Δραστηριότητες για άρρωστους σκύλους

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Με αφορμή την πρόσφατη πανοστείτιδα του Λούπους, σκέφτηκα αυτό το θέμα για να μοιραστούμε ιδέες για σκυλιά που λόγω ασθένειας πρέπει να τα έχουμε για κάποιο διάστημα περιορισμένα σπίτι, δεν κάνει να τα κουράζουμε πολύ κτλ.

1. Μαθαίνουμε στον σκύλο τα ονόματα των παιχνιδιών του και ζητάμε να τα αναγνωρίσει.

http://s1157.photobucket.com/albums/p594/elenh_83/?action=view&current=kokalo.mp4

2. Κρύβουμε λιχουδιές στα χέρια μας και ζητάμε να διαλέξει κάποιο από τα δύο.

http://s1157.photobucket.com/albums/p594/elenh_83/?action=view&current=apta2.mp4

3. Ισορροπούμε μια λιχουδιά στην μουσούδα του και τον επιβραβεύουμε με αυτήν.

http://s1157.photobucket.com/albums/p594/elenh_83/?action=view&current=asto.mp4

4. Κρύβουμε ένα παιχνίδι στο σπίτι και τον προτρέπουμε να το βρει.

http://s1157.photobucket.com/albums/p594/elenh_83/?action=view&current=bres.mp4

5. Και για τους ποιο μερακλήδες μπορούμε να παίξουμε και τον κλασσικό "παπά" ;-)

http://s1157.photobucket.com/albums/p594/elenh_83/?action=view&current=pappas.mp4

.

Last edited:

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ο ήχος έχει μια μικρή καθυστέρηση, η μνήμη ήταν σχεδόν γεμάτη και δεν το είδα, σόρυ... :shock:

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Πολύ ώραια κολπάκια!!!! και για τις μέρες με βροχή.
Επίσης μπορούμε
1. Να κρύβουμε μεζεδάκια ή κροκέτες από την τροφή (που έχουν έντονη μυρωδία) και να τον βάζουμε να τα βρίσκει
2. Να παίζουμε τον παπά με τάπερ και από κάτω να κρίβουμε τροφή.
3. Να παίζουμε μαζί κρυφτό.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Anesidora, πολύ γέλασα με τα κολπάκια σου, ειδικά το τελευταίο....:)
Χαρισματικός σκύλος..., αλλά με τόση επιβράβευση, θα πρέπει όλη μέρα να είναι μπουκωμένος...χαχαχαχα

(εσύ δεν είσαι που τον "σκοτώνεις"? Καλά δε θυμάμαι??:p)

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ωραια κολπακια. δεν δινεις καμμια περιγραφη πως τα εκανες?

Το 1,2 και 5 στην ουσία είναι η ίδια εντολή, το "δείξε". Έβαλα μια λιχουδιά μέσα στην παλάμη μου και την πήγα κοντά στην μύτη του. Αυτός μύριζε, δάγκωνε, έγλυφε το χέρι μου, χαμός! Μετά από ώρα κοπάνισε το χέρι μου με το πόδι του, του είπα μπράβο και το άνοιξα για να φάει. Κάναμε μερικές επαναλήψεις για να το καταλάβει και σιγά σιγά πρόσθεσα την εντολή δείξε. (Τις πρώτες μέρες τα χέρια μου από τον πολύ ενθουσιασμό του ήταν γεμάτα γρατζουνιές!)

Το 3 είναι η εντολή "άστο" που σημαίνει αν έχει κάτι στο στόμα το πετάει, αν είναι κάτω δεν το βάζει στο στόμα του. Τον έβαλα στο κάτσε και άφηνα μια λιχουδιά στο πάτωμα δίπλα του. Έδινα την εντολή και μόλις σταματούσε να κοιτάει την λιχουδιά του έλεγα μπράβο και του έδινα μία άλλη από την τσέπη μου. Αν έκανε κίνηση να την φάει την μάζευα γρήγορα για να μην προλάβει. Σιγά σιγά έβαζα την λιχουδιά πιο κοντά του, ωσπου φτάσαμε να την βάζω πάνω στην μουσούδα του.

