Είναι Λαμπραντόρ;

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
Γειά σας! πρίν απο 7 μήνες περίπου καθώς έψαχνα μέσω αγγελιών να βρώ ενα καθαρόαιμο λαμπραντόρ(αργότερα έμαθα οτι αυτό δεν είναι το πιο σωστό).Λόγω οικονομικών λοιπόν έψαχνα κάποιο σε καλή τιμή. Κοιτούσα πολύ καιρό και κάποια στιγμη βρήκα μια αγγελία που έλεγε " Λαμπραντόρ καθαρόαιμο, αρσενικό 4 μηνών χαρίζεται λόγω έλλειψης χώρου και χρόνου." Για να μην πολυλογώ το πήρα. Ο άνθρωπος που το είχε μου φάνηκε ειλικρινής μου είπε οτι τον είχε αγοράσει 350Ε και τον πήρε για τα παιδία του ο οποίος όμως χώρισε ωστόσο και του έμεινε ο σκύλος και επειδή δεν ήταν υπερ της πώλησης απλά ήθελε να τον δώσει σε καλά χέρια και ας το έκανε χωρίς χρήματα. Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να δώ αν είναι όντως καθαρόαιμο; Τώρα πια είναι 11 μηνών εμένα μου θυμίζει Λαμπραντόρ αλλα ξέρω οτι αυτο δεν φτάνει...Μπορώ αν είναι γνήσιο να του βγάλω χαρτια τώρα? Ενα πράγμα που τον διαφοροποιεί είναι οτι το ένα του αυτί "χάλασε" οταν έβγαζε τα δόντια του αλλα απο οσο ξέρω και μιας φίλης μου το καθαρόαιμο Λαμπραντόρ έχει παθει το ίδιο και στα δύο αυτιά οταν έβγαζε δόντια. Φωτογραφίες είναι διαθέσιμες. Συγνώμη για την άγνοια μου ενδεχομένως.. ελπίζω να μπορεί να βοηθήσει κάποιος...:)

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
χαχαχα εννοώ οτι χάλασε το σχήμα του .. Ενώ ήταν κανονικό σαν να έπεσε κατα κάποιο τρόπο....

maria.laida

Member
9 Ιανουαρίου 2012
13
0
Γιαννιτσά
γεια . νομίζω ότι πλέον δεν έχει σημασία αν είναι καθαρόαιμο γιατί στην ψυχή σου που θα κλέψει θα είναι καθαρόαιμο, παρ'όλα αυτά έχω ακούσει ότι μπορείς να διαπιστώσεις τη (γνησιότητα) του με εξετάσεις. βλέποντας τα αίματα απ' το dna.

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
συμφωνώ σε αυτό που λές.. ήδη το έχει κάνει και δεν θα αλλάξει κατι για μένα αν δεν είναι ετσι και αλλιώς είναι ένας κούκλος!!! Απλά θέλω να το ψάξω για το ζευγάρωμα..... στον κτηνίατρο δηλαδή γίνεται;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν έχει χαρτιά, δεν μπορείς να τα βγάλεις, άρα μην σκέφτεσαι το ζευγάρωμα.
Και τα χαρτιά δεν είναι ο μόνος λόγος.

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
Δεν μπορώ να τα βγάλω επειδή είναι σε μεγαλύτερη ηλικία ή επειδη δεν ξέρω τους γονείς? Αυτο δλδ που λέει η κοπέλα παραπάνω δεν ισχύει; Οσο για το ζευγάρωμα το σκευτομαι μονο επειδή λενε ,δεν ξερω κατα ποσο είναι μυθος, οτι πρεπει να ζευγαρώσουν μια φορά. Ετσι και αλλιως μετα εχω σκοπό να του κάνω στείρωση..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
είναι μύθος
ενημερώσου για τα byb για να δεις απο που προέρχεται το κουτάβι σου και βάλε με το νου σου αν υπάρχει έστω και 1 στις 1000 να είναι τελείως καθαρόαιμο ή αν είναι να είναι και τελείως υγιές,όχι μόνο για εκείνο αλλά και τυχόν ασθένειες που υπάρχουν μέσα του ,δεν τον πειράζουν,αλλά μπορούν να πειράξουν τα παιδιά του.
Καλά είναι να μη ζευγαρώνουμε σκυλιά χωρίς πεντιγκρι (κατι που το δικό σου,δικαίως κατα πάσα πιθανότητα,δεν έχει) το σκυλάκι να το στειρώσεις και να έχετε μια υπέροχη ζωή μαζί,αυτά που λένε περι καρκίνου και λοιπές αηδίες αν δε ζευγαρώσει δεν ισχύουν

