ΕΛΚΟΣ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
περαστικα της.

γραψε μας και που ειναι για να γνωριζουμε.
Aικατερίνη Παπαϊωάννου λέγεται και έχει ιατρείο σε Εξάρχεια και στην κτηνιατρική κλινική Παπαϊωάννου στο Μαρκόπουλο (οικογένεια κτηνιάτρων είναι, πατήρ και γιος, η κόρη ειδικεύεται στα μάτια) https://www.vets.com.gr/
Άσχετο με τα μάτια, αλλά μου έκανε εντύπωση η πανσιόν (δεν μύριζε ούτε τσικ) στο Μαρκόπουλο, όπου τα κέννελ είναι δίπλα ακριβώς στην είσοδο του ιατρείου και βλέπεις τα πάντα - όχι σαν τις υπόλοιπες "μασονικές" πανσιόν που είναι στα γκράβαρα και κλείνεις ραντεβού από πριν για να είναι προετοιμασμένοι.

Maritinap

New Member
10 Δεκεμβρίου 2018
3
0
34
@vrmode καλησπερα! Σου εχω στειλει προσωπικο μήνυμα μπορεις να επικοινωνήσεις μαζι μου; εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το δικο σου και θα ηθελα την άποψη σου αμεσα!

Maritinap

New Member
10 Δεκεμβρίου 2018
3
0
34
@vrmode καλησπερα! Σου εχω στειλει προσωπικο μήνυμα μπορεις να επικοινωνήσεις μαζι μου; εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το δικο σου και θα ηθελα την άποψη σου αμεσα!
Παιδια καλησπερα! εχει καποιος τη δυνατότητα να την ειδοποιήσει με καποιο αλλο τροπο;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
@Maritinap άργησα αλλά τα είπαμε τελικά τηλεφωνικά.
Επί του θέματος, τελικά ποτέ μην λέει κανείς μεγάλες κουβέντες, ο υπέρτατος κτηνίατρος δεν υπάρχει, και για άλλη μια φορά, ΝΑΙ, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ψάχνεται δυστυχώς και ιντερνετικώς.
Ανάλυση των περιπετειών μας κάποια στιγμή αργότερα λόγω έλλειψης χρόνου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
Και εδώ η οδύσσεια της Πέππερ με τα μάτια, και συγκεκριμένα με θέματα τριχίασης, διστιχίασης και γενικώς τρίχες στην πιο εσωτερική περιοχή του βλεφάρου.

Κάπου στα τέλη Ιουνίου ξεκίνησε η ιστορία με τις τρίχες που βγήκαν σε μη φυσιολογική θέση, δηλαδή σε πιο εσωτερική θέση του βλεφάρου, με αποτέλεσμα να φθείρουν τον κερατοειδή με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού. Τότε έγινε και η πρώτη επέμβαση με τη μέθοδο του κοψίματος δηλαδή αφαίρεση του κομματιού του ιστού που περιέχει τον θύλακα της τρίχας. Για το ενημερωτικό του πράγματος και διαβάζοντας σε ξένα sites και fora υπάρχουν 3 μέθοδοι:

a. Laser που όμως όπως και στην ανθρώπινη τρίχα απαιτεί 3-5 χτυπήματα για να καταστρέψει την τρίχα
b. Μία μέθοδος σαν κρυοπηξία (δεν ξέρω πως μεταφράζεται ακριβώς στα ελληνικά)
c. Νυστέρι, δηλαδή αυτό που κάναμε εμείς.

Οι 2 πρώτες δεν αποτελούν ριζική λύση με τον έννοια ότι μπορεί να απαιτηθεί επανάληψη. Η τελευταία αποτελεί ριζική λύση αφού εξαφανίζει τελείως την περιοχή του θύλακα, αλλά εμπεριέχει το εξής ρίσκο: Στο σημείο της τομής μπορεί να δημιουργηθεί μια ανωμαλία από την ουλή, η οποία με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει επίσης πρόβλημα στον κερατοειδή.
Εν συντομία, μέσα στους επόμενους 2 μήνες ακολούθησαν άλλες 2 επεμβάσεις πάλι για αφαίρεση τρίχας, ενώ γλιτώσαμε και μια επιπλέον επέμβαση όπου - σε κόντρα με την κτηνίατρο - βγάλαμε την τρίχα με τσιμπιδάκι (ήταν πιο εξωτερικά και μπορούσε να βγει αλλά φυσικά θα ξανάβγαινε). Mπας και γλιτώσουμε και άλλη μέθη.

Κάθε φορά με το που κλείναμε 3 εβδομάδες από το χειρουργείο, ξανάβγαινε τρίχα σε άλλο σημείο, ξανά ενόχληση και ξανά χειρουργείο - φαύλος κύκλος. Το σκυλί κατέληξε να είναι με μόνιμη ενόχληση, φθαρμένο κερατοειδή και 4 τουλάχιστον μήνες σερί με κολάρο. Εκεί άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κλείσει τελείως αυτό το μάτι διότι ένα εννιάχρονο βραχυκέφαλο με μία μέθη ανά μήνα για μερικούς μήνες σερί, κινδυνεύει να μην φτάσει δεκάχρονο. Η κτηνίατρος είπε ότι το θεωρεί υπερβολή να κλείσει το μάτι.

Η τελευταία επέμβαση δεν ήταν για τρίχα αλλά για "ουλή που έχει κακοφτιάξει - πιθανόν από τραυματισμό γάτας" κατά τα λεγόμενα της κτηνιάτρου. Εξήγησα πως δεν είναι δυνατόν διότι πρώτον τα νύχια της γάτας είναι κομμένα σύριζα και δεύτερον το σκυλί φοράει μόνιμα (και στον ύπνο του) έξτρα μακρύ κολάρο για να μην έρχεται σε επαφή το μάτι ούτε με τον αέρα. Στο σημείο αυτό ρώτησα αν θα μπορούσε να είναι ουλή από προηγούμενη επέμβαση (την πρώτη - ήταν στο ίδιο σημείο) και η απάντηση ήταν κάτι σαν "δε νομίζω" οπότε εκεί έσπασε κάτι μέσα μου που λένε. Κάτι αυτό συν το να ψάχνω να βρω την κτηνίατρο και να με συνδέουν με Κάιρο ή να μου κλείνουν ραντεβού 4-5 μέρες μετά ενώ το σκυλί πονούσε, αποφάσισα να δοκιμάσω και αλλού και πήγα και στον Μακρογκίγκα.

Η διάγνωση ήταν ξανά νέα τρίχα, αλλά να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε τον κερατοειδή πρώτα και μετά επέμβαση. Βάλαμε λοιπόν φακό επαφής για να προστατεύσει τον κερατοειδή (η διαδικασία είναι πολύ πιο δύσκολη από την ανθρώπινη, μας πήρε πάνω από μισάωρο για να μπει). Με τον φακό επαφής πρέπει να βάζεις ανά 2 ώρες κολύριο για να μην ξεραθεί αλλιώς βγαίνει ο φακός. Ξυπνητήρι λοιπόν ανά δίωρο, αλλά μετά την 3η βάρδια κολύριου βρήκα το φακό βγαλμένο δίπλα μου. Δηλαδή βγήκε στον ύπνο της, ενώ φορούσε και κολάρο. Ούτε εξάωρο δεν κράτησε.
Η απόφαση ελήφθη. Ή θα ρίσκαρα να την χάσω με τις απανωτές μέθες/επεμβάσεις ή θα κάναμε εξόρυξη και κλείσιμο στο προβληματικό μάτι. Οι δύο κτηνίατροι οφθαλμίατροι έλεγαν ότι είναι υπερβολή να προβώ σε κάτι τέτοιο. Εξήγησα ότι υπερβολή είναι να έχω ένα σκυλί με κολάρο, πόνο και φθαρμένο μάτι, πάνω από 4 μήνες συνέχεια. Ο στάνταρ κτηνίατρός μου ήταν ο μόνος που συμφώνησε και ήρθε στη θέση μου και κυρίως στη θέση του σκύλου οπότε και προχωρήσαμε στην επέμβαση.

Η Πέππερ είναι μονόφθαλμη πλέον αλλά επιτέλους τρέχει και παίζει χωρίς το κολάρο και χωρίς πόνο και ενόχληση στο μάτι. Το κολάρο το φορούσε τόσο πολύ καιρό, που όταν το έβγαλε έκανε κάτι χαζές κινήσεις γιατί πια είχε μάθει να ζει με αυτό και της φάνηκε περίεργο που ...έλειπε.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Έχοντας ζήσει φέτος στον χείριστο δυστυχώς βαθμό αντίστοιχες καταστάσεις με ανθρωπογιατρούς, μπορώ να καταλάβω σε πόσο δύσκολη θέση βρισκόσουν βλέποντας έτσι τον σκύλο σου. Νομίζω ότι τελικά έκανες το καλύτερο δυνατό.
Άλλο κακό να μην σας βρει. Καλές γιορτές!

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
Έχοντας ζήσει φέτος στον χείριστο δυστυχώς βαθμό αντίστοιχες καταστάσεις με ανθρωπογιατρούς, μπορώ να καταλάβω σε πόσο δύσκολη θέση βρισκόσουν βλέποντας έτσι τον σκύλο σου. Νομίζω ότι τελικά έκανες το καλύτερο δυνατό.
Άλλο κακό να μην σας βρει. Καλές γιορτές!
Eλπίζω να σταμάτησε και η δική σου ταλαιπωρία.
Για μένα πάντως το πόρισμα από όλο αυτό είναι για άλλη μια φορά:
Ναι ψάχνουμε και για 2η και 3η γνώμη κτηνίατρου, αλλά ναι ψάχνουμε και στα fora και σε άλλες ιντερνετικές πηγές για να ξεστραβωθούμε και οι ίδιοι όταν κάποια κτηνιατρικά θέματα είναι πιο ασυνήθιστα ή περίπλοκα.
Δεν ξέρω αν πήγε κάτι στραβά στις επεμβάσεις (υποπτεύομαι ότι η πρώτη επέμβαση δημιούργησε την ουλή την οποία πήγαμε να φτιάξουμε στην τελευταία επέμβαση) - ακόμη και αν πήγε, αναμενόμενο ρίσκο στη μέθοδο. Για το οποίο ωστόσο οφείλω να ενημερώνομαι - όχι από τις ιατρικές εργασίες και τα ξένα φόρουμ που βρίσκω στο δίκτυο αλλά από τον ίδιο τον κτηνίατρο.
Αυτό που με χάλασε ήταν η αντίδραση ότι το κλείσιμο του ματιού είναι υπερβολή. Λογικό, γιατί αν γράψω τα νούμερα που στοίχισαν οι 4-5 μήνες θα κλάψουνε μανούλες.

• Like
Reactions: vek

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Μια μικρή περιουσία σου έφυγε, ε; Άστα να πάνε, εκτός από το ψυχοφθόρο του πράγματος, μας γδύνουν κανονικά και οικονομικώς. Η ιατρική και κατ΄επέκταση και η κτηνιατρική στην χώρα μας είναι μια πονεμένη ιστορία, θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Ο σκύλος τουλάχιστον, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει επιτυχώς και με ευελιξία την όποια αναπηρία του.

LefterisT

New Member
8 Απριλίου 2019
3
4
50
Καλησπέρα και από μένα,
Νέος εδώ, κάτοχος μποξεράκου 7,5 ετών.
Εδω και κανενα 2μηνο μου έχει παρουσιάσει στο ένα μάτι τη χαρακτηριστική θολούρα, η οποία αντιμετωπίστηκε από το γιατρό με κολλύρια αρχικά και εν συνεχεία (αφού δεν υποχωρούσε το πρόβλημα) με μια επέμβαση (τοπικό καθάρισμα?? δεν έχω καταλάβει καθότι άσχετος) και όντως η θολούρα είχε φύγει σχεδόν εντελώς. Η θεραπεία με τις σταγόνες (tobrex, delimon και dacryoGel) συνεχίστηκε ενώ ταυτόχρονα είχε μπει και φακός επαφής. Σχεδόν αμέσως μετά, παρουσίασε την ίδια θολούρα και το άλλο μάτι, ενώ και το πρώτο μάτι άρχισε να ξαναεμφανίζει θολούρα, μετά από περίπου 1 μήνα από την "επέμβαση".
Ο γιατρός μου σύστησε τότε (περασμένη παρασκευή) να πάω σε έναν από τους 2 παρακάτω οφθαλμίατρους: Λιαππής και Σκούντζου. Δεδομένου του ότι η Σκούντζου δεχόταν σήμερα μόνο πρωί, αποφάσισα να κλείσω ραντεβού στον Λιαππή. Πήγα, και η διάγνωση ήταν έλκος και στα 2 μάτια. Μου περιέγραψε τη διαδικασία (αυτή του κλεισίματος του ματιού σε προχωρημένη κατάσταση με το 3ο βλέφαρο, και του λιγότερου προχωρημένου με φακό επαφής, έτσι ώστε για το διάστημα της αποθεραπείας ο σκύλος να μπορεί να βλέπει έστω με το ένα μάτι.

Γενικά ο έλεγχος μου φάνηκε λεπτομερής (αν και τα ίδια ακριβώς είχε κάνει και ο υφιστάμενος γιατρός του σκύλου μου). Το σχόλιο του Λιαππή ήταν πως "έμπλεξα", και μου εξήγησε πως το λέει αυτό λόγω της ιδιαιτερότητας της αποθεραπείας. Επίσης μου είπε, πως του κάνει εντύπωση πως δεν έχει εξελιχθεί τόσο το έλκος, δεδομένου του ότι είμαστε με κολλύρια, σε βελτιούμενη πορεία από τον Φεβρουάριο. Και ερχόμαστε στα "δύσκολα" τώρα. Μου είπε πως το κόστος είναι γύρω στα 400ευρώ για κάθε μάτι, οποτε καταλαβαίνει πως δεν ειναι αμελητέο το ποσό "των 800-1000 ευρώ" για μια επέμβαση, όμως είναι η καλύτερη λύση να γίνουν και τα 2 μάτια μαζί προκειμένου να μην ναρκώνεται ο σκύλος 2 φορές. Ποια είναι η γνώμη σας; Αξίζει να πάω στην Σκούντζου για μια 2η γνώμη; Την γνωρίζει κανεις;

Δεν ειναι (τόσο) το οικονομικό (διόρθωση: φυσικά και είναι μείζον πρόβλημα), απλά μιλάμε για μια επέμβαση που θα γίνει και στα 2 μάτια, με ποσοστό επιτυχίας - όπως μου είπε - 90%, και από κάποιον γιατρό για τον οποίο δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα (μιας και το όνομά του μου δόθηκε πριν από 3 ημέρες).

Οποιαδήποτε γνώμη ειναι πολύτιμη, γιατί έχω στην κυριολεξία πελαγώσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Maritinap

New Member
10 Δεκεμβρίου 2018
3
0
34
Καλησπέρα και από μένα,
Νέος εδώ, κάτοχος μποξεράκου 7,5 ετών.
Εδω και κανενα 2μηνο μου έχει παρουσιάσει στο ένα μάτι τη χαρακτηριστική θολούρα, η οποία αντιμετωπίστηκε από το γιατρό με κολλύρια αρχικά και εν συνεχεία (αφού δεν υποχωρούσε το πρόβλημα) με μια επέμβαση (τοπικό καθάρισμα?? δεν έχω καταλάβει καθότι άσχετος) και όντως η θολούρα είχε φύγει σχεδόν εντελώς. Η θεραπεία με τις σταγόνες (tobrex, delimon και dacryoGel) συνεχίστηκε ενώ ταυτόχρονα είχε μπει και φακός επαφής. Σχεδόν αμέσως μετά, παρουσίασε την ίδια θολούρα και το άλλο μάτι, ενώ και το πρώτο μάτι άρχισε να ξαναεμφανίζει θολούρα, μετά από περίπου 1 μήνα από την "επέμβαση".
Ο γιατρός μου σύστησε τότε (περασμένη παρασκευή) να πάω σε έναν από τους 2 παρακάτω οφθαλμίατρους: Λιαππής και Σκούντζου. Δεδομένου του ότι η Σκούντζου δεχόταν σήμερα μόνο πρωί, αποφάσισα να κλείσω ραντεβού στον Λιαππή. Πήγα, και η διάγνωση ήταν έλκος και στα 2 μάτια. Μου περιέγραψε τη διαδικασία (αυτή του κλεισίματος του ματιού σε προχωρημένη κατάσταση με το 3ο βλέφαρο, και του λιγότερου προχωρημένου με φακό επαφής, έτσι ώστε για το διάστημα της αποθεραπείας ο σκύλος να μπορεί να βλέπει έστω με το ένα μάτι.

