Διαλεγοντας Ρατσα ! Βοηθεια !

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Από την άλλη με το αρσενικό μπουλ-τεριέ αυξάνονται οι πιθανότητες για σκυλοκαυγάδες εκτός σπιτιού.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oχι, το θηλυκό θα τσακώνεται με θηλυκά εκτός όπως και το αρσενικό με αρσενικά ... πίστεψέ με, με σκύλες έχω μεγαλύτερο πρόβλημα σχεδόν πάντα ... έχε υπ'όψιν ότι μιλάμε για τέτοιες ράτσες με υψηλή επιθετικότητα προς τα ζώα (terrier, rottweiler κλπ)... απλά η σκύλα σπάνια θα κάνει ντου από μακριά ή θα επιδυκνείεται όπως ο αρσενικός ... αν την πλησιάσει θηλυκό όμως ...

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Το είπα γιατί ξέρω δύο θυληκά πίτμπουλ που δεν τσακώνονται. Ίσως να είναι εξαίρεση.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εγώ είχα την Άλντα, ένα ημίαιμο καλοσυνάτο σκυλί, με σοβαρά λάθη στην κοινονικοποίηση με άλλα σκυλιά.

Όταν είχα σκυλοεπισκέπτες, η Άλντα το ανεχόταν.
Όταν όμως της μπαστάκωσα ένα κουτάβι ροτβάηλερ και αργότερα ένα κουτάβι Πρέσο κανάριο (όταν έχασα το ροτβάηλερ), η Άλντα προσπάθησε λόγω παλαιότητας και ηλικίας να διεκδικήσει την ιεραρχική της ανωτερότητα...

Όσο το κουτάβι ήταν μικρό, έκανε κάποιες μαγκιές, με το φαγητό αλλά και στα παιχνίδια τους...
Έλα όμως που το κουτάβι μεγάλωνε, και η αμφισβήτιση της ιεραρχίας έπαψε να είναι αναίμακτη!!!

Η Άλντα τώρα είναι 14 χρονών, ζει σε άλλο σπίτι, στην παλιά μου γειτονιά... Ο κτηνίατρος την τελευταία φορά που την πήγα πριν 4 χρόνια περίπου, με προειδοποίησε ότι αν την ξαναπάω σε τέτοια κατάσταση θα πάρει μέτρα εναντίον μου...

:?

reignman

Active Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
38
0
δηλαδη να παω στο αρσενικο ε? (και η ιδιοσυγκρασια μου αρσενικο ζηταει.. αλλα για εναν περιεργο λογο ΟΤΙ σκυλι ειχαμε στο σπιτι ηταν ΠΑΝΤΑ ΣΚΥΛΑ :oops: )

μεχρι τον οκτωβρη θα το εχω παρει ;)
απλα τωρα κανω τις ακρες μου με τα τηλεφωνα που εχω παρει για να δω απο ποιον εκτροφεα θα το παρω.

τι αλλα εχετε να τονισεται για αυτη τη φυλη? καποιες αλλες ιδιοσυγκρασιες? αρρωστιες?

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Ίσως το κανισάκι σου να δυσκολευτεί αρκετα γι'αυτό θα πρότεινα ένα μικρό τεστ πριν. Φέρε το κανις σε επαφή με κάποιο κουτάβι ή άλλο σκυλί τέλος πάντων που ξέρεις ότι είναι φιλικό, αρχικά εκτός σπιτιού και μετά μέσα στο σπίτι σας. Δες την αντίδρασή του, επιβράβευσέ την όταν είναι ήρεμη και φιλική.
Θα πρέπει να είσαι σιγουρος ότι δε θα πληγώσει την ευαίσθητη ψυχολογία του bull σε μικρή ηλικία γιατί η επιθετικότητα δεν είναι μακρια από ένα τέτοιο σκυλί

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Ξέρω ότι είναι πολύ μαχητικά γιατί φτιάχτηκάν γιαυτό το λόγο (διοργάνωση αιματηρών μαχών μεταξύ σκύλων ή σκύλων και ασβών), είναι εξαιρετικοί φύλακες και πολύ πιστοί σύντροφοι.

reignman

Active Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
38
0
τα pit bull "φτιαχτηκαν" τα bull terrier απο οσο εχω διαβασει ειναι σχετικα αρχαια φυλη :)

τελικα φτιαχτηκαν το 1830...

In 1830, when combats between Bulldogs and bulls were at there height, lovers of this "sport" decided to create a dog that would attack even more agilely. By crossing the Bulldog with the Old English Terrier and adding a bit of Spanish Pointer blood, they came up with the Bull Terrier. However, Bull Terriers were not the most successful fighters. In 1850 the white-coated variety (nicknamed the "White Cavalier") was obtained and soon became a fashionable pet of the gentry. The breed has been used as a guard, ratter, herder and watchdog. The Miniature was developed to have the same qualities in a dog of more manageable size.

