Δυσπλασια η θλαση

Astakos

Member
29 Αυγούστου 2013
15
0
Αλμυρος
Το ξερω οτι αυτο το ερωτημα λυνεται με ακτινογραφια αλλα εχω αγωνια.η ροζα γ.π 9 μηνων ενω ηταν φουλ στην ενεργεια βολτες πηδηματα ολη την ωρα ξαφνικα χτες κουτσενε στο πισω αριστερο ποδι..ο κτηνιατρος μου ειπε θλαση αλλα δεν αποκλειει την δυσπλασια..αλλα το ξαφνικο παραπεμπει σε θλαση..καμια βοηθεια παιδια;;;ευχαριστω..

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Αν δεν εχει δείξει τιποτε μεχρι εκείνο το σημείο και εμενα για θλάση μου κάνει ....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Έτσι εκδήλωσε ο δικός μου σκύλος ρήξη χιαστού, η οποία ψήαφίζεται μόνο δεν φαίνεται σε ακτινογραφία.
Δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε από το φόρουμ πρέπει αν επαναληφθεί να τον ορθοπεδικός κτηνίατρος.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν δεν εχει δείξει τιποτε μεχρι εκείνο το σημείο και εμενα για θλάση μου κάνει ....
Δεν ισχυει.Εμεις ανακαλυψαμε προβλημα στα ποδια μεσα σε μια μερα μετα απο εντονο τρεξιμο.Δεν ειχε εκδηλωσει τιποτα νωριτερα.

Μην επαναπαυθεις με την ιδεα της θλασης.Ψαξτο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τσέκαρε ο κτηνίατρος τα γόνατα και τα ισχύα; Ετσι θα μπορούσε να δει πού πονάει ο σκύλος, αν βγαίνει το ισχύο, και αν βγαίνει το γόνατο. Μετά απ' το τσεκ απ συνήθως στέλνουν το σκύλο για ακτινογραφία. Η αλήθεια είναι πως η ρήξη χιαστού δε φαίνεται με ακτινογραφία, συγκεκριμένα ο χιαστός δε φαίνεται, αλλά φαίνεται αν υπάρχει πρόβλημα στο γόνατο (αίμα, αρθρίτιδα κλπ). Στη θέση σου θα πήγαινα σε έναν καλό ορθοπεδικό. Ειδικά με τα γόνατα, μετά από μερικές μέρες ο σκύλος πατάει το πόδι του κανονικά, για να ξαναεμφανίσει το πρόβλημα αργότερα. Οσο περισσότερος καιρός περνάει, τόσο γίνεται χειρότερη η κατάσταση, γιατί έχεις να κάνεις με αρθρίτιδες και ο μηνίσκος καταστρέφεται σιγά σιγά.

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Μετα απο επισκεψη εμβολιου στον γιατρο,του ειπα οτι η μικρη που κ που κουτσαινει απο το πισω δεξι της ποδι,την κοιταξε κ μου ειπε οτι βγαινει το γονατο της,εχει εξαρθρωση γονατος λεει,μπαινει κ βγαινει γιαυτο κουτσαινει για λιγο κ μετα ειναι οκ. Του ειπα τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις? κ μου ειπε τιποτα,μονο αν φτασει σε σημειο να ποναει το ζωο τοτε μπαινει χειρουργειο.. Τι λετε? να την παω κ αλλου μηπως..?
Ειπα να μην ανοιξω καινουριο θεμα..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Απ' όσο ξέρω για την εξάρθροση γονατίδας, ενδεικνύεται χειρουργείο. Προσωπικά θα ζητούσα δεύτερη γνώμη και ακτινογραφίες. Θα πήγαινα σε καλό ορθοπεδικό. Οταν αρχίσει ο σκύλος να πονάει πολύ θα έχει ήδη αναπτηχθεί αρθρίτιδα και μετά είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθωθούν τα πράγματα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μετα απο επισκεψη εμβολιου στον γιατρο,του ειπα οτι η μικρη που κ που κουτσαινει απο το πισω δεξι της ποδι,την κοιταξε κ μου ειπε οτι βγαινει το γονατο της,εχει εξαρθρωση γονατος λεει,μπαινει κ βγαινει γιαυτο κουτσαινει για λιγο κ μετα ειναι οκ. Του ειπα τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις? κ μου ειπε τιποτα,μονο αν φτασει σε σημειο να ποναει το ζωο τοτε μπαινει χειρουργειο.. Τι λετε? να την παω κ αλλου μηπως..?
Ειπα να μην ανοιξω καινουριο θεμα..

εξαρθρωση επιγονατιδας! Από α ως και γ βαθμό δεν πονάει, μπαινοβγαίνει το γονατο. Αν όμως επιδεινωθει σε δ ή ε βαθμό τότε θες χειρουργείο οπου η μια τεχνικη ειναι να "σκαβουν" το κοκκαλο πιο βαθια ωστε να μην μπορεί να βγει ξανα το γόνατο. Υπάρχουν και αλλες τεχνικες που δεν θυμάμαι. Αλλά...από γ βαθμό και μετά μεγαλωνοντςα μπορεί να του κάνει αρθριτιδα (αν θυμαμαι καλά και οστεοφυτα) με αποτελεσμα να πονάει το σκυλι.
Με ψηλάφηση στο βρήκε?

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
εξαρθρωση επιγονατιδας! Από α ως και γ βαθμό δεν πονάει, μπαινοβγαίνει το γονατο. Αν όμως επιδεινωθει σε δ ή ε βαθμό τότε θες χειρουργείο οπου η μια τεχνικη ειναι να "σκαβουν" το κοκκαλο πιο βαθια ωστε να μην μπορεί να βγει ξανα το γόνατο. Υπάρχουν και αλλες τεχνικες που δεν θυμάμαι. Αλλά...από γ βαθμό και μετά μεγαλωνοντςα μπορεί να του κάνει αρθριτιδα (αν θυμαμαι καλά και οστεοφυτα) με αποτελεσμα να πονάει το σκυλι.
Με ψηλάφηση στο βρήκε?
Ναι με ψηλαφηση. Κ αυτο που λες μου ειπε κ εκεινος,οτι στην φαση που αρχιζει να ποναει το ζωο,μπαινει χειρουργειο κ σκαβουν το κοκκαλο για να μην ξανα βγει το γονατο. Μπορει ομως απο μια απλη ψιλαφησει να καταλαβει ο γιατρος σε πιο βαθμο ειναι τωρα?

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Λολ λες να ειχε τετοια ματια...?? οντως βαση λογικης μονο με ακτινα μπορεις να καταλαβεις 100% τι παιζει απλα μηπως οταν ειναι "λαιτ" το προβλημα μπορει να το καταλαβει κ με απλη ψηλαφηση?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι με ψηλαφηση. Κ αυτο που λες μου ειπε κ εκεινος,οτι στην φαση που αρχιζει να ποναει το ζωο,μπαινει χειρουργειο κ σκαβουν το κοκκαλο για να μην ξανα βγει το γονατο. Μπορει ομως απο μια απλη ψιλαφησει να καταλαβει ο γιατρος σε πιο βαθμο ειναι τωρα?
θυμάμαι οτι ο β βαθμός από τον γ διακρίνονται στο ότι στον β ξαναμπαίνει το γόνατο μονο του ενώ στον γ όχι, πρεπει να το βάλεις εσύ. Από εκει και περα θελει ακτινα για να πει με σιγουρια τι γινεται.
Η Σελιν μια φορά πηδωντας ατσαλα από το κρεβάτι δεν προσγειωθηκε σε ευθεία το σώμα της και επεσε στην αριστερη πλευρά της. Εσκουζε και φρικαρα, την επιασα αμεσως (ημουν διπλα μιας και πηδηξε να με ακολουθησει) και ειδα ότι το γονατο την πονουσε, οποτε το πιεσα. Εκτοτε πηγα σε 2 γιατρους, και μου ειπαν για β βαθμό και πως δεν χρειάζεται επεμβαση (η μια μου συνέστησε condrostress χαπια). Εκτοτε δεν εχει ξανα θεμα με γονατο η μικρή και δεν εχω "ακουσει" να βγει.
Ετσι τα εμαθα και εγω!
σημ. τελικά το περιστατικό με το κρεβάτι μου ειπαν ηταν συμπτωματικό γιατι ετσι θα εκανε ρηξη χιαστου, όχι ότι οφειλόταν σε μεγαλύτερου βαθμου εξάρθρωση.