Δόντια μικρά και μεγάλα ….

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Είναι γνωστό ότι τα μικρά δόντια στα κουτάβια , συνήθως έχουν πέσει μέχρι τους 8 μήνες ,
Τι κάνει κάνεις όταν αυτά δεν θέλουν να φύγουν ? ….
Τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν ,είναι σε όλους λίγο πολύ γνωστά (στράβωμα - μαζεύουν τροφές και χαλάνε τα πιο μεγάλα – πόνος και ενόχληση γενικα .. κτλ)
Μέχρι πότε ομως πρέπει να περιμένει κανείς για να επέμβει ο κτηνίατρος ?
Το κουταβι είναι 11 μηνών και τα μικρά δόντια του είναι ακόμη στην θέση τους και δεν κούνιουνται καθόλου
Πρόβλημα για στράβωμα στα μεγάλα δεν υπάρχει ,εχουν την σωστη θεση (μεχρι στιγμης) ,ούτε φαίνεται να τον ενοχλούν στις διάφορες δραστηριότητες..
Κοκαλα και αλλα βοηθηματα δεν του λειπουν αλλα παλι τιποτε .
Ο κτηνίατρος μας είπε να περιμένουμε ακόμη 2 με 3 μήνες και βλεπουμε .
Είχε κανείς φίλος κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα και πως το αντιμετώπισε ?

Ευχαριστω
Tommy

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
είχα το ίδιο πρόβλημα με έναν κυνόδοντα
δεν κουνιόταν
αλλά μόλις τον τράβηξα (κατ έξω) βγήκε κατευθείαν

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ολα τα δοντια εχουν μεινει ; Και μεις εχουμε παρομοιο προβλημα με 3 κυνοδοντες και περιμενουμε κανενα διμηνο ακομη μπας κ πεσουν(8 μηνων ειναι περιπου η δικια μου) .Ως τωρα δε την ενοχλουν.
Περιμενω κ γω να δω ,πρεπει οπωσδηποτε να τα βγαλουμε ,υπαρχει οντως μεγαλο προβλημα;΄Η ειναι καθαρα αισθητικο ;
Ο γιατρος δε μου ειπε οτι θα ποναει ,ειπε οτι θα χαλασουν πιο ευκολα αργοτερα τα δοντια της.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν κάνει να τα αφήσεις
αλλά με την αναμονή μπορεί να βγούν μόνα τους
καθώς μεγαλώνουν τα καινούργια ;)

εγώ στους δέκα μήνες το τράβηξα

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Καλημερα και παλι
Ευχαριστω για ενδιαφερον σας
Και οι 4 μικροι κυνοδοντες ειναι παρόντες, εχει συνολικα 8 " δοντουρες " και το προβλημα ειναι οτι τα μικρα δοντια
δεν κουνιουνται ΚΑΘΟΛΟΥ
Αυτο με φοβιζει ,
αν ειχα την παραμικρη ενδειξη οτι αρχιζουν να "λασκαρουν" δεν θα το συζητουσα καθολου
Ισως βρω ευκαιρια να ανεβασω μια photo για να δειται πως ακριβως εχει η κατασταση
tommy

Last edited by a moderator:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ είναι σαν να το βλέπω :)
κάνε λίγο υπομονή...
αλλά δεν θα τα δείς και να λασκάρουν...

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Μια απο τα ιδια...ειναι σαν δρακουμελ...ειδικα ο ενας ο απο κατω ο παλιος πεταγετε προς τα εξω (τον εσπρωξε ο καινουριος) .Για αυτον τον ενα πιστευω θα πεσει αλλα οι αλλοι 2 οι απο πανω δε μου φαινεται να αγχωνονται να φυγουν ...Μαλλον θα χρειαστει επεμβαση .Παντως θα περιμενω κανενα διμηνο ακομη σιγουρα.Ποτε δε ξερεις...μπορει να ειμαστε τυχεροι.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Και σε μας τα ταλαιυταια δοντια που φυγανε ηταν οι κυνοδοντες.
Θα πεσουν μην αγχωνεσαι.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμένα στην πινσερίνα που είχα και δεν της είχανε φύγει κάτι άγγλοι κτηνίατροι που είχαν έρθει της έδωσαν νάρκωση και της τα αφαίρεσαν, δεν ήθελαν να της τα αφήσουν. Μου τα έδωσαν μέσα σε ενα καπάκι απο ξυριστική μηχανή!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ξεκίνα και κούνα τους παλιούς καθημερινα.. οπως κάναμε οταν είμασταν παιδιά.. επίσης τα παιχνίδια, κοκκαλα που δαγκώνουν κάνουν δουλεια.

