Διαρκώς ξύνεται.. το λυπάμαι

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
ξανα μανα... νιωθεις τι λεω? το σκυλι ξυνοτανε και πριν την αμπουλα . (Η οποια ειναι ειδικη για μικρα και την εβαλε η ιδια) Δε ζητησα συμβουλες μπανιου... γιατι ξυνεται ρωτησα..
ο κτηνιατρος τι σου είπε?
Εμεις διαγνωση ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε, μιας και δεν έχουμε δει το ζώο και γιατροι δεν είμαστε.
Μπορούμε όμως να σου χτυπήσουμε το καμπανάκι για κάποια πολύ σημαντικά φάουλ που έκανες και που σου τα λέμε τόση ώρα και κάνεις οτι δεν τα βλέπεις.

για να ξύνεται ή δερματικά θα έχει, ή παράσιτα θα είναι ,ή αλλεργία.
Ικανοποιημένος? Τωρα, βρες τηλέφωνο να ρωτήσεις καποιον άλλο γιατρο να δει το ζωντανο.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Το δερμα του το ελεγξες μην εχει κοκινιλες; Τι το ταιζεις;μηπως του προκαλει αλεργια το φαγητο,που το κοιμιζεις,μηπως η κουβερτα του εχει πλυθει με απορυπαντικο που το πειραζει.που περπατα ολη μερα,μηπως σφουγγαριζετε με χλωρινες.

dimitriseas

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
49
0
Γρεβενα
ο κτηνιατρος τι σου είπε?
Εμεις διαγνωση ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε, μιας και δεν έχουμε δει το ζώο και γιατροι δεν είμαστε.
Μπορούμε όμως να σου χτυπήσουμε το καμπανάκι για κάποια πολύ σημαντικά φάουλ που έκανες και που σου τα λέμε τόση ώρα και κάνεις οτι δεν τα βλέπεις.

για να ξύνεται ή δερματικά θα έχει, ή παράσιτα θα είναι ,ή αλλεργία.
Ικανοποιημένος? Τωρα, βρες τηλέφωνο να ρωτήσεις καποιον άλλο γιατρο να δει το ζωντανο.
δεν κανω οτι δεν βλεπω τα καταλαβαινω τα κατανοω και μαθαινω.επισης Αν διαβαζες απ την αρχη το ποστ θα εβλεπες οτι θα παω αυριο κτηνιατρο γιατι σημερα ειναι κυριακη και η κτηνιατρος δεν το σηκωνει και ειπα να μπω εδω να κανω μια ερωτηση....

dimitriseas

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
49
0
Γρεβενα
Το δερμα του το ελεγξες μην εχει κοκινιλες; Τι το ταιζεις;μηπως του προκαλει αλεργια το φαγητο,που το κοιμιζεις,μηπως η κουβερτα του εχει πλυθει με απορυπαντικο που το πειραζει.που περπατα ολη μερα,μηπως σφουγγαριζετε με χλωρινες.
Πολυ καλη προσεγγιση. Το εχω ψαξει. Δεν εχει ουτε κοκκινιλες ουτε σπυρακια ουτε ψιλος. Λαμπει και το δερμα και η τριχα. Φαγητο κροκετουλα για μικρα ... .(φυσικα αυτη την εδωσε κτηνιατρος να διευκρινηζω) χλωρινη οχι υγρο γεν.καθ. μονο

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Όταν βάζεις αμπούλα δεν γίνεται να το κάνεις μπάνιο για ένα μήνα. Και δεν επιτρέπεται να το κάνεις μπάνιο γιατί είναι μικρό.
Μπορείς να το κάνεις μπάνιο μετά από μερικές μέρες, απλά μειώνεται η δραστικότητα της αμπούλας.

Bayer Animal Health: Waterproof Protection

Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
Μπορείς να το κάνεις μπάνιο μετά από μερικές μέρες, απλά μειώνεται η δραστικότητα της αμπούλας.

Bayer Animal Health: Waterproof Protection
Αυτό δεν το γνώριζα :rolleyes: Αλλά στον δικό μου επειδη δεν ήξερα πως να βάλω την αμπούλα, το έκανε ο κτηνίατρος και μου είπε καλό είναι να τον κάνω μετά από ένα μήνα μπάνιο και για να μην είναι βρόμικος να τον βουρτσίζω μόνο. Τώρα πλέον του έχω το αντιπαρασιτικό κολάρο. :cool:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Κοίταξε κι εγώ στο μήνα τον κάνω μπάνιο και καπάκι του βάζω την αμπούλα για μέγιστη προστασία. Το κολάρο εμένα δε μου γεμίζει μάτι lol.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Εκπληκτικό θέμα!!!
Οτι να 'ναι ερωτήσεις, με ότι να 'ναι απαντήσεις!!!

Κοίταξε κι εγώ στο μήνα τον κάνω μπάνιο και καπάκι του βάζω την αμπούλα για μέγιστη προστασία. Το κολάρο εμένα δε μου γεμίζει μάτι lol.
Αν "στο καπάκι" εννοείς, την ίδια μέρα που του κάνεις μπάνιο ή ακόμη και 2-3 μετά, τσάμπα του την βάζεις την αμπούλα.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Από τη Bayer: Some dogs apparently have frequent water exposure due to swimming or washing. As a general recommendation, if a dog needs to be bathed or shampooed, this should be done before product application. Like Advantage®, advantix® may be applied right after the coat is dry without any waiting period.

Τσιμπούρια-ψύλλους δεν έχουμε, οπότε κάτι θα ξέρουν κι αυτοί.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μπάνιο 1.5 μηνων????? μην το ξανακάνεις.

Μηπως του εχει προκαλέσει καποια αλλεργικη αντιδραση το εμβολιο?
Με το μπάνιο δεν υπάρχει θέμα σ'αυτή την ηλικία αν γίνει με σωστό σαμπουάν αλλά αμπούλα σε τόσο μικρό κουταβάκι;;; Τι κτηνίατρος είναι αυτός που το σύστησε;;; Αποπαρασήτωση σε τόσο μικρούτσικο κουτάβι γίνεται μόνο με σπρέϊ και πάντα αυστηρά σίμφωνα με τη δοσολογία που αναγράφεται επάνω στο μπουκαλάκι.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Bayer Animal Health: Protection upon water exposure

Does a bath with shampoo (products to counter seborrhoea) reduce the efficacy of advantix? What can one do about it?

The vehicle of advantix, which binds to and transports imidacloprid and permethrin, is organic and of an oily appearance and it means that it can be distributed over the body surface of the dog in the lipid film which covers the skin and coat. This dispersion takes some hours to spread to the whole body and some days to reach the deep strata of cutaneous epithelial tissue and the sebaceous glands.
The use of a normal shampoo before application of the product or a week after this application has not been shown to reduce the efficacy of advantix significantly.
It is probable, on the contrary, that sebolytic products may, because of their ability to remove sebum (= lipid film), significantly reduce the efficacy of the product.
In that case, advantix can be applied again up to a maximum of once a week.

Οπότε, εφόσον το μπάνιο γίνεται με κανονικό σαμπουάν, στο advantix τουλάχιστον, δεν υπάρχει χρόνος αναμονής.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εμ εγώ(ο γκρούμερ δηλαδή) γι'αυτό τον κάνω μπάνιο 1 το εξάμηνο και άμα να μην πέφτω σε τέτοιες αντιφάσεις.
Πάντως 2 μηνών κουτάβι μην το κάνεις μπάνιο δώσε λίγο χρόνο να μεγαλώσει.
Τώρα το ξύσιμο μπορεί να είναι και από κανένα κολάρο που το βάζεις(νομίζω είναι το μόνο που δεν αναφέρθηκε) όλα τα άλλα στα είπανε νομίζω

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Με το μπάνιο δεν υπάρχει θέμα σ'αυτή την ηλικία αν γίνει με σωστό σαμπουάν αλλά αμπούλα σε τόσο μικρό κουταβάκι;;; Τι κτηνίατρος είναι αυτός που το σύστησε;;; Αποπαρασήτωση σε τόσο μικρούτσικο κουτάβι γίνεται μόνο με σπρέϊ και πάντα αυστηρά σίμφωνα με τη δοσολογία που αναγράφεται επάνω στο μπουκαλάκι.
Το κόβεις να ηταν με σωστο σαμπουαν το μπάνιο, σε κουτάβι που ξυνεται?
Η αμπουλα που λέει ήταν σαν κρεμα σωληνάριο (αποπαρασιτωσης παντα) και την εβαλε πού στο κουτάβι?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Το κόβεις να ηταν με σωστο σαμπουαν το μπάνιο, σε κουτάβι που ξυνεται?
Η αμπουλα που λέει ήταν σαν κρεμα σωληνάριο (αποπαρασιτωσης παντα) και την εβαλε πού στο κουτάβι?
Τι να σου πω, εγώ δεν είμαι σίγουρη για τίποτα, τόσα χρόνια βάζω στα σκυλιά/γατιά αμπούλες και πρώτη φορά ακούω να είναι σαν κρέμα σε σωληνάριο. Όσο για τα σαμπούαν ασ'τα στο 2013 ακόμα πλένουν τα σκυλιά μια φορά το εξάμηνο και αυτό με το... μηλόξυδο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Παραβλεποντας τα υπολοιπα, ενα θα σου πω:
Αν το σκυλακι ξυνεται απο την πρωτη μερα, μηπως ηταν κ η πρωτη φορα που εβαλε κολλαρο (λουρακι) στην ζωη του? Γιατι εμενα μου το εχει κανει κουταβι αυτο.
Βγαλτου το λουρι να δεις αν ειναι απο αυτο......

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Κάτι ακόμα: για ψώρα εξετάστηκε το σκυλάκι? Ζώα μπορούν να φέρουν ψώρα χωρίς πολύ εμφανή εξωτερικά συμπτώματα.

εντιτ: και για άλλα δερματικά? Σε ρώτησε και ο/η vas στην πρώτη απάντηση που έλαβες, δεν είδα αν απάντησες κάπου.