Διαβατήριο-Βιβλιάριο σκύλου

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Διαβαζοντας για τους σκυλους στα αεροπλανα, σε ενα αλλο θεμα, ηθελα να ρωτησω....
Εγω οπως ισως θυμαστε, εχω τη Ρεα μου απο προηγουμενους ιδιοκτητες. Εχει μικροτσιπ και διαβατηριο-βιβλιαριο με τα εμβολια που εχει κανει ως τωρα, εκδοθέν στη Σλοβακια οπου γεννηθηκε (πολύ φοβαμαι puppy mill, αλλα μεχρι να ερθει στα χερια μου ειχε ηδη αλλαξει 2 ιδιοκτητες και αντε να βγαλεις ακρη... μου φτανει που σωθηκε απ' τα χερια τους -στην κυριολεξια), προφανώς για να τη φέρουν Ελλάδα στον πρώτο της ιδιοκτήτη -μετά έγινε μπαλάκι...
Δεν ειμαι σιγουρη αν ισχυει ως διαβατηριο, δεν εχει φωτογραφια της, φυσικα ειναι γραμμενο στα Σλοβακικα (αν και εχει και αγγλικα και το σημα της ΕΕ), και αναγραφει ως ονομα το Λουλου που της ειχε δωσει η εκτροφεας.

Κι ερωτω: Μπορω να της βγαλω καινουριο, ελληνικο διαβατηριο; Με το ονομα που της εδωσα εγω, φωτογραφια της, και να αντιγραφουν τα εμβολια ενδεχομενως; Πού πρέπει ν' απευθυνθώ γι' αυτο;

Last edited:

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Το εχω υποψη μου για τη φωτογραφια... για να'μαι ειλικρινης για τη φωτογραφια λεει πως ειναι προαιρετικη!

Ο κτηνιατρος μπορει δηλαδη να εκδωσει διαβατηριο για να μπορω να ταξιδεψω μαζι της; :)

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Α τέλεια!!!
Τσιπακι έχει, και μάλιστα οι προηγουμενοι ιδιοκτητες μου εδωσαν και μια σειρα απο "αυτοκολλητα" με τον κωδικο του μικροτσιπ. Ενα τετοιο αυτοκολλητο εχει και το τωρινο της διαβατηριο.
Απλως φανταζομουν οτι για να'ναι διαβατηριο (και να μπορω να ταξιδεψω μ' αυτο) δεν αρκει να το φτιαξει ο κτηνιατρος...εντυπα ("κενα" διαβατηρια) θα εχει ο ιδιος προφανως, ε;
(χαζες οι ερωτησεις αλλα δεν εχω πραγματικα ιδεα!)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Εαν το υπάρχων διαβατήριο έχει τον δικό της αριθμό μικροτσιπ , δε χρειάζεται να κάνεις νέο διαβατήριο,νομίζω δεν έχει νόημα ,εκτός αν σε διευκολύνει ίσως για ταξίδια εντος ΕΕ . Δε ξέρω. Βγάλε ένα καινούριο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο . Εχει ο κτηνίατρος κενα διαβατήρια ,όπως έχει και βιβλιάρια .

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Βγάλε ένα καινούριο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .
Σωστή! Αυτό θα κάνω όταν ξαναπάμε!!!

Επισης δε ληγουν ποτε τα διαβατηρια των σκυλων; Αυτο δε γραφει τιποτα σχετικο... (πφφφ πολύ σας σκάω!!)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μην πεταξεις το παλιο βιβλιαριο .....!!!!!!!!
Καποια εμβολια και αποπαρασιτωσεις πρεπει να εχουν γινει πριν απο καποιο χρονικο διαστημα σε περιπρωση ταξιδιου.
Χρειαζεται η επιδειξη του παλιου βιβλιαριου μεχρι να συμπληρωθει ενας πληρης κυκλος εμβολιων στο καιινουργιο ....
ρωτησε τον κτηνιατρο σου πριν κανεις οτιδηποτε....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ερώτηση έχεις αλλάξει τα στοιχεία των παλιών ιδιοκτητών με τα δικά σου όσον αφορά το μικροτσίπ...???

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Tomsitas, Δεν είχα σκοπό και να το πετάξω! :)
Απλώς θεώρησα ότι θα ήταν πιο εξυπηρετικό να εχω ενα ελληνικό. Συγκεκριμενα υστερα απο παρακινηση ελεγκτη στο μετρο που οταν ζητησε να το δει μου ειπε πως καλο θα ηταν να εχω ελληνικο μιας και ζω εδω.
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις πάντως!! Για τις εξετασεις πριν το ταξιδι το ειχα υπ' οψη... :) Δε θα ταξιδεψουμε αμεσα, αλλα ισως γινει καποια στιγμη.

Χρυσούλα όχι δεν το έχω κάνει!!! :eek: :eek: :eek:
Καλά και μ' εκανες να το συνειδητοποιήσω.... Πώς γίνεται;;
(ενταξει...νιωθω τελειως ηλιθια τωρα... :( )

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εμένα που το βιβλιάριο έχει γίνει χάλια τι κάνουμε...?? Μου ξέφυγε μία μέρα στη τσάντα της δουλειάς και έμεινε εκεί μέσα στο χαρτομάνι και τα άλλα αντικείμενα για καμιά βδομάδα να πετιέται από δω και από κει και έχει γίνει ερείπιο.
Έλεγα μήπως το έντυνα με κανένα από αυτά τα διαφανή αυτοκόλλητα...πειράζει ή θα έχω πρόβλημα??

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δεν ξερω ποσο χάλια ειναι, αλλά μπορεις να του βάλεις ντύμα βιβλίων. Δε θα εχεις πρόβλημα, εφοσον οι σημαντικες σελίδες ειναι ενταξει.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Μπράβο αυτό είχα και εγώ στο μυαλό μου... με αυτό σώζεται κάπως η κατάσταση. Ευχαριστώ πολύ...!!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Συγνώμη που το βάζω εδώ αλλά δεν ήθελα να φτιάξω θέμα χωρίς λόγο. Μαζί με το διαβατήριο ο γιατρός μου έδωσε και κάτι αυτοκόλλητα barcode. Τι είναι αυτά;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν κατάλαβα καλά τι barcode εννοείς πρέπει να είναι από το τσιπάκι. Λογικά θα σου έχει κολήσει ένα τέτοιο αυτοκόλητο στο βιβλιάριο υγείας του Rooby και άλλο ένα στο διαβατήριό του (δεν είμαι σίγουρη για το διαβατήριο γιατί εμείς δεν έχουμε χρειαστεί και δεν έχουμε βγάλει). Αν περισσεύουν κι άλλα χαρτάκια τα φυλάς να μην τα χάσεις.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Αν κατάλαβα καλά τι barcode εννοείς πρέπει να είναι από το τσιπάκι. Λογικά θα σου έχει κολήσει ένα τέτοιο αυτοκόλητο στο βιβλιάριο υγείας του Rooby και άλλο ένα στο διαβατήριό του (δεν είμαι σίγουρη για το διαβατήριο γιατί εμείς δεν έχουμε χρειαστεί και δεν έχουμε βγάλει). Αν περισσεύουν κι άλλα χαρτάκια τα φυλάς να μην τα χάσεις.
δεν το έχει κολλήσει πουθενά.
στο βιβλιάριο γράφει χειρόγραφα τον αριθμό από το τσιπάκι.
εν τω μεταξύ μου είπε ότι δεν γράφει τα στοιχεία μου στο τσιπάκι γιατί οι άγγλοι έχουν διαφορετικό σύστημα και θα το κάνω εκεί όταν πάω.

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Κι εγώ τα ίδια αυτοκόλλητα έχω, Pintsie! (και πολυ καλα εκανες και το εγραψες εδω... :) )

Ειναι οντως ο κωδικός απ' το τσιπάκι.

Σ' εμενα ειχαν ηδη κολλησει ένα τέτοιο στο διαβατηριο, εκει γραφονται και τα εμβολια....
Οταν ξαναπερασουμε πριν το Πασχα απ' τον κτηνιατρο θα ρωτησω πάντως!

Εν τέλει έχει κανεις υπόψη του πώς ν' αλλάξω τα στοιχεία στο μικροτσιπ για να βάλω τα δικά μου; Στον κτηνιατρο γίνεται και αυτη η δουλεια;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr