Δυσπλασία

Mporidou

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2021
48
36
27
IMG_20210125_215124.jpg καλημέρα σας... Ερώτηση ή μοκρη κυρία από εδώ το ένα της το ποδαράκι έχει μια ελαφριά κλίση προς τα έξω και γενικά πατάμε περίεργα τα 2 μπροστά μας πόδια... Ο γιατρός μ είπε πως είναι μικρή για να κάνουμε εξετάσεις για δυσπλασια (σχεδόν 6 μηνών) μας έδωσε ασβέστιο προς το παρόν... Πως την βλέπετε;;;;

• Sad
Reactions: Panagiota pan

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Καλημέρα!

Το ποδαράκι σε αυτό το σημείο, χαμηλά, στο μετακάρπιο μπορεί να "κάτσει" κι έτσι σε φωτογραφίες.

Για να κρίνεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να ξέρεις, αρχικά, πως είναι το σωστό πάτημα και περπάτημα κάθε φυλής.

Ρίξε μια ματιά:

Από εκεί και πέρα, οι λείες και ολισθηρές επιφάνειες δεν βοηθούν και συνήθως δημιουργούν προβλήματα. Το ίδιο και κάποιες υπερβολές, παραλείψεις ή λάθη στην άσκηση και την διατροφή.

• Like
Reactions: spyv

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.034
Athens
Ναι ισχύει ότι είναι μικρή για εξετάσεις δυσπλασίας. Παρόλα αυτά θα πρότεινα να πάρεις και μια άποψη απο ορθοπεδικό, γιατί και στα 3 πόδια υπάρχει υπόνοια ότι δεν πάει καλά. Για το ασβέστιο δεν είμαι επίσης σίγουρη ότι είναι καλή κίνηση στην περίπτωσή σου, δισταύρωσέ το και αυτό με ορθοπεδικό.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να πατάει σε γλιστερά πατώματα (τα πλακάκια που βλέπω πίσω στη φωτό) - αυτό ακόμη κι αν είχε πρόβλημα. Όπως και δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να κατεβαίνει σκάλες ή να πηδάει από καναπέδες κλπ.

Το κουτάβι από που είναι? Έχεις δει γονείς και αν ναι, έχει κάποιος από αυτούς αντίστοιχο πρόβλημα?

• Like
Reactions: Mporidou

Mporidou

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2021
48
36
27
Ναι εχω
Ναι ισχύει ότι είναι μικρή για εξετάσεις δυσπλασίας. Παρόλα αυτά θα πρότεινα να πάρεις και μια άποψη απο ορθοπεδικό, γιατί και στα 3 πόδια υπάρχει υπόνοια ότι δεν πάει καλά. Για το ασβέστιο δεν είμαι επίσης σίγουρη ότι είναι καλή κίνηση στην περίπτωσή σου, δισταύρωσέ το και αυτό με ορθοπεδικό.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να πατάει σε γλιστερά πατώματα (τα πλακάκια που βλέπω πίσω στη φωτό) - αυτό ακόμη κι αν είχε πρόβλημα. Όπως και δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να κατεβαίνει σκάλες ή να πηδάει από καναπέδες κλπ.

Το κουτάβι από που είναι? Έχεις δει γονείς και αν ναι, έχει κάποιος από αυτούς αντίστοιχο πρόβλημα?
Ναι έχω δει γονείς... Το πήρα από γνωστό μου από γέννα... Ή αλήθεια είναι πως δεν έχουν κάποιο θέμα από δυσπλασια οι γονείς..... Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48