Δυσπλασία Αδαμαντίνης;

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καιρο τωρα παρατηρησα τα δοντια του Homer και εβλεπα μια ανωμαλια στο περιβλημα των δοντιων.Τον πήγα στη γιατρο και μου ειπε οτι θα επικοινωνησει με Θεσ/κη με ενα πανεπιστημιακο καθηγητη που ειδικευεται στα οδοντιατρικα προβλήματα.
Λοιπον..επικοινωνησε η γιατρος μου με τον κτηνιατρο-οδοντιατρο του πανεπιστημιου Θεσ/κης και της ειπε οτι ειναι συχνο φαινομενο (για αυτους που αντιμετοπιζουν καθημερινα οδοντιατρικα προβληματα). Το προβλημα ειναι δυσπλασια της αδαμαντινης και προκαλειτε απο την κακη απορροφηση αλατων στο σταδιο της αναπτυξης των δοντιων....και ενδειξη πολλες φορες ειναι η διαρροια στα κουταβια!!!
Τωρα τροπος αντιμετωπισης δεν υπαρχει ικανοποιητικος,στο εξωτερικο βαζουν θηκες δοντιων. Εδω τους δημιουρχουν καποιο επιχρισμα με ρητινη ετσι ωστε να προστατεψουν το δοντι....τωρα απο κοστολογιο δεν ξερω αλλα θα ερθω σε επαφη με τον γιατρο αμεσα.
Μηπως γνωριζει τον καποιος??? Ονομαζεται Μακης Παπαδημητριου καθηγητης της κτηνιατρικης στη Θεσ/κη με ειδικοτητα οδοντιατρικης!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αδαμαντίνη
Είναι η σκληρή εξωτερική επιφάνεια του δοντιού. Είναι λεία και γυαλιστερή και είναι η σκληρότερη ουσία του σώματος μας, γι' αυτό και είναι ανθεκτική στη μάσηση. Δίνει στο δόντι το λευκό του χρώμα και έχει πάχος 1-2 χιλιοστά.
πηγή:dental-blog.gr

Δεν ξέρω αν είμαι off topic αλλά αν λάβουμε υπόψιν την Αδαμαντίνη που βρίσκεται στα ανθρώπινα δόντια και το τι βάζει ο σκύλος στο στόμα του, από το πιο μαλακό πράγμα έως το πιο σκληρό και αν λάβουμε επίσης υπόψιν ότι ο σκύλος το στόμα του και τα δόντια τα χρησιμοποιεί πολύ τότε μπορεί να χαλάσουν εύκολα και να προξενηθούν προβλήματα!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Homer σου ειπε αν η κακη απορροφηση αλατων θα επηρεασει και την σκελετικη αναπτυξη? γιατι αν ναι...

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Δεν εχω καταφερει να ερθω ακομα ο ιδιος σε επαφη με τον γιατρο. Απο την συζητηση με την γιατρο του homer δεν εδωσε τετοιο ενδεχομενο....Το μονο προβλημα που μπορει να αντιμετωπισει ειναι η ευκολια στο να χαλασουν τα δοντια οπως ειπε και ο st3lios.
Τωρα ομως που μου εβαλες ψυλλους στα αυτια σιγουρα θα το ρωτησω!!!!
Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα ο homer τωρα ειναι 6 μηνων ζυγιζει 40 κιλα και ειναι περιπου 61,5cm.
Οποτε μου φαινεται φυσιολογικη η αναπτυξη του μεχρι τωρα,ετσι δεν ειναι?

Last edited: