Διατροφη ενος Bullmastiff.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλη ιδεα. Θα το κοιταξω.Περιμενω να δω πως θα το υποδεχτει το Kong. Ακομα δεν του το εχω δωσει, γιατι θελω να του τα δινω ενα - ενα.Σημερα το μενου ειχε κοκκαλο για μασουλημα, αυριο εχει kong με μπισκοτο.Σημερα θα κανουμε και την πρωτη μας βολτα κατω.Εχει περασει μια εβδομαδα απο το τελευταιο εμβολιο και σε λιγο θα του βαλω και το scalibor και την πιπετα της frontline.Μολις αφησω τον υπολογιστη...:)!

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Τελικά με έχει μπερδέψει ο μικρός, τη μια τα κόπρανα είναι κανονικά και την άλλη είναι πολύ μαλακά (όχι διάρροια αλλά ασχημάτιστα).
Πιθανολογώ ότι μπορεί να φταίνε οι βλακείες που μασουλάει συνέχεια στον κήπο αλλά επειδή θέλω να είμαι σίγουρος σήμερα του πήρα Royal canin Giant Breed και σιγά-σιγά θα του την αλλάξω για να δω τι γίνεται.
Το θέμα είναι ότι δεν καθαρίζονται έυκολα και συν τοις άλλοις μπορεί να μην ανέχεται την Acana το πεπτικό του σύστημα οπότε καλό θα του κάνει να αλλάξει τροφή, εν αναμονή λοιπόν...
Του πήρα και ένα τεράστιο κόκαλο (μηρός από βόδι) και μασουλάει με τις ώρες. Επειδή πρόσεξα όμως ότι όταν πλησιάζω γρυλίζει (με το φαγητό δεν έχει πρόβλημα) και ενίοτε γαυγίζει, του το παίρνω (αφού του λέω μη) και του ξαναδίνω μετά από λίγο ενώ δεν του το αφήνω συνέχεια, όταν φεύγω εγώ του το παίρνω (με εξαίρεση την πρώτη μέρα που του το άφησα όλη νύχτα).

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Ισως με τη Royal να ειναι καλυτερα....αλλα παιζει ρολο και το τι τρωει στον κηπο.
Πέτρες, κλαδιά, χορτάρι, λουλούδια, μέχρι και τούβλα κομματιασμένα βρήκα...:eek: μάλλον στην προηγούμενη ζωή του ήταν κατσίκα...:D
Ελπίζω πάντως να φταίει η τροφή και να συνέλθει...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Πέτρες, κλαδιά, χορτάρι, λουλούδια, μέχρι και τούβλα κομματιασμένα βρήκα...:eek: μάλλον στην προηγούμενη ζωή του ήταν κατσίκα...:D
Ελπίζω πάντως να φταίει η τροφή και να συνέλθει...
:D:D:D:D

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Άστα Θοδωρή, περνάς κι εσύ τα ίδια ή το αδερφάκι του είναι σόφρων ? :rolleyes::rolleyes:
Τις τριανταφυλιές τις έχει ρημάξει, ήθελα να 'ξερα δεν πονάει με τα αγκάθια ρε παιδί μου ? :mad::D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
και ο δικος μου εκανε τετοια...αλλα του τα εκοψα κουταβι...πρωτα για την υγεια του (ολα αυτα ερεθιζουν το στομαχι ενος κουταβιου + οτι μπορει να παθει και ζημεια με μια τριανταφυλλια π.χ) και υστερα για να μην μας καταστρεψει τον κηπο.

μην τον αφηνεις να τρωει "οτι βρει".ισως μετα στο κανει και εξω στην βολτα και οι φολες -δυστυχως- ειναι πολλες.

οσο για την τροφη...δεν ξερω αν θα του ταιριαξει η Royal,αλλα σιγουρα τα κακα του θα ειναι πιο σκληρα...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Άστα Θοδωρή, περνάς κι εσύ τα ίδια ή το αδερφάκι του είναι σόφρων ? :rolleyes::rolleyes:
Τις τριανταφυλιές τις έχει ρημάξει, ήθελα να 'ξερα δεν πονάει με τα αγκάθια ρε παιδί μου ? :mad::D
ευτυχως δεν τον εχω σε κηπο αλλα στην μοναδικη γλαστρα που εχω εξω στο μπαλκονι (μια ελια), πηγαινε συνεχεια και καθοταν !!!:eek: τωρα δεν χωραει πια και ετσι την γλυτωσε η ελια!:)

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
οσο για την τροφη...δεν ξερω αν θα του ταιριαξει η Royal,αλλα σιγουρα τα κακα του θα ειναι πιο σκληρα...
Λογικά θα του ταιριάξει μιας και τέτοια έτρωγε μέχρι 2 μηνών που τον πήρα, θα ενημερώσω πάραυτα...;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γειά σας και από μένα...μπορεί το post μου να είναι λιγο καθυστερημένο γιατί σήμερα πήρα άδεια να γράφω στο subforum αυτό..
Πριν από 3 χρόνια περίπου έφερά ένα κουτάβι Αγίου Βερνάρδου από ένα από τα κορυφάια εκτροφεία του κόσμου...
Η εκτροφέας όταν μας έστειλε τη κουτάβα Ελλάδα..έστειλε και ένα ολόκληρο ντοσιε με οδηγιές για διατροφή...εκπαίδευση κλπ.
Στο θέμα διατροφή...και μου το τόνισε πολλές φορές...μου είπε να της δίνουμε 2 -4 κουταλιές γιαούρτι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...ανακατεμ'ενο με τη ξηρά τροφή της...μέχρι να χρονίσει.
Μου εξήγησε ότι τα πόδια τους πρέπει να στηρίξουν 70 και 80 κιλα βάρος...και χρειάζονται "βοήθεια" για να μη στραβώσουν (ιδίως τα πισω)...αυτό που βλεπουμε πολύ συχνά σε τέτοια σκυλιά.
Εναλλακτικά μου έδωσε το όνομα μίας σκόνης...(προσπαθώ να θυμηθώ το όνομα), την οποία τη φέραμε από Βέλγιο, (δεν υπάρχει στην Ελλάδα).
Α, και μου απαγόρευσε ΡΗΤΑ...βιταμίνες ασβεστίου...

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Γεια σου Κατερίνα,
Αυτό με το γιαούρτι δεν το γνωρίζω ούτε το έχω ακούσει, περιμένω ν' ακούσω τι λένε και οι υπόλοιποι επί του θέματος γιατί έχει ενδιαφέρον...
Σήμερα που θα τον πάω στον κτηνίατρο για το εμβόλιο θα τον ρωτήσω μπας και ξέρει;)

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Καθόλου κακή ιδέα.Αλλά και συμπλήρωμα ασβεστίου να δώσουμε μαζι με ξηρή τροφη (ΣΕ ΔΟΣΗ ΙΣΗ ΜΕ 20-30% ΤΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΔΟΣΗΣ) δεν προκαλείται κανένα πρόβλημα.Το τυχόν πλεονάζον ασβέστιο αποβάλλεται.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Καλησπέρα,
Λοιπόν, νεώτερα από το μέτωπο...:rolleyes:
Ούτε με τη Royal Canin είδα βελτίωση στα κόπρανα και ο κτηνίατρος μου συνέστησε πίτουρο (2-3 κουταλιές του γλυκού σε κάθε γεύμα). Θεωρητικά θα έπρεπε να δω διαφορά μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά τελικά τζίφος...εντωμεταξύ αυξήθηκε αρκετά (έως πολύ) και η ποσότητά τους με τη Royal, σημάδι πως δεν την αφομοίωνε τόσο καλά.
Μόλις τελείωσε το τσουβάλι, αποφάσισα να γυρίσω σε Acana και δοκίμασα τη νέα σειρά (Wild Prairie) που είναι για όλα τα στάδια και grain free. Μετά από 1 εβδομάδα έχω δει σαφή βελτίωση, τόσο στην "ποιότητα", όσο και στην ποσότητα, μάλιστα ελάττωσα το πίτουρο και θα το σταματήσω τελείως για να δω τι παίζει.
Ελπίζω να έλυσα το πρόβλημα γιατί ομολογώ ότι είναι πολύ μανίκι το καθάρισμα, συν τοις άλλοις, μου αρέσει και η Acana και θα ήθελα να μείνω σ' αυτή, άντε να δούμε...:rolleyes::rolleyes:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
τελικα ειναι πραγματικα τι ταιριαζει στον σκυλο σου.

2 ατομα της ιδιας φυλης,με διαφορετικη "αντιδραση" σε μια μαρκα τροφης.

Αντωνη,εαν η συγκεκριμενη τροφη (acana) του ταιριαξει,τοτε σταθεροποιησε τον σε αυτη.

:)

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
τελικα ειναι πραγματικα τι ταιριαζει στον σκυλο σου.

2 ατομα της ιδιας φυλης,με διαφορετικη "αντιδραση" σε μια μαρκα τροφης.
Και ο Θοδωρής (Ricos) που έχει το αδερφάκι του δικού μου με τη Royal Canin τα πάει μια χαρά απ' ότι λέει, τελικά κάθε σκύλος έχει τις δικές του "προτιμήσεις"...:)
Εννοείται Θοδωρή ότι εαν τελικά λυθεί το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη τροφή δεν πρόκειται να την αλλάξω...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Την συγκεκριμενη τροφη (Acana) την βρισκεις ευκολα Αντωνη? Εγω δεν εχω δει πουθενα στην περιοχη μου να πουλανε.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Τη συγκεκρινένη Acana (Wild Prairie) τη βρίσκω στο Σταυρό (ζωοτροφές Τσαλδάρη, 210 6613890, Λ. Μαραθώνος 5) και την παίρνω 65 ευρώ τα 13,5 κιλά...

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Update:
Με την Acana Wild Prairie έμεινα γενικά πολύ ευχαριστημένος, σαφώς καλύτερα από Royal Canin, λιγότερη ποσότητα και καλύτερη "ποιότητα":D πάντα με τη συνδρομή του πίτουρου. Μόλις το μείωσα λίγο "ψιλοχάλασαν" και τα κόπρανα, οπότε αποφάσισα να παίξω το τελευταίο μου χαρτί και πήρα Orijen Puppy Large.
Έκανα την αλλαγή με τη μία (χωρίς μεταβατική περίοδο μίξης τροφων) και με ταυτόχρονη διακοπή του πίτουρου για να δω τι γίνεται. Το αποτέλεσμα είναι (εδώ και 10 μέρες) ότι ελαττώθηκε ακόμα περισσότερο η ποσότητα (άρα καλύτερη αφομοίωση) και έσφιξαν τελείως τα κόπρανα. Μια φορά στις 2-3 μέρες κάνει μια δόση πιο μαλακά (όχι πολύ όμως) αλλά υποθέτω ότι και αυτό θα σταματήσει πλήρως σε λίγο καιρό.
Εν ολίγοις, μάλλον βρήκα τελικά την τροφή που μας ταιριάζει (του σκύλου από πλευράς αφομοίωσης κι εμένα από πλευράς ποιότητας)...:)
Η διαφορά τιμής τελικά δεν είναι μεγάλη μιας και η συνολική ποσότητα ημερησίως είναι μικρότερη τόσο από την Acana όσο και από τη Royal Canin, οπότε έρχεται τελικά μια η άλλη σχεδόν...