Διάρροια...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Τρίτη μέρα σήμερα με διάρροια ο μικρός. Τρώει αποκλειστικά και μόνο ξηρά (Ν&D Με 0% δημητριακά), τρώει αυτήν τη συγκεκριμένη ξηρά εδώ και 3-4 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε σχεδόν το αποκλείω να έχει κάποια σχέση η τροφή.

Γενικά, ο σκύλος είναι μια χαρά, τρώει με όρεξη (μέχρι και το νερόβραστο ρύζι), όλη μέρα χοροπηδάει και παίζει μες στην τρελή χαρά και άλλα συμπτώματα δεν μας έδωσε.

Επικοινώνησα με τον κτηνίατρο σήμερα, είπε να κάνουμε διατροφή ρύζι-κοτόπουλο σήμερα και αύριο, και αν συνεχιστεί να πάμε από 'κει να τον δει. Του ανέφερα οτι ο μπούφος πάει καιι ξαπλώνει πάνω στο παγωμένο πλακάκι, αλλά μου είπε οτι τα σκυλιά δεν τα πιάνει διάρροια με τέτοια αιτιολογία. Προς το παρόν περιμένω να δω τη βραδινή "τούρτα" για να δω πως θα πάει που έφαγε μόνο ρύζι σήμερα..

Καμιά ιδέα? Επειδή αγχώθηκα δηλαδή, όχι τίποτα άλλο... Γιατί μου κάνει εντύπωση που, ευτυχώς βέβαια, κατα τ'άλλα ο σκύλος είναι μια χάρα...

Υ.Γ.:Γνωρίζω οτι υπάρχουν άπειρα θέματα πάνω σ'αυτό το πρόβλημα, αλλά επειδή δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει στην περίπτωση μας είπα να ανοίξω νέο θέμα.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Η δικη μου κτηνιατρος αντιθετα πιστευει πως μια χαρα μπορει να κρυωσει η κοιλια των σκυλων κ να τα πιασει διαρροια..
Τωρα γιατι ο δικος σου πιστευει το αντιθετο δεν ξερω..
Το πλακακι ειναι πολυ πιο κρυο απο το χωμα τη λασπη εστω κ το χιονι γιατι εκει μπορουν να βρουν που να φωλιασουν..
Το ρυζακι παντως θα βοηθησει μην ανησυχεις..
Περαστικα του!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Σ'ευχαριστώ πολύ Annouko, φαίνεται πάντως πως το ρύζι βοήθησε, ήταν πολύ καλύτερα τα βραδυνά :p

Όπως και να 'χει εγώ γέμισα τα άδεια πλακάκια με ό,τι κουρελού βρήκα, γιατί κι εγώ πιστεύω οτι αυτό ήταν η αιτία του κακού...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
8,5 μηνών είναι ο μικρός, και το όνομα αυτού Τζάκσον :)

Τελικά συνεχίστηκαν οι διάρροιες και με τις οδηγίες του κτηνιατρου κάναμε ένα 24ωρο αφαγία κι από σήμερα κ μέχρι να στρώσει θα τρώει Hills i/d. Aς ελπισουμε οτι αυτό θα βοηθήσει περισσότερο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δόξα τω Θεό έχεις έναν πολύ καλό κτηνίατρο!

Ακολούθα τις συμβουλές του!Θέλει υπομονή να κάνει τον κύκλο της η διάρροια!

Περαστικά στον μικρό...

Δεν αληθεύει ότι ο σκύλος μπορεί να κρυώσει από τα πλακάκια,τουλάχιστον τέτοια σκυλιά!Δεν έχουν ανάγκη αυτά τα σκυλιά από το κρύο των πλακακίων!Δεν είναι τόσο ευαίσθητος μην στεναχωριέσαι όσο "μικρό" και "αθώο" και αν τον βλέπεις!
Μην ξεχνάς επίσης ότι και η πολύ υπερπροστασία βλάπτει τέτοια σκυλιά!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
8,5 μηνών είναι ο μικρός, και το όνομα αυτού Τζάκσον :)

Τελικά συνεχίστηκαν οι διάρροιες και με τις οδηγίες του κτηνιατρου κάναμε ένα 24ωρο αφαγία κι από σήμερα κ μέχρι να στρώσει θα τρώει Hills i/d. Aς ελπισουμε οτι αυτό θα βοηθήσει περισσότερο.
Μεγαλουτσικος ειναι..
Δεν ξερω για την συγκεκριμενη ρατσα κ τις αντοχες της σ'αυτην την ηλικια ειδικα που δεν ειναι κ τοσο μικρο αλλα
ο κτηνιατρος δεν κατεληξε απο τι μπορει να ειναι οι διαρροιες αν οχι απο κρυωμα της κοιλιτσας του?
Καποιες εξετασεις ισως?
Νομιζω εχει αρκετες μερες το προβληματακι εκτος κ αν κανω λαθος..
Οπως κ να'χει ευχομαι να περασει γρηγορα κ πιστευω πως θα γινει :)