Γενικά ο έλεγχος μου φάνηκε λεπτομερής (αν και τα ίδια ακριβώς είχε κάνει και ο υφιστάμενος γιατρός του σκύλου μου). Το σχόλιο του Λιαππή ήταν πως "έμπλεξα", και μου εξήγησε πως το λέει αυτό λόγω της ιδιαιτερότητας της αποθεραπείας. Επίσης μου είπε, πως του κάνει εντύπωση πως δεν έχει εξελιχθεί τόσο το έλκος, δεδομένου του ότι είμαστε με κολλύρια, σε βελτιούμενη πορεία από τον Φεβρουάριο. Και ερχόμαστε στα "δύσκολα" τώρα. Μου είπε πως το κόστος είναι γύρω στα 400ευρώ για κάθε μάτι, οποτε καταλαβαίνει πως δεν ειναι αμελητέο το ποσό "των 800-1000 ευρώ" για μια επέμβαση, όμως είναι η καλύτερη λύση να γίνουν και τα 2 μάτια μαζί προκειμένου να μην ναρκώνεται ο σκύλος 2 φορές. Ποια είναι η γνώμη σας; Αξίζει να πάω στην Σκούντζου για μια 2η γνώμη; Την γνωρίζει κανεις;

Δεν ειναι (τόσο) το οικονομικό (διόρθωση: φυσικά και είναι μείζον πρόβλημα), απλά μιλάμε για μια επέμβαση που θα γίνει και στα 2 μάτια, με ποσοστό επιτυχίας - όπως μου είπε - 90%, και από κάποιον γιατρό για τον οποίο δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα (μιας και το όνομά του μου δόθηκε πριν από 3 ημέρες).

Οποιαδήποτε γνώμη ειναι πολύτιμη, γιατί έχω στην κυριολεξία πελαγώσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γεια σου εχω προσφατη προσωπική εμπερια από τον Λιαπη, θα καθησω να τα γράψω καποια στιγμη, αλλα επειδη κατανοω ποσο βιαζεσαι στειλε μου προσωπικο μνμ το κινητο σου να σε καλεσω αποψε να σου τα πω.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
Αξίζει να πάω στην Σκούντζου για μια 2η γνώμη;
Άστο καλύτερα. Και στους 2 οφθαλμίατρους που τραβιόμουνα, γνώρισα 2-3 περιστατικά που ξεκίνησαν από αυτήν με λάθος διάγνωση/θεραπεία για να καταλήξουν μετά σε άλλο γιατρό και με συνέπειες από λάθος αντιμετώπιση.

Οι εμπειρότεροι οφθαλμίατροι αυτή τη στιγμή είναι ο Λιαπής που πήγες και η Αικατερίνη Παπαϊωάννου. Θα σε προέτρεπα να πας και στην Παπαϊωάνου για 2η γνώμη (αν το κάνεις με ενδιαφέρει πολύ να μάθω τη διάγνωση). Ο Λιαπής μου έλυνε το πρόβλημα με την επέμβαση αλλά ποτέ - παρότι επέμενα - δεν μου εξήγησε την αιτία και το μηχανισμό του προβλήματος και κυρίως, ποτέ δεν μου είπε να φροντίζω να λιπαίνω τα μάτια των σκύλων μου εφ όρου ζωής. Αυτό μου το εξήγησε η Παπαϊωάννου πια χρόνια μετά - αν το είχα κάνει νωρίτερα ίσως να γλιτώναμε κάποια από τα μετέπειτα προβλήματα.

Επίσης:
Ο Λιαπής μας έκανε ολική νάρκωση. Η Παπαϊωάννου μέθη.

Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να μάθεις την αιτία της βλάβης.
Ξηροφθαλμία?
Τρίχες?
Εντρόπιο?
Οδηγίες τι πρέπει να κάνεις μετά: Λίπανση εφ όρου ζωής? (πολύ πιθανό)

Ο πρώτος γιατρός (ποιος ήταν?) λογικά σου έκανε φρεζάρισμα του κερατοειδούς? (με διαμάντι?) και σου έβαλε φακό για επούλωση. Ο φακός πόσο σας κράτησε? Σε εμάς κράτησε τρεις ώρες μόνο.

LefterisT

New Member
8 Απριλίου 2019
3
4
50
Άστο καλύτερα. Και στους 2 οφθαλμίατρους που τραβιόμουνα, γνώρισα 2-3 περιστατικά που ξεκίνησαν από αυτήν με λάθος διάγνωση/θεραπεία για να καταλήξουν μετά σε άλλο γιατρό και με συνέπειες από λάθος αντιμετώπιση.

Οι εμπειρότεροι οφθαλμίατροι αυτή τη στιγμή είναι ο Λιαπής που πήγες και η Αικατερίνη Παπαϊωάννου. Θα σε προέτρεπα να πας και στην Παπαϊωάνου για 2η γνώμη (αν το κάνεις με ενδιαφέρει πολύ να μάθω τη διάγνωση). Ο Λιαπής μου έλυνε το πρόβλημα με την επέμβαση αλλά ποτέ - παρότι επέμενα - δεν μου εξήγησε την αιτία και το μηχανισμό του προβλήματος και κυρίως, ποτέ δεν μου είπε να φροντίζω να λιπαίνω τα μάτια των σκύλων μου εφ όρου ζωής. Αυτό μου το εξήγησε η Παπαϊωάννου πια χρόνια μετά - αν το είχα κάνει νωρίτερα ίσως να γλιτώναμε κάποια από τα μετέπειτα προβλήματα.

Επίσης:
Ο Λιαπής μας έκανε ολική νάρκωση. Η Παπαϊωάννου μέθη.

Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να μάθεις την αιτία της βλάβης.
Ξηροφθαλμία?
Τρίχες?
Εντρόπιο?
Οδηγίες τι πρέπει να κάνεις μετά: Λίπανση εφ όρου ζωής? (πολύ πιθανό)

Ο πρώτος γιατρός (ποιος ήταν?) λογικά σου έκανε φρεζάρισμα του κερατοειδούς? (με διαμάντι?) και σου έβαλε φακό για επούλωση. Ο φακός πόσο σας κράτησε? Σε εμάς κράτησε τρεις ώρες μόνο.
Ευχαριστώ για τις απαντησεις καταρχήν!
Αυτό που με κάνει σκεπτικό είναι καταρχήν η όλη διαδικασία (νάρκωση-επέμβαση κλπ) δεδομένου του ότι είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας για μποξερ (7,5) καθώς και το ότι δεν έχω 2η γνώμη (θα κοιταξω να πάρω). Και φυσικά το οικονομικό (ειδικά για την περίπτωση που μπορεί πχ να ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα).

Ο γιατρός μου είναι ο Κέστης (Χαλάνδρι), ο οποίος μάλλον έκανε μέθη από ότι καταλαβα. Αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο το έκανε, όμως θα τον ρωτήσω. Ο φακός κράτησε μια μέρα και βάλαμε ξανά. Ο 2ος κράτησε 2 εβδομάδες μέχρι που τον βγάλαμε (βλακεία;).

Αυτό που θέλω να δω είναι εάν μπορούμε με μια θεραπεία να μειώσουμε την εξέλιξη του προβλήματος και να αποφύγω προσωρινά έστω το χειρουργείο, όμως δεν ξέρω εάν αυτό είναι εφικτό. Ο σκύλος πάντως δεν δείχνει να έχει ενόχληση για την ώρα στα μάτια (φυσικά 3 φορές την ημέρα του βάζω dacryogel) καθώς και τα άλλα που μου είχε δώσει ο Κεστης (Tobrex καθώς και ένα σκεύασμα/κολλύριο που είχε φτιάξει ο ίδιος με ορό από το αίμα του σκύλου μετά από φυγοκέντρηση και το οποίο φυσικά διατηρείται στο ψυγείο)...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
Και φυσικά το οικονομικό (ειδικά για την περίπτωση που μπορεί πχ να ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα).
Tα μάτια είναι μάλλον το πιο ακριβό κτηνιατρικό σπορ - και στους 2 γιατρούς που ανέφερα ετοιμάσου για μεγάλα ποσά.

Ξέχασα να αναφέρω τη Ζάκκα για την οποία έχω διαβάσει θετικά και ότι είναι ίσως πιο οικονομική, αλλά δεν έχω πάει ακόμη σε αυτή.

BRUNO2

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2018
82
255
Καλησπέρα. Πέμπτη πρωί, η Μαριγώ αρπάζεται με 2 ξένες γάτες στην αυλή του σπιτιού μας. Όταν επιστρέψαμε από την βόλτα, παρατηρώ ότι δεν ανοίγει καλά το ένα ματάκι.

Για να μην σας κουράσω, τελικά σήμερα διαγνώστηκε σοβαρός τραυματισμός του κερατοειδούς, έγινε επέμβαση, ράφτηκε το τρίτο βλέφαρο, μπήκε κολάρο, που ελπίζω να το κρατήσει, και μετά από ένα μήνα, αν είμαστε τυχεροί, θα έχουμε αναρρώσει πλήρως.

Οι πρώτες ώρες είναι πραγματικός εφιάλτης για το σκυλάκι, κυρίως γιατί δεν μπορεί να μυρίζει και να τρώει ελεύθερα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο καυγάς με μια γάτα μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια περιπέτεια (πέρα από το σημαντικό κόστος).

• Sad
Reactions: mareco

BRUNO2

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2018
82
255
Σήμερα κάναμε το βασικό βήμα για την αποθεραπεία, ένα μήνα μετά την επέμβαση. Ανοίξαμε το μάτι, όλα φαίνονται καλά.

Η άποψη μου για την οφθαλμίατρο είναι θετική.

Με βοήθησαν επίσης σημαντικά οι προσωπικές συμβουλές της vrmode . Την ευχαριστώ.

LefterisT

New Member
8 Απριλίου 2019
3
4
50
Ένα χρονο μετά, επανέρχομαι με νεότερα. Τελικά η επέμβαση έγινε στον κ. Κέστη. από τότε έχει περάσει ένας χρόνος, ο μικρός είναι πλέον 8,5 ετών και τα ματάκια του είναι μια χαρά (χτυπάω και ξύλο). Η καλύτερη επιλογή αποδείχτηκε ο κ. Κέστης! Έκανε (αν κατάλαβα καλά) απόξεση και στα 2 μάτια (με κάτι σαν υδατοπίεση αν κατάλαβα καλά?) και στη συνέχεια ήμασταν με κολάρο για καμια εβδομάδα και ταυτόχρονα σταγόνες και φακούς επαφής για κανένα μήνα.

Κάθε εβδομάδα φυσικά τον πήγαινα για επανέλεγχο μέχρι που βγάλαμε φακούς και συνεχίσαμε για άλλο ένα μήνα περίπου τις σταγόνες, με εβδομαδιαίο επίσης έλεγχο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
Ένα χρονο μετά, επανέρχομαι με νεότερα. Τελικά η επέμβαση έγινε στον κ. Κέστη. από τότε έχει περάσει ένας χρόνος, ο μικρός είναι πλέον 8,5 ετών και τα ματάκια του είναι μια χαρά (χτυπάω και ξύλο). Η καλύτερη επιλογή αποδείχτηκε ο κ. Κέστης! Έκανε (αν κατάλαβα καλά) απόξεση και στα 2 μάτια (με κάτι σαν υδατοπίεση αν κατάλαβα καλά?) και στη συνέχεια ήμασταν με κολάρο για καμια εβδομάδα και ταυτόχρονα σταγόνες και φακούς επαφής για κανένα μήνα.

Κάθε εβδομάδα φυσικά τον πήγαινα για επανέλεγχο μέχρι που βγάλαμε φακούς και συνεχίσαμε για άλλο ένα μήνα περίπου τις σταγόνες, με εβδομαδιαίο επίσης έλεγχο.
Μπράβο που πήγαν όλα καλά!
Θα σου λεγα να μετράτε περιοδικά την ξηρότητα (που καλλιεργεί το έδαφος για άτονο έλκος). Σου είπε να βάζεις προληπτκά κανα σκεύασμα για λίπανση? Εμείς βάζουμε εφόρου ζωής πλέον Lubrithal πλέον - και στα 2 σκυλιά.