Το 4 του βγήκε αυθόρμητα και πολύ εύκολα. Ξεκίνησα να το κρύβω μπροστά του και πλέον τον βάζω στο άλλο δωμάτιο στο "μείνε". Είναι η μοναδική εντολή που του δίνω πάντα λιχουδιά και χάδια για επιβράβευση και θα συνεχίσω έτσι! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ τον διασκεδάζει αυτό το παιχνίδι! Σκοπεύω να το καλλιεργήσω και άλλο, έχω κάποιες ιδέες αλλά θα πάρει καιρό. (οταν είμαστε έτοιμοι θα σας το παρουσιάσω).

Πολύ ώραια κολπάκια!!!! και για τις μέρες με βροχή.
Επίσης μπορούμε
1. Να κρύβουμε μεζεδάκια ή κροκέτες από την τροφή (που έχουν έντονη μυρωδία) και να τον βάζουμε να τα βρίσκει
2. Να παίζουμε τον παπά με τάπερ και από κάτω να κρίβουμε τροφή.
3. Να παίζουμε μαζί κρυφτό.
Ωραίες ιδέες rossi! Όσο για το 2 ωραία είναι τα παιδικά ποτηράκια από χοντρό πλαστικό. Εγώ δοκίμασα κάτι ανάλογο με ένα μικρό λεπτό τάπερ και ο Λούπους το έσπασε μια μια απλή δαγκωματιά! :mad:

Anesidora, πολύ γέλασα με τα κολπάκια σου, ειδικά το τελευταίο....:)
Χαρισματικός σκύλος..., αλλά με τόση επιβράβευση, θα πρέπει όλη μέρα να είναι μπουκωμένος...χαχαχαχα

(εσύ δεν είσαι που τον "σκοτώνεις"? Καλά δε θυμάμαι??:p)
αgathe ώρες ώρες είναι χαρισματικός, κάποιες άλλες όμως τον πιάνει τέτοιο πείσμα... Ταίζω πολύ αλλά μικρές ποσότητες και επειδή ο σκύλος ήταν πάρα πολύ αδύνατος είχα περιθώρια στο φαγητό του. χαχα! Εγώ είμαι αυτή με το "μπάμ"! :p Τώρα το δουλέυουμε το σε όρθια στάση. Στην αρχή χρειαζόντουσαν 5 πυροβολισμοί για να πέσει, τώρα φτάσαμε στους 2! (είναι πολύ σκληρό καρύδι!) Όταν πέφτει με ένα χτύπημα, θα σας το παρουσιάσω! ;)

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
35
Θεσσαλονίκη
Μπορώ να πω οτι το θέμα με βοήθησε πολύ αυτές τις μέρες λόγω ενός ατυχήματος που είχα εγώ και όχι η Σόνια (ευτυχώς)και δεν μπορώ να κινούμαι πολύ πολύ και πιστεύω οτι θα βοηθήσει πολύ και στις βροχερές μέρες που θα έρθουν...:)
Ευχαριστούμε Anesidora!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
εμεις απο εβδομαδα ξεκιναμε τον παπα... θα τον κανω αστερι..και μετα θα τον κατεβαζω μαναστηρακι να βγαζει κανα φραγκο!
Και εσύ θα κάνεις τον νταβατζή και θα του τα παίρνεις?????
Πολύ όμορφες δραστηριότητες για εκτόνωση του σκύλου, όταν για χ/ψ λόγους την βγάζει μέσα!!! Θα αρχίσω και εγώ αμεσα!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Μπορώ να πω οτι το θέμα με βοήθησε πολύ αυτές τις μέρες λόγω ενός ατυχήματος που είχα εγώ και όχι η Σόνια (ευτυχώς)και δεν μπορώ να κινούμαι πολύ πολύ και πιστεύω οτι θα βοηθήσει πολύ και στις βροχερές μέρες που θα έρθουν...:)
Ευχαριστούμε Anesidora!
Περαστικά!

εμεις απο εβδομαδα ξεκιναμε τον παπα... θα τον κανω αστερι..και μετα θα τον κατεβαζω μαναστηρακι να βγαζει κανα φραγκο!
χαχαχα! Και εγώ αυτό είπα!

Και εσύ θα κάνεις τον νταβατζή και θα του τα παίρνεις?????
Πολύ όμορφες δραστηριότητες για εκτόνωση του σκύλου, όταν για χ/ψ λόγους την βγάζει μέσα!!! Θα αρχίσω και εγώ αμεσα!
Γιατί βρε Ghelly? Ας δούνε κι αυτά λίγο πώς βγαίνουν τα λεφτά! Ίσως το εκτιμήσουν και δεν χαλάνε τα παιχνίδια τους από την πρώτη μέρα! ;)