Είμαστε στο Πρώτο Βοηθειών

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς το Πάντα δεν με αφήνει να του βγάλω τον επίδεσμο απο το πόδι. Έφαγε μέχρι βρισιμο και απο το Μουφ, εγω δεν τον έβρισα διοτι φοβάται. Επομένως αύριο πάμε στον κτηνίατρο του να το δει κιόλας. Μας βλέπω πάλι κε ολική αναισθησια.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Ξανά αναισθησία; Φίμωτρο ή κάτι να την αποφύγεις; Το λέω γιατί ο κτηνίατρος λογικά ρωτά, μη δίνεις την εύκολη λύση

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αντε ολική για να του βγάλουν το νύχι, αλλά ολική για να βγάλουν τον επίδεσμο είναι λίγο παρατραβηγμένο. Φίμωτρο αν δαγκώνει και κάποιος που έχει δύναμη να κρατάει το σκύλο χρειάζεται.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδες του βάλανε φίμωτρο και στο πρώτο βοηθειών. Αδύνατον στάθηκε να τους αφήσει. Χτες που πηγα να του βγάλω τον επίδεσμο, φώναζε και έκανε να με ακουμπήσει με το στομα του αφού δεν δαγκωνει. Τον είδε το Μουφ, έγινε έξαλλο και άρχισε να του γρυλίζει, έμπηξε τις φωνές στο Μουφ, το οποιο σήκωσε την ουρά του κατατσαντισμενο και άρχισε να κόβει βόλτες γύρω απο το Πάντα. Τελοσπςαντωςν σήμερα εχει κτηνίατρο στις 1:40.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Πάντα είναι 21 κιλά και το Μουφ είναι 24. Και στο προηγούμενο μήνυμα έκανε λάθος το τάμπλετ: το Πάντα με ακούμπησε με το στόμα του, το Μουφ του γρύλισε, εγώ έβαλα τις φωνές στο Μουφ και το Μουφ άρχισε να κόβει βόλτες γύρω από το Πάντα με την ουρά σηκωμένη. Για να την κατεβάσει έπρεπε να με δει να κατευθύνομαι στο ψυγείο. Όχι, δεν του έδωσα καμιά λιχουδιά ούτε του ενός ούτε του άλλου.

• Like
Reactions: GRDANE

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, γυρίσαμε μόλις από τον κτηνίατρο. Αδύνατον να κάτσει το Πάντα να του βγάλουν τον επίδεσμο. Χτυπιότανε, του είχε ανεβεί η αδρεναλίνη, πέφτανε σάλια και ούρλιαζε λες και τον σφάζανε! Εν τω μεταξύ τον άκουγε το Μουφ από το διπλανό δωμάτιο και άρχισε να κλαίει και αυτός και μετά την έβγαλε μισή ώρα με τη μούρη στην πόρτα του χειρουργείου να μουφιάζει ηχηρά. Με είχε προειδοποιήσει ο κτηνίατρος ότι το Μουφ θα αναστατωθεί από την όλη ιστορία. Τελικά του κάνανε αναισθησία, έκατσε και όταν τον ξυπνήσανε, άρχισε πάλι να κλαίει διότι ο γιατρός του έπιασε το πόδι, αλλά λιγότερο. Γενικά το Πάντα κάνει κάτι περίεργες αντιδράσεις αν του πιάσεις ξαφνικά το πόδι, ή αν είναι πληγωμένο. Αν πας γλυκά και ξέρει ότι θα το πιάσεις και δεν είναι πληγωμένο αφήνει (διότι άφηνε το γιατρό του που τον εξέτασε πριν το ατύχημα).

Τελοσπάντων ήρθε σπίτι, είναι ακόμα ζαλισμένος κάπως, αν και ζητιάνευε λιχουδιές. Πρέπει να συνεχίσουμε την αντιβίωση και τα παυσίπονα, συν να πάρουμε άλλο ένα αντιφλεγμονώδες. Η πληγή είναι, λέει, καλά, αλλά αν δω σημάδια μόλυνσης ή αίματα ή πύον, πρέπει να πάω κατευθείαν στον κτηνίατρο. Επίσης δεν πρέπει να τον αφήνω λέει να γλύφει συνέχεια το πόδι του, αλλά λίγο επιτρέπεται. Αν το κάνει πολύ, πρέπει να του φορέσω το λαμπατέρ για δυο μέρες.

Τώρα κάθονται και οι δυο και γλύφουν το πόδι του Πάντα στέρεο και πίνουν εναλλάξ νερό!!

Πάω για μεσημεριανό ύπνο διότι με έψησαν σήμερα. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα καλά διότι το Μουφ σηκώθηκε μέσα στο σκοτάδι, πάτησε καταλάθος το Πάντα στο πληγωμένο πόδι, διαμαρτυρήθηκε το Πάντα διότι το ξενύχιασε, ούρλιαξε το Μουφ, τους έμπηξα κι εγώ τη φωνή να με αφήσουν να κοιμηθώ και έτσι ησύχασαν μεν, μου χαλάσανε τον ύπνο δε. Το Μουφ είναι πολύ εκνευρισμένο με την όλη ιστορία, δεν ξέρω γιατί.

Τους ζυγίσανε κιόλας στην κλινική, το Μουφ παραμένει 24 κιλά που είναι τέλεια γι' αυτόν και το Πάντα 21.

Ξέχασα να πω ότι ενδεχομένως να έχουμε ιστορίες όταν πρέπει να του κόψω τα νύχια. Αν δεν με αφήσει και δεν αφήσει ούτε τον groomer, τότε πρέπει να του δίνουμε ένα ηρεμιστικό 40 λεπτά πριν το κόψιμο των νυχιών. Επίσης του εξέτασε τα πόδια ο κτηνίατρος και μου είπε ότι το νεύρο στα πόδια του είναι ιδιαίτερα μακρύ, τα νύχια του κατάμαυρα, αντίθετα με του Μουφ που είναι άσπρα και επομένως θέλει πολύ προσοχή.

• Like
Reactions: l.Kyveli and GRDANE