ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

GIORGOS1

New Member
15 Μαϊου 2009
2
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΗΜΙΑΙΜΟ (ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΜΕ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ. ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 500 τ.μ. ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ KAI OXI MAZI MOY . ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΣΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΩ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ ΜΟΝΟΣ. ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ DVD ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ( ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΩΝ ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ. ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΤΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΞΟΔΩΝ;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πέρα από τα βιβλία έχεις προηγουμενη εμπειρία?

Ενα σκυλί απομονωμένο σε ένα οικόπεδο πέρα από την απίστευτη ανία που θα έχει, σίγουρα ενδέχεται να αποκτήσει επιθετική συμπεριφορά και σε εσένα και στον καθένα..
Τι εννοείς λόγο των μικρών εξόδων?

Επίσης για ένα τέτοιο σκυλί η βόλτα γύρω από το οικόπεδο δεν θα του κάνει κάτι..
Το σκυλί έχει κοινωνικοποιηθεί?
Σε βλεπει μόνο μια ώρα την ημέρα?

Απαντα σε αυτά και στην βασική ερώτηση που σου έκανε ο denis και προχωράμε..

p.s.Mην γραφεις με κεφαλαια:)
Eπίσης αν θέλεις μου απαντάς.., γιατί ήθελες να πάρεις σκύλο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μια μόνο ώρα επαφή με εσένα δεν είναι αρκετή για τον σκύλο...όλη την υπόλοιπη ώρα δηλαδή είναι μόνος του;
Θα βαριέται ασύστολα το ζωντανο...
Δεν σας έχει καταστρέψει ότι υπάρχει μέσα στο οικόπεδο που είναι;
Δεν σας έχουν παραπονεθεί οι γείτονες ότι κλαιει ή γαυγίζει ασταμάτητα;

GIORGOS1

New Member
15 Μαϊου 2009
2
0
Τον σκύλο τον πήρα επείδη όπως έγραψα λυπήθηκα ένα αδέσποτο κουτάβι. Φυσικά και δεν μπορώ να τον πάρω σπίτι, στο σπίτι δεν έχω αυλή ζω σε οικοδομή. Είχα σκοπό να πάρω σκυλί όταν έχτιζα σπίτι στο χωριό αλλά λυπήθηκα το κουτάβι και πήρα νωρίτερα. Είχα από μικρός επάφη με διάφορα σκυλιά αυτού του μεγέθους (γερμανικούς ποιμενικούς). Εκτός από το σκύλο δουλεύω και έχω και δυο μικρά παιδιά να ασχόληθω. Δεν μου έχει παραπονεθεί κανένας γείτονας και το σκυλί είναι πολύ καλό στην συμπεριφορά του. Έρχεται σε επαφή με μέλη της οικογενειάς μου και με ξένους είναι 14 μηνών και δεν έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
λογικό είναι ένα σκυλί κουτάβι.... το οποίο είναι μόνο του συνέχεια μόλις βλέπει κόσμο... επισκέπτες... να κάνει σαν τρελό για παρέα και παιχνίδι...
ένα ενήλικο σκυλί όμως σε τέτοιο περιβάλλον>?
μάλλον απρόβλεπτο τι συμπεριφορά θα βγάλει..
οι βόλτες για ένα σκυλί που είναι συνέχεια στο οικόπεδο φαντάζομαι ελεύθερο να κυκλοφορεί.... μάλον δεν του προσφέρουν τίποτα ως εκτόνωση... αντίθετα έχει πολύ περισσότερο ανάγκη την επαφή μαζί σου.... και το παιχνίδι που του προσφέρεις έστω και μέσα στο οικόπεδο...
από την άλλη οι βόλτες ήταν και είναι αναγκαίες για την σωστή κοινωνικοποίηση του... δηλ... να έρθει σ επαφή με κόσμο και άλλα σκυλιά όσο το δυνατόν περισσότερο... κάτι που από ότι καταλαβαίνω η βόλτα γύρω από το οικόπεδο πάλι δεν του προσφέρει...
σε συνδιασμό ότι όλα αυτά τα είχε ανάγκη από την ηλικία των 2-3 μηνών μέχρι και σήμερα... τα πράγματα φαίνονται ακόμα πιο δύσκολα....
έχεις σκεφτεί να δώσεις το σκυλί σε κάποιον στο χωριό με αυλή που να μπορεί και να θελει να το κρατήσει?
την εκπαίδευση του την θεωρώ αναγκαία...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.094
Νεότερο μέλος
Thoryorky