ΕΙΜΑΙ Η "ΣΚΥΛΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ?


puppylove

Active Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Θεσσαλονικη
Δεν ξέρω πώς να αρχίσω την ιστορία μου, είναι όλα τόσο μπερδεμένα... Ας τα παρω καλύτερα από την αρχή.

Θυμάμαι πως όταν ήμουνα μωρό κάποιοι μ' αγκάλιαζαν και μου γλυκομιλούσαν. Με φώναζαν με άλλο όνομα αλλά δεν θυμάμαι ποιο ήταν αυτό. Μια μέρα ήρθε ένας άντρας και με πήρε, ήθελε λέει να με κάνει δώρο στη γυναίκα του επειδή ήμουνα πολύ όμορφη. Σκέφτηκα πως θα ήταν κάτι καλό μιας και το δώρο πάντα είναι καλό, δωράκια μου κάνανε όταν ήμουνα μωρό κάτι τέλεια μπαλάκια που τρέχανε μόλις τα άγγιζα κι εγώ τα κυνηγούσα, δωράκι ήτανε και εκείνο το πολύχρωμο σχοινάκι που παίζαμε με τα αδερφάκια μου. Αποχαιρέτησα τη μάνα μου και τους ανθρώπους που με φροντίζαν μέχρι τότε και ακολούθησα τον άντρα...


Με έβαλε μέσα σε ένα σκοτεινό χαρτόκουτο και ένιωσα πως με σήκωνε ψηλά, τρόμαξα και άρχισα να κλαίω. "Σκάσε παλιόσκυλο" μου φώναξε και τρόμαξα ακόμα πιο πολύ και έκλαιγα με μεγαλύτερη απελπισία. Όση ώρα ήμουνα μέσα στο κουτί, ένιωθα τραντάγματα, άκουγα φωνές, φασαρία, δεν καταλάβαινα τί μου συμβαίνει, μήπως δεν ήταν και τόσο ευχάριστο τελικά αυτό που θα ζούσα?

Όταν ανοίξανε επιτέλους το κουτί και με βγάλανε έξω, με πήρε αγκαλιά μια καλή κυρία και μου μιλούσε γλυκά. Δεν πολυκαταλάβαινα τί μου έλεγε αλλά ένιωσα ασφαλής. Δεν κράτησε πολύ όμως αυτό το αίσθημα. Μετά από λίγο μου βάλανε ένα κολλάρο στο λαιμό και με δέσανε με αλυσίδα έξω από ένα σπιτάκι. Κοίταξα γύρω μου, ο χώρος ήταν τεράστιος, χώμα, χαλίκι, σκουπίδια, 2-3 δέντρα κάπου μακριά και ένα μεγάλο γκρίζο τρομαχτικό κτίριο. Έκλαιγα όλη μέρα, παρακαλούσα να με πάρουνε από κει, φοβόμουνα μόνη μου αλλά κανείς δεν με άκουγε. Μου φέρανε φαγητό και νερό κάποια στιγμή αλλά δεν ήθελα, ήθελα μόνο να γυρίσω πίσω, να ξυπνήσω και να καταλάβω πως ήταν ένας εφιάλτης πως δεν το ζούσα πραγματικά αυτό.....

Όμως δεν ξύπνησα ποτέ από τον εφιάλτη. Δυστυχώς μέρα τη μέρα γινότανε χειρότερος. Γρήγορα κατάλαβα τί συμβαίνει γύρω μου. Θα ζούσα την υπόλοιπη ζωή μου σ’ αυτό το τρομαχτικό μέρος που το λέγανε εργοστάσιο. Σε ένα σπιτάκι σε μια γωνιά του οικοπέδου. Θα ήμουνα μόνη μου, μακριά απ’ όσα είχα αγαπήσει και απ’ όσους έλπιζα να με αγαπήσουν. Στην αρχή πάλεψα να το αποφύγω, προσπάθησα να βρω τρόπο να ξεφύγω αλλά στάθηκε αδύνατο. Την ημέρα που οι πόρτες ήταν ανοιχτές, ήμουνα συνεχώς δεμένη με αλυσίδα και τη νύχτα κλείνανε οι βαριές σιδερένιες πόρτες και η περίφραξη γύρω γύρω ήταν πολύ γερή, δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Απελπίστηκα, μα το πήρα απόφαση……

Μια μέρα έγινε κάτι αναπάντεχο…. Τους είδα να’ρχονται κατά πάνω μου κρατώντας στην αγκαλιά ένα μωρό. Το φέρανε δίπλα μου και το δέσανε κι αυτό. Το κακόμοιρο, εγώ ήξερα τη μοίρα του μα εκείνο όχι. Αποφάσισα να του δώσω όλη την αγάπη που δεν δώσανε σε μένα, να γίνω η μάνα που έχασε, η αδερφή που αποχωρίστηκε…. Πέρασε ο καιρός και ο μικρός μεγάλωσε. Εκείνον τον φωνάζανε Johny, εμένα «φύγε από δω σκύλα». Όταν μιλούσανε για μένα λέγανε «η σκύλα» και κατάλαβα ότι αυτό είναι το όνομά μου. Ο μικρός είχε την εύνοια του αφεντικού. Πάντα έτρωγε καλύτερα, ήτανε ελεύθερος περισσότερο, και το αφεντικό καμιά φορά έτρεχε μαζί του και τον χάιδευε κιόλας. Χαιρόμουνα για εκείνον.

Ώσπου μια μέρα τους είδα να τρέχουνε ο ένας μπροστά και ο άλλος από πίσω με μια καρέκλα στα χέρια. Ξαφνικά η καρέκλα προσγειώθηκε με δύναμη στη ράχη του μικρού και έγινε κομμάτια. Ήρθε κλαίγοντας και φωνάζοντας προς το μέρος μου, τα σπίτια μας είναι δίπλα δίπλα, αλλά δεν ήθελε τη συντροφιά μου. Από τότε έγινε απόμακρος και επιθετικός, παρατήρησα τη σχέση του με το αφεντικό και έβλεπα όλο και πιο συχνά να τον χτυπάει πότε με τα χέρια, με τα πόδια πότε με ξύλα ή καρέκλες. Όσες φορές προσπάθησα να παρέμβω, χτυπήθηκα άσχημα κι εγώ, μα δεν μου πήγαινε καρδιά να τον αφήσω μόνο.

Ο αφεντικός δεν φρόντισε να στειρώσει κανέναν από τους δύο, για το Johny ούτε κουβέντα ήταν το αρσενικό που επιβεβαίωνε τον δικό του αντρισμό. Μα ούτε και για μένα φρόντισε. Έτσι μετά από λίγο καιρό ήρθαν στον κόσμο τα παιδιά μου με πατέρα τον άλλοτε μικρό προστατευόμενο φίλο μου. Ένιωσα πως επιτέλους θα μου συμβεί κάτι καλό, θα μπορούσα να δώσω στα παιδιά μου όσα δεν δώσανε σε μένα, έστω κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πόσο γελάστηκα! Ήρθε ο αφεντικός και τα πήρε μετά από 2 μέρες, μου άφησε μόνο ένα αγοράκι. Τα άλλα τα έβαλε μέσα σε ένα χαρτόκουτο και τον άκουσα να λέει πως θα τα αφήσει στο απέναντι χωράφι. Έκλαψα φώναξα, προσπάθησα να τον εμποδίσω μα το μόνο που κέρδισα ήταν άλλη μια σπασμένη καρέκλα στη ράχη μου.
Από τότε ζούμε και οι τρεις μαζί. Στη δεύτερη γέννα μου κρύφτηκα μήπως και γλιτώσω τα παιδιά μου, μήπως δεν μας βρει, όμως μας βρήκε γρήγορα, μου πήρε και πάλι βίαια όλα τα μωρά μου και τα πέταξε στον κάδο.

Πριν από 2 ημέρες γέννησα 5 μωρά. Το ένα πέθανε αμέσως. Τυχερό…. Τα άλλα 4 δεν μου τα έχει πάρει ακόμα. Στην αρχή απόρησα, μα σήμερα έμαθα το γιατί. Μια κυρία, λέει, του υποσχέθηκε να βρει σπίτια για τα μωρά μου, να ζήσουνε, να έχουνε οικογένεια, δεν το πιστεύω. Όμως μ’ αφήνει να τα έχω κοντά μου, να τα ταϊζω, να τα καθαρίζω, ίσως λοιπόν να είναι αλήθεια. Μακάρι…… Μακάρι να υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι πραγματικοί που να φροντίσουν τα μωρά μου και να τα αγαπήσουν, να μην έχουν την ίδια καταραμένη τύχη με μένα μα ούτε και με τα άλλα μου παιδιά.

Σας κούρασα το ξέρω, σας ευχαριστώ που με υπομείνατε.

