Δυσπλασια

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Βρε East δεν καταλαβαίνεις ότι την τεκμηρίωση την χρειάζεται η ΠΡΟΣΘΗΚΗ και όχι η φυσιολογική πρόσληψη?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ειμαι κατα των συμπληρωματων γενικα, αλλα αν καποιος ταιζει ξηρα τροφη κ δεν θελει να δωσει αυγο η κοκκαλα κ ψαρια τι θα δωσει;
Δεν θα δωσει;
Ε αυτο λεω, οτι μπορει το να μην δωσει παλι να ειναι προβλημα....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
@skylakos
Καποια πραγματα που αναλυονται με πιθανοτητες αποδειξεις κ τεκμηριωμενες αποψεις, δεν αποκαλουνται τυχη.
Επισης δεν γνωριζω πως θα μπορουσε να δωσει καποιος μεγαλες ποσοτητες ασβεστιου χωρις να δωσει συμπληρωματα αν δεν ταιζει μαγειρευτα η ωμα....

Και ο εκτροφεας μου καθως κ ο κτηνιατρος του παλι λενε οχι στο ασβεστιο. Η τεκμηριωση ομως δεν μπορει να ειναι "αφου τρωει καλη τροφη δεν χρειαζεται"......

Τεσπα, κατεθεσα μια αποψη (κτηνιατρικη) ας την διαβασει οποιος την διαβασει κ ας ψαχτει λιγο παραπανω.....
Αν διαβασα καλα, εκτος αν μου ξεφυγε κατι, οι εξετασεις που εκανες ηταν αιματολογικες. Επειδη κ η ιδια το ειχα ψαξει πολυυυυ, γνωριζω οτι δεν βλεπεις τη σωστη ποσοτητα ασβεστιου στα οστα με εξετασεις αιματος. Ειναι παραπλανηση! Σε αυτο αναφερω οτι ησουν τυχερος! Ειναι ενδειξεις κ οχι αποδειξεις! Αν ο γιατρος ηθελε να ξερει ακριβως τι αναγκες εχει το κουταβι σε ασβεστιο για τα οστα του, επρεπε να κανει εξειδικευμενες εξετασεις.

Αν τωρα απο αυτες τις εξετασεις (οστολογικες) δειξει οτι το κουταβι χρειαζεται ασβεστιο, τοτε δινεις συμπληρωματα κ δεν αρκεισαι σε αυξηση ασβεστιου μονο απο την τροφη γιατι, οπως αναφερα σε προηγουμενο ποστ, το ασβεστιο απο φυσικη τροφη εχει μικροτερη απορροφητικοτητα απο οτι νομιζουμε.

Αυτο που με ανησυχει, ξερεις ποιο ειναι; Οχι οτι εχουμε διαφορετικες αποψεις, αλλα οτι οι τοσο διαφορετικες μας αποψεις πηγαζουν κ των 2 απο κτηνιατρικες συμβουλες! Ειναι δηλ τοσο ασαφες αν χρειαζεται ασβεστιο ή οχι ενα κουταβι κ απο ποιες εξετασεις το μαθαινουμε; Μου δημιουργει ανασφαλεια αυτη η εκ διαμετρου αντιθετη αποψη κτηνιατρων... Θα πρεπει να πειραματιστω δηλ; Αν η ιδια πηγαινα πρωτα στο δικο σου γιατρο κ ως δευτερη-τριτη αποψη πηγαινα σε αυτους που πηγα, τι θα επρεπε να πιστεψω; Ενστικτωδως θα ακολουθουσα τον ενα ή τον αλλο;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εγραψα παραπισω οτι μεν οι αιματολογικες εξετασεις ασβεστιου ειναι πλασματικες η τιμη ομως στο αιμα ειναι παντα αυξημενη σε σχεση με την πραγματικη στα οστα.
Ετσι υποστηριζει τουλαχιστον επιστημονικα.
(εγω στο γραφω λιγο ποιο χυμα)
Κατα συνεπεια αν παρεις απο αιματολογικη χαμηλη τιμη, στα οστα εχεις η χαμηλη τιμη η ελλειψη ποτε ομως υπερασβεστωση.
Οποτε κοιτας να εχεις τιμη εντος οριων αλλα κοντα στις ανωτατες τιμες για να μην εχεις ελλειψη.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγραψα παραπισω οτι μεν οι αιματολογικες εξετασεις ασβεστιου ειναι πλασματικες η τιμη ομως στο αιμα ειναι παντα αυξημενη σε σχεση με την πραγματικη στα οστα.
Κ για τι αποκλιση μιλαμε; Θελω να πω, ποτε σταματας να δινεις ασβσετιο; Υπαρχει δεικτης κλιμακας που δειχνει οτι τοσο ποσοστο αυξησης ασβεστιου στο αιμα αναλογει σε τοσο ποσοστο αυξησης ασβεστιου στα οστα; Η απορροφητικοτητα στο αιμα ειναι η ιδια κ στα οστα;

Ενα γιατρο ρε παιδια!

Παμε σκυλοβολτα κ επανερχομαι! Δεν κρατιεται! Ή θα με φαει ή θα με χ3σει! :p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Απο οτι μου ειπε αν ειναι πανω απο την μεση τιμη ειναι ενταξει με οριο το ανωτατο της κλιμακας του αιματος.
Δλδ αν καταφερεις (εγω σου λεω οτι δεν ειναι ευκολο) να ξεπερασεις τι ανωτατες τιμες στο αιμα, τοτε εχεις υπερασβεστωση κ στα οστα......

Φαντασου ποσοτικα, παντα ετρωγε ενα αυγο εξτρα απο το φαγητο με τα τσοφλια στανταρ.... Ειχα φτασει να ταιζω δυο όλοκληρα κ τσοφλια απο αλλα δυο, κ παλι ηταν εντος τιμων......

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ξερω ρε παιδι μου (μην παρεξηγηθω για την οικειοτητα).... Πολυ αοριστα μου φαινονται αυτα. Προσωπικα προτιμω πιο συγκεκριμενα πραγματα.

Τα αυγα ειναι πλουσια σε ασβεστιο, αλλα οχι σε βαθμο 1-2 αυγα να καλυπτουν αναγκες, ποσο μαλλον να ανεβαζουν κ τιμες.

Καπου ειχα διαβασει, αν θυμαμαι καλα στο βιβλιο-μπορει να κανω λαθος- : give your dog a bone, οι αναγκες ενος σκυλου ειναι 4πλασιες απο εναν ανθρωπο στα ιδια κιλα. Οποτε τι να του κανουν 2 αυγα/μερα του σκυλου αν θες να ανεβασεις τιμες; Τετοιες ποσοτητες ειναι για συντηρηση μεσα σε ενα ισορροπημενο διατροφικο προγραμμα.

Αυτος ειναι κ ο λογος που οταν επιβαλλεται αυξηση ασβεστιου, δινουν συμπληρωματα κ δεν αρκουνται στη φυσικη προσληψη.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Αυτος ειναι κ ο λογος που οταν επιβαλλεται αυξηση ασβεστιου, δινουν συμπληρωματα κ δεν αρκουνται στη φυσικη προσληψη.
Η φυσικη προσληψη σε περιπτωσεις μη προβληματος αρκει, αν μπορει (σκυλος κ ανθρωπος) να αντεξουνε την αυξηση (ο σκυλος να την καταναλωνει κ ο ανθρωπος να την δίνει/πληρωνει)
Γι αυτο κ προτιμησα την φυσικη προσληψη.
Μην κολλας στο νουμερο, αλλα στον 4πλασιασμο, προκειμενου οι τιμες να αυξηθουν......

Υ. Γ. Οικειοτητα ελευθερη......