Διατροφή σκύλου με υψηλή κρεατινίνη

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Γεια σας και από μένα! Έχω μια ημίαιμη λαμπραντορίτσα 3 ετών που την υπεραγαπώ και γι' αυτό θα χρειαστώ τα φώτα σας.
Στις τελευταίες εξετάσεις που κάναμε είχε κάπως ανεβασμένη κρεατινίνη, αλλά με ειδική διατροφή αυτή έπεσε στο 1,48, που είναι το κανονικό της. Η γιατρός είπε ότι η αύξηση οφειλόταν στην υψηλοπρωτεϊνική διατροφή που έκανε. Από κει και πέρα όλες οι άλλες τιμές ήταν πολύ καλές.
Τι τροφή θα μου προτείνατε ν' αγοράσω; Δεν θέλω να έχει πολύ πρωτεΐνη, γύρω στο 21% πιστεύω είναι καλά, για να μην έχουμε πάλι παρατράγουδα. Είχαμε δοκιμάσει και το μαγειρευτό, αλλά όσα λαχανικά και να της έβαλα είχε δυσκοιλιότητα και ενεργείτο κάθε 2-3 μέρες που αυτό με άγχωσε.
Τώρα τρώει μία super premium υποτίθεται, αλλά από τα συστατικά της δεν με καλύπτει. Έχει μόνο καλαμπόκι, πίτουρα, βρώμη και ελάχιστο κρέας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ανεβασμένη κρεατινινη με φυσιολογικές τιμές ουριας δεν ειναι προβληματική.
Το προβλημα με τις πρωτεΐνες ειναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Οι πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας επιβαρύνουν τον οργανισμό.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
η ποιοτητα της πρωτεινης που θα περνει θα πρεπει να ειναι αριστη,, και φυσικα μιλαμε για ζωικη... οσο για την ποσοτητα θελει υπολογισμο βασει των κιλων της ηλικιας και τη δραστηριοτητα του σκυλου... τροφες που υπολογιζουν στα συστατικα τους πρωτεινη απο σιταρι κριθαρι καλαμποκι κλπ περιεργα αποκλειονται..

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Εσείς τι προτείνετε; Μαγειρευτό ή ξηρά; Η κτηνίατρος μου μού είπε ότι από τη στιγμή που η κρεατινίνη είναι σχετικά στα όρια από φυσιολογικού της, καλύτερα να της δίνω μαγειρευτό, αλλά να έχει περισσότερο υδατάνθρακες παρά κρέας. Πριν της έδινα acana και μια ισπανική παρόμοιας ποιότητας και γι' αυτό τώρα φοβάμαι να επιστρέψω στην ξηρά.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν μπορείς μαγειρευτό θα είναι καλύτερα από την ξηρή τροφή. Οι υδατάνθρακες αν και είναι διατροφικά αχρείαστοι στα σκυλιά έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τον φώσφορο, οπότε στην περίπτωση σας μάλλον είναι χρήσιμοι...

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Αυτό μάλλον θα κάνουμε απλώς δεν έχουμε πετύχει ακόμα τη σωστή αναλογία λαχανικών ρυζιού ή κριθαριού για να ενεργείται κανονικά.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Adult Lamb & Rice - bosch petfood concepts.
Aυτή την τροφή της δίνω τώρα. Πώς σας φαίνεται; Αν και θέλω να κάνω μαγειρευτό, φοβάμαι μήπως δεν πετύχω κάτι στις αναλογίες και της κάνω χειρότερο κακό.
Επίσης, μήπως να συνεχίσω τη royal canin renal για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;
Το μεγάλο θέμα που έχουμε είναι ότι είναι τρομερά αλλεργική και φοβάμαι ότι και η μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων, της επιδεινώσουν την κατάσταση.
Δύο άλλες επιλογές σε ξηρά που βρήκα είναι αυτές, κοιτώντας πάντα την αναλογία φωσφόρου - ασβεστίου:
Adult Salmon :: Hlavní titulek
Nutritional Premium Dog and Cat Food - Arden Grange
Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις, απλώς έχω αγχωθεί με κάποιους που μου λένε ότι πρέπει να προσέξω το θέμα, μην πάθει νεφρική ανεπάρκεια.

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ωραία, αν μιλάμε μόνο για ξηρή πλέον, δεν θα την επέλεγα...

Πολύς φώσφορος και πάνω απ΄όλα κάκιστη αναλογία με το ασβέστιο...

Δες την RC maxi adult ...

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Για τη bosch λες, ότι δεν θα την επέλεγες; Οι άλλες δύο με το σολωμό που είναι και υποαλλεργικές;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Για τη bosch λες, ότι δεν θα την επέλεγες; Οι άλλες δύο με το σολωμό που είναι και υποαλλεργικές;
Ναι, γι αυτήν έλεγα γιατί δεν είχα δει το edit που έκανες...

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Επειδή τώρα τα μαθαίνω και γω: Η αναλογία δεν πρέπει να είναι 1,2:1; Αυτή έχει 1,1:0,9 και η sam με το σολωμό το ίδιο, εκτός από την arden που έχει 1,2:0,75. Γενικότερα, τι πρέπει να κοιτάω, γιατί τα έχω ψιλοχάσει;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το ασβέστιο απορροφά τον φώσφορο. Η αναλογία φωσφόρου : ασβεστίου θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά στο 1:2... και ταυτόχρονα ο φώσφορος να είναι σε χαμηλές τιμές... η τροφή που σου είπα έχει χαμηλό φώσφορο και καλή αναλογία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά...

Από εδώ και κάτω, δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω... έχω κάποια ελάχιστη γνώση με την νεφρική ανεπάρκεια στο θέμα της διατροφής, αλλά το δικό σου "πρόβλημα" είναι αρκετά διαφορετικό...

Ο γιατρός σου θα σε βοηθήσει περισσότερο...

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Το θέμα είναι ότι ούτε ο γιατρός γνωρίζει απόλυτα γιατί δεν ξέρει απ ότι προήλθε η αύξηση. Σίγουρα την πείραξε κάτι στην τροφή. Τι είναι όμως αυτό, κανείς δεν ξέρει.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ελπιζω οταν κανατε την εξεταση που εδειχνε το σκυλο με υψηλη κρεατινινη και ουρια να ηταν μια μερα νηστικος...

malicious

Active Member
14 Μαϊου 2012
40
0
Μόνο κρεατινινη ήταν υψηλή. Όλα τ αλλά ήταν κανονικά. Ήταν 12 ώρες νηστική. Τώρα η κρεατινινη είναι στο 1, 48 με όριο 1, 6 αλλά αυτό είναι το κανονικό της.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Η μία μου σκύλα έχει 1,9 και δεν αλλάξαμε τίποτα στη διατροφή της, εφόσον οι υπόλοιπες τιμές ήταν τέλειες.
Τα όρια των φυσιολογικών τιμών είναι βασισμένα σε σκυλιά που τρώνε ξηρά τροφή, ενώ τα δικά μου τρώνε barf.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Σε ηλικιωμένο αρσενικό που εμφάνιζε υψηλές τιμές κρεατινίνης, δοκίμασα την Sam's Field light/senior (αρνί) και μετά απο 15 ημέρες η κρεατινίνη έπεσε στο μέσο όρο και παραμένει εκεί.