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μύθος είναι.
Όσο για το αν είναι καθαρόαιμο αυτό ίσως θα μπορούσες να το μάθεις με εξετάσεις dni αλλά χαρτιά δεν μπορείς να του βγάλεις.
Το pedigree το δίνει ο εκτροφέας και μόνο ο εκτροφέας.

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Διάβασα τι είναι ΒΥΒ το μόνο που δεν εχω καταλάβει ακόμα και μόνο απο περιέργια πια αν έμενα ο σκύλος μου για παράδειγμα αν ήταν απο εκτροφέα κανονικό υπάρχει τρόπος να το μάθω? Ή Θα είχε τοτε σίγουρα χαρτιά γνησιότητας ? υπάρχουν δλδ εκτροφείς που για κάποιο λόγο να μην έβγαλαν χαρτιά σε ένα κουτάβι; Ή θεωρούντε απευθείας byb?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Διάβασα τι είναι ΒΥΒ το μόνο που δεν εχω καταλάβει ακόμα και μόνο απο περιέργια πια αν έμενα ο σκύλος μου για παράδειγμα αν ήταν απο εκτροφέα κανονικό υπάρχει τρόπος να το μάθω? Ή Θα είχε τοτε σίγουρα χαρτιά γνησιότητας ? υπάρχουν δλδ εκτροφείς που για κάποιο λόγο να μην έβγαλαν χαρτιά σε ένα κουτάβι; Ή θεωρούντε απευθείας byb?
Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις "εκτροφέων" που για χψ λόγους δεν δηλώνουν τις γέννες στον ΚΟΕ και έτσι τα κουτάβια δεν έχουν pedigree.
Αν ήταν από εκτροφέα θα είχε χαρτιά.

ΥΓ Καμιά φωτογραφία θα βάλεις να δούμε και εμείς το κουτάβι σου?

Last edited:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Κουκλος ειναι!! Και να μην ειναι καθαροαιμος τι πειραζει? Ετσι και αλλιως ειναι δεν ειναι, απο τη στιγμη που δεν εχει ηδη χαρτια δεν μπορεις να του βγαλεις απ οσο ξερω. Αυτο για το ζευγαρωμα ξεχνα το, οπως σου ειπαν και οι υπολοιποι. Να τον χαιρεσαι!!

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
ναι συγνώμη ξεχάστηκα.. ναι αποφάσισα και εγώ να μην το ζευγαρώσω οπως είπατε και να κανω κατευθείαν στείρωση.. τι να φταίει που δεν μπορώ να δώ τα δικά σας άλμπουμ;

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
ναι! βασικά ανοιγει το άλμπουμ αλλα έχει μονο γκρί τετράγωνα δεν εμφανίζει τις φωτογραφίες...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για να έχει χαρτιά ένα σκυλί, πρέπει να δηλωθεί η γέννα του στον ΚΟΕ μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ίσως 30 μέρες, δεν είμαι σίγουρη).
Από κει και πέρα δεν μπορείς να βγάλεις χαρτιά.

Όσο για το τεστ DNA ναι υπάρχει, αλλά δεν νομίζω ότι θα σου χρειαστεί.

Μπορεί να είναι και 100% λαμπ, αλλά από ποιούς γονείς;Ποιους παππούδες;
Τι προβλήματα υγείας είχαν αυτοι και τι φέρει ο σκύλος σου στα γονίδια του?
Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις χωρίς pedigree, εννοώ τους προγόνους του.