Δυσπλασία σε Γερμανικό Ποιμενικό;




Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Και το δικό μου διαγνώσθηκε με δυσπλασία του ισχίου πήγα σε 2 γιατρους κ οι 2 μου είπαν ότι η εγχείρηση είναι μια εκδοχή αλλά υπάρχει κ η εκδοχή της φαρμακευτικής αγωγής μαζί με το να χάσει κάποια κιλά.Δεν εχω κατασταλάξει ακόμα αλλά μάλλον θα του κάνω μόνο φαρμακευτική αγωγή. Πάντως από αυτά που εχω ακούσει η δυσπλασία στα Γ.Ποιμενικά είναι κάτι πιο συνηθισμένο από το δικό μου που είναι γαλλικό μπουλντογκ κ οτι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν κάνουν εγχείρηση απλά τα αδυνατίζουν 10-15κιλα κ ακουλουθουν φαρμακευτική αγωγή.
 


dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Cisse ξεκινάς με φαρμακςευτική αγωγή εφόσον έκριναν για το σκυλί σου ότι είναι επιλογή. Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που το χειρουργείο καταλήγει επιβεβλημμένο. Ελπίζω όχι στη δική σας περίπτωση!

Περαστικά και υπομονή!
 


Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Η μόνη εγχείρηση που θα του έκανα εγω στο δικό μου σκύλο που δεν γίνετε στην ελλαδα θα ήταν η αρθροπλαστική για σίγουρα αποτελέσματα!
Δεν ξέρω σίγουρα αν διάλεξα την καλύτερη εκδοχή για το σκύλο μου απλά όσο καιρό έχει διαγνωσθεί τον βλέπω καλύτερα με τα χάπια κ νομίζω κ ελπίζω ότι με αυτό τον τρόπο θα του παρέχω μια άνετη κ χαρούμενη ζωή.
 


dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Πραγματικά χαίρομαι!
Πρόσεχε πολύ και τους "εξωτερικούς " παράγοντες (διατροφή, ολισθηρότητα κλπ) θα στα έχουν πει βέβαια οι γιατροί.
Υπήρξα ομοιοπαθής πριν πολλά χρόνια ........
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ας έχουν όμως και στο μυαλό μας ότι είναι μόλις 5,5 μηνών!

Είναι πολύ κουτάβι και το ότι κουτσαίνει δεν είναι σημάδι σώνει και καλά δυσπλασίας!

Τα μόνα σημάδια που μπορείς να δεις σε αυτήν την ηλικία είναι το "λαγούδισμα" που θεωρείτε φυσιολογικό σε αυτήν την ηλικία, η δυσκολία στο τρέξιμο ή η απροθυμία στο τρέξιμο, κάποια πονάκια όταν κάθεται και όταν σηκώνεται!

Το ότι κουτσαίνει μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να στραβοπάτησε και να πονάει για τις επόμενες μέρες!
Τα κουτάβια σε αυτήν την ηλικία δεν καταλαβαίνουν τίποτα!Τρέχουν σαν κατσίκια, πηδάνε και είναι γενικά άγαρμπα στις κινήσεις τους!
Γι'αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί ο τραυματισμός δεν αργεί να έρθει!
 


Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Πριν πολλά χρόνια σημαίνει ότι τώρα δεν είσαι γιατί δεν ζει ποια το σκυλάκι σου ? Το αντιμετώπισες κ εσύ μόνο με αγωγή η με κάποια εγχείρηση ? Αυτό για τη διατροφή κ ολισθηρότητα τα ξέρω, δεν είναι πολύ εύκολο να του το περιορίσω γιατί όταν είναι τρελαμένος από χαρά τρέχει από εδώ κ από εκεί στο σπίτι οπότε καταλαβαίνεις, άσε που εχω κ εσωτερικές σκάλες στο σπίτι κ του τις κλείνω αν κ ο γιατροί μου είπαν να μην το κάνω(απορώ γιατί, με όλα αυτά που ακούω εδώ) αλλά βρήκα μέση λύση να ανεβοκατεβαίνει πολύ λίγο σε σχέση με παλιά.
 


dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Αρχές δεκαετίας του '90 roty θηλυκό, πέθανε 10 ετών. Είχε καλή ποιότητα ζωής (χωρίς πολλά τρεξίματα εννοείται).
Αυτό με τις σκάλες.....Τι να πώ και εγώ ήξερα ότι σκάλα και δυσπλασία απαγορευτικός συνδιασμός.
Να αλλάξαν τα πράγματα?

Αυτό που λέει ο Στέλιος είναι πολύ σημαντικό, η ηλικία του. Πώς έκαναν τη διάγνωση Cisse?
Σε ρωτώ γιατί άν διαβάσεις όλο το θέμα θα διαπίστωσες ότι η διάγνωση γίνεται με αρκετά εξειδικευμένους τρόπους. Δεν υποτιμώ το ψάξιμό σου ή τους γιατρούς σου, με πονήρεψε αυτό με τις σκάλες....
 
Last edited:


Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Λογικά κ ρωτάς, με ακτινογραφίες έγινε η διάγνωση σε 2 ορθοπεδικούς γιατρούς(προτεινόμενους, καλούς, πανάκριβους)..Ο ένας μου είπε κι ολας να ρωτησω εκπαιδευτή μήπως κ του δημιουργήσω ψυχολογικά αν του της κόψω απότομα..Απλα από εκεί που τις ανέβαινε 10φορες τώρα τις ανεβαίνει 2φορες. Όσο για την ηλικία δεν είχε κανένα σύμπτωμα πιο πριν πάρα μόνο όταν ήταν κοντά 1 χρόνου, κ τότε δεν ήξερα οτι έπρεπε να του είχα κάνει ακτινογραφίες όταν ήταν 6μηνων τώρα μαθαίνω διαβάζοντας κ συζητώντας αλλά είναι λίγο αργά.. :(
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981