Δυσφαγία σε μαλτεζάκι ημίαιμο

Σονιακ

New Member
29 Μαϊου 2021
4
0
61
Καλησπέρα χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια... Σας παρακαλω αν ξέρει κάποιος κάτι.. Εχω ένα ημίαιμο μαλτεζάκι λίγες μέρες απο όταν το πηρα άρχισε τις γαστρεντεριτιδες ήταν περιπου ενάμιση μηνών αλλά πολυ μικροσκοπικό. Υστερα από διάφορους γιατρους αντιβιωσεις δίαιτες κλπ καταλάβαμε ότι δεν μπορουσε να φαει γιατί πνιγοταν. Τελικά τρέφονταν μόνο με γάλα μητρικό για σκυλος για αρκετό καιρό κατάφερα να το φτάσω 8 μηνών και τρώει μόνο αλεσμενες κροκέτες με ρυζαλευρο, γάλα και βιταμίνη (σαν χυλό) οι ακτινογραφίες που του είχα κάνει δεν έδειξαν κάτι και του έκανα φθοριοσκοπηση που έδειξε ότι η τροφή δεν κατεβαίνει γρήγορα κάτω, παλινδρομει μπρος πισω και γι αυτο πνιγεται. Δυστυχώς δεν παιρνει κάποιου είδους επέμβαση θα πρεπει να ζήσει έτσι μόνο με μαλακή τροφή. Το θέμα μου είναι ότι ξαφνικά πνιγεται ακόμη και με αυτό που έτρωγε ως τώρα επειδή είναι λαιμαργο και προφανως πειναει.... Είναι 2.430 κιλά μια κουκλα παιχνιδιαρα και έχω τρελαθεί. Ο γιατρός λέει είναι πολυ σπάνιο. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ... Δεν θέλω να τη χάσω αλλά η ώρα του φαγητού της είναι εφιάλτης. Ευχαριστώ εκ των προτερω

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.138
1.174
29
πως πηγαν απο γαστρεντεριτιδα στο οτι δεν μπορει να καταπιει σωστα...?

εμενα αυτο μου ακουγεται λιγο σαν μεγα-οισοφαγος. υπαρχουν πραγματα που θα μπορουσαν να κανουν την ζωη του πιο ευκολη εαν οντως ειναι αυτο. ισως χρειαζεται γνωμη απο αλλον κτηνιατρο.

Σονιακ

New Member
29 Μαϊου 2021
4
0
61
Όταν πήρα το σκυλάκι ο πρώτος κτηνίατρος μου είπε και του έδωσα κροκετουλες όπου τις έφαγε κανονικά αλλά επειδή ήταν πολύ μικρό έπαθε τις ιστορίες με τις γαστρεντεριτιδες. Το πρόβλημα που δεν μπορει να καταπιει το έπαθε αφού έμεινε κάνα δύο εβδομάδες νηστικό με φάρμακα απο τον ένα γιατρό στον άλλο κι έφτασε να είναι 600 γραμμάρια. Όσο για διαφορετική γνώμη πίστεψε με έφτασα απο Ζάκυνθο σε κλινική στην Κηφισιά όπου πήραν γνώμη και απο Αγγλία και εκεί μου είπαν ότι δεν είναι εγχειρισημο το θέμα απλά συνεχίζω έτσι με μαλακή τροφη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορει να γίνει κάτι γι'αυτό είπα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς τίποτα περισσότερο κατά τα άλλα το σκυλάκι είναι υγιέστατο με όλες τις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις του άριστες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Λογικά θα σε βοηθήσει να σπας τα γεύματα σε όσες περισσότερες φορές μπορείς μέσα στην ημέρα, και να κρατάς το κουτάβι όρθιο στην αγκαλιά σου για κανένα τέταρτο μετά από κάθε γεύμα. Υπάρχουν και κάτι ειδικές καρέκλες που είναι αρκετά ακριβές, αλλά μάλλον για το μέγεθος του δικού σου θα μπορούσες να κάνεις κάποια αυτοσχέδια κατασκευή με σκληρό χαρτόνι ή και κάποιο κουτί.

• Like
Reactions: Amaliaz

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.848
Ενα πολυ ωραιο αρθρο για το μεγαοισοφαγο ειναι αυτο.

Το σκυλακι κανει εμετους μετα το φαγητο? Η πνιγεται ενω τρωει και σταματατε το φαγητο?
Αυτο που εχω καταταλαβει απο 2 περιπτωσεις που ξερω εγω ειναι οτι θα πρεπει να βρειτε τροπο να αποφευγονται οι εμμετοι. Ο κινδυνος για τη ζωη του σκυλου ειναι οι συνεχομενες αναγωγες που μπορει να οδηγησουν σε εισροφηση τροφης στον πνευμονα..

Σονιακ

New Member
29 Μαϊου 2021
4
0
61
Κατατοπιστικό άρθρο αλλά είναι και δεν είναι σχετικό με την περιπτωση μας. Κανείς δεν ξέρει ουτε οι γιατροί.... Το σκυλάκι δεν κάνει εμετους αλλά αφου φάει λίγο λαιμαργα και πνιγει, παει μπρος πίσω και ή ξεπνιγεται ευκολα και συνεχίζει το φαγητό (μετά από λίγο) η βγάζει την τροφή που μόλις κατάπιε με αρκετά σάλια. Πολυ βασικό νομίζω είναι ότι τρώει απίστευτα λαιμαργα κάτι που δεν βοηθάει την παθηση του και η τροφή είναι πολυ ρευστή. Με το νερό κανένα προβλημα πινει αρκετό και όλα καλά. Ευχαριστώ και παλι για τις πληροφοριες τα δοκιμάζω όλα!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Οπότε ο κτηνίατρος έχει αποκλείσει το μεγαοισοφάγο, και έχει μείνει άγνωστης αιτίας γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση;

Όπως και να'χει, αν δεν υπάρχουν φάρμακα ή επέμβαση το μόνο που μένει είναι η διατροφή. Σίγουρα χρειάζεται να τρώει και να παραμένει σε όρθια θέση. Ίσως να μη βοηθά και η τροφή, ιδίως αν μιλάμε για παλινδρόμηση, όπου είναι σημαντικό οι τροφές να είναι όσο πιο "ανώδυνες" γίνεται για να μην ερεθίζουν (κι άλλο) τα οξέα του στομάχου. Η πλειοψηφία των έτοιμων σκυλο-τροφών έχουν πολλά συστατικά, δε μπορείς να ξέρεις όταν λένε πχ κοτόπουλο ποιο μέρος του κοτόπουλου, αν έχει και την πέτσα, συν τα διάφορα συντηρητκά και συμπληρωματικά τρόφιμα, και ίσως τελικά επιβαρύνουν.

Μήπως να δοκίμαζες κάτι σε μαγειρευτό; Νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι βοηθάει αν πλάσεις την τροφή σαν "κεφτεδάκι", για κάποιο λόγο βοηθάει λίγο τον οισοφάγο να σπρώξει κάτω το φαγητό.
Δεν ξέρω διατροφολόγους σκύλων στην Ελλάδα, αλλά δε χάνεις τίποτα να το ψάξεις κι εσύ ή και να το συζητήσεις με τον κτηνίατρό σου.

Σονιακ

New Member
29 Μαϊου 2021
4
0
61
Κατατοπιστικό άρθρο αλλά είναι και δεν είναι σχετικό με την περιπτωση μας. Κανείς δεν ξέρει ουτε οι γιατροί.... Το σκυλάκι δεν κάνει εμετους αλλά αφου φάει λίγο λαιμαργα και πνιγει, παει μπρος πίσω και ή ξεπνιγεται ευκολα και συνεχίζει το φαγητό (μετά από λίγο) η βγάζει την τροφή που μόλις κατάπιε με αρκετά σάλια. Πολυ βασικό νομίζω είναι ότι τρώει απίστευτα λαιμαργα κάτι που δεν βοηθάει την παθηση του και η τροφή είναι πολυ ρευστή. Με το νερό κανένα προβλημα πινει αρκετό και όλα καλά. Ευχαριστώ και παλι για τις πληροφοριες τα δοκιμάζω όλα!
Ενα πολυ ωραιο αρθρο για το μεγαοισοφαγο ειναι αυτο.

Το σκυλακι κανει εμετους μετα το φαγητο? Η πνιγεται ενω τρωει και σταματατε το φαγητο?
Αυτο που εχω καταταλαβει απο 2 περιπτωσεις που ξερω εγω ειναι οτι θα πρεπει να βρειτε τροπο να αποφευγονται οι εμμετοι. Ο κινδυνος για τη ζωη του σκυλου ειναι οι συνεχομενες αναγωγες που μπορει να οδηγησουν σε εισροφηση τροφης στον πνευμονα..
Λογικά θα σε βοηθήσει να σπας τα γεύματα σε όσες περισσότερες φορές μπορείς μέσα στην ημέρα, και να κρατάς το κουτάβι όρθιο στην αγκαλιά σου για κανένα τέταρτο μετά από κάθε γεύμα. Υπάρχουν και κάτι ειδικές καρέκλες που είναι αρκετά ακριβές, αλλά μάλλον για το μέγεθος του δικού σου θα μπορούσες να κάνεις κάποια αυτοσχέδια κατασκευή με σκληρό χαρτόνι ή και κάποιο κουτί.
Οπότε ο κτηνίατρος έχει αποκλείσει το μεγαοισοφάγο, και έχει μείνει άγνωστης αιτίας γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση;

Όπως και να'χει, αν δεν υπάρχουν φάρμακα ή επέμβαση το μόνο που μένει είναι η διατροφή. Σίγουρα χρειάζεται να τρώει και να παραμένει σε όρθια θέση. Ίσως να μη βοηθά και η τροφή, ιδίως αν μιλάμε για παλινδρόμηση, όπου είναι σημαντικό οι τροφές να είναι όσο πιο "ανώδυνες" γίνεται για να μην ερεθίζουν (κι άλλο) τα οξέα του στομάχου. Η πλειοψηφία των έτοιμων σκυλο-τροφών έχουν πολλά συστατικά, δε μπορείς να ξέρεις όταν λένε πχ κοτόπουλο ποιο μέρος του κοτόπουλου, αν έχει και την πέτσα, συν τα διάφορα συντηρητκά και συμπληρωματικά τρόφιμα, και ίσως τελικά επιβαρύνουν.

Μήπως να δοκίμαζες κάτι σε μαγειρευτό; Νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι βοηθάει αν πλάσεις την τροφή σαν "κεφτεδάκι", για κάποιο λόγο βοηθάει λίγο τον οισοφάγο να σπρώξει κάτω το φαγητό.
Δεν ξέρω διατροφολόγους σκύλων στην Ελλάδα, αλλά δε χάνεις τίποτα να το ψάξεις κι εσύ ή και να το συζητήσεις με τον κτηνίατρό σου.
Λοιπόν ουτε μεγαοισοφαγος είναι ουτε γαστρο-οισοφαγική παλινδρομηση . Είναι στοματοφαρυγγικη δυσφαγια κάτι πολυ πιο σπάνιο από τα παραπανω γι αυτό ψάχνομαι αλλά από ότι φαίνεται παραείναι σπάνιο σας ευχαριστω παντως!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr