Δυσπλασία SOS!!(επέμβαση ή ευθανασία)

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Καλημέρα παιδιά. Έχω πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Η Cecile (Labrador retriever) είναι μόνο 9 μηνών και ήδη έχουν διαγνώσει οι γιατροί προχωρημένη δυσπλασία!! Χειρουργοί μας είπαν ότι χρειάζονται 3000 ευρώ για την επέμβαση στο κάθε πόδι κι αυτά χωρίς να μας εγγυούνται καλά αποτελέσματα. Διαφορετικά πρέπει να περάσουμε σε ευθανασία αφού ήδη έχει ξεκινήσει να κουτσαίνει πιο έντονα και θα χειροτερέψει.
Κάποιος κύριος μου ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο forum έχει διαβάσει για κάποιες τέτοιες επεμβάσεις οι οποίες γίνονται με επιτυχία στη Βουλγαρία και με χαμηλό κόστος.Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να με ενημερώσει άμεσα. Ευχαριστώ πολύ.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
antonis1981, καλωσήλθες!

Καταρχήν, συνιστώ απόλυτη ψυχραιμία... Και συστηματική έρευνα του θέματος...

Πολύ πριν από την ευθανασία, υπάρχουν λύσεις!

Αρκετά μέλη θα δουν το θέμα και θα σου προτείνουν τρόπους διερεύνησης και αντιμετώπισης του θέματος...

Υ.Γ.1. Οι τιμές που αναφέρεις... δεν ξέρω, μπορεί να περιέχουν και εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους!!!

Υ.Γ.2. Ενα πολύ πρόσφατο θέμα είναι: "Δυσπλασία τύπου Ε".

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Καλώς ήρθες!! Καταρχήν σου συνιστώ ψυχραιμία! Το θέμα της "Δυσπλασίας τύπου Ε" το είχα ανοίξει εγώ γιατί αντιμετωπίζω μια ίδια κατάσταση. Λοιπόν διάβασε το και αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια στείλε μου πμ, να σε ενημερώσω. Και προς Θεού απέκλεισε σε παρακαλώ την ευθανασία!!! Υπάρχουν πολλές επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν. Και το σκυλί σου να είναι μια χαρά. Όπως είναι και το δικό μας!
Σύμφωνα με τον γιατρό μας (όπως μας είπε) ότι το σκυλάκι δεν θα πεθάνει επειδή έχει δυσπλασία. (έχε το στο μυαλό σου)
Περιμένουμε νέα σου.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!! νεαρο ειναι το ζωο, στις περισσοτερες των περιπτωσεν υπαρχει λυση!Για την ευθανασια ποιος σας το πε?? σε ορθοπεδικο κτηνιατρο πηγατε?

και μιας γνωστης μου η Λαμπραντορινα εχει προχωρημενη δυσπλασια που την εμφανισε στην ιδια ηλικια με τη δικη σας. Ομως το σκυλι παιρνει τα συμπληρωματα του, και ζει τη ζωουλα του!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
3000 Ευρώ στο κάθε πόδι αν σου είπαν πιθανώς να σου είπαν για THR(Total Hip Replacement).
Επειδή μπαίνει τεχνητό μέλος, υπάρχει μικρή πιθανότητα να μην το "δεχθεί" ο σκύλος...
ΑΛΛΑ αυτή γίνεται σε ενήλικα σκυλιά, και όταν δεν υπάρχει άλλη λύση...

Για 9 μηνών σκύλο μπορείς να κάνεις την TPO(Triple Pelvic osteotomy)-->
Triple pelvic osteotomy TPO
Η οποία κοστίζει 1400 το κάθε πόδι, περίπου......
Δεν την κάνουν πολλοί στην Ελλάδα...
Ένας που ξέρω πως την κάνει σίγουρα είναι ο Βλαχόπουλος στη Ν.Σμύρνη...
Ίσως να υπάρχουν και άλλοι....
Για Βουλγαρία δεν ξέρω....Πρέπει να το ψάξεις....

Όταν είναι 9 μηνών ο σκύλος, δεν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του και "παίρνει" ακόμα φτιάξιμο το πράμα.....

Last edited:

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Έχετε βγάλει ακτινογραφίες; Γιατί μόνο έτσι θα δείτε το μέγεθος του προβλήματος! Σας είπε αν έχει οστεοαρθρίτιδα;; γιατί αν έχει πολύ ίσως και να μην μπορεί να κάνει την TPO.

Αλλά δώσε μας κάποια στοιχεία παραπάνω!!!

Last edited:

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ κι εσένα. Μ' έχει πάρει από κάτω γιατί ο γιατρός έχει καταλήξει σε επέμβαση μεγάλου κόστους και δεν μας δίνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας!! Μου είπε ότι έχει μικρή λεκάνη κι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε την επέμβαση που βάζουμε "πίρους" που κρατάνε τα οστά στη λεκάνη. Στην αρχή μας είπε ότι είμαστε τυχεροί που το ανακαλύψαμε νωρίς αλλά απ' την άλλη ότι για την ηλικία της είναι λίγο προχωρημένη η κατάσταση. Στεναχωριέμαι που δε ζει ευχάριστα την ηλικία της, αφού λίγο παίζει και αρχίζει να κουτσαίνει. Θέλω να μου πεις τι έχεις κάνει εσύ και πάει καλά? Από 7 μηνών που το καταλάβαμε παίρνει χονδρε'ιτίνη (cosequin) και βιταμίνες (neurobion) και στην αρχή κι ένα αντιφλεγμονώδες.

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Ακτινογραφίες βγάλαμε. Δείτε ρε παιδιά μήπως ξέρετε κι εσείς κάτι απ' την εμπειρία σας. Οστεοαρθρίτιδα δεν έχει μας είπε

Attachments

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Καταρχήν έχεις διαβάσει το θέμα;; Δυσπλασία τύπου Ε;; (φαντάζομαι ναι).
Δεν μπορεί να κάνει την total hip (αυτή που λες) προφανώς γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της. Εμείς καταλήξαμε στην Σόφια γιατί εδώ δεν μας πρότειναν και πολλά όπως και σένα. Οι επεμβάσεις που κάναμε είναι η Darthoplsasty στο ένα πόδι και στο άλλο μόνο νευροτομή. (Και να φανταστείς οτι οι κτηνίατροι που την παρακολουθούν εδώ δεν την ήξεραν την επέμβαση.) Επίσης παίρνει κανονικά τα συμπληρώματα χονδροϊτίνης-γλυκοζαμίνης. Τα οποία θα τα παίρνει συνέχεια.
Τι σκυλάκι έχεις;

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Ακτινογραφίες βγάλαμε. Δείτε ρε παιδιά μήπως ξέρετε κι εσείς κάτι απ' την εμπειρία σας. Οστεοαρθρίτιδα δεν έχει μας είπε
Εμείς ήμασταν λίγο χειρότερα. Και τα καταφέραμε! Και από όσο μπορώ να καταλάβω (γιατρός δεν είμαι ) έχει και τις προϋποθέσεις για την τριπλή!

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Μας είπε ότι θα μπορούμε να της κάνουμε μόνο τη total hip αφού ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της. Λαμπραντόρ έχουμε. Η τριπλή τι είναι?

Attachments

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Διάβασε λίγο την σελίδα αυτή:
"Common but not a devastating desease"
http://centralvetclinic.com/eng/index.php?section=NPAGES&aid=67
Στην τριπλή οστεοτομή σπάνε την λεκάνη σε τρία σημεία (αν δεν κάνω λάθος) και γυρίζουν την κοτύλη τόσο ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την μηριαία κεφαλή.

This is a procedure used in young dogs usually less than 10 months of age that have radiographs which show severe hip laxity, but have not developed damage to the joints. The procedure involves surgically cutting the pelvic bones and realigning the femoral head and acetabulum restoring the weight-bearing surface area and correcting femoral head subluxation. This is a major surgery and is expensive, but has been very successful on animals that meet the requirements.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Πρόσφατα συνάντησα μια κοπέλα με ένα λαμπ ενός έτους που έκανε επέμβαση και στα δύο ισχύα και ο σκύλος 2 βδομάδες μετά έτρεχε σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτε. Μην το βάζεις κάτω και βγάλε εντελώς την ευθανασία απο το μυαλό σου, και επικεντρώσου στις λύσεις που υπάρχουν. Εάν χρειάζεσαι συστάσεις γιατρών μπορούμε να σου δώσουμε και αν θέλεις μπορώ να προσπαθήσω να βρω την κοπέλα που σου λέω να μάθω λεπτομέρειες και ποιός γιατρός χειρούργησε τον σκύλο της.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Και εμένα ο 1ος ορθοπεδικός που πήγα, στους 3,5 μήνες..(πολύ νωρίς) μου είπε πως είναι υποψήφιος για δυσπλασία....Να τον γυμνάζω, να προσέχω το βάρος και τα ξαναλέμε σε κάνα χρόνο.... Αν τον είχα ακούσει νομίζω θα είχα αργήσει πολύ να δράσω...Ίσως να τον "βόλευε" να πάρει τα πολλά λεφτά με την THR.

Πήγα σε άλλον, κάναμε επέμβαση στους 4,5 μήνες(JPS)....Και πλέον πετάει....Και με πολύ λιγότερα χρήματα....

Last edited:

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Σε παρακαλώ πες μου τα στοιχεία της κλινικής στη Σόφια για να επικοινωνήσω άμεσα μαζί τους τώρα που είναι νωρίς να μου πουν τι μπορούμε να κάνουμε. Τη σελίδα που μου έστειλες ότι την είχα δει, και ψιλοαρχίζω να καταλαβαίνω! Ευχαριστώ!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens

Στο αριστερο ποδι πρεπει να κουτσαινει οταν κουραζετε, ε?