Διαρροια σε θυληκο 8 μηνων

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Καλημερα παιδια,

Απο χθες η σκυλιτσα μου, που ειναι 8 μηνων μια πιτμπουλινα, δεν εχει σταματησει την διαρροια. Εχουμε αρχισει εκπαιδευση και προχθες για επιβραβευση της δωσαμε λουκανικο αλλα και παλι πολλη μικρη ποσοτητα. Μπορει να φταιει αυτο? αλλα και παλι τοση διαρροια? Χθες της φυγανε κοντα στις 12-14 φορες συνολικα.
Θα μιλησω και με τον κτηνιατρο σημερα αλλα μηπως εχει να μου πει κανενας καμια ιδεα?

Ευχαριστω
Αλεξανδρος

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
τοση ομως διαρροια με τοση μικρη ποσοτητα???? του δινεις κατι τωρα για την διαρροια?? οτυ κανεις καποια θεραπεια??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λουκάνικο?

Σκυλίσιο η δικό μας?

Εχει αυστηρό διαιτολόγιο..π.χ μονο ξήρα και καθόλου δικά μας φαγητα για λιχουδια..???

Δεν αποκλείεται καθόλου να είναι το λουκάνικο μιας και έχει μέσα τόσα μπαχαρικά που δεν είναι εύπεπτα για το σκυλί και μπορεί επίσης να ενοχλήσει σοβαρά το στομάχι του...

ΠΟΤΕ..μα ΠΟΤΕ δεν δίνουμε στο σκυλί λουκάνικα-καυτερά-μπαχαρικά και γενικά φαγητά που είναι έτσι φτιαχμενα..

Εδώ φανταστείτε μερικά στομάχια ανθρωπινα ..ούτε αυτά δεν το αντέχουν..

Σε καθε περιπτωση ..ρωτα τον κτηνιατρο..

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
ενδοπαρασιτικα της εδωσα την προηγουμενη εβδομαδα.
Οταν εγραψα λουκανικα εννοουσα ειδικα λουκανικα για σκυλια. Τα χρησιμοποιησαμε κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης. δεν πιστευω να ειναι εκει το προβλημα. Σημερα εφαγε το πρωι αλλα θα της κοψω το φαι μεχρι αυριο να δω πως θα παει. αν συνεχιστει θα την παω στον γιατρο να την δει.
Να σημειωσω οτι μεχρι τωρα εχει φαει μονο ξηρα τροφη. Την Nutro puppy για large breed της δινω. Δεν ειχα προβλημα μεχρι τωρα με την συγκεκριμενη τροφη.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οταν το σκυλι εχει διαρροια και μαλιστα τοσο σοβαρής μορφής καλό ειναι να κοβουμε το φαί τελείως και να δινουμε ALMORA για την αφυδάτωση

βεβαια και μια βολτα απο τον γιατρο δεν θα ηταν ασχημα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θα της κόψεις το φαγητό ενώ έχει διάρροια χωρίς να στο πει ο γιατρός?
ΜΗΝ το κάνεις!
Πρέπει να δεις γιατρό άμεσα.

Edit: Μάκη τώρα το είδα. Διαφωνώ. Με τόση διάρροια το σκυλί έχει αφυδατωθεί ήδη αρκούντως... Πρέπει γρήγορα να δει γιατρό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οχι οχι το σκυλι με τοση διαρροια δεν πρεπει να φαει τιποτα..
εχει πειραχτει το εντερο του και δεν ειναι σε θεση να φαει τιποτα..
το αλμορα τι ειναι ?για τους ηλεκτρολιτες?

δωσε ερσεφουριλ να σταματησεις την διαρροια και γρηγορα στον γιατρο..!!!
καλο ειναι να την δει σημερα!!!με τοσες πολλες διαρροιες!!!
ισως να εφαγε κατι στο δρομο καποιο εντομο..
ποσες ωρες συμβενει αυτο..?
και τι χρωμα εχει η διαρροια..?

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
το χρωμα ειναι κανονικο θα ελεγα.
Τωρα μιλησα με την μανα μου που ειναι σπιτι και μου ειπε οτι συνεχιζει τις διαρροιες. Απο το πρωι εχει κανει αλλες 5 φορες περιπου.
Λεω να την παω σημερα στον γιατρο.
Διαρροιες εχει απο χθες το πρωι προς μεσημερι. Εντωμεταξυ εχει φαει χθες το βραδυ και σημερα το πρωι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έχει κάνει κανέναν εμετό?
Edit: Πρόσφατα μιλούσα με τον κτηνίατρο σχετικά με τη διάρροια και μου είπε ότι δεν κόβουμε το φαγητό έτσι απλά γιατί ο σκύλος έχει χάσει απαραίτητα διατροφικά στοιχεία.Πρότεινε φαρμακευτικές κονσέρβες ID ή Hills ειδικά για τη διάρροια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλα λεει η Λιζα εχει κανει κενεναν εμετο???
Της δωσατε απο χτες μεχρι σημερα κατι για την δοιαρρια?
Πηρατε τον γιατρο καποιο τηλεφωνο?
Οι διαρροιες ειναι παρα μα παρα πολλες...
Πρεπει να του δινετε τουλαχιστον καθε μια ωρα ενα κουταλακι της σουπας νερο για να μην αφυδατωθει..