επισης θελω το Miniature! οχι το κανονικο

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
το θηλυκό θα τσακώνεται με θηλυκά εκτός όπως και το αρσενικό με αρσενικά
Αυτό δεν είναι νόμος, εξαρτάται από το χαρακτήρα του σκύλου, από την αυτοπεποίθηση του, και από τον ιδιοκτήτη. Η δικιά μου rott σκύλα δεν τσακωνότανε, η dober σκύλα δεν τσακώνεται, ούτε μεταξύ στο σπίτι δεν υπήρχε παραμικρό πρόβλημα, και δεν θεωρώ ότι αυτά τα σκυλιά είναι εξαίρεση.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Φυσικά ως κάτοχος BT μόνο για 2 μήνες,δεν μπορώ να σου μιλήσω εκ πείρας :roll: Θα πρέπει να με ρωτήσεις μετά από 3-4 χρόνια...Πριν αποκτήσουμε την Μάγια μας όταν επικοινωνούσα με εκτροφείς του εξωτερικού πάντα με ρωτούσαν αν έχω παιδιά και άλλα σκυλιά....Αυτο δεν σημαίνει όμως πως δεν γνωρίζω ανθρώπους που έχουν αυτή την ράτσα και έχουν και άλλα σκυλιά και παιδιά.Πιστεύω πως όλα είναι θέμα εκπαίδευσης,δικής μας και μετα του σκυλιού....Η εκτροφέας από όπου πήρα την σκύλα είχε 2 θηλυκά BT ,3 αρσενικά(τα οποία δεν βρίσκονταν ποτέ στον ίδιο χώρο)ένα θηλυκό chinese crested,ένα γάτο και 3 κόρες :lol: Σε πληροφορώ ότι τα πήγαιναν μια χαρά μεταξύ τους :wink: Βέβαια εγώ δεν έχω άλλα σκυλιά....αλλά νομίζω και γω πως είναι καλύτερα αρσενικό θηλυκό.Είναι τρομερά ενεργητικα και πολύ δυνατά σκυλιά,προβλήματα υγείας έχουν αρκετά όπως και όλα τα καθαρόαιμα υποθέτω :roll: Πολλοί υποστηρίζουν πως οι μινιατούρες είναι πιο ήρεμα αλλα εγώ συνάντησα και κάτι μινιατούρες σκέτους σίφωνες :picaron: Τίποτα δεν είναι απόλυτο,εκεί θέλω να καταλήξω.Να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα κι εύχομαι να σου έρθουν τα καλύτερα :D Αυτή τη στιγμή που γράφω η δικιά μας είναι ξαπλωμένη ανάσκελα με τα πόδια στον αέρα και κοιμάται :lol: ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΛΑΚΑ,ΘΑ ΞΕΡΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ :lol:

reignman

Active Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
38
0
ειχε ενας οικογενειακος μας φιλος ενα αρσενικο bull terrier , 3 αρσενικα doberman , 1 αρσενικο rot και ενα θυληκο rot...
το 1 απο τα 3 doberman ηταν το καφε χρωματος το λεγανε Δια , τα αλλα τα λεγανε Max , Master. το αρσενικο rot το λεγανε Killer (προτοτυπο ε?) το θυληκο Vaila και το Bull Terrier , Rocky (αλλη προτοτυπια )

απο την ολη φαση μονο το καφε doberman αντιμετωπιζε προβλημα "abusing" απο τα αλλα σκυλια... το οποιο και απομακρυναν για να μη του δημιουργηθουν αλλα προβληματα.

ολα ειναι στον χαρακτηρα του εκαστωτε σκυλου και στην εκπαιδευση του. φυσικα ο ιδιοκτητης και η ιδιοσυγκρασια του επιρεαζουν πολυ εναν σκυλο.

μαδανε τα bull? η απλα εχουν μια κανονικη τριχοπτωση?

εχω παθει ψυχωση λεμε.. απο μικρο παιδι ειχα την τρελα με το συγκεκριμενο σκυλι!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
reignman said:
μαδανε τα bull? η απλα εχουν μια κανονικη τριχοπτωση?
μαδάει όπως όλα τα κοντότριχα,τώρα εσύ που είσαι συνηθισμένος στο κανις που δεν μαδάει καθόλου,ε νομίζω πως θα σου φανεί κάπως να έχεις τρίχες στα ρούχα, έπιπλα,χαλιά και στα χέρια σου όταν το χαιδεύεις....Το καλό είναι πως η τρίχα είναι χοντρή και φεύγει εύκολα με το τίναγμα :)

είπες νομίζω πως θέλεις μινιατούρα,έχεις υπ'όψιν σου σε τι τιμές παίζει?γύρω στα 3000,γιατί την είχα ψάξει και εγώ :roll:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αυτό δεν είναι νόμος, εξαρτάται από το χαρακτήρα του σκύλου, από την αυτοπεποίθηση του, και από τον ιδιοκτήτη. Η δικιά μου rott σκύλα δεν τσακωνότανε, η dober σκύλα δεν τσακώνεται, ούτε μεταξύ στο σπίτι δεν υπήρχε παραμικρό πρόβλημα, και δεν θεωρώ ότι αυτά τα σκυλιά είναι εξαίρεση.
Oxι βέβαια, και 2 αρσενικά μπορεί να μην τσακώνονται, δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλύτερα αρσενικό/θηλυκό.

Τα θηλυκά τσακώνονται περισσότερο, με την έννοια της έντασης και της μη υποχώρησησης κάποιου από τα 2, στα rott τουλάχιστον αυτό είναι κανόνας, εκτός περιπτώσεων ''τρελών'' αρσενικών ... μπορεί να είναι και διαπίστωση εκτροφέων, επειδή τυγχάνει να έχουμε περισσότερες σκύλες, και να είναι λανθασμένη, έχω να απολαμβάνω την συντροφιά ενός σκύλου μόνο από το 1996!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.090
Νεότερο μέλος
johnys