Βέβαια υπάρχει και ο αλλος τρόπος,... πριν λίγες βδομάδες φιλοξένησα ενα σκ ενα κούταβο 5 μηνών .. ηρθε σπίτι μας με 4 κυνόδοντες και φεύγοντας δεν ειχε κανεναν! Ο Ντιεγκο εκανε το μασουλητηρι του.. τους κοινοδοντες τους βρήκα κατω απο τους καναπέδες:):p

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Παιδια και εμενα εχει το ιδιο αλλα εμενα ειναι μπροστα οχι στο πλαι!!!Να θυμηθω οτι εγω οταν την βρηκα τα δοντια ηταν καφε οπου και ειχαν φυγει και φλουδες απο μερικα δοντια και στα σημεια αυτα ειναι ακομα καφε!!!Γενικα πλεον εχουν αρχισει και ασπριζουν,με κοκαλα παιχνιδια..και υγρο αντισιπτικο που μου εδωσε ο γιατρος και 1-2φορες την εβδομαδα τα καθαριζω(τυπου βουρτισμα)με μια γαζουλα!!!
Λοιπον εγω τοσο καιρο πιστευα οτι ετσι θα μεινει..λαθος ε??Εμενα φαινοντε σαν να ειναι κολημενοι!!!Ανχωθηκα τωρα...μου ειχε ο γιατρος που ειχαμε μιλησει οτι κτηνιατρος-οδοντιατρος υπαρχει μονο στη θεσσαλονικη και μου εχε πει οτι αργοτερα να περναμε μια γνωμη!!!Πρεπει να κανω κατι?

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σημερα 24/3/2001 το πρωι
(ο ΦΟΙΒΣ ειναι πλεον 13 μηνων)
εγινε επεμβαση με μερικη ναρκωση για να βγουν τα "μικρα" δοντια....
Ολα καλα και ολα ωραια ... ειμαστε ΟΚ , παροτι λιγο " μουδιασμενοι " ακομη....( μαλλον σαστισμενος φαινεται )
Επιβεβαιωθηκε οτι ολα τα "μεγαλα"δοντια ειναι σωστα στην θεση τους και δεν εχουμε "στραβωβγαλσιμο" απο την παρουσια των μικρων για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα
Το ενα απο τα δυο πανω μικρα δοντια , μας δυσκολεψε αρκετα .... ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΡΙΖΑ και τρεφονταν !!!!!
Αγωγη με αντιβιοτικο για τρεις μερες ....

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Περαστικα σας....με εβαλες σε σκεψεις να αρχισω να το ψαχνω και εγω,εμας εχει μονο κατω και ο ενας πριν 3 εβδομαδες επεσε!!!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Περαστικα σας....με εβαλες σε σκεψεις να αρχισω να το ψαχνω και εγω,εμας εχει μονο κατω και ο ενας πριν 3 εβδομαδες επεσε!!!
fani ...εμεις φτασαμε στο αμην ....13 μηνων !!!
Χρειαστηκαν 2 ωρες περιπου ( και αφου ο κτηνιατρος " κατεβασε- ανοιξε" τα ουλα... και παλι ....δεν τιποτα...)
Το προβλημα το δικο μας ηταν η αναισθησια σε συνδιασμο με την ευαισθησια που παρουσιαζει η φυλη σε συγκεκριμενες ουσιες που χρησιμοποιουνται για αυτα το σκοπο....
Γιαυτο αργησαμε τοσο ,αν δεν εχεις αναλογο προβλημα θα ελεγα μην το αναβαλεις ....