Διακοπές με το σκύλο.

Διακοπές με το σκύλο


  • Total voters
    268

S

SwkDoG

Guest
Μια που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά θα ήθελα να μιλίσουμε για ένα επίκαιρο θέμα.
Πόσοι κάνουν διακοπές μαζί με το/τα σκυλιά τους?

...και αν ναί,ποιοί προορισμοί δεν θα μας δημιουργήσουν (σε εμάς και το σκύλο μας) πολλά προβλήματα?

Α!...και καλό καλοκαίρι!... :wink: :D
 


20 Ιουνίου 2006
15
0
Οι διακοπές φέτος διαμορφώθηκαν με βάση τον σκύλο. :shock: Σε αντίθεση λοιπόν με τον περισσότερο κόσμο που όταν φτάνει αυτή η ώρα έχουν πρόβλημα, εγώ ΔΕΝ θέλω να παω διακοπές χωρίς τον γκας. Με σκάφος λοιπόν σε παραλία που έχει πρόσβαση μόνο από θάλασσα για να μην βλέπω άνθρωπο και να μην βλέπουν τα σκυλιά της παρέας, νοικιασμα δωματίου δυο παραλίες παραδίπλα μόνο για τουαλέτα και μπάνιο και εύχομαι να περάσω (και εσείς) καλά. :D
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Νικόλα σου εύχομαι να περάσετε ωραία !!
Εγώ και φέτος να πάω διακοπές όμως χωρίς τα σκυλιά. Κυριότερος λόγος - στρες, πέρσι που πήγα με το ντομπερμανάκη μου το σκυλί είχε αδυνατίσει 4 κιλά (αλλαγή σπιτιού, κλίματος, ανθρώπων) . Και έτσι φέτος τα σκυλιά μας να μηνούν με την μαμά μας για αυτό το διάστημα.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
δεν ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτερες εγκαταλειψεις σκυλων παρουσιαζονται τους καλοκαιρινους μηνες....ετσι και εγω λεω να αφησω την πορτα τις αυλης ανοικτη μπας και καταφερω να παω διακοπες... :lol:

....τα σκυλια μου θα περασουν φανταστικα στο σπιτι στο χωριο...το χτημα μεγαλο ...η θαλασσα διπλα και χωρις κοσμο...και φυσικα παρεα θα εχουν ολη μερα ...τι αλλο να θελουν ...η καλιτερη τους θα ειναι....το μοναδικο προβλημα θα ειναι η ζεστη...αλλα και αυτο μαλλον θα το ξεπερασουμε ...

.....στους μελλοντικους ιδιοκτητες σκυλων...να θυμουνται...οτι καποια στιγμη....οι μερες των διακοπων θα ερθουν...και τοτε εξαρταται απο τον καθενα φυσικα ..η θα τρεχουν πανικοβλητοι ψαχνοντας καπου να αφησουν τον σκυλο τους (πανσιον-φιλους-κτλ) η....θα κανουν το κολπο με την πορτα....

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ...
 


gwgw

Well-Known Member
εγω μενω στη θεσσαλονικη, καταγομαι ομως απο την κερκυρα..οποτε καθε χρονο λογικο ειναι να πηγαινω κερκυρα..

στα πρωτα χρονια που ειχα τον οδυσσεα, πηγαιναμε ολοι μαζι με το αυτοκινητο, μετα δυσκολεψαν λιγο τα πραγματα γιατι οι γονεις μου μενουν εξι μηνες εκει οποτε επρεπε να πηγαινω μονη μου.. Οποτε εγω και ο Οδυσσεας πηγαιναμε με αεροπλανο..Αλλο αγχος και αυτο..επρεπε να κλεινω ποσο καιρο ποιο νωρις γιατι η Ολυμπιακη ηθελε ειδικη αδεια για το σκυλο..ισως επειδη ηταν και μεγαλωσομος και ειχαμε μεγαλο κλουβι..

Πριν δυομησι χρονια αγορασα αυτοκινητο..Σκεφτομενη οτι εχω και τον Οδυσσεα..και πιστευοντας οτι θα τον εχω για πολλα χρονια ακομη αγορασα ενα τζιπακι για να πηγαινουμε τις διακοπες μας..Για δυο χρονια καλα τα καταφεραμε...Δυστυχως φετος πηγα μονο με τον γατουλη μου..

