ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΕΛΕΟΣ!!!


xristosz

New Member
16 Μαρτίου 2007
1
0
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα ατυχές περιστατικό το οποίο μας θλίβει , που συνέβη σε ένα συγγενικό μου πρόσωπο, ιδιοκτήτη Ντόγκο Αργεντίνο ηλικίας περίπου 3 – 4 μηνών.
Απευθυνθήκαμε στον κτηνίατρο που είχε αναλάβει την περίθαλψή του εξαρχής και στον οποίο εμπιστευτήκαμε μια τυπική διαδικασία αισθητικής (κόψιμο αυτιών ). Μετά από δική μας επικοινωνία πέραν της καθορισμένης ώρας που είχαμε κανονίσει να επικοινωνήσουμε για να το παραλάβουμε από το κτηνιατρείο μας πληροφόρησε ότι το κουτάβι ξεψύχησε κατά την διάρκεια της επέμβασης. Η επιστημονική του εξήγηση δε ήταν ότι εφόσον χορηγήθηκε αναισθησία με μάσκα οξυγόνου παρουσιάστηκε διακοπή της καρδιακής του λειτουργίας την οποία προσπάθησε να αποκαταστήσει κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κτηνίατρος- τα στοιχεία του οποίου εάν και εφόσον θελήσετε τα έχω στην διάθεσή μου- δεν είχε αναφέρει ουδέποτε στον ιδιοκτήτη ότι το κουτάβι έπασχε από κάποια καρδιακή δυσλειτουργία (αντιθέτως ισχυριζόταν ότι ήταν υγιέστατο) ούτε είχε αναφέρει τους τυχόν κινδύνους που ελλοχεύει μία τέτοια επέμβαση. Η ερώτηση μου προς εσάς είναι εαν και εφόσον υπάρχει κάποια νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που προτίθεται να κινηθεί νομικά για ηθική και οικονομική αποζημίωση καθότι η οικονομική επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη ήταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Να σημειωθεί επίσης ότι ο συγκεκριμένος κτηνίατρος είχε περιθάλψει και το προηγούμενο κουτάβι ίδιας ράτσας το οποίο είχε την ίδια ατυχή κατάληξη από παθολογικά «μη αναστρέψιμα» αίτια τα οποία επίσης δεν μας είχε τεκμηριώσει επαρκώς. Εν κατακλείδι, επειδή μιλάμε για έναν πραγματικό ζωόφιλο άνθρωπο ο οποίος φέρει βαρέως το συγκεκριμένο περιστατικό και για 2 άτυχες ψυχές που «έφυγαν» ελπίζω και εύχομαι γνωρίζοντας την ευθιξία σας σε τέτοια περιστατικά να υφίσταται κάποια νομοθετική ρύθμιση για την προστασία καταρχάς των κατοικίδιων και έπειτα του ιδιοκτήτη.

Με εκτίμηση.

ΥΓ: θα ήθελα να με ενημερώσετε επίσης για το αν υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και ποιες σχετικά με το ιστορικό υγείας της συγκεκριμένης ράτσας
(τυχόν κληρονομικά ή μη προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ [email protected]
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τι να πω τωρα!
επειδή μιλάμε για έναν πραγματικό ζωόφιλο άνθρωπο ο οποίος φέρει βαρέως το συγκεκριμένο περιστατικό
Αυτο το θεωρω στην προκειμενη περιπτοση γελειο-
Κανενας ζωοφιλος θα εκοβε τα αυτια του σκυλου του!!
Αρα ο συνγκεριμενος δεν ειναι σε καμια περιπτοση πραγματικός
ζωόφιλος,αλλα αλλος ενας που δεν των νοιαζει αν υποφερει ενα ζωο, και ειδηκα για τοσο ασυμαντο λογο,οπος ειναι η αισθητηκη!

Το κοψιμο των αυτιων απαγορευεται!!!
Και ετσι δεν θα εχει και πολλες ελπιδες, να τα βγαλει στην φορα και να κινηθει νομικα- επειδη ειναι τουλαχιστον συνενοχος στον χαμο του κουταβιου- οσο ο κτηνιατρος!!
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Το ίδιο μου ήρθε στο μυαλό: στην ΕΕ απαγορεύετε το κόψιμο τον αυτιών του σκύλου για αισθητικούς λόγους, και ένα άλλο ο τόσο «ζωόφιλος» φίλος σου γιατί πήγε στον ίδιο κτηνίατρο αφού την έχει πατήσει πρώτη φορά ??
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.179
1.000.000.018
ATHENS
εχει αναφερθει εδω.

κοψιμο αυτιων

αλλα, ο ανθρωπος αλλο...ρωτησε .....

Η ερώτηση μου προς εσάς είναι εαν και εφόσον υπάρχει κάποια νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που προτίθεται να κινηθεί νομικά για ηθική και οικονομική αποζημίωση καθότι η οικονομική επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη ήταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
αν καποιος γνωριζει κατι ας το πει...

Να σημειωθεί επίσης ότι ο συγκεκριμένος κτηνίατρος είχε περιθάλψει και το προηγούμενο κουτάβι ίδιας ράτσας το οποίο είχε την ίδια ατυχή κατάληξη από παθολογικά «μη αναστρέψιμα» αίτια τα οποία επίσης δεν μας είχε τεκμηριώσει επαρκώς.
το επομενο να ειναι bloodhound.....

λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου.Η επεμβαση θεωρειται ρουτινα για τους κτηνιατρους... για τετοια περιστατικα παντα φταει ο "υπνος" ...ο admin θα σε βοηθησει περισσοτερο.
οσο για το τι πρεπει να κανεις με τον κτηνιατρο...αστο να το παρει το ποταμι,θα ελεγα......ειπαμε το κοψιμο απαγορευεται.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Αγαπητέ xristosz,
Όσον αφορά την ουσία του ερωτήματος σου μπορώ να σε διαφωτίσω σχετικά με το τι ισχύει νομοθετικά.
Ο σύζυγος μου, ο οποίος είναι δικηγόρος, μου εξήγησε τι ισχύει και μου τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κανείς άκρη σε περίπτωση που κινήσει σχετική διαδικασία...

Λοιπόν:
Αρχικά, ο σκύλος αντιμετωπίζεται από την Ελληνική δικαιοσύνη ως αντικείμενο και συγκεκριμένα ως περιουσιακό στοιχείο.
Κατά δεύτερον, αστικό μέρος δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί, διότι θα πρέπει να αποδειχθεί δόλος όσον αφορά στην περίπτωση φθοράς ξένης περιουσίας.
Εκείνο που μπορεί να ζητηθεί είναι αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω αμέλειας και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού.

Καλό θα ήταν, αν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκιο σου, να απευθυνθείς σε δικηγόρο για να σου εξηγήσει τις λεπτομέρειες.
Θα πρέπει να είσαι όμως προετοιμασμένος για μια χρονοβόρα, δαπανηρή και ψυχοφθόρα διαδικασία.
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Συμφωνώ...

Αν και δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, επάνω στα θέματα της νομοθεσίας..., νομίζω, ότι η φίλη "ROTTIE", με όσα σου έγραψε, σου έδωσε μια εικόνα για το πως αντιμετωπίζεται στη χώρα μας, από νομικής πλευράς, ο σκύλος και κατ΄ επέκταση και πως μπορεί να αντιμετωπισθεί και η συγκεκριμένη περίπτωση...

Πέρα όμως από αυτό..., θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου, για το ατυχές περιστατικό...


Θα ήθελα ακόμα να σταθώ και εγώ στο σημείο το οποίο και η φίλη "magi" σου επισημαίνει.
Δηλαδή πιστεύω, ότι δεν έπρεπε, με κανένα τρόπο..., να ξαναεμπιστευτεί τον ίδιο κτηνίατρο. Αυτό ήταν μεγάλο σφάλμα από μέρους του!!!