούνιο που ανέλαβε το Ίαν. Τώρα θα δούμε. Μέχει στιγμής πάντως συνεχίζει να ξίνεται, ερεθισμός δεν υπάρχει και το μόνο θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι η ξενέρα που έφαγε επειδή γυρίσαμε από διακοπές.

• Like
Reactions: Nizinny and mareco