Θα μου πεις..σκεψου την καλη πλευρα του θεματος...σου εμεινε το τζιπακι!!!
χαχα.. οντως.. αλλα παλι..

Δεκα χρονια αν εξαιρεσουμε την πενταημερη του σχολειου που τον αφησα 5 μερες, παντα ηταν μαζι μου ο Οδυσσεας, οπου και αν πηγαινα, ακομη και εκδρομες στη χαλκιδικη, ημερησιες κτλ..Ηταν πολυ ηρεμος και καταλαβαινε οτι του ελεγα, απιστευτα επικοινωνιακος, δε δημιουργουσε ποτε προβλημα στη παρεα και παντα ολοι τον ηθελαν και αυτον.

Για μενα δεν υπηρχε ποτε ενδεχομενο στο μυαλο μου το να μην τον παρω μαζι μου.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επαναφέρω το θέμα , διότι είναι επίκαιρο!
Ψηφίστε και πείτε μας εάν θα πάρετε τα σκυλιά σας μαζί σας στις διακοπές.
Είστε υπέρ ή όχι και γιατί?
 


emma_1988

Active Member
18 Ιουνίου 2007
28
0
ΜΑΖΙ. εκει που πηγαινουμε οικογενειακως εχουμε σπιτι οποτε δεν ειναι προβλημα. το προβλημα ειναι στη μεταφορα. σιγα μην βαλω την ηρα σε σκυλιερα οποτε τη βγαζω καταστρωμα κ αμα τυχει κ εχουμε κλεισει καμπινα τη βαζω κρυφα κ πρωι πρωι καταστρωμα παλι 8)

επισης εκει που παω ειναι πολυ μαλακες οι κατοικοι κ φοβαμαι μην την φολιασουν παρ ολο που παιρνω τα απαραιτητα φαρμακα μαζι (χαπια ανθρακα κ ενεσεις ατροπινης)

εδω μια φορα ενας καραγκιοζης ειχε παρει με τις πετρες ενα σκυλι επειδη μπηκε στη θαλασσα κ τρομαζε τα κουτσουβελα......


αυτα. γενικοτερα δε θελουμε να αφηνουμε μονη της την ηρα γι αυτο κ τα χριστουγεννα κανονισαμε να παμε σε ενα ξενοδοχειο που δεχονταν σκυλους
 


sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Φέτος θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που δεν θα κάνουμε ολόκληρες τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με την μικρή μας λόγω γαμήλιου ταξιδιού...Πάντως τα Σ/Κ θα πηγαίνουμε όπως και τα τελευταία δύο χρόνια σε camping. Έχουμε ξεχάσει τα δωμάτια εμείς αλλά δεν μας πειράζει καθόλου. Είναι όμως πολύ δύσκολες οι διακοπές μαζί της. Μετά απο ξενύχτι ξύπνημα στις 6 για την πρώτη της βόλτα, δεν καθόμαστε στην παραλία αλλά πάντα στο bar του camping για να μην ενοχλούμε, με τον αραβωνιαστικό μου έχουμε δύο χρόνια να μπούμε μαζί στην θάλασσα. Έτσι όμως είναι η απόκτηση ενός σκύλου. Χάνεις ελευθερία κερδίζεις αγάπη, αφοσίωση, παιχνίδι κ.λ.π.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
IΣΩΣ...
αλλά όχι όλες τις διακοπές...
και όχι με όλα τα σκυλιά...
όταν είχα ένα ήταν από τις πιο ωραίες εμπειρίες...
τώρα...κλάφτα!
2ήμερα με 1-2 σκυλιά είναι ακόμα απολαυστικά.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ προσωπικά είμαι κατά!
Τα σκυλιά είναι ζώα συνήθειας. Νιώθουν πολύ άβολα εάν τα υποβάλουμε σε ταλαιπωρία ταξιδιού και μετακινήσεων.
Πολλές φορές στρεσάρονται τόσο, που τους κόβεται η όρεξη για φαγητό, κάνουν διάρροιες ή παρουσιάζουν έντονη τριχόπτωση και ξηροδερμία.

Τα ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια, στην πλειοψηφία τους, απαγορεύουν την παραμονή του σκύλου στο δωμάτιο κατά την απουσία μας. Οπότε πρέπει να τον έχουμε πάντα μαζί μας.
Αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα σε ταβέρνες και καφετέριες, οι οποίες δεν δέχονται κατοικίδια, σε παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κτλ.

