Διάρροια...

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Καλησπερα,
θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας σε κάτι αν σας έχει τύχει. Έχω ένα γερμανίκο spitz 20 μηνών.Πριν 1,5 μήνα την έπιασε διάρροια, της άρχισα κατευθείαν λαπά με κοτόπουλο για 4-5 μέρες αλλά επειδή δεν σταματούσε ο γιατρός της έδωσε για 2 μέρες ercefuril και σταμάτησε αλλλα τα κόπρανα της παρέμεναν μαλακά. Για τις επόμενες δύο βδομάδες συνέχισα να της δίνω μονο λαπά και κοτόπουλο αλλή τα κόπρανα συνέχιζαν να είναι μαλακά και κάποιες φορές με αρκετή βλέννα. Μου λέει ο γιατρός της ότι πρέπει να πάρει flagyl για 5 μέρες, της δίνω και όντως επανέρχεται.Μου λέει σιγά σιγά να αρχίσω και να της δίνω και κροκέτα κοτόπουλου της Hills.Μετά απο 4 μέρες άρχισαν ξανά τα μαλακά κόπρανα. Μου λέει λοιπόν να ξανασταματήσω την κροκέτα και να της ξαναδώσω για επτά μέρες flagyl. Τώρα είμαστε στην 4 μέρα που παίρνει ξανά αντιβίωση, χθες εντωμεταξύ επειδή ήταν πολύ σφιχτά τα κόπρανα της της έδωσα πολύ λίγο ρύζι και αρκετό κοτόπουλο και σήμερα πάλι έκανε πολύ μαλακά...Πραγματικά έχω μπερδευτεί, μου μιλάει ο γιατρός της μέχρι και για παγκρεατίτιδα(χωρίς να της έχει κάνει εξετάσεις) ενώ η μικρή μου φαίνεται υγιέστατη, πεινάει τρελά, δεν χάνει βάρος και όλη την ημέρα παίζει.Υπάρχει περίπτωση να την πειράζει το κοτόπουλο?Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα ενδοπαρασιτα εχουν αποκλειστει??

Εμενα μου ερχεται σε τετιες περιπτοσεις παντα η Giardia η Kokzidien στο μυαλο.

Παρασιτα του εντερου που προκαλουν διαρροια και κατα διαστηματα φτιαχνει και παλι.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Πρέπει να της κάνεις καλλιέργεια κοπράνων για giadia, κλωστρίδια, κοκκίδια, καμπυλοβακτήριο κλπ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
Το πρόβλημα με τις συνεχείς διάρροιες το είχαμε κι εμείς συνέχεια. Ο πρώτος γιατρός μας είχε πει κι εμάς λαπά με κοτόπουλο-στήθος. Ο σκύλος σταματούσε το flagyl - ξανά διάρροιες - ξανά flagyl - ξανά διάρροιες κοκ. Σε 2ο γιατρό που πήγα, μου είπε "κομμένα τα κοτόπουλα" και τάισμα - όσο έχει διάρροια με την HILLS W/D (της "ιατρικής" σειράς της HILLS). Υπάρχει σε ξηρά και σε κονσέρβα - εγώ του έδινα κυρίως κονσέρβα.

Η τελευταία τροφή του έλυνε το πρόβλημα και κόψαμε τα flagyl. Bέβαια, με το που πήγαινα να τον επαναφέρω σε κανονική τροφή, ξανά διάρροιες... Είχαμε κάνει και εξετάσεις κοπράνων για αμοιβάδες και τέτοια αλλά βγήκαν καθαρές.

Κάποια στιγμή του άλλαξα διατροφή - μετά φόβου Θεού για το θέμα διάρροια - και τον γύρισα σε BARF (βλέπε σχετικές δημοσιεύσεις στο θέμα "Διατροφή"). Η διάρροια εξαφανίστηκε τελείως! Πως, που και γιατί - μη με ρωτάς - δεν έχω καταλάβει! Να υποθέσω ότι τον πείραζε κάτι στις τροφές? - δεν ξέρω!

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
σήμερα ξαναμίλησα με τον γιατρό της και μου είπε να της κόψω το κοτόπουλο και να της αρχίσω ρύζι με μοσχάρι.Να δούμε μήπως είναι αλλεργία.Τα ενδοπαράσιτα έχουν αποκλειστεί με παρασιτολογική κοπράνων.Μου είπε να συνεχίσω το μαγειρευτό για δύο βδομάδες και βλέπουμε. Πάντως μέσες άκρες ο γιατρός μου είπε οτι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...είναι δυνατόν?Την κονσέρβα της Ηills δεν την τρώει με τίποτα παιδιά...προσπάθησα για δύο τρεις μέρες να της δώσω και έμενε νηστική.Δεν είναι γλυκήτατο το σκυλάκι μου?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
Για την τροφή που ανέφερα - ενοούσα συγκεκριμένα την HILLS W/D,ειδική για διάρροιες - δεν είναι "κανονική" τροφή για να την δίνεις εφ 'ορου ζωής - την δίνεις μόνο για να σταματήσει η διάρροια και λίγο καιρό μετά - σαν αγωγή δηλαδή. Δεν ξέρω για το μοσχάρι, αλλά ο δικός μου κτηνίατρος (ο δεύτερος, με τον οποίο βγάλαμε κάποια άκρη), είχε απαγορέψει αυστηρά το κοτόπουλο.

