Δυστυχώς (πρόβλημα με την γέννα του εκτροφέα)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Λόγω ότι παρακολουθώ σεμινάρια εκτροφέων (πάρα πολύ χρήσιμα), παρακολουθώ και τις γέννες πολλών εκτροφείων, οι θυλικές γεννάνε ανά εξάμηνο και ο ΚΟΕ το δέχετε. Ούτε ηλικίες αρσενικών ελέγχουν.
Κατάλαβα... Μπάχαλο κ ο ΚΟΕ. οπότε ξαναγυρναμε σε αυτο που ήδη είπα: ΑΝ θέλουν να λέγονται σωστοί εκτροφεις που δεν πουλάνε σακιά με πατάτες αλλα ψυχουλες, θα πρέπει να το τηρούν μόνοι τους αυτο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Προσωπικα, δεν εχω πειστει καθολου μεχρι τωρα για την αναξιοπιστια του εκτροφεα.
Όλα οσα λεμε είναι απλά εικασιες ή κυήματα καποιας «διαισθησης».
Και για ποιον λογο είναι υποπτες για χαμηλη ποιοτητα οι γεννες του?
Θα επρεπε να «παραγει» μια γεννα στα δυο χρονια για να θεωρειται λατρης της ποιοτητας?
Τωρα θεωρειται σκετο εμπορος?
Πραγματικα αδυνατω να καταλαβω.

Κανείς δεν είναι υπερανω υποψιας, αλλά το παρον τοπικ εμενα δεν μου δημιουργει φοβο για τον εκτροφεα. Ισως να ειμαι υπερβολικα αφελης.
Παντως, πιστευω, διαισθητικα κι εγω με τη σειρα μου, ότι τον Γιωργο ηδη τον προβληματισαμε και «υποψιασαμε» υπερ του δεοντος και πιθανον τον απομακρυναμε από τον εκτροφεα.
Μπορει αυτό να του βγει σε καλο ή καλυτερο, μπορει και όχι.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οι θηλυκές τους, αν θέλουν να λέγονται σωστοί εκτροφείς, προστατεύονται από τον Νόμο. Μπορούν να κάνουν μέχρι 6 γέννες στη ζωή τους
Eγω γιατι ειχα την εντυπωση οτι μπορουν μεχρι, 3 ;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Eγω γιατι ειχα την εντυπωση οτι μπορουν μεχρι, 3 ;
Αν δεν υπάρχει Ομιλος φυλής ισχύει το παρακάτω βάσει του ΚΟΕ.
Από 18 μηνών μέχρι 8 ετών ,6 γέννες με έναν οίστρο κενό.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τωρα λοιπον συνειδητοποιω οτι καποιοι εκτροφεις παρολο που δεν υποκεινται σε καποιον νομο λειτουργουν(και) ανθρωπινα.
Την εντυπωση για τις 3 γεννες, την ειχα λογω του οτι καποιος εβαλε και μαλιστα με μιση καρδια(λογω αποτυχιας αλλης εγκυμοσυνης) μια σκυλα για 3η φορα και μου ειπε: ΤΕΛΟΣ με την Ζιζέλ, με μεγαλα γραμματα. Ειπε δεν την ξαναβαζω, οχι δεν επιτρεπεται να την ξαναβαλω. Αλλα εγω νομιζα απο αυτα τα λογια, οτι ειναι μεχρι 3...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
ατυποι νομοι /κανονες ,ice που πρεπει να τηρουνται απο τους Εκτροφεις,απο αρκετους τηρουνται παντως.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Κ γω νομίζω στο σάιτ του ΚΟΕ το είχα διαβάσει κ η αλήθεια είναι κ πάλι πολλές μου φάνηκαν. Σε 6,5 χρόνια 6 γεννες είναι 1 το χρόνο... Κ πάλι όμως μπροστά στο χάος που επικρατεί καλο είναι να υπάρχει ένα σημείο να λες μπαστα...

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
καλησπέρα.

μόλις πριν από λίγο μίλησα με τον εκτροφέα και τον ενημέρωσα ότι τελικά θα πάω να πάρω το κουτάβι την παρασκευή στην τιμή τον 600 ευρώ. που μου το δίνει.
δεν ξέρω εάν μπορεί να μου κάνει μια καλύτερη τιμή. θα το συζητήσουμε την ημερα που θα πάω από εκεί να το πάρω.
πιστεύω να πάνε όλα καλά. να είναι ΠΑΝΤΑ υγιής και οι οποιες αρρώστιες μακριά από εμάς.(κάθε εμπόδιο για καλο)!!!!!
έτσι δεν λένε?

όσο αφορά την άλλη γεννα.
γλίτωσε μονο το ένα αρσενικό. τα αλλα δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. αλλα πεθάνανε και αλλα είναι ακατάλληλα.(κατά τα λεγόμενα του).
την αρρώστια αυτή μου είπε ότι κατά πασα πιθανότητα την κολλήσανε από κάποιο ποντίκι. παραπάνω δεν έμαθα.
τον ρώτησα μα πως είναι δυνατόν να κολλήσουν όλα και αυτό να μην πάθει απολύτως τίποτα? και μου απάντησε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. όπως με εμάς τους ανθρώπους. άλλοι με το παραμικρό αρρωσταίνουν και άλλοι δεν παθαίνουν τίποτα.
απλώς έτυχε και δεν κόλλησε.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
λεπτοσπειρωση σου την ειπε?
γλίτωσε μονο το ένα αρσενικό. τα αλλα δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. αλλα
πεθάνανε και αλλα είναι ακατάλληλα
αν γλιτωσε μονο ενα ,πως ειναι δυνατον τα αλλα να ειναι ακαταλληλα?
Δεν υποννοω κατι απλα ρωταω!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τωρα λοιπον συνειδητοποιω οτι καποιοι εκτροφεις παρολο που δεν υποκεινται σε καποιον νομο λειτουργουν(και) ανθρωπινα.
Την εντυπωση για τις 3 γεννες, την ειχα λογω του οτι καποιος εβαλε και μαλιστα με μιση καρδια(λογω αποτυχιας αλλης εγκυμοσυνης) μια σκυλα για 3η φορα και μου ειπε: ΤΕΛΟΣ με την Ζιζέλ, με μεγαλα γραμματα. Ειπε δεν την ξαναβαζω, οχι δεν επιτρεπεται να την ξαναβαλω. Αλλα εγω νομιζα απο αυτα τα λογια, οτι ειναι μεχρι 3...
Η Ζιζέλ ήταν Staffordshire?

Πως μπορώ εγώ σαν μελλοντικός αγοραστής να δω ότι η θυλικιά η οποία προέρχεται το κουτάβι έχει κάνει λιγότερο απο 6 γέννες?
Μπορεί το ΚΟΕ να με ενημερώσει στο θέμα αυτό?

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
λεπτοσπειρωση σου την ειπε?
αν γλιτωσε μονο ενα ,πως ειναι δυνατον τα αλλα να ειναι ακαταλληλα?
Δεν υποννοω κατι απλα ρωταω!
αυτο δεν μπορω να το ξερω.
εγω απλος μετεφερα αυτο που μου ειπε ο εκτροφεας.
οσο αφορα το ενα που εμεινε. αυτο δεν κολησε καθολου. οι εξετασεις του βγηκαν πεντακαθαρες.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η Ζιζέλ ήταν Staffordshire?

Πως μπορώ εγώ σαν μελλοντικός αγοραστής να δω ότι η θυλικιά η οποία προέρχεται το κουτάβι έχει κάνει λιγότερο απο 6 γέννες?
Μπορεί το ΚΟΕ να με ενημερώσει στο θέμα αυτό?
Nαι, η Ζιζέλ ειναι αγγλικο SBT.

Τωρα οσο αφορα την ερωτηση σου, πραγματικα ειναι μια σημαντικη ερωτηση...
Δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος οτι καποιος στον ΚΟΕ θα κατσει να κανει διασταυρωση στοιχειων για να μας πει ποσες γεννες εχει μια θηλυκια, αν και θεωρητικα και πρακτικα αυτο πρεπει να γινεται εφοσον εκει δηλωνονται ολες οι γεννες...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αν τηρούν ένα στοιχειώδες αρχείο, αυτο θα πρέπει να μπορούν να το ελέγξουν... Αλλιώς τσάμπα πιάνουν χώρο!

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
καλησπερα παιδια.
πρωτο βραδυ που περασα με τον κουταβο....!!!!!!! εχω κοιμιθει μονο 2 ωρες.
το πηρα εχθες το μεσημερι κατα τις 5. το πηγα στον κτινιατρο να το δει και να του κανει και το τελευταιο εμβολιο και 1 αποπαρασιτοση.
ολλα τα βρηκε καλα εκτος απο μερικα δοντακια που ειναι σπασμενα.
στην κυριολεξια το εσερνα για να προχωρισει. καθοτανε κατω και ουτε μπως ουτε πισω!!!!!!!!!
σημερα μπορω να πω οτι καναμε προοδο. πεξαμε με κουκλακια,μπαλακια,μπλουζες. και πηγαμε μια βολτα 100 μετρων με το λουρακι.
με βοηθεια βεβαια μερικες λιχουδιες. αλιως τιποτα.
το μονο που με απασχολει ειναι το ποσες μερες θα κανει να σηνηθεισει?
δηλαδη ποσα ξενιχτια θα κανω ακομα?

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
και να σας πω και την ακριβη ηληκια του.
ειναι θυληκο ροτβαιλερ. σε 2 μερες κλεινει τον 4 μηνα. και ειναι 14 κιλακια.
η κτινιατρος που το ειδε μου ειπε οτι μορφολογιακα θα γινει απιστευτο σκυλος.
επισεις το ιδιο ειπαν και κανα 2 ιδιοκτιτες με αλλα ροτ οταν μας ειδαν.

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Γιώργο άντε να τον χαίρεσαι.
Γνώμη μου άνοιξε άλλο θέμα για τον κουταβό σου γιατί εδώ είναι άλλο πρόβλημα που ΕΙΧΕΣ.
Και καλά ξενύχτια :) αλλά μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα μπροστά στην χαρά που θα σου δίνει.