Αυτό σημαίνει πως και για μας οι διακοπές θα καταλήξουν να είναι ημέρες άγχους. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε ούτε εμείς, ούτε τα σκυλιά μας.
Η καλύτερη λύση θα ήταν το εξοχικό, για όσους διαθέτουν εξοχική κατοικία.
Σε αντίθετη περίπτωση, η μόνη λύση είναι το ξενοδοχείο σκύλων…
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
ROTTIE said:
Τα ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια, στην πλειοψηφία τους, απαγορεύουν την παραμονή του σκύλου στο δωμάτιο κατά την απουσία μας.
Υπάρχει κάποια "νομοθεσία" ή κάτι τέτοιο σχετικά με αυτό? Όταν κλείνω δωμάτιο δεν το διευκρινίζω ότι το μεσημέρι που λείπουμε για μπάνιο ο σκύλος θα μένει στο δωμάτιο. Δεν μπορούμε ούτε κατά διάνοια να τον πάρουμε μαζί με ντάλα ήλιο γιατί ...θα μας μείνει! Έτσι κι αλλιώς το μεσημέρι το κόβει στον ύπνο - αφού τα έχει "φτύσει" από τη βόλτα και έχει κάνει ένα "δροσιστικό" ντους για να συνέρθει...

Μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με το να τον αφήνω μέσα - φέτος έχουμε κλείσει Αστυπάλαια και Αμοργό - λέτε να μείνουμε ...με το σκυλί στο χέρι στο λιμάνι να ψάχνουμε επόμενο πλοίο για Αθήνα? :?
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Διακοπες- μονο και παντα με τον σκυλο!
Δεν το συζητω- μελος της οικογνειας ειναι και ετσι εχει δικαιομα να ερθει μαζι μας.



Νιώθουν πολύ άβολα εάν τα υποβάλουμε σε ταλαιπωρία ταξιδιού και μετακινήσεων.
Δεν συμφωνω! Η δικια μας τρελαινεται με τα ταξιδια!
Αρκει να ειναι μαζι μας - ασχετα που ειναι αυτο!

Ετσι η Εσμεραλντα εχει ταξιδεψει με Πλοιο, με αεροπλανο, με αυτοκινιτο σε μεγαλο μερος της ευρωπης- εχει παει ιταλια, ελβετια, γερμανια, ολλανδια, βελγιο, αυστρια.
Εχει μενει σε σπιτια συγγενων και φιλων, σε ξενοδοχεια, σε καμπινγκ.
Αφου παντα κοιμαται στα κρεβατια μας- νιοθει παντου βολικα και δεν της λειπει τιποτα.
Το καλοκαιρη του 2003 καναμε σε 20 μερες 5.000 χλμ με αυτοκινιτο- και δεν καταλαβα οτι εχω σκυλο μαζι μου- καθοταν στο πισω καθησμα- μαζι με τα διποδα αδελφια της και οταν σταματουσαμε να κατουρισουμε- κατουρουσε και αυτη, οταν πειναγαμε εμεις- ταιζαμε και το σκυλι.


Πολλές φορές στρεσάρονται τόσο, που τους κόβεται η όρεξη για φαγητό, κάνουν διάρροιες ή παρουσιάζουν έντονη τριχόπτωση και ξηροδερμία.
Εδω θα ελεγα οτι, οταν εχει συνηθησει απο μικρο να ταξιδευει, και γενικος ειναι κοινονικοποιημενος ο σκυλος σε διαφορες καταστασεις, εντασσεται ετσι και αλλιος στην καθημερινη (τρελη!!) ζωη-δεν του κανει καμια μεγαλη εντυποση οταν παει ταξιδι μαζι με την οικογενεια.
Σιγουρα ο σκυλος οποιος περναει 95% του χρονου του μονος σε μια τερατσα θα εχει τεραστιο στρες και θα υποφερει πολυ.

Ειμαι σιγουρη, οτι σε μια Πανσιον για σκυλους ο σκυλος μου θα μαραζονε!
Δεν θα ετρογε- δεν θα επινε! Ετσι κανει παντα οταν την αφηνω μονη της σε ξενω περιβαλλων. Οταν ειμαστε εμεις μαζι- δεν τρεχει τιποτα.

Εμεις φετος θα παμε στο εξοχικο μας στο Πηλιο- μαζι με σκυλο και 2 γατες!

Του χρονου και παλι το γυρο της ευρωπης θα κανουμε!!!
Απο τωρα εχουμε αρχισει την"διογανοση και τον σχεδιασμο¨.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αλήθεια, στο εξωτερικό πώς είναι τα πράγματα με τα ξενοδοχεία και τους σκύλους? Έκανα κι εγώ ένα τέτοιο tour στην Ευρώπη με αυτοκίνητο το Πάσχα, αλλά η μικρή έμεινε εδώ. Ήταν και μωρό ακόμα, ψιλοζαλίζεται και στο αυτοκίνητο... θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για αυτήν.

Άλλη φορά που πήγαμε σε φιλικό εξοχικό την πήρα μαζί μου και περάσαμε τέλεια.

Από εδώ και πέρα, θα συνεχίσω ανάλογα. Κρίνοντας δηλαδή ανα περίπτωση.

Πάντως αν δεν μπορώ να την πάρω μαζί μου, ανάμεσα στο να μείνει σπίτι και να έρχεται κάποιος να την φροντίζει και να της κάνει παρέα & στην πανσιόν, προτιμάω το σπίτι. Νομίζω ότι η διπλή αλλαγή (η απουσία μας και η αλλαγή χώρου) μάλλον θα τα κάνει χειρότερα. Αν όμως έβρισκα κάποιον φίλο εμπιστοσύνης που τα πάει καλά με τη μικρή και θα μπορούσε να την κρατήσει σπίτι του, θα την άφηνα (μιας και έτσι θα είχε περισσότερη παρέα).
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Και εμείς φέτος για διακοπές χωρίς το σκυλί. Η Siba να κάνει της διακοπές της στα πεθερικά μου, ξάπλα στο καναπέ (εκεί δεν θέλει το κρεβατάκι της), 3 φορές την ημέρα βόλτα στο πάρκο, χάδια, έχει εκεί και μικρό κήπο.
Στην περίπτωση της FrenchieFan που το σκυλάκι είναι μια σταλιά είναι εύκολο να το πάρεις μαζί παντού, ένα γομάρι 40-50 kg να προκαλέσει φόβο και τρόμο οπού και να πας.
Και κάτι άλλο που σκέφτομαι εγώ – το δαγκώνει (το σκυλί) μια σφίγγα ή ένα φίδι, άντε να βρεις σε νησί τώρα καλοκαιριάτικα κάποιο κτηνίατρο. Το έχει πάθει ο άνδρας μου με την Zouka (την δάγκωσε η σφίγγα στην γλώσσα), του έχει φυγή η ψυχή μέχρι να βρει γιατρό.
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Πέρσι το καλοκαίρι πήγαμε για πρώτη φορά διακοπές με τη μικρή μου (9 μηνών τότε) αλλά και το συνομήλικο αδελφό της. Περάσαμε πολύ ωραία, δε στερηθήκαμε ούτε το μπάνιο, ούτε τις βόλτες. Επιλέγαμε βέβαια πιο μοναχικές παραλίες (αλλά δεν είμαστε της ομπρέλας-ξαπλώστρας έτσι κι αλλιώς) γιατί εντάξει, εμείς γουστάραμε, αλλά δε σημαίνει ότι ο καθένας έχει όρεξη να βλέπει δυο χαρούμενα πιτμπουλάκια να κάνουν σαν τρελά και να κυνηγάνε τις μπάλες του κόσμου! :lol: :lol: :lol: (βεβαια θυμάμαι μια παρέα Ιταλούς που παίζανε με τρέλα κι ας χάσανε τη μπάλα τους στο τέλος :mrgreen: ).

Φέτος λέμε να το επαναλάβουμε το πείραμα με τη γνώση και τη συναίσθηση ότι τα ζώα μας είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και δύναμη και θα απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή από την πλευρά μας, αλλά είμαι σίγουρη ότι και πάλι μια χαρά θα περάσουμε.

Το μόνο αρνητικό που έχω να σημειώσω είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται τα ζώα κατά τη μεταφορά στα κλουβιά του πλοίου, τα οποία είναι στενάχωρα, βρώμικα και τις περισσότερες φορές στα γκαράζ (που σημαίνει 5-6 ώρες ταξίδι σε αποπνικτική ζέστη και συνεχή θόρυβο :( )[/img]
 


Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Αν έχεις δικό σου σπίτι και τα σκυλιά και τα παιδιά είναι "ευπρόσδεκτα"...αν νοικιάζεις ή μένεις σε ξενοδοχείο και τα 2 είναι λίγο "πονοκέφαλος",οπότε αν θέλω να πάω διακοπές για να διασκεδάσω και να ηρεμήσω προτιμώ να "τακτοποιώ" αλλιώς τα πράγματα.

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι ενώ ο σκύλος είναι τις περισσότερες φορές (όχι όλες) ευτυχισμένος όπου και το αφεντικό του,το αφεντικό του σπάνια είναι ευτυχισμένο όπου και ο σκύλος του... :D
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όσο μεγαλύτερος είναι ο σκύλος τόσο περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζει κανείς.

Όταν παίρνει κανείς τηλέφωνο για να κάνει κράτηση και ενημερώνει πως θα πάρει το σκυλί μαζί του, η επόμενη ερώτηση του ξενοδόχου είναι πόσο μεγάλος είναι ο σκύλος. Όσοι έχουν ακούσει πως έχω Rott, μόνο που δεν μου έκλεισαν το τηλέφωνο κατάμουτρα! :(

Το σκυλί δεν επιτρέπεται να μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κατά την απουσία των ιδιοκτητών, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αρχίσει να γαβγίζει και να κλαίει λόγω στρες και να ενοχλήσει τους υπόλοιπους επισκέπτες, ή να αρχίζει να κάνει καταστροφές στο δωμάτιο.

Από την άλλη σε ποιον να φορτώσω την φροντίδα του Iggy? Σε φίλο ή συγγενή είναι αδύνατον! Ο μικρός είναι πλέον ένα μεγαλόσωμο ζώο και παρόλο που είναι απίστευτα φιλικός, ακόμα και οι κολλητοί μας, είναι λίγο επιφυλακτικοί μαζί του. Η ρετσινιά της ράτσας βλέπετε… :evil:

Ποιος θα καθαρίζει καθημερινά το σπίτι τις ημέρες της απουσίας μου? Το σκυλί λερώνει έξω επειδή βγαίνει συχνές καθημερινές βόλτες. Εάν δεν το βγάλουν έξω θα λερώνει στο σπίτι. Σε ποιον λοιπόν θα φορτώσω την φροντίδα του τις ημέρες που θα λείπω?
Είναι δύσκολο… :?

Θα προτιμήσω το ξενοδοχείο σκύλων του εκπαιδευτή του. Μπορεί να έχω αρκετές διαφωνίες σχετικά με την θετική εκπαίδευση, την οποία πρεσβεύει, αλλά το χρονικό διάστημα που πηγαινοερχόμουνα (4 μήνες σχεδόν), μου έδωσε την ευκαιρία να δω τις εγκαταστάσεις της πανσιόν και τις συνθήκες φιλοξενίας των ζώων. Όλα ήταν άψογα και μπορώ να πω πως χωρίς κανένα ενδοιασμό θα τον αφήσω εκεί.
Έξάλλου το περιβάλλον και οι άνθρωποι, του είναι οικεία.

Θα μου λείψει ο μουργάκος μου, αλλά νομίζω πως δικαιούμαι να ξεκουραστώ και ‘γω λίγες μέρες, έστω και χωρίς αυτόν… 8-[
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Και εγώ πιστεύω...

Και εγώ πιστεύω, ότι ο σκύλος είναι ευτυχισμένος όταν είναι δίπλα στον άνθρωπό του..., αλλά για τον άνθρωπο του, πολλές φορές αυτό, μπορεί να δημιουργεί και κάποια προβλήματα...

Όμως παρ΄ όλα αυτά, είναι αδιαννόητο για μένα, να πάω διακοπές και να αφήσω το ντουντούνι μου..., μόνο του σε κάποια πανσιόν, αφού είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να περάσει καλά εκεί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, μόνο και μόνο, επειδή δεν θα είμασθε εμείς μαζί του.

Στην δική μου περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι η διαμονή, επειδή έχω εξωχικό σε νησί των Κυκλάδων και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα και με μεγάλο κήπο.

Παρ΄ όλα αυτά, πάντα υπάρχουν προβλήματα..., γιατί εκεί ο κόσμος δεν είναι όλος, τόσο φιλικός με τα σκυλιά..., όπως άλλωστε νομίζω συμβαίνει και στα περισσότερα μέρη της χώρας μας...

Πέρσυ, του αδελφού μου το σκυλί, ο οποίος έχει και αυτός εξωχικό σπίτι δίπλα μου, το γλύτωσαν από θαύμα, επειδή κάτι έφαγε, που όπως φαίνεται κάποιος είχε πετάξει.

Για να αποφύγω ανάλογη περιπέτεια..., δεν τον άφηνα ούτε λεπτό στον κήπο και όπου και να πηγαίναμε, είχα τα μάτια μου συνεχώς επάνω του...

Τελικά, όπως και να έχει..., οι διακοπές, όταν έχεις ζώα, είναι πρόβλημα...
Άλλωτε μικρότερο και άλλωτε μεγαλύτερο.

Μετά πάντως, από την περιπέτεια του αδελφού μου πέρσυ, δεν μπορώ να σας πω, ότι πάω εκεί με κέφι..., στην κυριωλεξία πάω με κρύα καρδιά...
 


morgan-pit

Member
7 Ιουνίου 2007
17
0
korudallos
Παντως οσον αφορα για το αν καποιος θελει να αφησει το σκυλι του σε ξενοδοχειο-πανσιον σκυλων θα πρεπει να λαβει υπ΄οψιν του οτι ολα τα σκυλια δεν εχουν την ιδια προσαρμοστικοτητα μολις βρεθουν σε ξενο περιβαλλον.Διαφορετικα αντιδρα η καθε φυλη.Και το παραδειγμα το βλεπω στην δικια μου που ειναι pitbull 7.5 μηνων που εδω και μια βδομαδα την εχω παει στην Κορινθο σε σχολη εκπεδευσης και κοιμαται εκει.Απο την 2τερη μερα κιολας προσαρμοστηκε κατευθειαν δεν εχει κανενα προβλημα! (Εξαλλου τα pit φημιζονται για το ποσο γρηγορα προσαρμοζονται στην αλλαγη περιβαλλοντος σε οποιαδηποτε ηλικια).Εν αντιθεση με καποιες αλλες ρατσες που ειδα που ενω ηταν ηδη μια βδομαδα ηταν μαζεμενα και μελαγχολικα.Και ειδικα ενα σαρπει που ηταν 11 μερες και ηταν τοσο αποτυπωμενη η θλιψη και η μελαγχολια στην εκφραση του προσωπου του που επαθα πλακα! Το συγκεκριμενο σκυλι το πηρε το αφεντικο του δεν υπηρχε περιπτωση να εκπεδευτει εκει. Ειναι λοιπον μειζον θεμα το κατα ποσο ενα σκυλι μπορει να μεινει σε ξενο περιβαλλον για καποιο διαστημα χωρις το αφεντικο του. :)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ROTTIE:Μετέφερα το post της φίλης lovezizou, διότι έχουμε ήδη ανοίξει σχετικό θέμα με τις διακοπές. Η συζήτηση μεταφέρεται λοιπόν εδώ! :)

lovezizou said:
Τι κανετε οταν πατε διακοπες? Αφηνετε τον σκυλο σας καπου που εμπιστευεστε? Τον παιρνετε μαζι σας?

Βρηκα ξενοδοχεια για να κανουμε Πρωτοχρονια που δεχονται και σκυλους με την προυποθεση φυσικα οτι δεν θα κανουν φασαρια και ζημιες. Το θεμα ειναι οτι παρ'ολο που ο δικος μου εχει μαθει το crate δεν νομιζω οτι θα ειναι ησυχος αν τον αφησουμε στο δωματιο και παμε πχ να φαμε. Καινουργιο περιβαλλον + κλουβι = κλαμα. Ελπιζω οταν μεγαλωσει να αλλαξει αυτο.

Να τον παρουμε μαζι μας σε κλειστο εστιατοριο - ταβερνα δεν νομιζω να γινεται...αρα τι κανει κανεις? Μεχρι τωρα νομιζα οτι τα δυσκολα θα ηταν να βρεις καπου να κανεις διακοπες με τον σκυλο σου αλλα τωρα που βρηκα συνειδητοποιω οτι αλλα ειναι τα πρακτικα προβληματα.

Εσεις τι κανετε συνηθως?