Δωρητής Αίματος

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλησπερα, μηπως σου ειπαν απο ποιο σημειο παιρνουν αιμα? Ή αν οχι αναμενουμε λεπτομερειες μετα την αιμοδοσια.
Η δικια μας κτηνιατρος μας το απεκλεισε για τον δικο μας σκυλο γιατι πρεπει να μεινει ηρεμος και οσο γινεται ακουνητος για να του παρουν αιμα απο τον λαιμο, κατι παρα πολυ δυσκολο. Ακομα και με εντολη ναι μεν θα την εκτελεσει αλλα χαλαρος δεν θα ναι σε καμια περιπτωση.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Πριν 1-1.5 χρόνο μου είχαν πει ότι το κόστος εξετάσεων για την ομάδα αίματος ήταν 280 ευρώ, οπότε ξαφνιάζομαι ευχάριστα με το Αττικό :) (για την ομάδα αίματος, όχι για τους υπόλοιπους ελέγους). Βρίσκω πολύ χρήσιμο να γνωρίζεις την ομάδα αίματος του σκύλου σου, τόσο για τον ίδιο, αλλά κα επίσης γιανα μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο σκύλο σε ανάγκη, όπως τον Μάρλει παραπάνω.

Δε νομίζω ότι θα το έκανα συστηματικά, αν το αίμαι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον έχει ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα το να συντηρείς και να διαχειρίζεσαι μια τράπεζα αίματος δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Τουλάχιστον θα ήταν πιο χρήσιμο να κρατούσε το (κάθε) Αττικό τα στοιχεία όσων ενδιαφέρονται για εθελοντική αιμοδοσία, και να σε καλούν όταν υπάρχει ανάγκη, και θα πιάσει τόπο η προσφορά.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Η δικια μας κτηνιατρος μας το απεκλεισε για τον δικο μας σκυλο γιατι πρεπει να μεινει ηρεμος
Η κτηνίατρός σας κάνει τη διαδικασία χωρίς ηρέμιση;

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
καλησπέρα, πριν καιρό, ακόμα Ελλάδα, το Βαορυφι είχε γίνει αιμοδότης.\

Πληροφορίες εντός :)

Μας είχε καλέσει ο κτηνίατρος μας και μας είχε ρωτήσει αν ενδιαφερόμαστε γιατί είχε ενα περιστατικό. Τις εξετάσεις του τις πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του άλλου σκύλου. Για τη λήψη πήρε μια ελαφριά νάρκωση αν θυμάμαι καλά, κάτι πήρε δεν θυμάμαι τι ακριβώς. Και για αυτό δεν θα επέλεγα και τη συστηματική αιμοδοσία, δε βρίσκω το λόγο να υποβάλω το σκύλο σε κάτι τέτοιο κάθε τρεις μήνες πχ.
Από όσο είχα καταλάβει, το θέμα είναι οτι τα σκυλιά έχουν πάρα πολλές ομάδες αίματος και για αυτό δεν είναι εφικτή η δημιουργία τράπεζας. Σε συνδυασμό με το γεγονός οτι η τράπεζες θα ήταν λίγες, Αθηνα Θεσσαλονική πχ, και το οτι δεν διατηρείται για πολύ καιρό κάνει οτ εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο.
Γνωμη μου ειναι να συνδραμει ο καθενας οπου μπορει οταν ακουει περιστατικο και μπορει επισης να εχει διαθεσιμα τα στοιχεια του στον κτηνιατρο του να τον καλέσει αν παραστεί ανάγκη και να δώσει αίμα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
@sis δεν γνωριζω, δεν μπηκαμε σε λεπτομερειες.
Γινεται με ηρεμηση? Κι αν ναι, αν πηγαινεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα κανεις καθε φορα μεθη στο ζωο?

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
@sis δεν γνωριζω, δεν μπηκαμε σε λεπτομερειες.
Γινεται με ηρεμηση? Κι αν ναι, αν πηγαινεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα κανεις καθε φορα μεθη στο ζωο?
Μια φορά έδωσε αίμα ο σκύλος μου, από τη σφραγίτιδα, με ελαφριά ηρέμιση. Τότε είχα ρωτήσει 3 κτηνιάτρους και μου είχαν πει όλοι ότι γίνεται μόνο με ηρέμιση για την ασφάλεια τόσο του ζώου, όσο και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς απρόοπτα. Μου είχαν πει επίσης ότι αίμα λαμβάνεται από το λαιμό ή το πόδι.
Με το σκεπτικό ότι και δε με είχαν αφήσει να εννοήσω ότι μπορεί να γίνει χωρίς ελαφριά νάρκωση - αλλά και πρακτικά δεν πιστεύω ότι το σκυλί μου θα καθόταν ακίνητο ένα 20λεπτο να δίνει αίμα, αποφάσισα ότι δεν θα την πάω να δίνει τακτικά αίμα που ίσως και να πεταχτεί. Πολύ ευχαρίστως να την πάω αν υπάρχει άμεση ανάγκη όμως, οπότε δεν θα παει χαμένη η ηρέμιση!
Μπαίνω στον πειρασμό για το Αττικό πάντως, γιατί θα ήθελα να μάθω τι ομάδα αίματος επειδή δεν είναι πάντα όλοι οι σκύλοι συμβατοί με όλους τους άλλους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οι εξετάσεις, εφόσον πας ως δωρητής αίματος είναι όλες δωρεάν.
Μπαίνω στον πειρασμό για το Αττικό πάντως, γιατί θα ήθελα να μάθω τι ομάδα αίματος επειδή δεν είναι πάντα όλοι οι σκύλοι συμβατοί με όλους τους άλλους.
Φαντάζομαι, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Αττικό, ότι κάποιες δικλείδες ασφαλείας θα έχουν, για να μην κάνουν ουρά, όσοι θα θέλουν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις :LOL:
Αν όχι, θα εκπλαγώ :sneaky:

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Φαντάζομαι, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Αττικό, ότι κάποιες δικλείδες ασφαλείας θα έχουν, για να μην κάνουν ουρά, όσοι θα θέλουν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις :LOL:
Σκέφτηκα ότι θα χρεώνει κανένα νεφρό σε όποιον χρειαστεί το αίμα για το σκύλο του, οπότε θα το βγάζει το κόστος των εξετάσεων :p (τρέφω βαθιά συμπάθεια στο Αττικό λόγω της τιμολογιακής του πολιτικής...)

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα, μηπως σου ειπαν απο ποιο σημειο παιρνουν αιμα? Ή αν οχι αναμενουμε λεπτομερειες μετα την αιμοδοσια.
Η δικια μας κτηνιατρος μας το απεκλεισε για τον δικο μας σκυλο γιατι πρεπει να μεινει ηρεμος και οσο γινεται ακουνητος για να του παρουν αιμα απο τον λαιμο, κατι παρα πολυ δυσκολο. Ακομα και με εντολη ναι μεν θα την εκτελεσει αλλα χαλαρος δεν θα ναι σε καμια περιπτωση.
Σε περίπτωση που δεν είναι ηρεμος, του κάνουν τύπου ελαφράς αναισθησίας (από ότι μου είπαν) θα σας πω εντός των ημερών που θα τον πάω.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Πριν 1-1.5 χρόνο μου είχαν πει ότι το κόστος εξετάσεων για την ομάδα αίματος ήταν 280 ευρώ, οπότε ξαφνιάζομαι ευχάριστα με το Αττικό :) (για την ομάδα αίματος, όχι για τους υπόλοιπους ελέγους). Βρίσκω πολύ χρήσιμο να γνωρίζεις την ομάδα αίματος του σκύλου σου, τόσο για τον ίδιο, αλλά κα επίσης γιανα μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο σκύλο σε ανάγκη, όπως τον Μάρλει παραπάνω.

Δε νομίζω ότι θα το έκανα συστηματικά, αν το αίμαι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον έχει ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα το να συντηρείς και να διαχειρίζεσαι μια τράπεζα αίματος δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Τουλάχιστον θα ήταν πιο χρήσιμο να κρατούσε το (κάθε) Αττικό τα στοιχεία όσων ενδιαφέρονται για εθελοντική αιμοδοσία, και να σε καλούν όταν υπάρχει ανάγκη, και θα πιάσει τόπο η προσφορά.
Νομίζω από ότι μου εξήγησαν, αυτό κάνουν.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εμένα δεν μου έδωσαν "υποσημειώσεις". Μου είπαν ακριβώς. "Θα φέρετε τον σκύλο σας, θα ελεγξουμε το βιβλιάριο υγείας, θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να δούμε την ομάδα αίματος και αν είναι απόλυτα υγιής για να δώσει αίμα και αν όλα είναι οκ, θα του πάρουμε περίπου 500 γραμ"
Τους ρώτησα τι έξοδα θα έχω για όλο αυτό και μου είπαν "εφόσον φέρνετε τον σκύλο σας να δωρίσει αίμα, όλες οι εξετάσεις είναι δωρεάν, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση".
Μόλις θα τον πάω θα σας ενημερώσω τι έγινε.

• Like
Reactions: Vania and mareco

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Συνέχεια επί της οθόνης:
Ενώ μου είπαν ότι θα με πάρουν να κανονίσουμε ραντεβού, δεν με πήρε κανείς.
Χθες το απόγευμα τους πήρα πάλι. Μου άρχισαν πάλι από την αρχή,. Μου ζήτησαν στοιχεία δνσης, τηλ κλπ. "Για να ανοίξουν καρτέλα και να επικοινωνήσουν μαζί μου, μετά από λίγο". Ακόμη δεν με έχουν πάρει.
Σήμερα δε, για διαβολική σύμπτωση, το "πρώτο θέμα" έβγαλε άρθρο (προφανώς διαφημιστικό) για το Αττικό.
Τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από το άρθρο στα σόσιαλ, οφείλω να ομολογήσω ότι με αποθάρρυναν πλήρως να πάω τον σκύλο μου εκεί, ακόμη και για αιμοδοσία.

• Like
Reactions: mareco

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Συνέχεια του θρεντ και προς τελική σας ενημέρωση, δεν έβγαλα καμία άκρη, με έγραψαν κανονικά, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις.
Μίλησα με την Κτηνίατρο μου και καταλήξαμε να του κάνω από μόνος μου εξέταση ομάδας αίματος και το άφησα στην κτηνίατρο να με καλεί όποτε θέλει κατά περίπτωση αν χρειαστεί,
μιας και συμμετέχει σε χειρουργεία τόσο δεσποζόμενων, όσο και αδέσποτων.