Διακοπές στη Χίο 2017 - Εμπειρίες


Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για "σεντόνι" που ακολουθεί, ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έψαχνα και γω στο forum κάτι ανάλογο πριν φύγω και οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες.
Πρώτη φορά διακοπές λοιπόν στο συγκεκριμένο νησί, πρώτη φορά διακοπές αρκετών ημερών μαζί με το σκύλο σε ένα εντελώς άγνωστο μέρος και για τους δυο.
Ο σκύλος απλά να θυμίσω περί τα 30 κιλά - μεσαίου μεγέθους, ήμιαιμο, τύπου λαμπραντόρ.
Οι ανησυχίες μου αμέτρητες πριν ξεκινήσουμε, ωστόσο μπορώ να πως εν τέλει οι διακοπές κύλησαν υπέροχα και αποτέλεσαν όντως μέρες ξεκούρασης.
Ας τα πάρουμε ένα - ένα, προς διευκόλυνση όσων ενδιαφερθούν:
Πλοίο: Πήγαμε / ήρθαμε με το αργό της Blue Star. Στο πήγαινε, ολονύκτιο ταξίδι, κατάστρωμα, μιας και δε βρήκαμε σκυλοκαμπίνα. Πολλά σκυλιά, πολλά γαβγίσματα, ομολογώ ότι μετά τις πρώτες 5-6 ώρες και 'μεις που είμασταν αρκετά πράοι βαρεθήκαμε / εκνευριστήκαμε και γαβγίσαμε προς το τέλος μερικές φορές. Κατάσταση διαχειρίσιμη ωστόσο, αν και με τόσες ώρες ταξίδι επέρχεται κούραση φυσιολογικά.
Στο γυρισμό είχαμε κλείσει σκυλοκαμπίνα (2 άτομα & ο σκύλος), στην ουσία ήταν μια τετράκλινη όλη δικιά μας, παρκέ κάτω, κλιματισμός στο φουλ, κούναγε κι αρκετά, ζάχαρη όλα, ύπνος καθ'ολη τη διάρκεια. :sleep::sleep: Μου έκανε εντύπωση ότι παρά το κούνημα ο σκύλος παρέμεινε ψύχραιμος.
Διαμονή: Εδώ δε μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα, είχαμε δικό μας χώρο.
Παραλίες & σκύλος: Ο σκύλος ήρθε μαζί μας σε όλες τις παραλίες που πήγαμε (δλδ περίπου 10), κάποιες οργανωμένες. Πρόβλημα δεν αντιμετωπίσαμε πουθενά. Κάποιοι βέβαια στραβομουτσούνιαζαν, αλλά δε δώσαμε σημασία. Σχεδόν πάντα ήταν κάποιοι άλλοι παραδίπλα, που το παίνευαν / χάιδευαν / έπαιζαν, οπότε οι στραβωμένοι έκαναν μόκο... Να πω απλά ότι το σκυλί ήταν πάντα στο λουρί του, και για να τον αφήσω να μπει στη θάλασσα πάντα ρωτούσα όλες τις γύρω παρέες αν έχουν κάποιο πρόβλημα. Τόσες μέρες κανένας δεν είχε, ίσα ίσα που οι απόκριση κάποιων ξένων ειδικά ήταν παραπάνω από θετική. Απλά τις ώρες αιχμής, πχ 16:00μμ τον κρατούσα στη δροσιά της ομπρέλας να μην προκαλώ, και μόλις πήγαινε 18:00μμ και έπεφτε και λίγο η ζέστη βουτάγαμε όλοι μαζί...;)
Ιδιαίτερα στην παραλία Κώμη, που είναι η πιο πολυσύχναστη και οργανωμένη του νησιού, ο σκύλος είχε γίνει ο αγαπημένος του beach bar και των θαμώνων του. Αν ενδιαφέρεται κάποιος για παραλίες συγκεκριμένα, ας ρωτήσει, γιατί οι αλήθεια είναι ότι υπήρχαν κάποιες που είχαν κατάβαση κάπως επικίνδυνη για να έχεις και σκύλο μαζί.
Βόλτες / Εστιατόρια / Ποτό: Συνήθως μετά το πρωινό μπάνιο πηγαίναμε σε παρακείμενες ταβέρνες. Με εξέπληξε ευχάριστα ότι στις περισσότερες φροντίζαν και τοπικα αδέσποτα. Φυσικά δεν είχα κανένα πρόβλημα κατά την παραμονή μας εκεί, ίσα ίσα που ενώ λέγαμε να κάτσουμε στην άκρη μας έλεγαν "καθίστε όπου θέλετε", ενώ σε 2 περιπτώσεις που έγινε ένας μικροτσαμουκάς μεταξύ σκύλων, ευτυχώς δεν έκαναν σαν αούγκανοι να διώξουν τα αδέσποτα αλλά το αφήσαν σε εμάς και έληξε σε δευτερόλεπτα. Σε βραδυνές εξόδους στην πόλη, όπου κάτσαμε μας έφερναν μπολάκι με νερό και δεν δυσανασχέτησε κανένας, παρότι κάποιες φορές είχε αρκετό κόσμο, ντυμένο για βράδυ και στριμωγμένο. Στις καθημερινές βόλτες στο χωριό που διαμέναμε (Πυργί / Μαστιχοχώρια), τους έκανε μεγάλη εντύπωση που πήρα το σκύλο στις διακοπές, και ήταν πάντα μαζί μας, σχολιάστηκε μάλλον αρκετά. Μοναδική παραφωνία, ένα δεσποζόμενο Jack Russell που κυκλοφορούσε ελεύθερο στην πλατεία του χωριού, που μάλλον δεν είχε δει άλλο αρσενικό στο χώρο του, οπότε ερχόταν κάθε βράδυ για τσαμπουκά, και εμείς είμασταν alert... Βέβαια δεν κάναμε θέμα παρπάνω γιατί εμείς είμαστε εκεί 15 μέρες ενώ αυτοί όλο το χρόνο, οπότε υπήρξε κατανόηση εξ ' αμφοτέρων.
Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω τέλος στο Mastiha shop που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού. Το επισκεφτήκαμε φεύγοντας. Εκτός από κατάστημα προιόντων λιανικής, έχει και τραπεζάκια έξω να πιεις τον καφέ σου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ελληνικό με μαστιχόνερο. Οι κοπέλες που εργάζονται εκεί, φιλοξενούν και φροντίζουν αρκετά αδέσποτα, ενώ δίπλα στο ταμέιο, υπάρχει και κουτάκι που ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά. Το βρήκα πολύ θετικό.

υγ1. Τελικά όλα κύλησαν όχι απλά ομαλά αλλά πάρα πολύ καλά....
υγ2. Ευχαριστήθηκα πολύ το γεγονός ότι ο σκύλος μου τα περνούσε πολύ ωραία, ίσως πιο ωραία απ' όλους μας. Ομολογώ ότι πρώτη φορά τον έβλεπα τόσο παρατεταμένα χαρούμενο....

Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ...:whistle::whistle:

Θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες, εννοείται ότι όποιος θέλει κάποια πληροφορία μπορεί να ρωτήσει!
 








mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Άλλη φυλή τα Labrador και άλλη τα Golden Retriever.
Της ομάδας 8 και οι δύο φυλές, σκύλοι επαναφοράς :)
Έχεις λίγο διάβασμα να κάνεις :D
 
  • Like
Reactions: Allendog


Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Το λάθος μου είναι ότι πίστευα ότι και τα golden λέγονται "labrador golden retriever"... :LOL:
 


Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Να προσθέσω επίσης και κάτι αρκετά σηματνικό που παρέλειψα χθες....
Αν κάποιος τύχει και ταξιδέψει με Blue star με σκύλο, ας στείλει ένα μήνυμα.
Αν υπάρχει σκυλοκαμπίνα διαθέσιμη για τις ημερομηνίες που τον ενδιαφέρουν, πολύ πιθανό να μπορώ να κάνω κράτηση και σε τιμή 2 for 1 (cu).
Ενδεικτικά αναφέρω, 2 εισιτήρια, σκυλοκαμπίνα και όχημα στο γυρισμό, μας κόστισε 112 ευρώ.....:p
 
  • Like
Reactions: myEnzo and mareco


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU