ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ(ΞΗΡΗ 'Η BARF) ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ Γ.Π.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Καλησπέρα,
σκέφτηκα να δημιουργήσω το παρόν θέμα,με σκοπό να πει ο καθένας τι είδους τροφή δίνει στον σκύλο του ή τι ξέρει ότι δίνουν,
είτε ξηρή(και ποιό κωδικό) είτε BARF,και μάλιστα αν είναι BARF και τι βάζει μέσα!

Επίσης,ας πει ο καθένας και το μηνιαίο κόστος και ας γίνουν οι συγκρίσεις!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Yπάρχουν αρκετά θέματα στο φόρουμ για κάθε τροφή ξεχωριστά(οι τροφές αλλάζουν συχνά τιμές, ωστόσο το κοστολόγιο υπάρχει πάντα στο ιντερνετ -e-shops- αλλά και για barf της οποίας η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξουμε να δώσουμε και απο που θα τα προμηθευτούμε. Ποιός ο λόγος να γίνει κι άλλο θέμα;

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Yπάρχουν αρκετά θέματα στο φόρουμ για κάθε τροφή ξεχωριστά(οι τροφές αλλάζουν συχνά τιμές, ωστόσο το κοστολόγιο υπάρχει πάντα στο ιντερνετ -e-shops- αλλά και για barf της οποίας η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξουμε να δώσουμε και απο που θα τα προμηθευτούμε. Ποιός ο λόγος να γίνει κι άλλο θέμα;
Γιατί όπως είπες είναι ξεχωριστά και θα μου άρεσε να είναι συγκεντρωμένα αποκλειστικά για Γ.Π. και τις ανάγκες του!
Δηλαδή ποιές τροφές χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες Γ.Π.?
Τι βάζουν στην barf ειδικά για τα Γ.Π.?
Κόστη ανάλογα με την ηλικία και την ανάπτυξη?
Αλλά και τυχόν συμπληρώματα που τους δίνουν?!!
Όλα αυτά για τον Γ.Π. συγκεντρωμένα σε ένα θέμα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.065
Athens
Δεν υπάρχει barf ειδικά για ΓΠ ή άλλη φυλή.
Μόνο η ποσότητα τροφής αλλάζει ανάλογα με τα κιλά και τα επίπεδα ενέργειας του σκύλου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ξηρές τροφές που έδινα (BritCare, Royal Canin, Nutrivet instinct) από 40 έως 80 ευρώ το μήνα

BARF (κοτόπουλο - πλάτες, λαιμοί, κόπανοι, φτερούγες, καρδιές και συκώτι. μοσχάρι - καρδιά, γλώσσα, συκώτι, πνεύμονες, λαιμός, πλευρά. ψάρι - σαρδέλα, πλάτες και ουρές σολωμού. φρούτα και λαχανικά - κολοκυθάκια, ντομάτα, σπανάκι, καρότο, μπανάνα, μύλο. γιαούρτι, τυρί) ~ 50-60 ευρώ το μήνα

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Ξηρές τροφές που έδινα (BritCare, Royal Canin, Nutrivet instinct) από 40 έως 80 ευρώ το μήνα

BARF (κοτόπουλο - πλάτες, λαιμοί, κόπανοι, φτερούγες, καρδιές και συκώτι. μοσχάρι - καρδιά, γλώσσα, συκώτι, πνεύμονες, λαιμός, πλευρά. ψάρι - σαρδέλα, πλάτες και ουρές σολωμού. φρούτα και λαχανικά - κολοκυθάκια, ντομάτα, σπανάκι, καρότο, μπανάνα, μύλο. γιαούρτι, τυρί) ~ 50-60 ευρώ το μήνα
Μιλάς για Γ.Π. εε?(το λέω για τα κιλά και τις ενεργειακές ανάγκες)
Και καλύτερα αποτελέσματα είδες με την BARF?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι απαντάω στην ερώτησή σου στο αρχικό ποστ.

Εχω υπερκινητικό Λαμπ ~30 κιλών.

Με την BARF ξέρω τι τρώει ο σκύλος μου και παρατήρησα πως αυξήθηκε η μυική του μάζα. Λίγα πράγματα διότι μπαρφάρουμε δυο μήνες μόνο (6.5 χρόνια έτρωγε ξηρά τροφή).

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Οχι απαντάω στην ερώτησή σου στο αρχικό ποστ.

Εχω υπερκινητικό Λαμπ ~30 κιλών.

Με την BARF ξέρω τι τρώει ο σκύλος μου και παρατήρησα πως αυξήθηκε η μυική του μάζα. Λίγα πράγματα διότι μπαρφάρουμε δυο μήνες μόνο (6.5 χρόνια έτρωγε ξηρά τροφή).
Κατάλαβα,να 'σαι καλά μαζί με το σκυλάκι σου!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Α ναι, ξέχασα να πω, μερικοί είναι κατά των υδατανθράκων, αλλά εγώ βάζω ρύζι και μακαρόνια, και αν βρω, γλυκοπατάτα. Διαφορετικά γίνεται πετσί και κόκαλο.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Ναι και εγώ το έχω ακούσει αυτό,αλλά η λογική(τουλάχιστον βάση του τι συμβαίνει στους ανθρώπους) λέει πως μάλλον θα πρέπει να μπαίνουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.065
Athens
Ναι και εγώ το έχω ακούσει αυτό,αλλά η λογική(τουλάχιστον βάση του τι συμβαίνει στους ανθρώπους) λέει πως μάλλον θα πρέπει να μπαίνουν.
Υδατάνθαρακας στη barf δεν χρειάζεται να μπαίνει καθόλου - αν μπαίνει είναι γύρω στο 10-20% το πολύ. Συνήθως βάζουμε σε αδύνατους σκύλους όπως της Berna.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Αλλη η λογική για τους ανθρώπους και άλλη για τους σκύλους.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Υδατάνθαρακας στη barf δεν χρειάζεται να μπαίνει καθόλου - αν μπαίνει είναι γύρω στο 10-20% το πολύ. Συνήθως βάζουμε σε αδύνατους σκύλους όπως της Berna.
10-20 % δεν είναι λίγο.Όταν λες σε αδύνατους σκύλους,εννοείς ότι κάποια στιγμή κόβεις τους υδατάνθρακες?

Αλλη η λογική για τους ανθρώπους και άλλη για τους σκύλους.
Δηλαδή?
Για τους ανθρώπους πάνω κάτω ξέρω(οι υδατάνθρακες δίνουν κυρίως ενέργεια).Για τους σκυλους τι ισχύει?Από πού παίρνουν την απαραίτητη ενέργεια?Τότε πώς το ρύζι,αφού είναι βασική πηγή υδατανθράκων,περιέχεται σε πολλές σκυλοτροφές σαν 2ο συστατικό?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι σκυλοι περνουν ενεργεια κυριος απο το λιπος.
Τα δημητριακα και τα ρυζια ειναι απλα φθηνο σημπληρωμα χωρτασης ( filler) σε σκυλοτροφες.
Σε ακομα πιο πολλες σκυλοτροφες βλεπεις και σαν πρωτο συστατικο καποιο δημητριακο.

Υπαρχουν οστοσο σκυλια που χρειαζονται μια μικρη ποσοτητα υδατανθρακων στην διατροφη τους- εαν δεν εδινα στην πρωτη μου γαλλιδα εστω μια κουταλια της σουπας αλεσμενο σε αλευρη μουσλι την ημερα της επεφτε παρα πολυ η γλυκοζη- με αποτελεσμα να ειναι ακεφη και κουρασμενη.
Δηλαδη σε μια μεριδα 320 γρ την ημερα εβαζα μια κουταλια "αλευρη" ( περιπου 20 γρ?) και ηταν παντελος οκ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.065
Athens
10-20 % δεν είναι λίγο.Όταν λες σε αδύνατους σκύλους,εννοείς ότι κάποια στιγμή κόβεις τους υδατάνθρακες?
Εννοώ σκύλους που από τη φύση τους είναι αδύνατοι και δεν παχαίνουν. Ο πρώτος μου σκύλος δεν πάχαινε ακόμη και αν αύξανα την ποσότητα τροφής - οπότε έβαζα και λίγο υδατάνθρακα.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Οι σκυλοι περνουν ενεργεια κυριος απο το λιπος.
Τα δημητριακα και τα ρυζια ειναι απλα φθηνο σημπληρωμα χωρτασης ( filler) σε σκυλοτροφες.
Σε ακομα πιο πολλες σκυλοτροφες βλεπεις και σαν πρωτο συστατικο καποιο δημητριακο.

Υπαρχουν οστοσο σκυλια που χρειαζονται μια μικρη ποσοτητα υδατανθρακων στην διατροφη τους- εαν δεν εδινα στην πρωτη μου γαλλιδα εστω μια κουταλια της σουπας αλεσμενο σε αλευρη μουσλι την ημερα της επεφτε παρα πολυ η γλυκοζη- με αποτελεσμα να ειναι ακεφη και κουρασμενη.
Δηλαδη σε μια μεριδα 320 γρ την ημερα εβαζα μια κουταλια "αλευρη" ( περιπου 20 γρ?) και ηταν παντελος οκ.
Κατάλαβα!!Άρα πρέπει να υπολογίζουμε και πόσο λίπος δίνουμε?[ώς γίνεται αυτό?
Εννοώ σκύλους που από τη φύση τους είναι αδύνατοι και δεν παχαίνουν. Ο πρώτος μου σκύλος δεν πάχαινε ακόμη και αν αύξανα την ποσότητα τροφής - οπότε έβαζα και λίγο υδατάνθρακα.
Κατάβα.Ευχαριστώ!
Για τον σκύλο οι υδατάνθρακες δεν είναι απαραίτητοι, είναι μια φτηνή πηγή θερμίδων.Τα δικά μου σκυλιά τρώνε σπάνιαυδατάνθρακες. Υπάρχει και αυτό το θέμα

Υδατάνθρακες στην διατροφή του σκύλου
Οκ!!Σ ευχαριστώ πολύ!!!

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Για ξηρα τροφη δες και εξωτερικο πχ ebay royal canin σου βγαινει περιπου 2.40 Euro / kg
απλα της προσφορες τις εχουν για αγορα 2 σακων (15kg 12kg αναλογα)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
απο 14,80 ευρω το 20κιλο ξεκινα η ξηρα τροφη,,, και φθανει με εμπλουτισμο μεχρι 14.80 ευρω το κιλο... ειτε ειναι γερμανικο ποιμενικο ειτε κινεζικο ειτε οτιδηποτε,,,, απλα τα πραγματα ==))