Δοσολογίες τροφής

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
ναι καταλαβα.ο σκυλος μου δεν εχει κλιση προς το να γινει πολυ βαρης εξαλου.αλλα εχει μεγαλα ποδια κ σωστο στησιμο.του φιλου μου ειναι γιγαντας απο μικρος γιαυτο πιστευω να γινει απο φυσιολογικο του 45 κιλα..φαδασου τωρα 5μιση μηνων να ειναι κ να ζυγιζει 26-27 κιλα κ να ειναι normal ο σκυλος.οχι υπερβαρος..οποτε παιζει μεγλο ρολο το σκαρι του καθε σκυλου

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο στοιχειο πάντως στο να κρίνουμε πότε ένας σκύλος είναι υπέρβαρος ή αδύνατος, είναι τα πλευρά.

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Καλημέρα έχω ενα γαλλικό μπουλντογκ 2 μιση μηνών...η συσκευασία τροφής αναγράφει πίσω οτι η απαιτουμενη ποσότητα ξηράς σύμφωνα με τα κιλά του είναι 50 - 55 γρ.(αναφέρεται στην ημερήσια κατανάλωση?) μου φαίνεται πολύ λίγη ποσότητα....

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Είναι πολύ λαίμαργη και τη ποσότητα αυτή τη σπάω σε 3 δόσεις..εννοείται πως αν της έβαζα κ άλλη θα την έτρωγε με ευκολία αλλά παραμένω σε αυτό που αναγράφει πίσω η συκευασία.
Μου φαινόταν λίγη σαν ποσότητα..αλλα συνεχίζω έτσι !

Σε ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση σου!!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Στην κάθετη αριστερή στήλη γράφει το αναμενόμενο βάρος του σκύλου όταν ενηλικιωθεί. Στην οριζόντια την ηλικία του κουταβιού. Αν πχ ο σκύλος αναμένεται να γίνει 35kg, στην ηλικία 1,5-3 μηνών 105-215γρ, 4-6μηνών 260-305 κοκ. Τώρα σύμφωνα με το fci τα καθαρόαιμα γαλλάκια φτάνουν 9-14kg τα αρσενικά και 8-13kg τα θηλυκά. Οπότε για αρχή μπορείς να πάρεις ως αναμενόμενο βάρος τα 15kg όπου για 1,5-3μηνών κουτάβι δίνεις 85-145 γρ και να του δίνεις την ενδιάμεση ποσότητα. Και βλέπεις από εκεί και μετά. Δεν παίρνει όσο βάρος πρέπει να παίρνει; Αυξάνεις. Παίρνει πολύ γρήγορα βάρος; Μειώνεις

• Like
Reactions: Asmodeus

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Δλδ ας παρουμε για παράδειγμα το λίνκ που μου επισύναψε ο #tri..
Έστω οτι θα γίνει 10 κίλα ..η ημερίσια ποσότητα που πρέπει να δίνω είναι απο 75 - 115 γρ εφόσον είναι 2 μιση μηνών..σωστά κατάλαβα?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Καλημέρα έχω ενα γαλλικό μπουλντογκ 2 μιση μηνών...η συσκευασία τροφής αναγράφει πίσω οτι η απαιτουμενη ποσότητα ξηράς σύμφωνα με τα κιλά του είναι 50 - 55 γρ.(αναφέρεται στην ημερήσια κατανάλωση?) μου φαίνεται πολύ λίγη ποσότητα....
Καλημέρα!
Η ποσότητα που αναγράφεται σε κάθε τροφή αφορά ημερήσια κατανάλωση και διαφέρει από τροφή σε τροφή ανάλογα με τα συστατικά τους.
Για παράδειγμα σε τροφές με σχετικά υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης συστήνεται μικρότερη ποσότητα σε σύγκριση με τροφές με πιο χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης.

• Like
Reactions: noni_papa

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Καλημέρα!
Η ποσότητα που αναγράφεται σε κάθε τροφή αφορά ημερήσια κατανάλωση και διαφέρει από τροφή σε τροφή ανάλογα με τα συστατικά τους.
Για παράδειγμα σε τροφές με σχετικά υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης συστήνεται μικρότερη ποσότητα σε σύγκριση με τροφές με πιο χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης.
Χαίρεται! αντιλαμβάνομαι πως αφορά ημερίσια ποσότητα , έχω μπερδευτεί όμως με την πρώτη στήλη που αναγράφει τα κιλά του σκύλου...αναφέρεται στα κιλά που πρόκειται να γίνει ο σκύλος στην ενηλικίωση του?? οπότε σαν γνώμονα παίρνω τα κιλά τα τελικά που λέγεται απο τη φυλή πως θα γίνει και την ηλικία του τη τρέχουσα και έτσι δίνω την ανάλογη ημερήσια ποσότητα που αναγράφει το πινακάκι?

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Δλδ ας παρουμε για παράδειγμα το λίνκ που μου επισύναψε ο #tri..
Έστω οτι θα γίνει 10 κίλα ..η ημερίσια ποσότητα που πρέπει να δίνω είναι απο 75 - 115 γρ εφόσον είναι 2 μιση μηνών..σωστά κατάλαβα?
Σωστά. Για αναμενόμενο βάρος 10 κιλά, όταν είναι 1.5-3 μηνών θα δίνεις 75-115γρ., 4-5 μηνών 120-140γρ, 6-8μηνών 145γρ και μετά τους 8 μήνες καλό είναι να πας σε adult. Και πάλι βλέπεις μιας και αυτές είναι ενδεικτικές ποσότητες. Μπορείς να ξεκινήσεις με 90-100γρ που είναι περίπου στη μέση και θα παρακολουθείς το βάρος σε εβδομαδιαία βάση. Σε αυτό το λινκ μπορείς να δεις στο #2 ποστ έναν ενδεικτικό πίνακα του πόσο πρέπει περίπου να ζυγίζει το κουτάβι ανά μήνα. Αν όμως δεν είναι από εκτροφέα το πιθανότερο είναι να έχεις αποκλίσεις οπότε χρησιμοποίησε το σαν μπούσουλα
https://www.dogforum.gr/community/threads/Γαλλικό-bulldog-βάρος.20170/

• Like
Reactions: Yorkaddict

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Σωστά. Και πάλι βλέπεις μιας και αυτές είναι ενδεικτικές ποσότητες. Μπορείς να ξεκινήσεις με 90-100γρ που είναι περίπου στη μέση και θα παρακολουθείς το βάρος σε εβδομαδιαία βάση. Σε αυτό το λινκ μπορείς να δεις στο #2 ποστ έναν ενδεικτικό πίνακα του πόσο πρέπει περίπου να ζυγίζει το κουτάβι ανά μήνα. Αν όμως δεν είναι από εκτροφέα το πιθανότερο είναι να έχεις αποκλίσεις οπότε χρησιμοποίησε το σαν μπούσουλα
https://www.dogforum.gr/community/threads/Γαλλικό-bulldog-βάρος.20170/
Σε ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πολύ!

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Τόσο μικρό κουτάβι μήπως πρέπει να τρώει και παραπάνω από 3 φορές τη μέρα;
Αν θυμάμαι καλά, με συμβουλή κτηνιάτρου, τάιζα 4 μηνών σκυλί 4 φορές τη μέρα.

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Τόσο μικρό κουτάβι μήπως πρέπει να τρώει και παραπάνω από 3 φορές τη μέρα;
Αν θυμάμαι καλά, με συμβουλή κτηνιάτρου, τάιζα 4 μηνών σκυλί 4 φορές τη μέρα.
Δεν την έχω πολύ καιρό(20 μέρες για την ακρίβεια) με συμβουλή κτηνιάτρου μου πε οταν γίνει 2 μιση μηνών να τη ταίζω 3 φορές τη μέρα. Και μένα λίγες μου φαίνονται..

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Φυσικά, αν στο είπε κτηνίατρος που τον εμπιστεύεσαι το κρατάς. Εγώ με επιφύλαξη μίλησα, έχει περάσει και καιρός.
Ψάξε και κανένα σχετικό θέμα εδώ στο φόρουμ, να δεις κι άλλες γνώμες. ;)

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Φυσικά, αν στο είπε κτηνίατρος που τον εμπιστεύεσαι το κρατάς. Εγώ με επιφύλαξη μίλησα, έχει περάσει και καιρός.
Ψάξε και κανένα σχετικό θέμα εδώ στο φόρουμ, να δεις κι άλλες γνώμες. ;)
Εκτιμώ που το ανέφερες καλοπροαίρετα! θα ξαναρωτήσω τη κτηνίατρο για να'μαι σίγουρη!
Ευχαριστώ!

• Like
Reactions: bat-iris

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Κατι τελευταιο..σε αυτη τη συσκευασια..για το γαλλικο μπουλντογκ που ειναι 2 μιση μηνων ποσα γραμμαρια ξηρα τροφη πρεπει να δινω ημερησιως?

Attachments

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου. Για παράδειγμα, για αναμενόμενο βάρος τα 8 κιλά και λιγότερο της μιας ώρας δραστηριότητα την ημέρα, του δίνεις 100-160.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Αν και πάλι αυτό μπορεί να μην είναι σίγουρο. Μπορεί πχ να έχει υψηλό μεταβολισμό. Ή θα το πας με την τωρινή δραστηριότητα όπως σου είπε ο @Tri ή θα ακολουθήσεις μια μέση ποσότητα μεταξύ των δυο (πχ για το λιγότερο δραστήριο η μέση ποσότητα είναι 130 γρ ενώ για τη δραστήρια είναι 150 γρ , άρα μπορείς να παίξεις γύρω στα 130-140 γρ και αναλόγως μειώνεις-αυξάνεις). Επειδή του έδινες λίγη ποσότητα μέχρι τώρα ίσως να πρέπει να το ξεκινήσεις αύριο με 100 γρ και μεθαύριο να αυξήσεις λίγο ακόμα και να παρακολουθείς. Επίσης, όταν ειναι να αλλάζεις τροφές ΠΑΝΤΑ σταδιακή μετάβαση

• Like
Reactions: natilo and Tri