ΕΠΙΛΗΨΙΑ

xrisida

Active Member
17 Ιουλίου 2007
41
0
Αθήνα
έχει κάποιος από εσάς γνώσεις πάνω στο θέμα της επιληψίας σε σκυλιά?

πρόκειται για αδέσποτη την οποία έχω σε κεννελ και άρα η καθημερινή φροντίδα - παρακολούθηση είναι μέχρι τώρα αδύνατη.

οτιδήποτε σε σχέση με την πρόληψη - διάγνωση- θεραπεία....

ευχαριστώ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
xrisida, το σκυλί κάνει επιληπτικές κρίσεις (οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε άλλες ασθένειες όπως καλααζαρ, εγκεφαλίτιδα κτλ) ή έχει επιληψία?
Ο κτηνίατρος τι σου έχει πει?

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο. Είναι αρκετά κατατοπιστικό:
Επιληψία – επιληπτικές κρίσεις

xrisida

Active Member
17 Ιουλίου 2007
41
0
Αθήνα
το αν έχει επιληψία λόγω "κακής" διαμόρφωσης του εγκεφαλικού ιστού κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης με αποτέλεσμα τη δημιουργία επιληπτικών κενόν στον εγκέφαλο, δεν μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά παρά μόνο αν αρχίσουμε να κάνουμε εξετάσεις τύπου μαγνητική τομογραφία κτλ που και πάλι σαφής διάγνωση δεν θα υπάρχει..

αιματολογικά το σκυλί είναι υγιέστατο. Για μόρβα, που είναι πιθανή αιτία τύπου επιληπτικών κρίσεων, ελέγχθηκε και είναι οκ.

δεν ξέρω τι να κάνω,,το έχουν ζητήσει 2 φορές αλλά μόλις άκουσαν επιληπτική κρίση , είπανε θα ξαναπάρουν ... :roll: ( την ώρα ακριβώς δεν μου ανέφεραν..)

το άλλο θέμα είναι οτι το σκυλί φιλοξενείται σε κεννελ, οπότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν και κάθε πόσο παθαίνει κρίσεις και σε τι βαθμό..

ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
xrisida, με το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα η σκυλίτσα μπορεί να έχει μια σχεδόν φυσιολογική ζωή. Η επιληψία βέβαια κάνει την υιοθεσία της δύσκολη, όχι όμως και αδύνατη. Εγώ ξέρω ανθρώπους που υιοθέτησαν ανάπηρα ζώα και να αγάπησαν περισσότερο και από τα παιδιά τους.

Ίσως να χρειαστεί να τη πάρεις στο σπίτι σου και να της δώσεις την φροντίδα που χρειάζεται σε συνεργασία με τον κτηνίατρο σου, μέχρι να βρεθεί κατάλληλος ιδιοκτήτης.

xrisida

Active Member
17 Ιουλίου 2007
41
0
Αθήνα
για την φυσιολογική ζωη σχεδόν δεν χωράει αμφισβήτηση,,
για την υιοθεσία της φοβάμαι,,

ευχαριστώ για την όλη βοήθεια

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Αφου λες οτι αιματολογικα το σκυλι ειναι καλα π σημαινει οτι δν του προκαλει καποια αλλη ασθενεια τις κρισεις το πιθανοτερο ειναι απλα να ειναι επιληπτικο... Εχω κ εγω ενα βελγο ποιμενικο π ειναι επιληπτικος και απλα οταν δω οτι παθαινει κρισεις σε διαστημα μικροτερο των τριων μηνων τ δινω φαρμακευτικη αγωγη με τη συμβουλη του κτηνιατρου παντα! Η επιληψια μπορει να δημιουργηθει και απο καποιο χτυπημα... Σιγουρα δν επηρεαζει τη ζωη του σκυλου σχεδον καθολου... Δν υπαρχει καποια προληψη για τις κρισεις ουτε πληρης θεραπεια μονο αγωγη για τη μειωση τους παντως απο οσο ξερω!Οσο για την ιυοθεσια της ειναι λιγο δυσκολο αλλα πιστευω πως θα βρεθει ο καταλληλος καποια στιγμη!!! Ευχομαι να ειναι συντομα! :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr