Δωρητής Αίματος

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σας.
Μιας και η οικογένεια είναι δωρητές αίματος, σκεφτήκαμε να γίνει και ο Μαικ. ( οποίος παραμένει "θηριάκι" και έχει εξελιχθεί σε αστέρι)
Κατάλαβα ότι δεν υπάρχει "τράπεζα αίματος" για σκύλους, αλλά δίνουν κατά περίπτωση.
Θα ήθελα τις απόψεις σας επί του θέματος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οι δικοί μου αν πληρούσαν τις προυποθέσεις, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα τους έκανα αιμοδότες.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Οι δικοί μου αν πληρούσαν τις προυποθέσεις, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα τους έκανα αιμοδότες.
Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Απλά είχα απορίες διαδικασιών (μαλλον δεν έψαξα καλά το φόρουμ)
Μόλις μίλησα με το Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.
Μου είπαν ότι μπορεί να δίνει κάθε τρίμηνο, ή κατά περίπτωση.
Το κανονίσαμε για μέσα στην εβδομάδα.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
@vasilis_mike εννοείται από την στιγμή που είναι ταύρος και σε νεαρή ηλικία ...
Για τράπεζα αίματος εδώ στην Θεσσαλονίκη δεν έχω ακούσει κάτι, ίσως η Κτηνιατρική του ΑΠΘ;

Μόλις είδα ότι έγραψες για Αθήνα, ενημέρωσε αν θέλεις για προϋποθέσεις, διαδικασία κλπ.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@vasilis_mike εννοείται από την στιγμή που είναι ταύρος και σε νεαρή ηλικία ...
Για τράπεζα αίματος εδώ στην Θεσσαλονίκη δεν έχω ακούσει κάτι, ίσως η Κτηνιατρική του ΑΠΘ;

Μόλις είδα ότι έγραψες για Αθήνα, ενημέρωσε αν θέλεις για προϋποθέσεις, διαδικασία κλπ.
Προϋπόθεση είναι ο σκύλος να είναι υγιής, να είναι μεγαλύτερος του 1 έτους και πάνω από 25kgr, να έχει κάνει όλα τα εμβόλια κλπ
Μου είπαν ότι κατά την επίσκεψη (με το βιβλιάριο μαζί) μαζί με την αιμοληψία του κάνουν και όλες τις εξετάσεις αίματος δωρεάν. Το αίμα διατηρείτε για ένα μήνα στο ψυγείο.
Στο Αττικό που επικοινώνησα, μου είπαν ότι γίνεται αιμοδότης στο νοσοκομείο τους.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν ισχύει όπως στους ανθρώπους "πανελλαδικά".

Λοιπές λεπτομέρειες θα σας πω μετά το ραντεβού.

ΥΓ
Θεωρώ την αιμοδοσία ως την ύψιστη προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας. Μια διαδικασία που τουλάχιστον σε μας (για τους ανθρώπους) δεν στοιχίζει τίποτα παραπάνω από 15 λεπτά από τον χρόνο μας.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το ανθρώπινο αίμα, γι' αυτό και το διατηρούν για τις δικές τους ανάγκες.
Με το καλό λοιπόν και αναμένουμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εγώ δεν ξέρω μόνο, αν θα πήγαινα έτσι συστηματικά/προληπτικά.
Θα ήθελα να έχω την δυνατότητα, να βοηθήσω άμεσα σε μια επείγουσα κατάσταση:

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Οι καταστάσεις στις οποίες χρειάζεται αίμα είναι τις περισσότερες φορές ούτως ή άλλως επείγουσες.
Είναι καλύτερο λοιπόν κατά τη γνώμη μου να γίνεται συστηματική και όχι έκτακτη αιμοδοσία, όπως άλλωστε και στον άνθρωπο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν είναι το ίδιο.
Αν δίνεις πχ στο Αττικό, θα το χρησιμοποιήσει για πάρτη του μόνο.
Δεν θα το στείλει αλλού, όσο επείγον κι αν είναι.
Ετσι νομίζω τουλάχιστον.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Δεν είναι το ίδιο.
Αν δίνεις πχ στο Αττικό, θα το χρησιμοποιήσει για πάρτη του μόνο.
Δεν θα το στείλει αλλού, όσο επείγον κι αν είναι.
Ετσι νομίζω τουλάχιστον.
Σωστό, κι εγώ καταλαβαίνω ότι το Αττικό στην προκειμένη θα το χρησιμοποιεί για δικές του ανάγκες.
Και πάλι όμως θεωρώ ότι είναι καλύτερα το αίμα να "υπάρχει" κάπου που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί.
Δεν ξέρω επίσης και καλό είναι να μας ενημερώσει κι ο Βασίλης επ' αυτού, αν ισχύει ό,τι και στον άνθρωπο, ότι ο εθελοντής αιμοδότης έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο αίμα για δικές του προσωπικές ανάγκες.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Σωστό, κι εγώ καταλαβαίνω ότι το Αττικό στην προκειμένη θα το χρησιμοποιεί για δικές του ανάγκες.
Και πάλι όμως θεωρώ ότι είναι καλύτερα το αίμα να "υπάρχει" κάπου που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί.
Δεν ξέρω επίσης και καλό είναι να μας ενημερώσει κι ο Βασίλης επ' αυτού, αν ισχύει ό,τι και στον άνθρωπο, ότι ο εθελοντής αιμοδότης έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο αίμα για δικές του προσωπικές ανάγκες.
Στους ανθρώπους είναι διαφορετικό. Ο άνθρωπος αιμοδότης δικαιούται αιμοδοσίας
Επίσης μπορεί να διαθέσει αίμα από τα αποθέματα της κάρτας του σε γονείς, αδέλφια, σύζυγο, παιδιά, μετά από συνεννόηση με το Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής ή με το τμήμα
Αιμοδοσίας όπου δίνει αίμα, καλύπτει δε μέχρι 2 μονάδες κάθε φορά.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
υπαρχει μια σελιδα fb που οργανωνονται μηπως να δεις αν μπορεις να αντλησεις ινφο
ΕΔΩ
Βλέποντας αυτή την σελίδα ξεκίνησα να το ψάχνω.
Επειδή δεν υπάρχει τράπεζα αίματος και το αίμα μπορεί να διατηρηθεί μόνο ένα μήνα, πιστεύω ότι μετά την πρώτη αιμοδοσία (ώστε να μάθεις όλες τις διαδικασίες και αν ο σκύλος σου τελικά είναι σε όλα ικανός να είναι αιμοδότης) είσαι stand by και προσφέρεις κατά περίπτωση.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Στους ανθρώπους είναι διαφορετικό. Ο άνθρωπος αιμοδότης δικαιούται αιμοδοσίας
Επίσης μπορεί να διαθέσει αίμα από τα αποθέματα της κάρτας του σε γονείς, αδέλφια, σύζυγο, παιδιά, μετά από συνεννόηση με το Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής ή με το τμήμα
Αιμοδοσίας όπου δίνει αίμα, καλύπτει δε μέχρι 2 μονάδες κάθε φορά.
Βασίλη το γνωρίζω αυτό, απλά έκανα την απλοϊκή σκέψη ότι μπορεί να ισχύει κάτι αντίστοιχο και για τους σκύλους.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Βασίλη το γνωρίζω αυτό, απλά έκανα την απλοϊκή σκέψη ότι μπορεί να ισχύει κάτι αντίστοιχο και για τους σκύλους.
Συγνώμη, νόμιζα ότι με ρώτησες για τους ανθρώπους. Δεν το διάβασα σωστά.

• Like
Reactions: dimitris-skg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Εγώ δεν ξέρω μόνο, αν θα πήγαινα έτσι συστηματικά/προληπτικά.
Θα ήθελα να έχω την δυνατότητα, να βοηθήσω άμεσα σε μια επείγουσα κατάσταση:

@vasilis_mike, δε θυμάμαι σε ποια πόλη είσαι, αλλά αν μπορείς να βοηθήσεις, αυτό το λινκ που σου βαλε το μαρέκο είναι τωρινό και η ανάγκη για αίμα επιτακτική. Ρίξε μια ματιά!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Για τον συγκεκριμένο σκυλάκο βρέθηκε αιμοδότης σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση.

Με αφορμή αυτόν ωστόσο, @vasilis_mike αν θέλεις κάνε μια ερώτηση στο Αττικό αν με την εθελοντική αιμοδοσία κάνουν τις εξετάσεις για να βρουν ποια ομάδα αίματος έχει ο αιμοδότης σκύλος.

εδιτ μια που τα έγραψα μισά: αν κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις προσδιορισμού ομάδας αίματος, ή αν όχι, πόσο τις χρεώνουν.

Last edited:

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Για τον συγκεκριμένο σκυλάκο βρέθηκε αιμοδότης σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση.

Με αφορμή αυτόν ωστόσο, @vasilis_mike αν θέλεις κάνε μια ερώτηση στο Αττικό αν με την εθελοντική αιμοδοσία κάνουν τις εξετάσεις για να βρουν ποια ομάδα αίματος έχει ο αιμοδότης σκύλος.

εδιτ μια που τα έγραψα μισά: αν κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις προσδιορισμού ομάδας αίματος, ή αν όχι, πόσο τις χρεώνουν.
Τους ρώτησα το μεσημέρι που πήρα τηλ.
Μου είπαν ότι με το που πας, του κάνουν εξετάσεις αίματος όχι μόνο για την ομάδα αίματος αλλά και για λεισμανίαση κλπ.
Οι εξετάσεις, εφόσον πας ως δωρητής αίματος είναι όλες δωρεάν.

• Like
Reactions: mareco

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@vasilis_mike, δε θυμάμαι σε ποια πόλη είσαι, αλλά αν μπορείς να βοηθήσεις, αυτό το λινκ που σου βαλε το μαρέκο είναι τωρινό και η ανάγκη για αίμα επιτακτική. Ρίξε μια ματιά!
Από αυτό ορμώμενος άρχισα να το ψάχνω και έμαθα κι εγώ ότι βρέθηκε αίμα σχεδόν αμέσως.