Το ασβεστιο δεν επιβαρυνει βοηθα κι ολας.
Εγω τις ειχα μπουκωσει κ τις δυο.
Το αποτελεσμα ηταν μονο εντυπωσιακη οστικη μαζα αλλα απολυτως κανενα προβλημα.
Το μονο που μπορει να ξεφυγει με την υπερβολικη προσληψη εντος οριων προσληψη ασβεστιου ειναι να αναπτυχθει αποτομα (μη γραμμικα δλδ) το οποιο μπορει να προκαλεσει προβλημα.
Εγω δεν το αντιμετωπισα.
Ιστ, άλλο να δίνεις τσόφλια κλπ, κι άλλο να δίνεις ταμπλέτα - συμπλήρωμα. Και φυσικά άλλο το να είναι στα κάτω όρια ένα σκυλί, και άλλο να δίνεις "προληπτικά".
Το παραπάνω ασβέστιο δεν επηρεάζει μόνο την ταχύτητα ανάπτυξης των οστών, αλλά και τις συγκεντρώσεις στις επιφυσιακες πλάκες, που μπορεί να οδηγήσουν σε ανώμαλο και δυσανάλογο τελικό μήκος οστών, ή/και σε προβλήματα των αρθρώσεων λόγω των συγκεντρώσεων.
east49, τυχερος ησουν! Εμαθα για τη βλαβη που μπορει να παθει ο σκυλος, οχι μονο ως αποτομη αναπτυξη αλλα κ ως δημιουργια οστεοφυτων στη σπονδυλικη στηλη, απο τον προηγουμενο σκυλο μου (μεγαλο δανο). Οι γιατροι μου ειχαν πει οτι ετσι κ εδινα ασβεστιο οταν ηταν μικρος, η κατασταση θα ηταν πολυ χειροτερη.
Η τωρινη μου εκτροφεας, δια ροπαλου μου απαγορευσε προσθετο ασβεστιο. Καλα, σιγα μην εδινα με αυτα που εχω ζησει με τον αλλο!
Αυτο ακριβως που λεει ο
sea-mol! Αλλο ασβεστιο απο φυσικη τροφη κ αλλο ως συμπληρωμα! Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση. Η απορροφηση ασβεστιου απο φυσικη τροφη ειναι απειρως μικροτερη απο τις ταμπλετες ή τη σκονη του εμποριου.
Επισης, αυτο που μου εχουν πει 2 γιατροι ειναι οτι οταν λεμε εξετασεις ασβεστιου για αναπτυξη κουταβιου, δεν το κρινουμε απο το αιμα. Παιρνουμε δειγμα απο τα οστα (!) . Οι εξετασεις στο αιμα μπορει να ειναι αψογες κ οι εξετασεις απο τα οστα να δειχνουν εντελως αλλη εικονα! Ο λογος που βλεπουμε με το ματι την αναπτυξη του κουταβιου (στραβα ποδια ,κτλ) ειναι επειδη η εξεταση απο τα οστα, εκτος του οτι ειναι ακριβη, ειναι ταλαιπωρια για το κουταβι. Το κανουν σε πολυ δυσκολες κ απαιτητικες περιπτωσεις.