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
την Hills d/w δεν την τρώει με τίποτα.Το προσπάθησα και σκέτη και ανακατεμένη με μαγειρευτό φαγητό για να την ξεγελάσω.Στο ιατρείο που την πάω δεν είναι ένας γιατρός, είναι πολυιατρείο και έχει 10 γιατρόυς.Την παρακολουθεί κυρίως ένας αλλά κατά διαστήματα έχω μιλήσει και με δύο τρεις άλλους.Όλοι τα ίδια μου λένε...Αν και πάλι πάντως δεν βελτιωθεί η κατάσταση της θα την πάω και σε άλλον, απλά το πρόβλημά μου είναι οτι έχω 5 μήνες που μετακόμισα Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω γιατρούς ούτε και κάποιον γνωστό που έχει σκύλο για να πάω κάπου συγκεκριμένα.Στο συγκεκριμένο ιατρείο γράφτηκα γιατί είναι 24 ώρες ανοικτό 365 μέρες τον χρόνο και πριν απο επτά μήνες την έσωσαν απο φόλα που έφαγε.Ηρθαμε για Σ/Κ Θεσσαλονίκη και έφαγε φόλα και ήταν το μόνο ανοικτό.Ηταν πολύ δύσκολη περίπτωση και την έσωσαν.Γι'αυτό πιστεύω οτι είναι αρκετά υπεύθυνοι και γνώστες...Αν πέφτω έξω τι να πω...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Φίλοι μου καλησπέρα!
Αγαπητή sofikaa,
Εγώ μέχρι να καταλήξω στην Nutro large breed puppies, δοκίμασα όλες τις άλλες «καλές» ακριβές ξηρές τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Η HILLS ήταν η χειρότερη από όλες όσον αφορά τις παρενέργειες «τύπου διάρροια», που προκαλούνταν στον σκύλο μου! :?
Για την συγκεκριμένη κονσέρβα η οποία προτείνεται ως συμπληρωματικής της φαρμακευτικής αγωγής δεν έχω ακούσει τίποτα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη…
Εγώ 3 μέρες τουλάχιστον την εβδομάδα ταΐζω τον δικό μου με B.A.R.F. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερα και μη υδαρή κόπρανα.
Από την στιγμή που τα ενδοπαράσιτα έχουν αποκλειστεί με παρασιτολογική κοπράνων, σταμάτησε τελείως την ξηρά τροφή, τους λαπάδες και τις μαγειρεμένες τροφές και δοκίμασε με B.A.R.F.
Θα σου πρότεινα της δώσεις ωμές φτερούγες κοτόπουλου, η οποίες έχουν την σωστή αναλογία οστού και κρέατος. Στην αρχή θα είναι λίγο διστακτική… Άστη ήσυχη και να είσαι σίγουρη ότι θα τις περιποιηθεί όπως πρέπει!
Εξάλλου από την στιγμή που τα έχεις δοκιμάσει όλα και «φως δεν βλέπεις», δεν χάνεις τίποτα να ξεκινήσεις με B.A.R.F.! :wink:

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για το ενδιαφέρον και για την βοήθεια σας, ελπίζω με τις συμβουλές σας τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Όταν η φαίδρα έφαγε την φόλα μετά απο 12 ώρες βρήκε το κουράγιο να μου κάνει χαρές και πρόσπάθησε με τον ορό ακόμα να παίξουμε λίγο και τώρα την βλέπω να ταλαιπωρείται τόσο καιρό με διάρροιες και να μην μπορεί να το ξεπεράσει τελείως... [/list]

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
sofikaa said:
Τα ενδοπαράσιτα έχουν αποκλειστεί με παρασιτολογική κοπράνων.Μου είπε να συνεχίσω το μαγειρευτό για δύο βδομάδες και βλέπουμε.
Η ανάλυση που εντοπίζει σκουλικάκια είναι διαφορετική από αυτές που εντοπίζουν άλλα μικρόβια. Είσαι σίγουρη ότι τις έχετε κάνει όλες?

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Απο όσο ξέρω ναι.Τώρα με βάζεις σε σκέψεις.Αυτό που ξέρω είναι οτι εγώ πήγα δείγμα στον γιατρό της και την επόμενη μέρα μου είπε οτι τα κοίταξε και είναι απολύτως καθαρή.Αν είναι τόσο ανεύθυνος και έκανε τις μισές εξετάσεις τι να σου πω...Πάντως το flagyl που παίρνει μου είπε οτι ευρέως φάσματος αντιμικροβιακό και πιάνει και 2-3 μικρόβια που δεν μπορεί να τα πιάσει το drontal ή το dosalid.Τώρα είναι η 2η θεραπεία που της κάνω και δεν έχω παρατηρήσει καμμία ιδιαιτερη βελτίωση.Σ΄αυτήν την ΄ξέταση που αναφέρεσαι μήπως ξέρεις πως λέγεται ώστε να τον ρωτήσω αν την έκανε και αν όχι να του ξαναπάω δείγμα?

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
sofikaa said:
Σ΄αυτήν την ΄ξέταση που αναφέρεσαι μήπως ξέρεις πως λέγεται ώστε να τον ρωτήσω αν την έκανε και αν όχι να του ξαναπάω δείγμα?
Δεν είμαι σίγουρος. Καλύτερα να σου απαντήσει ο SwkDog.

Εγώ του είχα κάνει μία για giardia και το χαρτί του εργαστηρίου έγραφε "Giardia (DFA αντιγόνο)".

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Πήρα τον γιατρό της και μου είπε οτι δεν της έκαναν καλιέργεια κοπράνων τα εξέτασαν μόνο στο μικροσκόπιοο.Θα πρέπει να τελιώσει το flagyl και μετά απο 5-6 μέρες να του πάω δείγμα να το στείλει στο πανεπιστήμιο...Δεν κάνειο αυ΄τός καλιέργεια.Πάντως το σχόλιο που έκανε είναι οτι αν είχε η μικρή μου gargia,αμοιβάδες,κλωστρίδια,κοκκίδια κ.λ.π. το flagyl τα πιάνει.Ισχύει αυτό ή όχι?

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Δε θυμάμαι που ακριβώς το είχα διαβάσει, αλλά δε νομίζω ότι πιάνει όλα τα μικρόβια.

Ενάντια στην giardia είναι 65% αποτελεσματικό σύμφωνα με το Merck Veterinary Manual. Πιο αποτελεσματικό είναι το Panacur (Fenbendazole).

Για τη διάγνωση της κολίτιδας το Merck λέει τα εξής:

"The initial approach should include a complete history and physical examination, including rectal palpation and evaluation of feces. Fecal smears for Giardia and fungal elements, fecal flotation for parasite identification, and culture for bacteria is suggested in cases of chronic colitis."

Απ' ότι κατάλαβα εσύ έχεις κάνει μόνο το fecal flotation. Υπάρχουν και τα τεστ αντιγόνου για συγκεκριμένα μικρόβια, αλλά δεν ξέρω πόσο απαραίτητα είναι αν κάνεις τις υπόλοιπες εξετάσεις.

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Αυτό κατάλαβα και εγώ οτι έκανε ο γιατρός της.Σήμερα τελιώνουμε το flagyl, απο την Παρασκευή της άλλαξα το κοτόπουλο με μοσχάρι φιλέτο (καλύτερα να την ντύνεις παρά να την ταϊζεις...) και φαίνεται αρκετά καλά.Παραμένουν υδαρά τα κόπρανα, αλλά το βρίσκω μαλλόν λογικό γιατί το φαγητό που της δίνω είναι με αρκετό ζουμί, ούτε βλέννα έχουν.Τώρα θα δούμε γιατί και την προηγούμενη φορά όσο έπαιρνε την αντιβίωση ήταν πολύ καλά μετα απο 4 μέρες ξαναγύρισαν τα συμπτώματα.Αν συνεχίσει καλά δεν θα της κάνουμε την καλλιέργεια,θα δούμε...Ελπίζουμε το καλύτερο.
Να ρωτήσω και πως βάζουμε φωτογραφία πάνω απο το ονομά μας για να σας δείξω την κούκλα μου?

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Εγώ θα σε συμβούλευα να την κάνεις έτσι κι αλλιώς την καλλιέργεια. Αν υπάρχει μικρόβιο και δεν εξοντωθεί, μπορεί ακόμα και μετά από μήνες να της κάνει αιμορραγική διάρροια και να τρέχεις.

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Έχεις δίκιο σε αυτό.Για τα σκυλιά δεν έχω καθόλου γνώσεις γιατί πρώτη φορά έχω σκυλί και μαθαίνω σιγά σιγά.Αλλά στους ανθρώπους πολλές φορές μετά απο αντιβίωση παραμένει το μικρόβιο σε λανθάνουσα κατάσταση και μετά απο λίγο καιρό επανέρχεται με ακόμα χειρότερα συμπτώματα...Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr