Γεια σας. Χαίρομαι πολύ πουμπαίνω στην παρέα σας, αν και αυτό γίνεται με αφορμή την αγωνία μου για τηνσκυλίτσα μου, με την οποία αντιμετωπίζω μια περίεργη κατάσταση! Ψάχνονταςαπαντήσεις σας βρήκα! Η μικρούλα μας είναι 4,5 κιλά μιξ τεριέ μεπεκινουά, 3 περίπου ετών. Την έχουμε σαν τα μάτια μας. Μένουμε σε μονοκατοικίαστην εξοχή και σχεδόν πάντα βγαίνει έξω υπό επιτήρηση. Πριν περίπου 10 μέρεςπαρατήρησα ότι μύριζε έντονα, γλυφόταν και λέρωνε με αίματα, νόμιζα ότιαδιαθέτησε και την έπλυνα, αλλά η μυρωδιά επέμενε και τότε ψάχνοντας τη είδαότι είχε πρόβλημα με το πίσω πόδι της, ήταν πρησμένο ανάμεσα στα δάχτυλα… πάνταείχε ευαισθησία εκεί. Της έβαλα οξυβέτ και την επόμενη αφού δεν έβλεπα βελτίωσηκαι παράλληλα δεν μπορούσε να γαβγίσει (βράχνιασμα) την πήγα στο γιατρό. Ηπληγή δεν φαινόταν, παρά μόνο το πρήξιμο, και για να μην τη ζορίσει μας σύστησεποδόλουτρα με αντισηπτικό για 3 μέρες, της έκανε αντιφλεγμονώδη ένεση 7μερη καιαντιβίωση για 7 μέρες (διέγνωσε και ρινοτραχεία από άλλα ζώα (ή κάτι τέτοιο)λόγω εξασθένησης). Την 2[SUP]η[/SUP] μέρα άρχισε να κάνει εμετούς σαν σαντιγίμε βλέννα. Πήρα το γιατρό και μας έδωσε ζαντάκ. Την 5[SUP]η[/SUP] μέραξαναπήγαμε, το πόδι είχε φτιάξει αλλά έκανε συνέχεια εμετούς και αφού της έκανε3 ενέσεις (την 3[SUP]η[/SUP] με το ζόρι και μάτωσε) μας έδωσε και πριμπεράν. Τοσκυλί χειροτέρευε, είχε πρηστεί στο σβέρκο και μετά κάτω από το λαιμό και ούτενερό δεν μπορούσε να πιει. Ξαναπήγαμε στο γιατρό και αφού μας είπε γιατοξικότητα είτε από τσίμπημα ή ποντικοφάρμακο, (είχαμε βρει εκείνες τις μέρεςμια σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι) εξετάζοντάς την καλύτερα είδε ότι τοπρήξιμο στο σβέρκο ήταν αιμάτωμα και ότι είχε προκληθεί ή από χτύπημα ή απόφίδι(!)… γνώμη μου είναι ότι ήταν από την ένεση.. γιατί ακόμα είχε στο σημείο αίμααπό το τσίμπημα της βελόνας προς το πλάι όμως του σβέρκου, αλλά δεν τοπαραδέχτηκε… είπε ότι ήταν δάγκωμα από φίδι, της έκανε εξετάσεις και βρήκεερλίχια, αναιμία και δεν ανιχνευόταν η κρεατινίνη. Την έβαλε στον ορό καιέμεινε εκεί… Μετά από 4 μέρες είναι καλύτερα, αύριο θα της γίνουν πάλιεξετάσεις και μάλλον θα την πάρουμε και θα συνεχίσουμε την αγωγή στο σπίτι…Ούτεξέρω ακόμα τι θα πληρώσω. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Πιστεύετε ότι μία ένεσημπορεί να την έκανε χειρότερα; Έχω χρόνια σκυλιά (τώρα 4 και 5 γάτες) καιτέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει. Μετά από αυτό και την στεναχώρια που έχωπεράσει δεν νομίζω να πάρω άλλο ζωάκι… τα έχω χάσει και λίγο με τους γιατρούς…σε λίγο δεν θα έχουμε εμείς..! Θα μπορούμε να συντηρούμε και ένα ζωάκι; Συγνώμηαν σας κούρασα…