Διασκέδαση ή άσκοπη ταλαιπωρία;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αν ο σκυλος το κανει με τη θεληση του και παιρνει επιβραβευση στο τελος καποιο-α μπισκοτακι-α τοτε μαλλον διασκεδαστικο θα το βλεπει. Αλλιως γιατι καθεται?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Γιατι τον έχει εκπαιδεύσει . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενοχλητικό για αυτόν.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν ο σκυλος το κανει με τη θεληση του και παιρνει επιβραβευση στο τελος καποιο-α μπισκοτακι-α τοτε μαλλον διασκεδαστικο θα το βλεπει. Αλλιως γιατι καθεται?
Εγώ θα έλεγα ότι απλά κάθεται για τον ίδιο λόγο που δέχεται το καψόνι ένας φαντάρος .
Δεν φαντάζεσαι τι αποτελέσματα μπορούν να φέρουν ο συνδυασμός ενός βλάκα , ενός ηλεκτρικού κολάρου και λίγης βίας.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Eγω δε βλεπω το σκυλο να το διασκεδαζει παντως... απλα το ανεχεται.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Γιατι τον έχει εκπαιδεύσει . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενοχλητικό για αυτόν.
Γιατί τότε να μη λέμε ότι και τα ζώα στο τσίρκο κάνουν ότι κάνουν απλά γιατί είναι εκπαιδευμένα .

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Βαγγελη τι ηλεκτρικο κολαρο λες? Και σε γκολντεν ριτριβερ γιατι να εβαζε καποιος? Αυτα τα σκυλια γινονται χαλι να τα πατησεις απο μονα τους. Αυτο που μου κανει εντυπωση ομως επειδη εχουμε ενα τετοιο ειναι οτι αυτα τα σκυλια ειναι Φαταούλες! Πως αντιστεκεται ο λιχουδης στα μπισκοτα και δεν τα κανει ολα μια χαψια δεν μπορω να καταλαβω.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Βαγγελη τι ηλεκτρικο κολαρο λες? Και σε γκολντεν ριτριβερ γιατι να εβαζε καποιος? Αυτα τα σκυλια γινονται χαλι να τα πατησεις απο μονα τους. Αυτο που μου κανει εντυπωση ομως επειδη εχουμε ενα τετοιο ειναι οτι αυτα τα σκυλια ειναι Φαταούλες! Πως αντιστεκεται ο λιχουδης στα μπισκοτα και δεν τα κανει ολα μια χαψια δεν μπορω να καταλαβω.
Δε μου μοιαζει με γκολντεν... κατι σε σεττερ πρεπει να ειναι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Γιατί τότε να μη λέμε ότι και τα ζώα στο τσίρκο κάνουν ότι κάνουν απλά γιατί είναι εκπαιδευμένα .
Μα αυτό ακριβώς συμβαίνει..Είναι εκπαιδευμένα γιατί ξέρουν ότι θα πονέσουν αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ακριβώς αυτό που είπες ένα καψόνι. Δεν κατάλαβα που διαφωνούμε.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν είπα ότι στο συγκεκριμένο σκύλο έχει εφαρμοστεί μη μέθοδος του κολάρου ,
Αλλά δεν είμαι και σύμφωνος στο ότι και να εκτελεί ένα σκυλί είναι απαραίτητο να το διασκεδάζει κιόλας .
Αλλά ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πως έχει έρθει ένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτού του είδους.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δε μου μοιαζει με γκολντεν... κατι σε σεττερ πρεπει να ειναι.
Το λενε και καπου στα σχολια. Να τος εδω σε αλλο βιντεο, φαινεται ολοκληρος. ;)

[video=youtube;-j4kyN-_y68]http://www.youtube.com/watch?v=-j4kyN-_y68&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]

Εμενα παντως χαρουμενος μου φαινεται εδω? Λαθος κανω?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μα αυτό ακριβώς συμβαίνει..Είναι εκπαιδευμένα γιατί ξέρουν ότι θα πονέσουν αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ακριβώς αυτό που είπες ένα καψόνι. Δεν κατάλαβα που διαφωνούμε.
Συγγνώμη αλλά από κεκτημένη ταχύτητα διάβασα τη φράση σου κάπως έτσι:
<<Γιατι τον έχει εκπαιδεύσει . Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ενοχλητικό για αυτόν.>>

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Το λενε και καπου στα σχολια. Να τος εδω σε αλλο βιντεο, φαινεται ολοκληρος. ;)

[video=youtube;-j4kyN-_y68]http://www.youtube.com/watch?v=-j4kyN-_y68&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]

Εμενα παντως χαρουμενος μου φαινεται εδω? Λαθος κανω?
Υπάρχει golden κανελί; Δεν νομίζω. από την άλλη με την υπόσχεση ότι θα φάει ζαμπονάκι μπορεις να βάλεις τον έλβις να κάθεται ακινητος και να του τρέχουν τα σάλια και 10 λεπτά. Και θα δείχνει χαρούμενος γιατί αυτή είναι η φύση του, δεν σημαίνει όμως ότι θα το διασκεδάζει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Υπάρχει golden κανελί; Δεν νομίζω. από την άλλη με την υπόσχεση ότι θα φάει ζαμπονάκι μπορεις να βάλεις τον έλβις να κάθεται ακινητος και να του τρέχουν τα σάλια και 10 λεπτά. Και θα δείχνει χαρούμενος γιατί αυτή είναι η φύση του, δεν σημαίνει όμως ότι θα το διασκεδάζει.
Υπαρχει. Τα αποδεκτα χρωματα ειναι αυτα νομιζω. Ολη η γκαμα απο "κοκκινο" ως λευκο.

Μυρτω που το ξερεις οτι κατα βαθος δεν το διασκεδαζει? Τι βλεπετε εννοω στη σταση-συμπεριφορα του σκυλου που σας κανει να βγαζετε το συμπερασμα οτι κακοπερναει? Μηπως κρινουμε με το αν θα μας αρεσε να το κανει καποιος σε εμας αν ειμασταν σκυλοι? Ενα ζωο που δεν το ποναει το παιδι που βλεπω στο βιντεο και δεν το τυρανναει γενικοτερα με την εννοια της βιας ειτε ψυχολογικης ειτε σωματικης γιατι να πουμε οτι δεν του αρεσει αφου κανει κατι απο επιλογη του για να κερδισει ενα "επαθλο"? Κουναει και την ουρα του αν δειτε ολο χαρα, δεν συνεργαζεται απλως παθητικα ως το τελος. Με την ιδια λογικη τα ατζιλιτι και τα λοιπα συναφη αθληματα θα μπορουσε κανεις να τα χαρακτηρισει ως βαναυσα αφου ενεχουν και κινδυνους τραυματισμου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Λοιπόν πράγματι τόσο σκούρο golden δεν ήξερα ότι υπάρχει. Aπό το πρότυπο της φυλής αντιγράφω αυτό: Χρώμα: Οποιαδήποτε απόχρωση του χρυσού ή υπόλευκου (μπέζ), ούτε ερυθρωπό, ούτε μαονί. Επιτρέπονται μόνον λίγες λευκές τρίχες στο στήθος.

Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω αν κατα βάθος διασκεδάζει ή όχι. Δεν μπορεί να μου μιλήσει βλέπεις. Όμως αντιδρά κάτι μέσα μου όταν βλέπω εκμετάλευση της καλής προαίρεσης που έχουν οι σκύλοι μας. Όσο για ψυχολογική βίά πώς είσαι σίγουρος ότι δεν του επιβάλλεται;
Τα agility είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο, ο σκύλος βρίσκεται στο στοιχείο του, που είναι η δράση, και ακόμα και τραυματισμό να έχει και πάλι δεν θα το μετάνοιωνε αν μπορούσε να ρωτηθεί. Όταν ρώτησα τον γιατρό μου εάν πρέπει να σταματήσω τις μεγάλες βόλτες στον σκύλο μου επειδή έχει οστεαορθροίτιδα μου απάντησε ότι ο σκύλος χωρίς την δράση δεν ζει πραγματικά, καλύτερα λίγα πονάκια και αντιφλεγμονώδη πότε πότε παρά μια αποστειρωμένη ζωή.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Λοιπόν πράγματι τόσο σκούρο golden δεν ήξερα ότι υπάρχει. Aπό το πρότυπο της φυλής αντιγράφω αυτό: Χρώμα: Οποιαδήποτε απόχρωση του χρυσού ή υπόλευκου (μπέζ), ούτε ερυθρωπό, ούτε μαονί. Επιτρέπονται μόνον λίγες λευκές τρίχες στο στήθος.

Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω αν κατα βάθος διασκεδάζει ή όχι. Δεν μπορεί να μου μιλήσει βλέπεις. Όμως αντιδρά κάτι μέσα μου όταν βλέπω εκμετάλευση της καλής προαίρεσης που έχουν οι σκύλοι μας. Όσο για ψυχολογική βίά πώς είσαι σίγουρος ότι δεν του επιβάλλεται;
Τα agility είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο, ο σκύλος βρίσκεται στο στοιχείο του, που είναι η δράση, και ακόμα και τραυματισμό να έχει και πάλι δεν θα το μετάνοιωνε αν μπορούσε να ρωτηθεί. Όταν ρώτησα τον γιατρό μου εάν πρέπει να σταματήσω τις μεγάλες βόλτες στον σκύλο μου επειδή έχει οστεαορθροίτιδα μου απάντησε ότι ο σκύλος χωρίς την δράση δεν ζει πραγματικά, καλύτερα λίγα πονάκια και αντιφλεγμονώδη πότε πότε παρά μια αποστειρωμένη ζωή.
Oι κυνολογικοι ομιλοι της Αμερικης και της Ευρωπης εχουν αλλα ορια στις αποδεκτες αποχρωσεις του χρυσου. Δες αυτο γνωστου ελληνικου εκτροφειου. ;) Ενιγουει συμφωνω με οσα εγραψες. Γι αυτο κι εβαλα το "κοκκινο" σε εισαγωγικα.

Εκμεταλλευση της καλης προαιρεσης που εχουν οι σκυλοι ειτε οι δικοι μας ειτε ολοι οι υπολοιποι κανουμε ολοι μας ανεξεραιτως νομιζω. Ολοι διαταζουμε το σκυλο να "κατσει" χωρις να το εχει επιλεξει. Αλλα ας γυρισουμε στο παρον βιντεο γιατι αλλο ειναι βασικα το θεμα μας. Αν ασκουνταν οποιαδηποτε μορφη βιας ή καταναγκασμου πιστευεις οτι ο σκυλος του βιντεο θα κουνουσε την ουρα του και θα χοροπηδουσε οταν ξεκινουσε το παιχνιδι ή οτι θα επαιρνε θεση τοσο ευχαριστα?

Συμφωνω με την αποψη του γιατρου σου για το ατζιλιτι, ενα παραδειγμα εφερα πηγαινοντας ενα βημα παραπερα και υπερβαλοντας στα περι διασκεδασης των σκυλων θελοντας να τονισω οτι κραζουμε ενα περιστατικο που τουλαχιστον στα ματια τα δικα μου δεν ενεχει κινδυνους για το σκυλο.

Φιλικα παντα, κουβεντα κανουμε, ναι? :)

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
που τουλαχιστον στα ματια τα δικα μου δεν ενεχει κινδυνους για το σκυλο.
Υπάρχουν κ άλλα "κόλπα" που μαθαίνουμε στα σκυλιά μας, τα οποία δεν σχετίζονται με άθληση ή πνευματική άσκηση ή για μία εντολή που θα τους σώσει αύριο-μεθαύριο τη ζωή, παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι συνεργάζονται γιατί τα κάνουμε παρέα κ λόγω της επιβράβευσης που θα έχουν στο τέλος.
Από τη στιγμή που δεν εμπεριέχει κάποια μορφή βίας το βίντεο δεν βρίσκω κάτι άσχημο ;-)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μυρτω που το ξερεις οτι κατα βαθος δεν το διασκεδαζει? Τι βλεπετε εννοω στη σταση-συμπεριφορα του σκυλου που σας κανει να βγαζετε το συμπερασμα οτι κακοπερναει? Μηπως κρινουμε με το αν θα μας αρεσε να το κανει καποιος σε εμας αν ειμασταν σκυλοι? Ενα ζωο που δεν το ποναει το παιδι που βλεπω στο βιντεο και δεν το τυρανναει γενικοτερα με την εννοια της βιας ειτε ψυχολογικης ειτε σωματικης γιατι να πουμε οτι δεν του αρεσει αφου κανει κατι απο επιλογη του για να κερδισει ενα "επαθλο"? Κουναει και την ουρα του αν δειτε ολο χαρα, δεν συνεργαζεται απλως παθητικα ως το τελος. Με την ιδια λογικη τα ατζιλιτι και τα λοιπα συναφη αθληματα θα μπορουσε κανεις να τα χαρακτηρισει ως βαναυσα αφου ενεχουν και κινδυνους τραυματισμου.
Είχα την εντύπωση ότι στο ατζιλιτι ο σκύλος έχει συμμετοχή και δράση , λαμβάνει τα οφέλη της άσκησης , ίσως όμως να κάνω και λάθος .
Αυτό όμως που δυστυχώς δε μπορώ να καταλάβω και ο λόγος που το κουβεντιάζω στο forum είναι η ενημέρωση μου , είναι ποιο το όφελος να μετατρέπω το σκύλο μου σε κομοδίνο .