Δυσπλασία SOS!!(επέμβαση ή ευθανασία)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Σ ενα σκυλι.που εχει δυσπλασια , υπαρχουν περιοδοι που ενοχλειται περισσοτερο. Και τοτε το καταλαβαινεις και δινεις αντιφλεγμονωδη μαζι με ξεκουραση. Αυτο ομως δεν πρεπει να γινεται συχνα.
Η σκυλιτσα να υποθεσω περπαταει και ο ποπος της κουνιεται δεξια αριστερα?

Να ξερεις οτι η εκγυμναση παιζει μεγαλο ρολο. Ενα σκυλι που χει.γερο μυικο συστημα αντιμετωπιζει το προβλημα πολυ καλυτερα. Για μπανια την πατε??? Το κολυμπι ειναι το αριστο για τετοιες περιπτωσεις

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα! Εμείς είχαμε μια Σαρπλανινάτζ, που διαγνώστηκε με βαριά δυσπλάσια και στα δυο πόδια πέντε μήνων τότε. Μας είπανε έδω η τριπλή οστεοτομία η ευθανασία και φυσικά κανάμε την τριπλή που όντος ήτανε μεγάλη επεμβάση στο κουτάβι και στα δυο πόδια. Αλλά έγινε δεκατριών χρονών και έσησε μία χαρά. Λυσείς υπάρχουν και σίγουρα έχουνε βελτιωθεί από τότε. Στην όλικη έχε υπόψιν ότι υπάρχει ένα δέκα τοις εκατό των σκυλιών,που δεν δέχεται το ξένο σώμα και μετά υπάρχει μόνο η ευθανασία σαν ᾽επιλογή᾽....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το Λάμπραντορ ενός φίλου είχε διαγνωσθεί με δυσπλασία βαριάς μορφής και στα δύο ισχύα πριν περίπου 10 χρόνια. Είχε 2 επιλογές, ή να κάνει εγχείρηση (για την οποία του είπαν γιατροί πως υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσει να ξαναπερπατήσει) ή να μην κάνει εγχείρηση και να δίνει ειδική τροφή, χάπια, κλπ. Οι λόγοι είναι οικονομικοί που δεν έκανε ούτε ένα από τα 2, και σήμερα ο σκύλος είναι 10,5 ετών, και τα πάει πολύ καλύτερα από αρκετά πιο νέα Λαμπ που ξέρω..

Η γνώμη μου είναι να μην βιάζεστε με την ευθανασία.. ούτε με την επέμβαση - διαβάστε και μιλήστε και με άλλους γιατρούς και μετά αποφασίστε.

Περαστικά κι αγύριστα..

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Γεια σας παιδιά!! Τα νέα μας...Μάλλον την επόμενη βδομάδα πάμε στη Βουλγαρία για τις επεμβάσεις!!Θα κάνουμε ΤΡΟ για το καλό πόδι και για το άλλο που φεύγει πιο πολύ DARthroplasty.Μας είπε ότι πρέπει να γίνει άμεσα.
(DARthroplasty : Είναι μία καταπραϋντική λειτουργία, που σκοπός είναι να μειωθεί ο πόνος από την οστεοαρθρίτιδα, και για να κρατήσει την ανάπτυξή της σε ορισμένο στάδιο, αλλά αυτή η τεχνική δεν αποβάλλει τις εκφυλιστικές αλλαγές πλήρως. Και χρησιμοποιείται γιατί υπάρχει
ρηχή άρθρωση του ισχίου με ελάχιστο ή κανένα ραχιαίο χείλος της κοτύλης.) Αν μπορεί κάποιος να μας γράψει κάτι παραπάνω για την DARthroplasty ευχαρίστως!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλή ανάρρωση! :) Ξέρεις φυσικά ότι από δω και στο εξής πρέπει να δίνεις στο σκυλάκι σου συμπληρώματα γλυκοσαμίνης-χονδροϊτίνης, καθώς και Ωμέγα-3 για την υπόλοιπη ζωή του. Το δικό μου το Μουφ έχει ελαφρά δυσπλασία, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις δίνουν τα συπληρώματα λόγω οστεοαρθρίτιδας.

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Για 9 μηνών σκύλο μπορείς να κάνεις την TPO(Triple Pelvic osteotomy)
Η οποία κοστίζει 1400 το κάθε πόδι, περίπου......
....
Για Βουλγαρία δεν ξέρω....Πρέπει να το ψάξεις....
Η ΤΡΟ στην κλινική Κυανός Σταυρός στη Σόφια κοστίζει 450-600 ευρώ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο τους.

http://www.bluecrossbg.com/upload/editorfiles/files/Orthopaedics.pdf

Ζητήστε τον δρ. Γκεοργκίεφ είναι ο πρώτος βούλγαρος γιατρός που κάνει εξετάσεις δυσπλασίας αναγνωρισμένες από την FCI. Τον έχω επισκεφτεί αρκετές φορές και έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

http://www.bluecrossbg.com/index.php?p=4&id=1

Περαστικά!

Last edited:

vasiliki_ira

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
59
0
Αλεξάνδρεια,Ημαθία
Με τον dr. zlatinov μιλήσατε ε;; είναι πολύ καλός και κατανοητός! Πιστεύω και εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μη χρειαστεί τίποτε άλλο το σκυλάκι σας!
Πολλούς χαιρετισμούς ! :)

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Γεια σας παιδιά! Κλείσαμε τις επεμβάσεις για 09-01-2012 (ΤPO) και 13-01-2012 (DARrthroplasty)! Μαζεύουμε κουράγιο και για την αποθεραπεία της κι ελπίζω να πάνε όλα καλά!!! Ευχαριστώ για τις ευχές σας, να'χετε καλές γιορτές!!

antonis1981

Member
8 Δεκεμβρίου 2011
18
0
Γιατρός δεν είμαι. Ρώτησα εδώ δύο γιατρούς. Ο ένας είπε να περιμένουμε κι όταν εκφυλιστεί τελείως να της κάνουμε την επέμβαση με το πρόσθετο μέλος και στα δύο πόδια. Έχεις δει τις ακτινογραφία που έχω στείλει; Φίλε δε ξέρω αλλά πραγματικά δε μου φαίνεται καλή η ακτινογραφία που έχω μάθει τις τελευταίες εβδομάδες! Πιστεύω ότι κάνω το σωστό για να προλάβω τα χειρότερα!! Τι λες να μου αρέσει που θα κάνει τόσες εγχειρήσεις;

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Η εγχείρηση που κόβεις την κοτύλη του ισχίου

όταν πλέον είναι αναγκαίο

όσο και αν φαίνεται περίεργο χωρίς λάμες,

χωρίς τριπλό κόψιμο της λεκάνης,

χωρίς Βουλγαρία, έχει καλά αποτελέσματα και

είναι οικονομική.