Διάφορες απορίες και ερωτήσεις!!!

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Καλημέρα σας, είμαι ένας καινούριος μπαμπούλης μιας ημίαιμης κουταβίνας 2 μηνών και κάτι! Προσπαθώ να τις προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ, δεδομένου του ότι θα βρισκόταν στο δρόμο αλλά πλέον έχει κάνει μια ολόκληρη οικογένεια ευτυχισμένη!!! την πήρα όταν ήταν 53 ημερών, και τις τα έκανα όλα από την αρχή, αποπαρασίτωση, εξωτερική με Efipro και κολάρο Bayer, το πρώτο της εμβόλιο Duramune Puppy dp +c, και εσωτερική αποπαρασίτωση αρχικά με την αλοιφούλα και χθες και προχθες απο μισό χάπι Drontal πάντα μετά από υποδείξεις κτηνίατρου! Η κουτάβα μου όμως έχει εμφανίσει περίεργες συμπεριφορές από τη στιγμή που πήρε το χάπι. Και δεδομένου του ότι πρόκειται για ένα τρομακτικά έξυπνο κουτάβι, δεν το λέω μόνο εγώ σαν χαζομπαμπάς, το είπε και ο ίδιος ο κτηνίατρος, που μου είπε ότι αγόρι μου, καθαρόαιμο τόσο ατσίδα δεν έχω δει ποτέ μου! Να φανταστείτε, μάθαμε να κάνουμε τσισάκια στην εφημερίδα από το πρώτο βράδυ, κακάκια στη βόλτα από τη δεύτερη μέρα, και βασικές εντολές (κάτσε, μείνε, γύρνα κλπ) μέσα σε 2 μέρες μόνο!!! Από προχθες που πήρε το χαπάκι, δεν τρώει την τροφή της που λάτρευε, δεν τρώει γενικά! Πολύ αραιά και πολύ μικρή ποσότητα! Και το πρωί που πήγα να τη βγάλω για βόλτα είχε κάνει διάρροια... Εννοείται ότι θα πάω στον κτηνίατρο σε λίγο, αλλά θέλω να ακούσω και τις απόψεις σας!!! Η Αίθρα μου είναι από μαμά καθαρόαιμη βέλγικη (γκρένενταλ) και μπαμπά γερμανικό. Και είναι μια κούκλα, θα προσπαθήσω να σας ανεβάσω φωτο! (και σας παρακαλώ, επειδή σας έχω φοβηθεί λίγο με τα θέματα που έχω διαβάσει στο εκπληκτικό φόρουμ μας :p, δεν ήθελα να πληρώσω κανέναν εκτροφέα για να πάρω ένα σύντροφο ζωής, προτίμησα να πάρω ένα πανέμορφο, πανέξυπνο κουταβάκι που μόλις με είδε ενώ τα αδερφάκια του ρίχτηκαν και άρχισαν να μου γαβγίζουν και να μου "δαγκώνουν" να τα πόδια, αυτό ήρθε και μπήκε μπροστά και κάθισε στα πόδια μου και με έγλυφε! Δεν είναι ούτε απο byb, ούτε από pet shop, θα κατέληγε στο δρόμο) Σας παρακαλώ βοηθήστε με και δώστε μου τα φώτα σας για επιπλέον βοήθεια και αν θεωρείτε ότι υπάρχουν μέχρι τώρα παραλείψεις!

Υ.Γ.: Του βάζω κάθε 3-4 μέρες μέχρι τώρα ειδικό φυτικό σκεύασμα για προφύλαξη από σκνίπα, γιατί δεν θέλω να φάει κ άλλα χημικά! Σε 2 μήνες θα του βάλω το σκάλιμπορ! Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για τη φλυαρία μου, αλλά είμαι κατενθουσιασμένος και απόλυτα ερωτευμένος με την κορούλα μου!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Kαλως ηρθες.. να χαιρεσαι την κουταβιτσα σου.
Πιθανοτατα να εχει προβλημα με σκουλικια και ταινιες .. παρατηρησες τιποτα στα κακα της ?θα σου πει και ο κτηνιατρος, ισως να χρειαζεται επιπλεον αποπαρασιωση.
Δεν ηθελες να πληρωσεις εναν εκτροφεα για να παρεις ενα συντροφο ζωης αλλα υποστηριξες μια ανευθυνη γεννα ιδιωτη... πως λες οτι δεν ειναι απο byb και ξερεις τους γονεις της ? Θα κατεληγε στο δρομο? πως? συναντηθηκαν ενα γκρενενταλ και ενα γερμανικο που ζουσαν στο δρομο και εκαναν κουταβια?

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Eυχαριστώ πολύ! Αυτήν ακριβώς την αντίδραση φοβόμουν! Όχι, στην αρχή αυτό ακριβώς σκόπευα να κάνω! Να πληρώσω ένα νόμιμο εκτροφέα για να πάρω ένα κουταβάκι! Είχα μαζέψει και περίπου 600 ευρώ για να είμαι καλυμμένος! Αλλά μετά, άλλαξα γνώμη βλέποντας μουσούδες και αποφάσισα να υιοθετήσω είτε αδέσποτο, είτε από κυνοκομείο και με τα χρήματα αυτά να του προσφέρω μια ζωή χαρισάμενη!!! Και ενώ έψαχνα για κυνοκομεία β. ελλάδος στο ίντερνετ έπεσα σε μια ανακοίνωση από μια κυρία που είχε μια καθαρόαιμη γκρένενταλ, που το διαπίστωσα και με τα μάτια μου, και η οποία δυστυχώς δεν την είχε στειρώσει με αποτέλεσμα ο γερμανός κύριος, φύλακας του οικισμού να μπει στον κήπο της και να την γκαστρώσει!!! Η κυρία αυτή έκανε το λάθος και δεν την στείρωσε και εφόσον έμεινε έγκυος, για χ ψ λόγους που ούτε εγώ ξέρω, καλώς ή κακώς αποφάσισε να αφήσει τη γέννα να εξελιχθεί! Και βγήκαν 7 κουταβάκια αλλά τις 3 θηλυκές δεν τις έπαιρνε κανείς :( Και όταν επικοινώνησα μαζί της μου είπε με απελπισμένη φωνή (προφανώς κανείς δεν ήθελε να τα υιοθετήσει, για χ ψ λόγους που επίσης δεν καταλαβαίνω) ότι τις έχουν μείνει τα θηλυκά και αν δεν ενδιαφέρομαι δεν πειράζει, απλά είχε πρόβλημα με τη συντήρησή τους και δεν θα μπορούσε από ένα σημείο και μετά να τα φροντίσει... Και αφού της επισήμανα το λάθος της, δλδ γιατί να μην την έχει στειρώσει κλπ της είπα εγώ μπορώ να πάρω μόνο ένα αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω για να μη βρεθούνε στο δρόμο!!! Τόσο κακό είναι ρε παιδιά??? Γιατί τέτοια καχυποψία? Προφανώς θα έχετε απελπιστεί κ εσείς μ'αυτά που βλέπετε και ακούτε... Α, και αφού η γειτονιά μου έχει λατρέψει την κουτάβα μου, δώσαμε και τη δεύτερη κουτάβα σε ένα φιλικό ζευγάρι που έχει άλλα 2 σκυλάκια και μάλλον σε λίγο καιρό θα υιοθετηθεί και η τελευταία!!! Πάντα σε άτομα που γνωρίζω πως αγαπάνε τα σκυλιά και έχουν τη δυνατότητα να τα φροντίσουν! Οπότε αισθάνομαι υπερήφανος!!! Που βρήκαμε σπιτάκι σε 3 πανέμορφες και πανέξυπνες μοντέλες!!! :p

Υ.Γ. Είχε κάτι μακαρονο-σκουληκάκια μετά την αλοιφή και γι'αυτό ο γιατρός έδωσε το Drontal...

Ευχαριστώ πολύ!

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Α, και να συμπληρώσω ότι στους φίλους που προώθησα τις σκυλίτσες, αυτό έγινε μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα στειρωθούν!!! Και ήθελα να ρωτήσω, ποια είναι η καλύτερη ηλικία για στείρωση και ποιες οι τιμές??? Και αν ξέρει κάποιος κανένα καλό γιατρό στη θεσσαλονίκη για να πάμε να τις κάνουμε όταν έρθει η ώρα!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Σημασια εχει τωρα πια να καταλαβουν οι ανθρωποι που πηραν τα κουταβια γιατι ΔΕΝ πρεπει να τα ζευγαρωσουν... και η κυρία να στειρώσει τη δική της σκύλα αφου δε μπορεί να την προφυλάξει οταν ειναι σε οιστρο. Θα το κανει αραγε....??
Το αν θα στειρωσεις ή οχι εσυ την κουταβα σου ειναι καθαρά δική σου δουλειά. Υποχρεωση σου ειναι να μη τη ζευγαρώσεις μονο.
Τα μακαρονοσκουλικια δημιουργούν το πρόβλημα της ανορεξίας και της διάρροιας.. πιθανότατα να χρειάζεται επιπλέον αποπαρασίτωση. Συμβουλεύσου τον κτηνίατρο.
Επίσης, βαλε και καμιά φώτο να θαυμάσουμε την μπέμπα :)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Στα θυληκα οι περισσοτεροι προτεινουν ειτε μεταξυ πρωτου και δευτερου οιστρου, ή μεταξυ δευτερου και τριτου.
Οι τιμες που εχω ακουσει εγω ειναι απο 150 εως 300.

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!!! Θέλω να τη στειρώσω όταν έρθει η ώρα γιατί διάβασα διάφορα που με φόβισαν για τα λεγόμενα ανεμογκάστρια.... Μετά την αλοιφή τα απέβαλλε τα σκουληκάκια και για 2-3 μέρες μετά δεν έβγαζε σκουληκάκια αλλά είχε κανονικά όρεξη και σφιχτά κακάκια!!! Μόλις της έδωσα το χάπι έγινε η δουλειά!!! Της έχω φτιάξει ένα μεγάλο σκυλόσπιτο και έχει κάνει κατάληψη στο γκαράζ μας, να φανταστείτε ο πατέρας μου την αγάπησε τόσο πολύ που παραχώρησε το γκαράζ και θα αφήνει το αμάξι έξω για να έχει όλο το χώρο δικό της!!! Να σημειώσω ότι έχει θέρμανση το γκαραζ καθώς είναι μέρος του σπιτιού του ισόγειου. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι καλό είναι να μην βγαίνει βόλτες έξω για κακά γιατί μπορεί να έρθει σε άμεση ή έμμεση επαφή με αδέσποτα... Μέχρι να κάνει όλα τα εμβόλια! Αλλά την βγάζω να ασκηθεί και να κάνει την ανάγκη της στον κήπο μας και τη βλέπω που θέλει να εξερευνήσει και έξω από αυτόν... Αλλά καλύτερα να ακολουθήσω τη συμβουλή του γιατρού ε?

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με την κυρία, για να δω αν μπορώ να τις καλύψω εγώ τα έξοδα για στείρωση... Φωτογραφίες θα ανεβάσω το απόγευμα!!! Είναι μια κούκλα!!!

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Είναι μέρος του σπιτιού! Με θέρμανση, άπλετο χώρο και φωτισμό! Να φανταστείτε έχουμε εκεί το ψυγείο μας και κουζινάκι είναι σαν γκαρσονιέρα μόνο για πάρτη της!!! Μπαινοβγαίνουμε στο χώρο συνεχώς 6 άτομα!!! και περνάω πάνω από τη μισή μου μέρα μαζί της!!! Είναι απίστευτα κοινωνική και λατρεύει τα παιδάκια!!!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Να την χαιρεσαι οπως και να εχει. Ελπιζω να ασκησεις πιεση ωστε μανα και παιδια να στειρωθουν.
byb δεν ειναι μονο αυτος που θελει να βγαλει κερδος(οπως και αν εννοειται αυτο) ζευγαρωνοντας σκυλια. Ειναι και ο ανευθυνος ιδιοκτητης που καταλαθος ο σκυλος του ζευγαρωσε. Πως θα εκλειψουν αυτοι? Αν δεν μπορουν να διαθεσουν καπως τα κουταβια τους...και τους μενουν αμανατι! Εσυ διευκολυνες μια ανευθυνη ιδιοκτητρια να μην αισθανεται ανευθυνη και μπλοκαρισμενη με 3-4 κουταβια που δεν θα ηξερε τι να τα κανει και πως να τα ταισει. Με αυτη την εννοια πηρες σκυλο απο byb. Φυσικα αναγνωριζω την καλη προθεση και την διαθεση να βοηθησεις το ερημο κουταβι που θα εμενε στους δρομους, αλλα υπαρχουν και χιλιαδες αλλα ηδη στους δρομους και στα καταφυγια. Δεν το λεω με κακια αλλα για να σε βοηθησω να καταλαβεις πως το βλεπω εγω και πολλοι αλλοι το θεμα.
Να ειναι καλοτυχη και να χαιροσαστε τις ομορφες στιγμες σας!

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Σε ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις!!! Δεν ξέρω κατά πόσο θα ένιωθε ανεύθυνη η συγκεκριμένη κυρία... το σφάλμα της είναι ότι δεν στείρωσε τη σκύλα της! Και αυτό ελπίζω να διορθωθεί αφού επικοινωνήσω μαζί της... δεν τα ζευγάρωσε ηθελημένα, απ'όσο μου είπε δηλαδή... Και το πιο πιθανό είναι ότι θα έμεναν στο δρόμο οι ψυχούλες... Για τις βόλτες της τι θα μου λέγατε να κάνω, να μη βγαίνει έξω εκτός του κήπου μας μέχρι να κάνει τα εμβόλια? Α, και είναι 4.2 κιλά και 2 μηνών και μιας εβδομάδας!!! Θα μεγαλώσει πολύ η κουτάβα μου? Για να ξέρω να αρχίσω να της φτιάχνω ακόμα πιο μεγάλο σπιτάκι να είναι έτοιμο!!!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γιάννη να σου ζήσει η κουτάβα σου!
Να την χαίρεσαι και να την φροντίζεις για να μην πάθει ότι η μαμά της...

Καλό θα ήταν αντί να μπαινοβγαίνουν τα 6 άτομα στο γκαράζ να ήταν η πόρτα ανοιχτή να μπαινοβγαίνει η μικρή σου! Αλλο να θεωρεί το δωμάτιο σπίτι της κ δικό της χώρο κ άλλο να είναι έτσι περιορισμένη. Κατά τα άλλα την βρίσκω τυχερή!

giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Σε ευχαριστώ τσίλι!!! Η πόρτα που μπαίνει το αμάξι είναι κλειστή, η πόρτα η κανονική που συνδέεται με το υπόλοιπο σπίτι είναι ανοιχτή, και απλά έχει μάθει να μην την περνάει!!! Μέσα σε 2-3 μέρες! απλά μόλις θελήσει κάτι αντί να γαυγίσει έρχεται και μας το λέει :p Γενικά έχουμε πάθει όλοι πλάκα με την εξυπνάδα και την αντίληψή της με πρώτο τον κτηνίατρο!!! να φανταστείτε όποτε δεν έχει δουλειά μου λέει να την πηγαίνω από κει για να παίζουν!!!