Διασκέδαση ή άσκοπη ταλαιπωρία;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Υπάρχουν κ άλλα "κόλπα" που μαθαίνουμε στα σκυλιά μας, τα οποία δεν σχετίζονται με άθληση ή πνευματική άσκηση ή για μία εντολή που θα τους σώσει αύριο-μεθαύριο τη ζωή, παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι συνεργάζονται γιατί τα κάνουμε παρέα κ λόγω της επιβράβευσης που θα έχουν στο τέλος.
Από τη στιγμή που δεν εμπεριέχει κάποια μορφή βίας το βίντεο δεν βρίσκω κάτι άσχημο ;-)
Πολύ διαφορετικό αυτό από το να κάνουμε τον σκύλο μας τραπεζάκι για να τραβάμε αστεία video δεν είναι έτσι; τέλως πάντων προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα αυτό.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αυτό όμως που δυστυχώς δε μπορώ να καταλάβω και ο λόγος που το κουβεντιάζω στο forum είναι η ενημέρωση μου , είναι ποιο το όφελος να μετατρέπω το σκύλο μου σε κομοδίνο .
Πιατελα εννοεις :p

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Ε ναι, δεν το βλέπω άσχημο, απλώς ανούσιο.
Αλλά από την άλλη κάνουμε αρκετά πράγματα ανούσια πιστεύω στην καθημερινότητά μας μαζί τους, οπότε...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
εγω τωρα γιατι το βλεπω σαν διασκεδαση του ιδιοκτητη? τον φανταζομαι να μην εχει τι να κανει και να χωνει στο στομα του σκυλου του μπισκοτακια:confused:
και ο σκυλος τωρα ,θα μου πειται, οτι ευχαριστως με την πρωτη δεν τα καταπινε,δεν ξερω, δεν μου αρεσει ,τι διαφορα εχει απο τα ζωα του τσιρκου

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Και εδώ κάπου μπαίνει το δίλλημα .
Εκπαιδεύω το σκύλο μου τελικά για να έχουμε μια αρμονική και ασφαλή συμβίωση ή μέσα στην εκπαίδευση εντάσσω και το δεδομένο της αποκλειστικά δικής μου διασκέδασης χρησιμοποιώντας το <<φίλο μου >> ως μέσο .

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εκπαιδεύω το σκύλο μου τελικά για να έχουμε μια αρμονική και ασφαλή συμβίωση ή μέσα στην εκπαίδευση εντάσσω και το δεδομένο της αποκλειστικά δικής μου διασκέδασης χρησιμοποιώντας το <<φίλο μου >> ως μέσο .
Αν δείτε βίντεο του Νέγκρο κ της Λώρα να παίζουν... ή όταν κάνουν τα "δικά" τους... στην καλύτερη κωμωδία να πήγαινα τέτοιο γέλιο δε θα έριχνα πάντως!:D:D

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ολα μεσα στο "παιχνιδι" δεν ειναι? Τα "ορια" για τον καθενα ειναι σαφως διαφορετικα. :)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν δείτε βίντεο του Νέγκρο κ της Λώρα να παίζουν... ή όταν κάνουν τα "δικά" τους... στην καλύτερη κωμωδία να πήγαινα τέτοιο γέλιο δε θα έριχνα πάντως!:D:D
Αυτό όμως κυρία Νατάσα είναι μια αντίδραση των σκυλιών στα πλαίσια του παιχνιδιού τους , το οποίο συμπίπτει να σας διασκεδάζει και είναι πολύ φυσικό για έναν άνθρωπο που αγαπά ειλικρινά τα σκυλιά.
Εμένα με ενοχλεί κάποιος που εκπαιδεύει το σκυλί του να κάνει ανούσια και ανώφελα πράγματα τα οποία τα προβάλει και ως κατορθώματα.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
καπου υπαρχουν και ορια ,και το βιντεο δεν εχει καμμια σχεση με την εκπαιδευση για να ζουμε αρμονικα με τα σκυλια μας
αλλο ,εκπαιδευω τον σκυλο μου για το α -β λογο ,και αλλο εκπαιδευω τον φιλο μου για να σπασω την μονοτονια:confused: αλλωστε δεν καταλαβαινω που αποσκοπει αυτου του ειδους η εκπαιδευση ,δεν βλεπω τον σκυλο να το διασκεδαζει , ουτε και ο ιδιος εχει καταλαβει,εδω που τα λεμε

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αυτό όμως κυρία Νατάσα είναι μια αντίδραση των σκυλιών στα πλαίσια του παιχνιδιού τους , το οποίο συμπίπτει να σας διασκεδάζει και είναι πολύ φυσικό για έναν άνθρωπο που αγαπά ειλικρινά τα σκυλιά.
Εμένα με ενοχλεί κάποιος που εκπαιδεύει το σκυλί του να κάνει ανούσια και ανώφελα πράγματα τα οποία τα προβάλει και ως κατορθώματα.
"Κυρία Νατάσσα";:tox::p
Ανούσια θεωρούνται κ ο σκύλος που περπατά στα 2 πόδια ή δίνει το ''χέρι'' του ή κάνει τον "πεθανένο" ή τους φοράμε γυαλιά ηλίου κ βγάζουμε φωτό μαζί τους κ.λπ...
Οπότε, μάλλον, δεν αγαπώ ειλικρινά το σκύλο μου... :p

Βασικά πολλά πράγματα κάνουμε οι άνθρωποι ως εγωιστικά όντα για να ''δειχθούμε'' ακόμη κ με το σκύλο μας, να ''κορδωνόμαστε'' γιατί κάνει αυτό, το άλλο, είναι τεράστιος, δαγκώνει καλά, είναι τρόμος στους γύρω κ.λπ. Αυτά τα παραδείγματα, τα θεωρώ πιο σοβαρά από το βίντεο που παράθεσες...