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
νερο της δινουμε. εφαγε χθες το βραδυ και σημερα το πρωι.
Για την διαρροια δεν της εχω δωσει τιποτα.
Με τον γιατρο που μιλησα μου ειπε να συνεχισω να της δινω φαγητο κανονικα και αν συνεχιστει να την παω να την δει.
αλλα επειδη συνεχιζεται και μαλλον με μεγαλη συχνοτητα θα την παω σημερα σε εναν γιατρο κοντα στο σπιτι μου να την δει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eδώ μάλλον έχουμε κτηνιατρική διαφωνία...
Eμενα ο δικός μου πάντα όταν κάνει πολλές διαρροιες μου λέει να μην του δώσω φαγητό..

Πάντως ίσως αν δεν συνεχίζατε να του δινατε φαγητό να μην έκανε διαρροιες μιας και το έντερο του αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να δεχτεί το φαγητό ,χωρίς φαγητό ισως δεν θα είχε τι να βγάλει και κάποια στιγμή θα σταμάταγε..θα ηρεμούσε..

Οποτε απλά πήγαινε τον να το δει..
Πάντως για την αφυδατώση είναι σημαντικό το νερό και όχι το φαγητό έξου και ο ορος που κάνουν συνήθως οταν χρειαζεται στις γαστρεντεριτιδες στους ανθρωπους..

Το μονο σίγουρο είναι ότι το σκυλί πρέπει να το δει το συντομότερο γιατρος..

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
ευχαριστω για το ενδιαφερον σας παιδια. περιμενω να σχολασω για να την παω στο γιατρο.
Μολις εχω καποια νεοτερα θα σας ενημερωσω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δεν κόβουμε το φαγητό έτσι απλά γιατί ο σκύλος έχει χάσει απαραίτητα διατροφικά στοιχεία.Πρότεινε φαρμακευτικές κονσέρβες ID ή Hills ειδικά για τη διάρροια.

sorry Λιζακι αυτο δεν το ειδα..:):)

Αυτες οι κονσερβες οντως μπορει να κοψουν μια απλη διαρροια με 2-3 φορες..και σαφως ειναι πολυ καλυτερες απο το να του δωσουμε το ιδιο το φαγητο που του δωσαμε πριν τη διαρροια...

Αλλα σε μια τετοια διαρροια 2 ημερων σχεδον που ισως εχει φαει καποιο σκουλικι..η κατι αλλο..
γνωμη μου καλυτερα να κοβουμε για ενα 24 ωρο το φαγητο να ηρεμισει εντελως το στομαχι του και μετα για μια εβδομαδιτσα αυτες τις κονσερβες για προσαρμογη...

καποια δηλητηριαση επαθε μαλλον αυτο τωρα..

αλλα ας μιλησει ο γιατρος του καλυτερα..:):)

οι κονσερβες παντως αυτες ειναι πολυ καλες ,τις εχω δοκιμασει και εγω..:D:D

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
πληροφοριακά αναφέρω ότι ο σκύλος μου με τα λουκάνικα έχει πρόβλημα και σκυλίσια και μη.

1 φορά έκλεψε ένα την ώρα που ψήναμε 2 μέρες διάρροια έκανε και όταν του είχα δώσει σκυλολουκάνικο πάλι το ίδιο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οταν κάνει διάρροια τέτοιας μορφής δεν πρέπει να φάει τίποτα για ένα 24ωρο.
Δοκιμάζεις μετά με ρύζι και βραστό κοτόπουλο ή καλύτερα με μία φαρμακευτική κονσέρβα.
Αν ξανακάνει πάλι νηστεία.
Νερό πρέπει να έχει αλλά έτσι κι αλλιώς αφυδατώνεται, αν συνεχίζει αυτό 3 μέρες με 15 διάρροιες την ημέρα ο σκύλος πρέπει να μπεί στον ορό.
Αποκλείεται αυτό να είναι από τροφική αιτία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.083
Νεότερο μέλος
Avra mummy