Την αγγελία για τα κουτάβια της «σκύλας» θα την βρείτε στις αγγελίες «χαρίζονται». Βοηθείστε αν μπορείτε, όποιος μπορεί…….
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4104
Αυτό το ΤΕΡΑΣ έπεισες να μην πετάξει τα κουτάβια ? :mad::mad::mad::mad::mad:
Καταγγελία στο τέρας στη νομαρχία με φωτογραφίες κ.λπ. για κακοποίηση ζώων κοπέλα μου. Δεν ξέρω αν θα βγει άκρη, αλλά προσπάθησε.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Δεν ξερω απο αυατ αλλα μηπως κανα ΚΑΖ οι καποιοι με εμπειρια σε βοηθησουν? Τον μλακα.:mad::mad:.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα φανώ ίσως σκληρή, αλλά τι νόημα είχε η δακρύβρεκτη ιστοριουλα βρε puppylove? Άντε και συγκινούνται κάποιοι και υιοθετούν τα κουτάβια..
Τα επόμενα, τα μεθεπόμενα, τα μετά από 2 χρόνια κ.ο.κ τι θα απογίνουν? Κάθε φορά θα αναλώνεσαι στη συγγραφή συγκινητικών δακρύβρεχτων ιστοριών?
Δεν γίνεται τίποτα έτσι!

Για να γνωρίζεις τόσες λεπτομέρειες, ο άνθρωπος αυτος είναι προφανέστατα γνωστός σου. Τι ενέργειες έχεις κάνει για να τον ενημερώσεις?

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να το κανεις (είσαι πχ υπάλληλος του και φοβάσαι ότι θα χάσεις τη δουλειά σου) στείλε μου άμεσα τα στοιχεία σου, τα στοιχεία του ιδιοκτήτη των σκύλων, τη διεύθυνση του εργοστάσιου και το τηλέφωνο του και θα επικοινωνήσω εγώ μαζί του.
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Προσπάθησε να τον πείσεις να στειρώσει τη σκύλα. Είναι η μόνη λύση. Και αυτά να σώσεις δε θα καταφέρεις τίποτα μακροπρόθεσμα. Θα γεννοβολάει συνέχεια.

Πριν τις καταγγελίες, που θα μουλαρώσει αν το μάθει σα γαϊδούρι, πέσε πάνω του και πείσε τον να τη στειρώσει.

Είτε αναλαμβάνεις εσύ τα έξοδα της στείρωσης, είτε επικοινωνείς με κάποιο ζωοφιλικό σύλλογο της περιοχής να σε βοηθήσουν.
 


puppylove

Active Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Θεσσαλονικη
Τον έχω πείσει νομίζω να τη στειρώσει, θα μιλήσω και με τον κτηνίατρό μου για να με ενημερώσει πότε πρέπει να γίνει η στείρωση και θα το αναλάβω, αυτό είναι το εύκολο μέρος. Το δύσκολο είναι να μην πεταχτούν τα κουτάβια, μου είναι αδύνατο να τα αναλάβω εγώ αλλά και νιώθω πως είναι δική μου ευθύνη από τη στιγμή που το ξέρω και κανείς άλλος από το περιβάλλον δεν ενδιαφέρεται.
Ευχαριστώ για την προσφορά rottie να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου αλλά δεν είναι μια κατάσταση που τη γνωρίζουν πολλοί, οπότε τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Θα κάνει μπαμ ότι είναι καρφωτή.
Όσο για τη δακρύβρεχτη ιστοριούλα, έτσι ένιωσα, αυτό έκανα, κάποιος άλλος θα το έκανε αλλιώς, εγώ είμαι αυτό που είμαι. Πίστεψέ με δεν είναι θέμα εντυπωσιασμού αλλά ευαισθητοποίησης.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οκ.. αλλα αν την κακοποιει... ποιος να σε βοηθησει να τα σωσεις και τα αλλα 3.. Ακου σππασμενες καρεκλες.. Ειναι αληθεια αυτο?
 




xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Καθολου καπως δε μου φαινονται.. Εχω γνωρισει ανθρωπους που εχουν κανει τεραρατα σε αλλους ανθρωπους αυτο δε θα πιστεψω.. Ελεγα μηπως ειναι ποιητικη αδεια.. Η μαλλον ηλπιζα.. Απλα απο τη στιγμη που ειναι αληθεια για εμενα πρεπει αφου του παρεις τα κουταβια (με το καλο..) να βρεθει ενας τροπος να του παρεις και τα αλλα. Σπασμενα στο ξυλο και να μην κανουμε τπτα? Αλλα τι? Πρεπει εδω να παρεμβει καποιος.. αλλα ποιος πως τι? Τα αλλα στις αγγελιες πως τους τα περνουν? Ντε πουφ. Να απευθυνθεις στον ΚΑΖ? θες να στειλω μεηλ? Δεν ξερω και εγω απο αυτα τπτα και φοβαμαι μην πω καμια βλακεια.. Πως να βοηθησουμε ρα γμτο
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όσο για τη δακρύβρεχτη ιστοριούλα, έτσι ένιωσα, αυτό έκανα, κάποιος άλλος θα το έκανε αλλιώς, εγώ είμαι αυτό που είμαι. Πίστεψέ με δεν είναι θέμα εντυπωσιασμού αλλά ευαισθητοποίησης.
Δεν ευαισθητοποιείται έτσι ο κόσμος. Ο ευσυγκίνητος εξαντλεί την ευαισθησία του στην τελευταία τελεία της αρχικής σου δημοσίευσης. Ο πραγματικά ευαίσθητος προχωράει σε δραστικά μέτρα και λύση του προβλήματος (διότι με την κλάψα δεν γίνεται τίποτα).

Λύσεις προτάθηκαν.
1. Προσπαθείς να πείσεις τον ιδιοκτήτη να στειρώσει τη σκύλα. Αν δεν μπορείς να το κανείς, δεσμεύομαι δημόσια να κανονίσω μια κατ’ ιδίαν συναντηση μαζι του και να τον ενημερώσω εγώ. Η πρόταση μου παραμένει ανοικτή.

2. Αναλαμβάνεις τα έξοδα της στειρωσης της σκύλας. Μόνη σου ή με τη βοήθεια κάποιου φιλοζωικου σωματείου.

3. Αν τα ζώα κακοποιούνται είναι ΧΡΕΟΣ σου να καταγγείλεις τον ιδιοκτήτη τους. Ξεκίνα με καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου.

4. Ανέλαβε έστω προσωρινά τα κουτάβια και προσπάθησε να τους βρεις οικογένειες. Αν δεν μπορείς να τα αναλάβεις όλα, δημοσίευσε αγγελίες σε διάφορα sites (από κυνοφιλικα fora και sites-Interpet, zoofilia- μέχρι το facebook), σε εφημερίδες αγγελιών, στη ζωοφιλική στήλη του Έψιλον της Ελευθεροτυπίας και του κυριακάτικου ένθετου της Καθημερινής, στα κυνοφιλικα περιοδικά (ΓΑΒ, Τα σκυλιά μας και εμείς κτλ) , στείλε emails σε γνωστούς και φίλους, βαλε την αγγελία στον πίνακα ανακοινώσεων των κτηνιατρείων της περιοχής σου, βγάλε μέχρι και ανακοίνωση δίπλα σε σταθμούς του Μετρο, σταθμούς λεωφορείων, πλατείες κτλ.

Κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει στην προσωρινή φιλοξενία των κουταβιών.
Το θεμα είναι τι απ’ όλα είσαι διατεθειμένη να κάνεις.
 
Last edited:




xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ερωτηση.. μπορω να βαλω αγγελια στη γερμανια?.. Ρε γμτο εχω μπερδευτει με το νομο για το πως θα φυγει και θα ερθει εδω.. σιγουρα καλυτερα ειναι να βρεθει ελλαδα απλα αν ο τυπος θελει να τα πεταξει στα σκουπιδια επηγει η ευρεση γονιων. Λεω μηπως εδω βρεθει τιποτις. 80 μυρια ειναι αναθεμα τους:D
 




puppylove

Active Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Θεσσαλονικη
1, 2, 4 γίνονται όπως τα λες, καταγγελία δεν θα κάνω κοιτάξτε γύρω σας ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Νομίζεις πως η αστυνομία ενδιαφέρεται για σκυλιά που κακοποιούνται? Εδώ δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά μας.
Μην επιτίθεσαι, δεν κάνω τίποτα λάθος πέρα από το ότι δεν τον καταγγέλω.
Είναι απίστευτα ενοχλητικό να προσπαθείς να κάνεις καλό και να σου τη λένε και από πάνω.

(αναφέρομαι σε ποστ rottie)
 
Last edited:


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Δεν ξερω αν τον ξερεις τον τυπο και αν φοβασαι η δε θες.. αλλα αν καποιος εχει ιδεα πως θα μπορει καποιος φορεας να τον καταγγειλει αφου βρεις φαμιλιες χωρις να εκτεθεις ας επικοινωνησει μαζι σου. Η καποιος με πειρα σε αυτα.. Αναμενουμε φωτος! Που να του πεσει και να μην του ξανασηκωθει του τυπου.. (σορυ δλδ αλλα κατι τετοιοι με αυτο μονο θα φρικαρουν:mad::mad::mad:)
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τα πραγματα δεν ειναι παντα ασπρο-μαυρο. Οποιαδηποτε προσπαθεια γινεται ειναι καλο. Σε καποιες περιπτωσεις δεν ειναι οτι δεν θελουμε να κανουμε κατι παραπανω, απλα οι συνθηκες ειναι τετοιες που δεν μπορουμε.
Ειναι δηλαδη προτιμοτερη η πληρης αδιαφορια απο την εστω ελαχιστη τυπικη προσφορα;
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είναι απίστευτα ενοχλητικό να προσπαθείς να κάνεις καλό και να σου τη λένε και από πάνω.
(αναφέρομαι σε ποστ rottie)
Ξέρεις πόσο ενοχλητικό είναι να σου λένε "έρχομαι να βοηθήσω" κι εσύ να απαντάς έτσι?
Δικό σου θέμα αν θα κάνεις καταγγελία... Αλλά η νοοτροπία "και να κάνω δε θα γίνει τίποτα" έχει βασανίσει πολλά ζώα - ΚΑΙ ανθρώπους.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
puppylove said:
Μην επιτίθεσαι, δεν κάνω τίποτα λάθος πέρα από το ότι δεν τον καταγγέλω.
Είναι απίστευτα ενοχλητικό να προσπαθείς να κάνεις καλό και να σου τη λένε και από πάνω.
:-?
Δεν σου τη «λέω», αγαπητή φίλη. Να βοηθήσω προσπαθώ και μάλιστα έμπρακτα με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις! Λυπάμαι που πιστεύεις ότι σου επιτίθεμαι. Το να στέκεται κάποιος στην ουσία και όχι στη θεωρία και στην περιαυτολογία δεν είναι επίθεση!

Νομίζεις πως η αστυνομία ενδιαφέρεται για σκυλιά που κακοποιούνται? Εδώ δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά μας.
Δεν κατάλαβα… Δοκίμασες να κάνεις καταγγελία και αντιμετωπίστηκες με αδιαφορία από αστυνομικούς?
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Δοκίμασες να κάνεις καταγγελία και αντιμετωπίστηκες με αδιαφορία από αστυνομικούς?
Ειναι περιπου 3 η ωρα τα ξημερωματα και επιστρεφοντας απο ταξιδι, πηγαινω παρα πολυ αργα, 1ον γιατι ειμαι κουρασμενος, και 2ον γιατι οδηγω ενα πανακριβο σπορ αυτοκινητο, το οποιο θα παρεδιδα την επομενη μερα για ενα γαμο. Και ενω πηγαινω με ταχυτητα χελωνας, 7 μετρα πριν απο σιδηροδρομικη διαβαση με αυτοματες μπαρες, μεσα σε κατοικημενη περιοχη, περναει με πολυ μεγαλη ταχυτητα το τραινο, χωρις καμμια προειδοποιηση και χωρις να δουλεψουν ουτε οι μπαρες, ουτε τιποτα αλλο.
Μολις περασε ενα 5λεπτο οπου κοιτουσα σα χανος, σταματημενος απο το σοκ, παιρνω την αστυνομια.
-"Καλημερα σας, ονομαζομαι ταδε, και στην χ σιδηροδρομικη διαβαση συνεβει αυτο."
-"Ευχαριστουμε πολυ που μας ενημερωσατε, το πρωι θα ειδοποιησουμε τον ΟΣΕ".
-"Ναι, μα μεχρι το πρωι θα περασουν κι αλλα τρενα και πιθανως και καποιοι ανθρωποι και υπαρχει φοβος να μην σταθουν τοσο τυχεροι οσο εγω, και στη χειροτερη περιπτωση να υπαρξει θανατος"
-"Και μεις τι θελετε να κανουμε κυριε, σας ειπαμε θα ειδοποιησουμε τον ΟΣΕ"

Πιστευω λοιπον οτι το να ενδιαφερθει η αστυνομια για κακοποιηση σκυλου ιδιοκτησιας καποιου, ειναι αν οχι απιθανο, τουλαχιστον σπανιο.
Στην καλυτερη περιπτωση να μιλησουν συγκαταβατικα και μετα να το γραψουν κανονικα.
Στην χειροτερη να παρουν τηλεφωνο τον ιδιοκτητη του σκυλου και να του πουν "κοιτα η ταδε μας ειπε αυτο κι αυτο, για εχε το νου σου και προσεχε για καποιο διαστημα"
Και μετα τι θα κανεις; Καταγγελια για παραλειψη καθηκοντος; Κορακας κορακου ματι βγαζει;