ΕΜΕΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ....

melinal

Member
17 Μαρτίου 2010
7
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δεν ξερω αν εχω αγχωθει χωρις λογο...η μικρη μου μιλη μου κανει εμετους εδω και καποιες μερες τις τελευταιες μερες πιο εντονα μεχρι που την πηγα στον γιατρο...ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ...πολλες ενεσεις...αντιεμετικα,βιταμινες,αντιβιωση...και παλι απο την αρχη. Αυτο εγινε την δευτερα. Μεχρι την τριτη για 24 ΩΡΕΣ δεν τρωει τιποτα ουτε νερο...τριτη παλι θεραπεια και το σημερα το πρωι παλι εμετο. Την πηγα ξανα για την θεραπεια με τις ενεσεις...και η αληθεια ειναι οτι ζητησα παραπανω εξετασεις αλλα μου ειπε πως δεν ειναι απαραιτιτο αφου ειναι συνηθες φαινομενο και δεν πρεπει να ανυσιχω. Παρολα αυτα εγω ανυσιχω αν και βεβαια δεν εχει διαρια ουτε πυρετο διαθεση καλη και γενικοτερα πειναει.
Δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι!!!ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΧΩ???

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κυκλοφορεί μπόλικη γαστρεντερίτιδα τώρα τελευταία...
Πόσες μέρες σου είπε ο γιατρός ότι θέλει η αντιβίωση για να πιάσει?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εμένα η δική μου κτηνίατρος, όταν ο Ορφέας έκανε εμετό (από κόκκαλα) κι ενώ ξέραμε την αιτία, έκανε προληπτικα και μία εξέταση αίματος, για να σιγουρευτούμε ότι έίναι μόνο αυτό.
Άμα ανησυχείς, δε νομίζω ότι θα τον πείραζε να πληρωθεί παραπάνω και για μία εξετασούμε αίματος! ;) Κυρίως άμα δεν έχει κάνει καιρό εξετάσεις!
Γνώμη μου! περαστικά στο σκυλάκι σου!

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Και η δικη μου κτηνιατρος ειναι κατα των εξετασεων χωρις να υπαρχει σημαντικος λογος,αλλα καλου κακου ζητα να κανετε για να ειστε σιγουροι

melinal

Member
17 Μαρτίου 2010
7
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σας ευχαριστω ολους πολυ... η μιλη ειναι 5,5 χρονων και εκανε στηρωση πριν 3 μηνες φοβαμαι μηπως και εχει αμμεση σχεση με τον εμετο...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mήπως την πειράζει κάτι στο φαγητό?
Tι τροφή δίνεις?
O ιατρός τι εξήγηση δίνει?

melinal

Member
17 Μαρτίου 2010
7
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το τελευταιο διαστημα μετα την στειρωση τρωει αρκετα και ετσι της εδινα κρεας και αρκετη τρωφη μπισκοτα friskies να μικρα. ποτε κοκκαλο/
αλλα απο τοτε που μπηκε σε διαιτα λογο γαστρεντεριτιδας μονο μπισκοτα αυστηρα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mήπως το πειράζει κάποιο συστατικό από αυτά τα μπισκότα?
Mήπως να έπαιρνες μια άλλη τροφή?
Mια καλή ξήρα ή να δοκίμαζες να δώσεις μαγειρευτό?

Πόση ώρα μετά το φαγητό κάνει εμετό?
Ο ιατρός τι εξηγήση δίνει?

melinal

Member
17 Μαρτίου 2010
7
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Κοιτα αυτην την τροφη της την δινω απο μικρη και παντα την συνοδευα με φαγητο μαγειρευτο ξερεις οπως τρωνε αυτα τα μικροσωμα...απο οτι τρωμε ουσιαστικα για να μην ζηλευει. μετα την στηρωση απλα ετρωγε αρκετα παραπανω και την εκοψα το πολυ μαγειρευτο της εδινα περισσοτερο τροφη. δεν ειχα προβλημα. Εμετο κανει κυριως μετα το φαγητο αλλα ξερεις και μετα την βολτα που την παω για τα...
Δεν ξερω η γιατρος λεει γαστρεντεριτιδα και να κανω υπομονη γιατι θελει μερες!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λες οτι την στείρωση την έκανε πριν 3 μήνες και τον εμετό πριν λίγες μέρες!
Από αυτό θεωρώ λίγο δύσκολο να σχετίζονται οι δύο αυτές καταστάσεις!
Κάνε υπομονή λίγες μέρες κι ακολούθησε τις συμβουλές του κτηνίατρου και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mονο μια μικρή διόρθωση..(αν και δεν ειναι του θέματος).

Αυτά τα μικρά δεν παύουν να είναι σκυλιά και θέλουν το δικό τους ξεχωριστό διαιτολόγιο..
Απαγορεύεται να του δίνεις ότι τρώμε εμείς..πολλά από αυτά είναι τοξικά για τα σκυλιά..
Αν θέλεις να δίνεις μαγειρευτό δες το παρακάτω άρθρο.

Μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο

Επίσης αν δίνουμε ξηρά δεν χρειάζεται να συμπληρώνουμε με κρέας ή οτιδήποτε άλλο γιατί θεωρητικά η ξηρά καλύπτει όλες τις ημερήσιες ανάγκες του.
Η φρισκις είναι η πιο χαμηλής ποιότητας που μπορείς να διαλέξεις.

Αν δεν είναι γαστρεντερίτιδα..(που κάπως περίεργο χωρίς διάρροια..), ίσως κάτι άλλο την πειράζει..
Ο εμετός ειναί σκέτα γαστρικά υγρά?

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
περαστικα στη μικρη σου!!
εγω απο ιατρικα δεν ξερω να σε βοηθησω αλλα οταν περασει με το καλο η γαστρεντεριτιδα προσεξε λιγο παραπανω το φαγητο της..διαβασε το θεμα που σου παρεθεσε η kango.
και κατι ακομα..δεν χρειαζεται παραπανω φαγητο επειδη εκανε στειρωση..προσεχε γιατι πολλα σκυλια τεινουν να γινουν υπερβαρα μετα την στειρωση.να προσεχεις να τρωει και να αθλειται κανονικα και σωστα!!
και παλι περαστικα!!

melinal

Member
17 Μαρτίου 2010
7
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τα νεοτερα...σημερα 4 μερα δεν εκανε εμετο...ακομα τουλαχιστον. Πηρα την γιατρο τηλ και μου ειπε αφου δεν εκανε να μην την παω για θεραπεια και να δουμε πως θα παει, να της δωσω λιγο κοτοπουλο βραστο με λιγο ρυζακι λιωμενα στο μπλεντερ και ακομα πιο λιγο νερο. Αυτο εγινε πριν μιση ωρα και τωρα ειμαστε στην φαση αναμονης και περιμενουμε αντιδρασεις. Αν δεν κανει ολα πανε καλα αλλα αν κανει θα πρεπει να ξαναπαμε στην γιατρο να ξαναβαλουμε τα δεδομενα απο την αρχη. Μακαρι να πανε ολα καλα!!! Ευχαριστω πολυ ολους....και κατι αλλο Η μιλη ακομα και με τοσο αγχος γυρω της κοιμαται!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Καλησπερα κ χριστος Ανεστη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ εμας δεν μας βρηκε καλα...

Εχω φοβο μηπως η μικρη εχει τυφο.

θα σας εξηγησω οσο μπορω γιατι ειμαι σε πανικο.

Στις 25μαρτιου κ ουσιαστικα δεκα μερες πριν κλεισει 3 μηνες η μικρη, την βγαλαμε βολτα. Επειδη εχει θεμα με μολυνση στην κοιλια μαλλον απο δαγκωμα αδερφου της οσο ηταν ηδη στο εκτροφειο, παιρνει αντιβιωση, κ αρα 3ο εμβολιο ακομα γιοκ. Την βγαλαμε ομως για να δει κ κατι αλλο περαν των τοιχων και της μαπας μας.

ηταν εξω σε καφετερια μαζι μας 3 ωρες στο κρεητ της κ παιρνω τη μικρη κ κατι εφημεριδες εξω απο την καφετερια μπας κ κανει πιπι. καθως μυριζε τις εφημεριδες, μυρισε κ το πεζοδρομιο...
Αυτα 25 μαρτιου.

Παμε Μ.παρασκευη...Η μικρη δεν εχει φαει πρωινο ουτε μεσημεριανο, νερο ουτε σταγονα. στις 6 το απογευμα τρωει βραδινο. Μετα την πιανει λοξυγγας κ αυτη φρικαρει τρεχει με φοβο στο κρεητ κ δεν ερχοταν σε μας με τιποτα. Κοιμαται. στη μια κ μιση ξυπνα με δυσνποια και αρχιζει σαν αναγουλες,πως κανουν οι γατες οταν βγαζουν μπαλες με τριχες;;; μονο που η μικρη τιποτα. φρικαρω. μετα απο μια ωρα κοιμαται. Την ακουω να καταπινει στον υπνο της πολυ πιο εντονα και εκανε γυρες. Αναστατη ηταν. στις 5 το ξημερωμα ξυπνα παλι με δυσνποια και αναγουλες. ΠΟνεσε η καρδια μου. Στις 8 κ 30 το πρωι Μ.Σαββατου πλεον, τρωει πρωινο, νερο τιποτα. τρεις ωρες μετα κ ενω εφυγα για λιγο, κανει εμετο στην αγκαλια του φιλου μου. Μου ειπε οτι γενισε τις 2 χουφτες του με υγρα και τροφη αχωνευτη. Παιρνει τηλ την κτηνιατρο η οποια λεει να μη της δωσουμε της μικρης μεσημεριανο και αν δεν κανει 2ο εμετο, οκ να της δωσουμε βραδινο.

Η μικρη ολη μερα ηταν ζαβλακωμενη να ι μεν επαιξε αλλα σε καποιες φασεις παραπατουσε σα ζαλισμενη κ γενικα δεν ειχε την ετναση που εχει κανονικα...τρωει βραδινο και πριν λιγο ειχε παλι αναγουλες.Κ δεν εχει διαρροια.

Ρωτω: υπαρχει πιθανοτητα να επαθε τυφο επειδη εγλυψε 25 μαρτιου λιγο το πεζοδρομιο; εχει κανει 2 εμβολια και παιρνει αντιβιωση οκμεντιν 20 μερες(ΔΥΣΤΥΧΩΣ...)

Παω να τρελαθω. Συν οτι ο καλος μου κατηγορει εμενα. Εγω ηθελα απλα να κοινωνικοποιηθει λιγακι γιατι καθυστερει το τριτο εμβολιο και διαβασα οτι πρεπει να βλεπει σιγα σιγα διαφορα....Κ απλα ηταν ηδη 3 ωρες στο κρεητ κ ειπα να τη βγαλω ΑΝΑΘΕΜΑ τα μυαλα μου για πιπι αλλα ρε παιδια, δεν καθοταν στις εφημεριδες που της εβαλα στο πεζοδρομιο κ μυριζε κ λιγο απο το πεζοδρομιο!

φοβαμαι για τυφο γιατι δεν εχω αλλη εξηγηση. Κ βεβαια, ευχομαι να τα επαιρνα ολα εγω, αρκει να ηταν καλα η μικρουλα μου...

Συγχωρεστε με για την ενταση. δεν ειμαι καλα.

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η Ανετα τι σου είπε? Μηπως την έχει πειραξει η αντιβίωση που παίρνει? Επίσηςι, μη ξεχνάς ότι κυκλοφορεί γαστρεντερίτιδα τελευταία...
Για τύφο το βλέπω πολύ χλωμό...
Δεν θα είναι τιποτα , μην ανησυχείτε...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
συμφωνώ δεν εμφανίζεται τόσο ξαφνικά ο τύφος..
πιθανότατα η μικρή μπορεί να πήρε κανένα μικρόβιο απο έξω..
νομίζω οτι μέχρι και τον τέταρτο μήνα που έχει κάνει ήδη 4 εμβόλια δεν πρέπει να βγεί και να μυρίσει πράγματα έξω!!
καλά έκανες και σκέφτηκες οτι πρέπει να κοινονικοποιηθεί αλλά μόνο αγκαλιά!!!
και απ την αγκαλιά σου μπορεί να βλέπει πράγματα και κόσμο! όσο είναι τόσο μικρή μην την ξαναφήσεις να μυρίζει κοινόχρηστους χόρους!!!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν θα μιλησω επι του θεματος αλλα γενικοτερα
αν και εχει ξανασυζητηθει
οταν εχουμε κουταβι που δεν εχει ολοκληρωσει το εμβολιακο του προγραμμα ή που το εχει ολοκληρωσει αλλα δεν εχει περασει μια εβδομαδα απο το τελευταιο εμβολιασμο ,δεν το βγαζουμε εξω ουτε αγκαλια γιατι δεν ειμαστε καλυμενοι,υπαρχουν αεροβιοι ιοι και βακτηρια
καθως και κατα τη διαρκεια του εμβολιασμου που το κουταβι βρισκεται μονιμα μεσα στο σπιτι ,προσεχουμε τι μεταφερουμε εμεις με τα παπουτισα μας απο εξω
καλο ειναι πριν μπουμε μεσα στο σπιτι να εχουμε στην εξωπορτα ενα μπουκαλι με χλωρινη ,να ριχνουμε λιγο στο χαλακι εισοδου να καθαριζουμε καλα τα παπουτσια μας και μετα να μπαινουμε στο σπιτι ,η πρωτη μας δουλεια ειναι να πλενουμε τα χερια μας και μετα ολα τα υπολειπα
οσο αναφορα την κοινωνικοποιηση του κουταβιου σαφως και ειναι ενα απο τα σοβαροτερα θεματα της ζωης του, μπορει ομως να περιοριστει για το πρωτο τριμηνο στην εκμαθηση μεσα στο σπιτι λογω ασφαλειας υγειας του και μια εβδομαδα μετα το τελευταιο εμβολιο εξω

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Απορία...
Τα παπούτσια μας τα απολυμαίνουμε εύκολα με π.χ. Dettol ή χλωρίνη.
Τι κάνω όμως με τον υπάρχοντα σκύλο μου που θα βγαίνει έξω, ενόσω έχω το κουτάβι εσώκλειστο μέχρι να τελιώσει τα εμβόλια?