Δυσπλασια

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Καλησπέρα σε όλο το Forum!
Εχω ένα κανε κορσο 13 μηνών! Από τα 6 άρχιζε να μου φενετε ότι ξεκίνησε μια χαλαρή δυσπλασία του έδινα σινοκουιν που μου είπε ο κτηνίατρος !
Τώρα εδώ και 2 μήνες μετά από άθληση ή περπάτημα τα πόδια του σκύλου λιγιζουν δεν πατανε σωστά γλιστράει στο πλακάκι!
Είμαι Αθήνα πήγα σε έναν ορθοπεδικο κ μου λέει είναι δυσπλασία μου ζητάει 3000€ στο κάθε πόδι πράγμα που όπως κατάλαβενετε δεν μπορώ να δώσω τοσα λεφτά !!
Υπάρχει κάποια λύση να με βοηθήσεις και να με συμβούλεψε ρε ?? Ευχαριστω

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα, φίλε μου.

Ψάξε (μέσω "αναζήτησης") τα αρκετά θέματα που υπάρχουν για τη δυσπλασία ισχίων...
Στην Ελλάδα, γενικά, ισχύουν παρόμοιες τιμές, αλλά μην το "δένεις"...
Οποιον γιατρό και να ρωτήσεις, θα ρωτήσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και 2 ακόμα:
- Στέργιος Βλαχόπουλος
- Νίκος Καραμήτσος

Όμως, όπως θα βρεις και μέσα στο φόρουμ, κάποια μέλη έχουν χειρουργήσει τα σκυλιά τους στη Βουλγαρία (μπορεί και αλλού - δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή), με πολύ χαμηλότερες τιμές...

Υ.Γ.1. Αν τα πόδια λυγίζουν με την κούραση... μιλάμε για δυσπλασία σοβαρού βαθμού!

Υ.Γ.2. Ποτέ... Ποτέ... ΠΟΤΕ "γυμνό" πλακάκι (ή μάρμαρο, ή πάτωμα, ή ανεβοκατέβασα σε σκάλες) σε μεγαλόσωμα κουτάβια!!!

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Δν λιγιζουν δεν πατανε όμως καλά πάνε όπου ναναι ! Σε ευχαριστω πολύ φιλέ μ!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εγω δεν θα σου πω οχι στο πλακακι, μιας κ μεγαλωσα δυο κορσο σε μαρμαρινες αυλες κ σκαλες κ δοξα το Θεο για δυσπλασια ουτε υπονοια....

Ανοιγει οταν στεκεται; φαινεται δλδ σαν να του παταει καποιος το τελος της σπονδυλικης στηλης προς τα κατω κ τα ποδια του ανοιγουν απο το βαρος;
Καταλαβαινεις τι ρωταω;
Δεν μπορω να στο περιγραψω καλυτερα αλλα το εχω δει σαν εικονα κορσο απο συγκεκριμενες γραμμες που δεν ειχανε δυσπαλασια.

Εκτος πλακακιου το κανει παλι;
Ειναι εκτροφικο; Η εικονα αυτη που εσενα σου φαινεται περιεργη του εκτροφεα του φαινεται φυσιολογικη;
Και το σημαντικοτερο: ακτινογραφιες κανατε;

• Like
Reactions: Yorkaddict

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Εγω δεν θα σου πω οχι στο πλακακι, μιας κ μεγαλωσα δυο κορσο σε μαρμαρινες αυλες κ σκαλες κ δοξα το Θεο για δυσπλασια ουτε υπονοια....

Ανοιγει οταν στεκεται; φαινεται δλδ σαν να του παταει καποιος το τελος της σπονδυλικης στηλης προς τα κατω κ τα ποδια του ανοιγουν απο το βαρος;
Καταλαβαινεις τι ρωταω;
Δεν μπορω να στο περιγραψω καλυτερα αλλα το εχω δει σαν εικονα κορσο απο συγκεκριμενες γραμμες που δεν ειχανε δυσπαλασια.