Υπάρχουν κ αυτοί όμως που μεν δουλεύουν με το σκύλο τους, αλλά το κρατούν γι'αυτούς μόνο κ για τους αγώνες :)
Κ δεν το βρίσκω κακό να'ναι περήφανοι για την εξέλιξη, τον κώδικα επικοινωνίας κ τη σχέση τους μεταξύ τους.

Εγώ, τουλάχιστον, είμαι πολύ... κουκουβάγια ;)

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Προφανώς το να δίνει το χεράκι του, του είναι πιο άχρηστο από το να καταφέρει να έχει τόση ώρα συγκεντρωμένη την προσοχή του στην ισορροπία.....

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Οπότε, μάλλον, δεν αγαπώ ειλικρινά το σκύλο μου... :p
Αν και δεν φημίζομε για τις φιλοφρονήσεις μου, εσείς Νατάσα θα μπορούσατε να θεωρηθείτε και ως παράδειγμα προ μίμηση σε ότι αφορά τη κυνοφιλία .
Καμιά φωρα η ίδια πράξη είναι τόσο διαφορετική αν κάτσεις και ψάξεις το κίνητρο που την προκαλεί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Για να είμαι ειλικρηνής δεν με απασχολεί αν αυτό που μαθαίνουμε στο σκύλο είναι άχρηστο , ανούσιο ή όχι. Το θέμα είναι να μην παιδεύουμε το ζώο χωρίς λόγο. Το να του μάθεις να δίνει το χεράκι του, να κάνεις μπαμ και να κάνει ότι έπεσε ξερό ή να του βάζουμε γυαλιά ηλίου κλπ μπορεί να είναι άχρηστα αλλά δεν τον ταλαιπωρούν. Άσε που εντελώς άχρηστα δεν είναι γιατί ενισχύει και τους δεσμούς μαζί μας. (εκτός από τα γυαλιά ηλιου).
Με το συγκεκριμένο βίντεο έχω ένσταση γιατί θεωρώ ότι ταλαιπωρείται για να κάνει την πιατέλα όπως είπε και η Αμαλία.
Τώρα Νατάσσα να λες εσύ ότι δεν αγαπάς τον σκύλο σου ή ότι η δουλειά που κάνεις μαζί της είναι επιζήμια νομίζω είναι κάτι αβάσιμο που και εσύ το ξέρεις ότι δεν είναι έτσι εννοείται, αλλά και όλοι εμείς που παρακολουθούμε την πορεία σας μέσα από το φόρουμ και την απολαμβάνουμε...
Π.χ. και ένα άλλο βίντεο που είχα βάλει με ένα μαύρο λαμπ που του τρέχαν τα σάλια ενώ το λουκάνικο ήταν για πολλά λεπτά πάνω στη μούρη του εγώ το βρήκα σκληρό για τον σκύλο. Αντίθετα προπόνηση που πραγματικά μπορεί να είναι σκληρή και για σκύλο και για άνθρωπο όπως π.χ. agility δεν το βρίσκω καθόλου αθέμιτο γιατί πιστεύω ότι ο σκύλος δεν είναι μπιμπελό αλλά ένα σκληρό και ανθεκτικό πλάσμα που απολαμβάνει τις ταλαιπωρίες, με την καλή έννοια.

Off topic: έχει κανείς κανένα βιντεο γιατί θέλω να του μάθω το bang και να πέφτει ξερός; :D

Last edited:

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Μπορεις να του μαθεις το "τελειωσε το φαγητο" τοτε να δεις πως θα πεφτει ξερος

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
έχει κανείς κανένα βιντεο γιατί θέλω να του μάθω το bang και να πέφτει ξερός; :D
Εδώ το κάνει ο Λέοντας της Noela...
Δεν ξέρω βέβαια πως του το μαθαίνεις...αλλά φαντάζομαι όπως και τα υπόλοιπα...
Greek Shepherd silly tricks

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν είναι τίποτα ανούσιο.
Είναι πολύ σημαντικό να ασχολείσαι με τον σκύλο κάνοντας διάφορες ''ασκήσεις''
Δυναμώνεις την σχέση μεταξύ σκύλου ιδιοκτήτη,απασχολείς το μυαλό του κάνοντας τον να σκέφτεται,πράγμα πολύ σημαντικό που λίγοι ιδιοκτήτες το κάνουν.

Κάθε ενασχόληση με τον σκύλο που δεν εμπεριέχει ψυχολογική ή σωματική βία σαφώς και είναι εποικοδομητική,σε σχέση με την θέα ενός ιδιοκτήτη που απλά χαζεύει τηλεόραση ας πούμε.