Δόντια και πέτρα

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
61
Hrάκλειο
Τελευταία παρατηρώ ότι στα δόντια της σκυλίτσας μου υπάρχει πέτρα. Τα πίσω δόντια της έχουν «κιτρινήσει» αρκετά. Έχει πέτρα;

Τρώει ξηρά τροφή acana στην μάρκα και 2 με 3 φορές την εβδομάδα της δίνω κοκαλάκια για τα δόντια. Επίσης, της βουρτσίζω τα δόντια 2 με 3 φορές εβδομαδιαίως.

Τι μπορώ να κάνω για να μειωθεί η πέτρα;

Είναι 3 ετών και μαλτέζικο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
...αυτά του εμπορίου δεν κάνουν τίποτα...δώσε της ωμό κόκαλο για μασούλημα ( μοσχαρίσιο πλευρό είναι σούπερ για το σκυλί σου)

και συνέχιζε να βουρτσίζεις:)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
μπορείς να το βάλεις στον καταψύκτη για μερικές μέρες ή να το ζεματίσεις για 4-5''

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επίσης αν πάρεις πολλά ..πάλι τα αποθηκεύεις στον καταψύκτη και μετά τα ξεπαγώνεις και τα ζεματίζεις ή τα δίνεις έτσι..

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
βούρτσισμα κάνουμε και μόνοι μας ? πουλάνε ειδικά για σκυλια τα πετ σοπ? ο καθαρισμός γίνεται και απο γκροομερ?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο καθαρισμός είπαμε από τον κτηνίατρο γιατί θέλει νάρκωση.

Οδοντόκρεμα χρειάζεται ειδική για σκυλιά γιατί τις δικές μας δεν μπορούν να τις χονέψουν, μια σκληρή οδοντόβουρτσα ή ειδικές για σκυλιά που τις βάζεις στο δάχτυλο.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Με απλό εργαλείο ? Ύποπτο ακούγεται και δεν ξέρω αν αξίζει να ρισκάρεις να χαλάσει βαρύτατα το σμάλτο των δοντιών .
Αν ήταν θα το έκανα και οι κτηνίατροι .

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
μου είπε οτι θα το έκανε δωρεάν ασχολείτε αυτη η κυρία με αδέσποτα και έτσι τ γνώρισα ...
λογικά οι κτηνίατροι θα κάνουν πιο βαθύ καθαρισμό