Εκτος πλακακιου το κανει παλι;
Ειναι εκτροφικο; Η εικονα αυτη που εσενα σου φαινεται περιεργη του εκτροφεα του φαινεται φυσιολογικη;
Και το σημαντικοτερο: ακτινογραφιες κανατε;
Ναι ανοίγουν όταν στεκετε πολλές φορές το κάνει αυτό!! Στο πλακακι είναι πιο έντονο ο εκτροφέας δν έχει σκυλί με δυσπλασία από ότι μου έλεγε και από ότι έβλεπα κ από τα δικά του σκυλιά.. Κ όχι ακτινογραφίες δν κάναμε αλλά ο γιατρός μ είπε 99% δυσπλασια

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Αν θυμαμαι καλα κανα 150αρι αλλα πιθανον οι ανεπισημες να ειναι κ λιγοτερα.

Σε οσα κορσο εχω δει με δυσπλασια αν μετα απο κουραση τους ζητηθει (οικειοθελως οχι με εντολη) να σηκωθουν καθετα ΔΕΝ το κανουνε (προφανως γιατι πονανε) ο δικος σου σηκωνεται στα δυο ποδια μετα απο παιχνιδι;;
Κουτσαινει μετα απο παιχνιδι;
"Σερνεται" το πισω συστημα μετα απο κουραση;
Σε χαλαει δλδ μονο η εικονα η εχεις κ σημαδια;
Εχεις φωτο της εικονας αυτης;

Οπως κ να εχει επειδη η διαγνωση μεσω πληκτρολογιου δεν ενδυκνυται, θα σου ελεγα αρχικα ψυχραιμια κ μετα πηγαινε σε εναν καλο ορθοπαιδικο κτηνιατρο να κανει ακτινογραφιες κ διαγνωση με στοιχεια, κ μην βασιζεσαι σε κτηνιατρους της γειτονιας κ διαγνωση με το ματι....

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Αν θυμαμαι καλα κανα 150αρι αλλα πιθανον οι ανεπισημες να ειναι κ λιγοτερα.

Σε οσα κορσο εχω δει με δυσπλασια αν μετα απο κουραση τους ζητηθει (οικειοθελως οχι με εντολη) να σηκωθουν καθετα ΔΕΝ το κανουνε (προφανως γιατι πονανε) ο δικος σου σηκωνεται στα δυο ποδια μετα απο παιχνιδι;;
Κουτσαινει μετα απο παιχνιδι;
"Σερνεται" το πισω συστημα μετα απο κουραση;
Σε χαλαει δλδ μονο η εικονα η εχεις κ σημαδια;
Εχεις φωτο της εικονας αυτης;

Οπως κ να εχει επειδη η διαγνωση μεσω πληκτρολογιου δεν ενδυκνυται, θα σου ελεγα αρχικα ψυχραιμια κ μετα πηγαινε σε εναν καλο ορθοπαιδικο κτηνιατρο να κανει ακτινογραφιες κ διαγνωση με στοιχεια, κ μην βασιζεσαι σε κτηνιατρους της γειτονιας κ διαγνωση με το ματι....
Όχι σηκωνετε κ μάλιστα και ας είναι ετσι τα πόδια τους έχει πολύ ενέργεια και όρεξη ! Απλα τα πόδια του εικονικά ανοίγουν όλος ο μυης φενετε ότι φεύγει από την θέσει του και δεν πατάει καλά κάτω και από τα 2 πισω Ποδια !

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Θα σου πω το απλο, επειδη δεν σε ξερω κ δεν ξερω την εμπειρια σου, αυτο που εσυ βλεπεις ετσι μπορει να ειναι φυσιολογικο.

Αν δεν εχεις ΚΑΜΙΑ αλλη ενδειξη πλην της εικονας που εσενα σου φαινεται περιεργη, δειξε το σκυλι σε καποιον με ποιο εκπαιδευμένο ματι, που να μην εχει οικονομικα οφελη...... Μπορει το σκυλι να μην εχει απολυτως τπτ

• Like
Reactions: mareco

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Θα σου πω το απλο, επειδη δεν σε ξερω κ δεν ξερω την εμπειρια σου, αυτο που εσυ βλεπεις ετσι μπορει να ειναι φυσιολογικο.

Αν δεν εχεις ΚΑΜΙΑ αλλη ενδειξη πλην της εικονας που εσενα σου φαινεται περιεργη, δειξε το σκυλι σε καποιον με ποιο εκπαιδευμένο ματι, που να μην εχει οικονομικα οφελη...... Μπορει το σκυλι να μην εχει απολυτως τπτ
Όσο κ άπειρος να είσαι αφού δεν πατάει καλά τα πίσω του πόδια και τα αφήνει ανοιχτά και όταν τα παταει πάνε στραβά ... Δεν είναι φως φανάρι ?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Όσο κ άπειρος να είσαι αφού δεν πατάει καλά τα πίσω του πόδια και τα αφήνει ανοιχτά και όταν τα παταει πάνε στραβά ... Δεν είναι φως φανάρι ?
Φως φαναρι δεν ειναι τιποτα.
Μπορει να εχει λαθος γωνιωσεις, λαθος κατασκευη αλλα αυτο να μην συνιστα προβλημα δυσπλασιας.
Τους γωνεις τους ειχες δει; ηταν ολοισιοι πισω;
Εξετασεις δυσπλασιας των γωνιων;
Τεσπα, αν εχεις καμια φωτο θα βοηθουσε, μπορει να εχεις κ δικιο....

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Φως φαναρι δεν ειναι τιποτα.
Μπορει να εχει λαθος γωνιωσεις, λαθος κατασκευη αλλα αυτο να μην συνιστα προβλημα δυσπλασιας.
Τους γωνεις τους ειχες δει; ηταν ολοισιοι πισω;
Εξετασεις δυσπλασιας των γωνιων;
Τεσπα, αν εχεις καμια φωτο θα βοηθουσε, μπορει να εχεις κ δικιο....
Οι γονείς υγιεστατοι όχι δυστηχως δεν τον εβγαλα φωτο ...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Υγειεστατοι ναι, οπτικα πισω ηταν ολοισιοι;
Ο σκυλος ειναι γυμνασμενος η απλα οταν γυμναστει αποτομα τα παιζει κ στραβοχυνεται;
Εχω δει σκυλι να ειναι αστα να πανε οπτικα κ να μην εχει προβλημα.....

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Υγειεστατοι ναι, οπτικα πισω ηταν ολοισιοι;
Ο σκυλος ειναι γυμνασμενος η απλα οταν γυμναστει αποτομα τα παιζει κ στραβοχυνεται;
Εχω δει σκυλι να ειναι αστα να πανε οπτικα κ να μην εχει προβλημα.....
Όχι είναι ολοισιοι κ οι 2 κοιτα ο σκύλος δν έχει καθημερινή άθληση αλλά όταν έχει χειροτερεύουν τα πόδια !!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Κοιτα αν παρεις ενα σκυλι μη ολοκληρωμενο απο αναπτυξη, βαρυ κ αγυμναστο κ το ξεπατωσεις στο παιχνιδι, μετα θα καθεται στραβοχυμενο οπως να ναι για να βολεψει το πιασιμο του.
Αυτο δεν συνιστα απαραιτητα προβλημα εκεινη την στιγμη.

Αν ομως η σταση αυτη παραμεινει, χειροτερευει η το σκυλι την παρουσιαζει συχνα η δυσφορει τοτε μπορει να ειναι και προβλημα παλι οχι απαραιτητα δυσπλασιας.

Για να πεις οτι το σκυλι εχει προβλημα κ θα το ψαξεις για δυσπλασια, σιγουρα δεν αρκει η ασχημη στιγμιαια εικονα.
Αν παλι ομως θελεις να το ψαξεις βασιζομενος στην εικονα, τοτε σου ειπα ορθοπαιδικος ΚΑΛΟΣ κτηνιατρος κ ακτινογραφιες απαραιτητα.

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Από ποιόν εκτροφέα είναι ο σκύλος σου;
Τον έχεις συμβουλευθεί; Ποιά είναι η γνώμη του;
Το pedigree του σκύλου σου, δείχνει ότι οι γονείς, είναι ελεύθεροι δυσπλασίας;

• Like
Reactions: johnk

SteliosCorso

Member
8 Αυγούστου 2015
9
0
35
Ω
Κοιτα αν παρεις ενα σκυλι μη ολοκληρωμενο απο αναπτυξη, βαρυ κ αγυμναστο κ το ξεπατωσεις στο παιχνιδι, μετα θα καθεται στραβοχυμενο οπως να ναι για να βολεψει το πιασιμο του.
Αυτο δεν συνιστα απαραιτητα προβλημα εκεινη την στιγμη.

Αν ομως η σταση αυτη παραμεινει, χειροτερευει η το σκυλι την παρουσιαζει συχνα η δυσφορει τοτε μπορει να ειναι και προβλημα παλι οχι απαραιτητα δυσπλασιας.

Για να πεις οτι το σκυλι εχει προβλημα κ θα το ψαξεις για δυσπλασια, σιγουρα δεν αρκει η ασχημη στιγμιαια εικονα.
Αν παλι ομως θελεις να το ψαξεις βασιζομενος στην εικονα, τοτε σου ειπα ορθοπαιδικος ΚΑΛΟΣ κτηνιατρος κ ακτινογραφιες απαραιτητα.
Ωραια Συμφωνώ μαζί σου δν αρκεί ή εικόνα αλλά να το αφήσω δλδ έτσι και όπως πάει ?? Να μην το κοιταξω με ακτίνες ??

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ω

Ωραια Συμφωνώ μαζί σου δν αρκεί ή εικόνα αλλά να το αφήσω δλδ έτσι και όπως πάει ?? Να μην το κοιταξω με ακτίνες ??
Να κανεις ακτίνες οπωσδήποτε . Θα σου έλεγα στον Βλαχόπουλο, Νέα Σμύρνη. Έχει κλείσει τώρα, αρχές Σεπτεμβρίου ξανανοίγει, στο λέω γιατί πήρα τηλέφωνο για ραντεβού για το δικο μου σκύλο. Καλό θα είναι οι ακτίνες να γινουν σε καλό κτηνίατρο ή κέντρο γιατί δεν λέει να τις πληρώνεις τσάμπα και μετά να πρέπει να ξαναγίνουν. 100 ευρώ είχαν στοιχίσει στον σκύλο μου αλλά ήταν πριν 3 χρόνια.

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Εμείς που πήγαμε σχετικά πρόσφατα στον Βλαχόπουλο, για δεύτερη γνώμη (τέλη Ιουνίου) 150 € επίσκεψη-ακτινογραφίες.. Από το synoquin που έπερνε, μας έδωσε το canosan και νομίζω οτι παει καλύτερα, έχω δει διαφορά δηλαδή στο κούτσαιμα..
Ελπίζω να βρείτε σύντομα τι έχει τελικά και να μην είναι κάτι σοβαρό..

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Δεν ξέρω για τον δικό σου Στέλιο, και εύχομαι ολόψυχα να μην έχει τίποτα, απλά γενικά το ότι οι γονείς είναι ελεύθεροι δυσπλασίας δεν συνεπάγεται αυτόματα πως και τα παιδιά τους θα είναι ελεύθερα δυσπλασίας.

Σαφώς μειώνονται οι πιθανότητες.
Είναι πολύ περίπλοκο δυστυχώς.

Διάβαζα τώρα μια μελέτη από το Κορνελ πως υπάρχει 25% πιθανότητα, κουτάβια από γονείς ελεύθερους δυσπλασίας, να έχουν.
1 στα 4 δηλαδή...

Το ποσοστό αντιστρέφεται αν οι γονείς έχουν.
3 στα 4 κουτάβια.
Για αυτό και η εμμονή στους γονείς που δεν έχουν. Μειώνονται αισθητά τα ποσοστά, οι πιθανότητες. Δυστυχώς δεν εξαλείφονται.

Υπάρχει μέλλον ακόμα. Γιατί δεν είναι μόνο γενετικοί παράγοντες, αλλά και εξωγενείς.

Αυτό που λες Ιστ για τις πίσω γωνιωσεις, είναι πολύ σημαντικό. Οι ανεπαρκείς πίσω επιβαρύνουν κιόλας, δεν απορροφούν τους κραδασμούς και τους μεταφέρουν στεγνά στα ισχια. Βλέπετε πως η μορφολογία δεν είναι "ομορφιά", αλλά λειτουργικότητα και soundness...

Επίσης ο τρόπος που θα βγουν οι ακτίνες παίζει μεγάλο ρόλο. Για αυτό σου λέει η Μυρτώ να πας σε κάποιον που ξέρει.

Τέλος, διάβασα πως τα ανεβασμένα ποσοστά πρωτεΐνης σε αρκετές τροφές που διδονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, επιβαρύνουν.
Το έχετε ακούσει;

• Like
Reactions: vek