Διαλεγοντας ένα σκύλο...

Panoss

Member
12 Σεπτεμβρίου 2007
6
0
Κατ' αρχήν γειά σας και συγχαρητήρια για τα forum σας και την δουλεία που έχετε κάνει.
Θα ήθελα να συγκεντρώσω πληροφορίες για την αγορά ενός Dogo argentino με την πρωοπτηκή να μείνει μέσα στο σπίτι ως φίλακας και ώς παρέα... Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά από σκυλιά,έχω ένα σκύλο τον οποιό μας τον χαρίσανε πρίν από πολλά χρόνια (καθότι κοντεύει τα 16 τώρα) τον οποίο όμως δεν κατάφερα να του μάθω ούτε το "κάτσε"... Η κοπέλα μου όμως έχει 3 σκυλιά τα οποία (έκτως από ένα μαστιφ νάπολης) τα έχει εκπαιδεύσει σχεδόν μόνη της και νομίζω θα με βοηθήσει σε αυτο :)
Την ράτσα αυτή την είδα πρίν από 2 μέρες και πραγματικά κόλλησα με το παρουσιαστικό του και με κάποια σχόλια που διάβασα για την συμπερηφορά του.
Θα ήθελα λοιπόν να μάθω αν αυτος ο σκύλος χρειάζετε κάτι το ιδιαίτερο καθώς επίσεις εμπηρίες από ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας.

reignman

Active Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
38
0
oλα οδηγουν στο οτι οι Ντογκο ειναι πολυ δραστηρια σκυλια θελουν πολυ ασκηση και δε μπορουν να μεινουν σε διαμερισματα.

συνοπτικα ολα αυτα ;)

τωρα υπαρχουν κατοχοι Ντογκο που μπορουν να σου δωσουν οτι αλλη πληροφορια θες.

απο εμενα καλη επιτυχια , καλο διαβασμα και welcome to dog madness (καλως ηρθες στην σκυλο τρελα :Ρ )

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δύσκολο, πολύ δύσκολο, σε κόβω να παιδέυεσαι ...

-Ψάξε στο internet όσα περισσότερα μπορείς για τη φυλή
-Διάβασε 2 τουλάχιστον βιβλία (ένα για εκπαίδευση και ένα για το Dogo)
-Eλα στην έκθεση σκύλων 6-7 Οκτώβρη να δεις Dogo από κοντά (μην κλείσεις κουτάβι επιτόπου)
-Δάνεισε όλα τα πράγματα αξίας που έχεις σε έναν κολλητό σου, για κανα χρόνο.
-Αρραβωνιάσου, ή παντρέψου (γιατί αν χωρίσεις την πάτησες 8) :D )
-Ψάξε για καλό σκύλο, όχι από πετ-σοπ από Ελληνα εκτροφέα ή το εξωτερικό.

Αναλογίσου αν έχεις:

-περί τα 1200 ευρώ για αγορά
-800 Ευρώ για εκπαίδευση
-70 Ευρώ το μήνα για συντήρηση
-Χρόνο (1,5 ώρα την ημέρα τουλάχιστον για βόλτα και 4-5 ώρες ωφέλιμο χρόνο αράγματος στο σπίτι με τον σκύλο)
-Χρόνο για καθάρισμα
-Χώρο (σπίτι διαθέσιμο προς βεβήλωση ή κήπο μεγάλο)

Αυτά ισχύουν για όλους τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες μεγάλης και δύσκολης φυλής με έλλειψη εμπειρίας.

Panoss

Member
12 Σεπτεμβρίου 2007
6
0
Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα :)
Βασικα δεν είναι διαμέρισμα :) έχει και κήπο για να είναι έξω,απλά απ' ότι διάβασα αυτά τα σκυλιά αυτά δεν είναι για να μένουν έξω με περιέργες θερμοκρασίες :) και ίσως να χρειάζετε να διατυπώσω αλλιώς την ερώτηση :) "πόσο ήρεμα μπορούν να είναι μέσα σε ένα σπίτι?" γιατί καλώς ή κακώς έναν σκύλο που σου σκίζει τα πάντα και σου τα σπάει,ακόμα και μετά από εκπαίδευση,δεν το θές μέσα στα πόδια σου συνεχώς :)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Panoss said:
γιατί καλώς ή κακώς έναν σκύλο που σου σκίζει τα πάντα και σου τα σπάει,ακόμα και μετά από εκπαίδευση,δεν το θές μέσα στα πόδια σου συνεχώς :)
εξαρταται ποσο ξεκουραστος ειναι! αν ειναι χωρτατο απο παιχνιδι-βολτα-ασκηση ειναι ποιο πιθανο να κατσει σαν καλο παιδι!
ειπαν (ολοι οι ασχετοι εδω μεσα) οτι ο κουρασμενος σκυλος ειναι ευτηχισμενος και ησυχος!!

παντως πηγαινε στην εκθεση να τα δεις και απο κοντα!

Panoss

Member
12 Σεπτεμβρίου 2007
6
0
Δεν ξέρω ρε παιδιά... όλοι όσοι μάθανε ότι θέλω να πάρω έναν τέτοιο σκύλο,αυτής της ράτσας & μεγέθους προσπαθούνε να με αποτρέψουνε... λέγοντάς μου οτί μόνο αν θέλω να αυτοκτονήσω να τον πάρω, ή οτι ο σκύλος αυτός θα με τρελάνει με την υπερενεργητηκότητά του κλπ. Βασικά πιστεύω οτι αν ο σκύλος είναι δραστήριος, σε προτρέπει να τον βγάλεις βόλτα,ειδικά αν είναι και στον τύπο του να μην τρέχει δεξιά αριστερά σαν το χαζό και να τον κυνηγάς δεν θα με κούραζε καθόλου και ίσα ίσα θα το χαιρόμουν... τον σκύλο που έχω τώρα δεν τον αντέχω με τπτ για βόλτα γιατί απλά δεν είναι... :S μόλις μηρίσει κάτι θα πάει, μόλις δεί κάτι θα πάει, μόλις βρεί γάτα θα την κυνηγήσει... δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς χωρίς λουρί γιατί τον έχασες σε δευτερόλεπτα... :\ πείτε μου άν έχω δίκιο στα παραπάνω γιατί όπως σας είπα μεγάλη εμπειρία από σκυλιά δεν έχω...

reignman

Active Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
38
0
με λιγα λογια θα παρατησεις τον σκυλο που εχεις τωρα επειδη κανει τα παραπανω και θα ψαξεις να βρεις εναν σκυλο που δε θα τα κανει?
συγνωμη και ολας αλλα ο σκυλος οπως μαθαινει κανει. ενεργει τελειως φυσιολογικα ο σκυλος σου ΙΜΟ.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
τον σκύλο που έχω τώρα δεν τον αντέχω με τπτ για βόλτα γιατί απλά δεν είναι... :S μόλις μηρίσει κάτι θα πάει, μόλις δεί κάτι θα πάει, μόλις βρεί γάτα θα την κυνηγήσει... δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς χωρίς λουρί γιατί τον έχασες σε δευτερόλεπτα... :\ πείτε μου άν έχω δίκιο στα παραπάνω γιατί όπως σας είπα μεγάλη εμπειρία από σκυλιά δεν έχω
απολυτο!!!!!

αρα να βρουμε εναν σκυλο να κανει ακριβως το αντιθετο απο αυτον που εχεις τωρα....

Panoss

Member
12 Σεπτεμβρίου 2007
6
0
reignman said:
με λιγα λογια θα παρατησεις τον σκυλο που εχεις τωρα επειδη κανει τα παραπανω και θα ψαξεις να βρεις εναν σκυλο που δε θα τα κανει?
Όχι ρε παιδιά... απλά ο σκύλος είναι στα τελευταία του... και απλά σκέφτομαι για κάποιον σκύλο μόλις μας αφήσει...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.281
patra
grdane.blogspot.com
Panoss said:
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά από σκυλιά,έχω ένα σκύλο τον οποιό μας τον χαρίσανε πρίν από πολλά χρόνια (καθότι κοντεύει τα 16 τώρα) τον οποίο όμως δεν κατάφερα να του μάθω ούτε το "κάτσε"...
για όλα τα παραπάνω.. και αν δεν αντέχει ένα απλό να σκυλί να κάνει του κεφαλιού του ποσο μάλον ένα ντόγκο...

reignman

Active Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
38
0
αρχικα λες

τον σκύλο που έχω τώρα δεν τον αντέχω με τπτ για βόλτα γιατί απλά δεν είναι... :S μόλις μηρίσει κάτι θα πάει, μόλις δεί κάτι θα πάει, μόλις βρεί γάτα θα την κυνηγήσει... δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς χωρίς λουρί γιατί τον έχασες σε δευτερόλεπτα...

αφου μερικοι μενουν εκπληκτοι λες

Όχι ρε παιδιά... απλά ο σκύλος είναι στα τελευταία του... και απλά σκέφτομαι για κάποιον σκύλο μόλις μας αφήσει...

αυτα που ειπες στο πρωτο quote δε κολανε... καθολου ομως με αυτα που ειπες μετα...
πως γινεται ενας σκυλος που ειναι στα 16 του να μη μπορεις να τον πας βολτα , να σου φευγει να κυνηγαει γατες και να ειναι περιεργος για τα παντα ?

:roll:

Panoss

Member
12 Σεπτεμβρίου 2007
6
0
reignman said:
πως γινεται ενας σκυλος που ειναι στα 16 του να μη μπορεις να τον πας βολτα , να σου φευγει να κυνηγαει γατες και να ειναι περιεργος για τα παντα ?

:roll:
στα 16 του,απλά κοιμάτε όλοι μέρα και στα πρώτα μέτρα απλά δεν θέλει να συνεχίσει.... σκευτήτε ότι απλά περνάς από δίπλα του την ώρα που κοιμάτε και σε πέρνει γραμμή την ώρα που βάζεις τα κλειδιά στην πόρτα και ούτε καν σηκώνεται να σου κάνει χαρές...
that's all about it

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.281
patra
grdane.blogspot.com
θα ήθελα ειλικρινά..
αν θέλεις κι εσύ..
να μας περιγράψεις λίγο την σχέση σου με τον σκύλο που έχεις τώρα... όταν ήταν 1 χρόνου.. 2 χρονών.. 5 χρόνων...10 χρόνων.. κλπ
ευχαριστώ