Διαταραχες του πηκτικου μηχανισμου.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ελλειψη βιταμινης Κ.

η βιταμινη Κ ειναι μια λιποδιαλυτη βιταμινη της οποιας ο ρολος ειναι κριτικος για την αιμοσταση,αφου ειναι απαραιτητη για την συνθεση των ( ΙΙ,VII,IX,X) παραγοντες προθρομβινικου συμπλεγματος,και C,S πρωτεινων.

η ελλειψη οδηγει σε μειωση των παραγοντων και αρα και αναλογη υποπηκτικοτητα του αιματος.

ο βαθμος εξαρταται απο τις κλινικες επιπτωσεις.. < αιματουρια,αιμορραγια απο το ανωτερο γαστρεντερικο,εγκεφαλικη αιμορραγια)

ελλειψη απο : ανεπαρκη προσληψη,ανεπαρκη εντερικη απορροφηση,και μειωμενη δυνατοτητα αποθηκευσης στο ηπαρ.

συνηθεις κλινικες καταστασεις ειναι ο αποφρακτικος ικτερος και η κιρρωση του ηπατος.

στα νεογνα δεν παρατηρειται πλεον γιατι προληπτικα χορηγειται σε ολα (στο σκυλο δεν γνωριζω, αν ξερει καποιος ας μας το καταθεσει)

η ελλειψη βιταμινης Κ ελεγχεται με μια απλη δοκιμασια : το χρονο προθρομβινης.

αν ο σκυλος ειναι τραυματιας η μια χειρουργικη επεμβαση π.χ και συνεχιζει να εχει ακατασχετη αιμορραγια μπορει να ειναι συμπτωμα οτι εχει ελλειψη καποιου παραγοντα(κληρονομικη προδιαθεση) (αιμορροφιλικα συνδρομα-κληρονομικα-φυλοσυνδετη υπολειπομενη)
απο ελλειψη βιταμινης Κ η καποιο προβλημα στο ηπαρ για την συνθεση ενζυμων..

εξωτερικες περιβαλλοντολογικες συνθηκες:
αρουραιοι-φιδια,καταποση δηλητηριου,φαρμακα(αντιβιοτικα) επηρεαζουν την πηξη του αιματος..

εσωτερικη παθολογια Παπαδημητριου και petmd.com & μι

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω ιδια παιρνω πολυ τακτικα σταγονες Kanavit- και δινω και στα σκυλια μου!
Εμενα μου το συστησαν σαν προληψη της Οστεοποροσης και γενικος για μια καλη υγεια των οστων!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Eυχαριστώ! (Το λατρεύω αυτό το φόρουμ όταν μου μαθαίνει τόσα!)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
οταν λέμε οτι οι εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθηκες επηρεάζουν και αναφερεις φιδια και ποντίκια, δλδ αν δαγκωθει το σκυλι από φίδι? Αν το φιδι δεν ειναι δηλητηριώδες?
Και με τα ποντικια τι?