Aικατερίνη Παπαϊωάννου λέγεται και έχει ιατρείο σε Εξάρχεια και στην κτηνιατρική κλινική Παπαϊωάννου στο Μαρκόπουλο (οικογένεια κτηνιάτρων είναι, πατήρ και γιος, η κόρη ειδικεύεται στα μάτια) https://www.vets.com.gr/περαστικα της.
γραψε μας και που ειναι για να γνωριζουμε.
Παιδια καλησπερα! εχει καποιος τη δυνατότητα να την ειδοποιήσει με καποιο αλλο τροπο;@vrmode καλησπερα! Σου εχω στειλει προσωπικο μήνυμα μπορεις να επικοινωνήσεις μαζι μου; εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το δικο σου και θα ηθελα την άποψη σου αμεσα!
Eλπίζω να σταμάτησε και η δική σου ταλαιπωρία.Έχοντας ζήσει φέτος στον χείριστο δυστυχώς βαθμό αντίστοιχες καταστάσεις με ανθρωπογιατρούς, μπορώ να καταλάβω σε πόσο δύσκολη θέση βρισκόσουν βλέποντας έτσι τον σκύλο σου. Νομίζω ότι τελικά έκανες το καλύτερο δυνατό.
Άλλο κακό να μην σας βρει. Καλές γιορτές!
Καλησπέρα και από μένα,
Νέος εδώ, κάτοχος μποξεράκου 7,5 ετών.
Εδω και κανενα 2μηνο μου έχει παρουσιάσει στο ένα μάτι τη χαρακτηριστική θολούρα, η οποία αντιμετωπίστηκε από το γιατρό με κολλύρια αρχικά και εν συνεχεία (αφού δεν υποχωρούσε το πρόβλημα) με μια επέμβαση (τοπικό καθάρισμα?? δεν έχω καταλάβει καθότι άσχετος) και όντως η θολούρα είχε φύγει σχεδόν εντελώς. Η θεραπεία με τις σταγόνες (tobrex, delimon και dacryoGel) συνεχίστηκε ενώ ταυτόχρονα είχε μπει και φακός επαφής. Σχεδόν αμέσως μετά, παρουσίασε την ίδια θολούρα και το άλλο μάτι, ενώ και το πρώτο μάτι άρχισε να ξαναεμφανίζει θολούρα, μετά από περίπου 1 μήνα από την "επέμβαση".
Ο γιατρός μου σύστησε τότε (περασμένη παρασκευή) να πάω σε έναν από τους 2 παρακάτω οφθαλμίατρους: Λιαππής και Σκούντζου. Δεδομένου του ότι η Σκούντζου δεχόταν σήμερα μόνο πρωί, αποφάσισα να κλείσω ραντεβού στον Λιαππή. Πήγα, και η διάγνωση ήταν έλκος και στα 2 μάτια. Μου περιέγραψε τη διαδικασία (αυτή του κλεισίματος του ματιού σε προχωρημένη κατάσταση με το 3ο βλέφαρο, και του λιγότερου προχωρημένου με φακό επαφής, έτσι ώστε για το διάστημα της αποθεραπείας ο σκύλος να μπορεί να βλέπει έστω με το ένα μάτι.
Γενικά ο έλεγχος μου φάνηκε λεπτομερής (αν και τα ίδια ακριβώς είχε κάνει και ο υφιστάμενος γιατρός του σκύλου μου). Το σχόλιο του Λιαππή ήταν πως "έμπλεξα", και μου εξήγησε πως το λέει αυτό λόγω της ιδιαιτερότητας της αποθεραπείας. Επίσης μου είπε, πως του κάνει εντύπωση πως δεν έχει εξελιχθεί τόσο το έλκος, δεδομένου του ότι είμαστε με κολλύρια, σε βελτιούμενη πορεία από τον Φεβρουάριο. Και ερχόμαστε στα "δύσκολα" τώρα. Μου είπε πως το κόστος είναι γύρω στα 400ευρώ για κάθε μάτι, οποτε καταλαβαίνει πως δεν ειναι αμελητέο το ποσό "των 800-1000 ευρώ" για μια επέμβαση, όμως είναι η καλύτερη λύση να γίνουν και τα 2 μάτια μαζί προκειμένου να μην ναρκώνεται ο σκύλος 2 φορές. Ποια είναι η γνώμη σας; Αξίζει να πάω στην Σκούντζου για μια 2η γνώμη; Την γνωρίζει κανεις;
Δεν ειναι (τόσο) το οικονομικό (διόρθωση: φυσικά και είναι μείζον πρόβλημα), απλά μιλάμε για μια επέμβαση που θα γίνει και στα 2 μάτια, με ποσοστό επιτυχίας - όπως μου είπε - 90%, και από κάποιον γιατρό για τον οποίο δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα (μιας και το όνομά του μου δόθηκε πριν από 3 ημέρες).
Οποιαδήποτε γνώμη ειναι πολύτιμη, γιατί έχω στην κυριολεξία πελαγώσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Άστο καλύτερα. Και στους 2 οφθαλμίατρους που τραβιόμουνα, γνώρισα 2-3 περιστατικά που ξεκίνησαν από αυτήν με λάθος διάγνωση/θεραπεία για να καταλήξουν μετά σε άλλο γιατρό και με συνέπειες από λάθος αντιμετώπιση.Αξίζει να πάω στην Σκούντζου για μια 2η γνώμη;
Ευχαριστώ για τις απαντησεις καταρχήν!Άστο καλύτερα. Και στους 2 οφθαλμίατρους που τραβιόμουνα, γνώρισα 2-3 περιστατικά που ξεκίνησαν από αυτήν με λάθος διάγνωση/θεραπεία για να καταλήξουν μετά σε άλλο γιατρό και με συνέπειες από λάθος αντιμετώπιση.
Οι εμπειρότεροι οφθαλμίατροι αυτή τη στιγμή είναι ο Λιαπής που πήγες και η Αικατερίνη Παπαϊωάννου. Θα σε προέτρεπα να πας και στην Παπαϊωάνου για 2η γνώμη (αν το κάνεις με ενδιαφέρει πολύ να μάθω τη διάγνωση). Ο Λιαπής μου έλυνε το πρόβλημα με την επέμβαση αλλά ποτέ - παρότι επέμενα - δεν μου εξήγησε την αιτία και το μηχανισμό του προβλήματος και κυρίως, ποτέ δεν μου είπε να φροντίζω να λιπαίνω τα μάτια των σκύλων μου εφ όρου ζωής. Αυτό μου το εξήγησε η Παπαϊωάννου πια χρόνια μετά - αν το είχα κάνει νωρίτερα ίσως να γλιτώναμε κάποια από τα μετέπειτα προβλήματα.
Επίσης:
Ο Λιαπής μας έκανε ολική νάρκωση. Η Παπαϊωάννου μέθη.
Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να μάθεις την αιτία της βλάβης.
Ξηροφθαλμία?
Τρίχες?
Εντρόπιο?
Οδηγίες τι πρέπει να κάνεις μετά: Λίπανση εφ όρου ζωής? (πολύ πιθανό)
Ο πρώτος γιατρός (ποιος ήταν?) λογικά σου έκανε φρεζάρισμα του κερατοειδούς? (με διαμάντι?) και σου έβαλε φακό για επούλωση. Ο φακός πόσο σας κράτησε? Σε εμάς κράτησε τρεις ώρες μόνο.
Tα μάτια είναι μάλλον το πιο ακριβό κτηνιατρικό σπορ - και στους 2 γιατρούς που ανέφερα ετοιμάσου για μεγάλα ποσά.Και φυσικά το οικονομικό (ειδικά για την περίπτωση που μπορεί πχ να ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα).
Μπράβο που πήγαν όλα καλά!Ένα χρονο μετά, επανέρχομαι με νεότερα. Τελικά η επέμβαση έγινε στον κ. Κέστη. από τότε έχει περάσει ένας χρόνος, ο μικρός είναι πλέον 8,5 ετών και τα ματάκια του είναι μια χαρά (χτυπάω και ξύλο). Η καλύτερη επιλογή αποδείχτηκε ο κ. Κέστης! Έκανε (αν κατάλαβα καλά) απόξεση και στα 2 μάτια (με κάτι σαν υδατοπίεση αν κατάλαβα καλά?) και στη συνέχεια ήμασταν με κολάρο για καμια εβδομάδα και ταυτόχρονα σταγόνες και φακούς επαφής για κανένα μήνα.
Κάθε εβδομάδα φυσικά τον πήγαινα για επανέλεγχο μέχρι που βγάλαμε φακούς και συνεχίσαμε για άλλο ένα μήνα περίπου τις σταγόνες, με εβδομαδιαίο επίσης έλεγχο.