Είναι Λαμπραντόρ;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Lab-ξεlab ειναι πολυ ομορφο σκυλί.
Τωρα μορφολογια δεν μπορω να σου πω αλλα τη χαζοφατσα των lab απ' οτι βλεπω τη εχει.

Μην το ζευγαρώσεις το σκυλί. Δεν προκειται να παθει κατι, να σαι σιγουρος.

Αυτα απο εμενα. Καλως ηρθες. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Για ποιό λόγο θέλεις να τον στειρώσεις;
Αρσενικό δεν είναι;
Εχει προβλήματα συμπεριφοράς;

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
ευχαριστώ πολυ όλους σας για τις απαντήσεις.. Μareco προς το παρόν όχι απλα αργότερα που θα ψάχνετε έλεγα μήπως τοτε έχει...

NatAndie

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
72
0
Θεσσαλονίκη
Ενα πράγμα που τον διαφοροποιεί είναι οτι το ένα του αυτί "χάλασε" οταν έβγαζε τα δόντια του αλλα απο οσο ξέρω και μιας φίλης μου το καθαρόαιμο Λαμπραντόρ έχει παθει το ίδιο και στα δύο αυτιά οταν έβγαζε δόντια.
Σε περίπτωση που γνωρίζει κάποιος εάν το "χαλασμένο"/πεσμένο αυτί επενέρχεται κάποια στιγμή στην αρχική του θέση, ας με διαφωτίσει παρακαλώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
ευχαριστώ πολυ όλους σας για τις απαντήσεις.. Μareco προς το παρόν όχι απλα αργότερα που θα ψάχνετε έλεγα μήπως τοτε έχει...
Για το αργότερα που ίσως ψάχνεται...να φροντίσεις να τον κοινωνικοποιείς σωστά και συνεχώς και να τον εκπαιδεύεις.
Δεν προβαίνουμε σε μία χειρουργική επέμβαση, με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα, για προληπτικούς λόγους.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Σε περίπτωση που γνωρίζει κάποιος εάν το "χαλασμένο"/πεσμένο αυτί επενέρχεται κάποια στιγμή στην αρχική του θέση, ας με διαφωτίσει παρακαλώ.
Μα τα Labrador πεσμενα αυτια εχουν. Δεν ειναι ορθια σαν του λυκόσκυλου...
Εκτος αν εννοεις κατι αλλο... Δεν εχω πιει και καφε ακομα οποτε... :)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Αν μας βαλεις μια φωτο με το πριν και το μετα θα καταλαβαιναμε τι εννοεις χαλασμενο αυτι. Αν και δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο..:rolleyes:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
μικρή σημασία έχει για το αν είναι τελικά λαμπ.. το θέμα είναι πως είναι πανέμορφο !

πώς τα περνάς εσύ μαζί του; είσαι χαρούμενος με την επιλογή που έκανες; Αυτό μετράει... και μόνο!
Καλώς ήρθες! :)

NatAndie

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
72
0
Θεσσαλονίκη
Μα τα Labrador πεσμενα αυτια εχουν. Δεν ειναι ορθια σαν του λυκόσκυλου...
Εκτος αν εννοεις κατι αλλο... Δεν εχω πιει και καφε ακομα οποτε... :)
Στην φωτογραφία, (και δεδομένου οτι την έχω ανεβάσει σωστά, και δεν έχω κάνει κάποια βλακεία), το δεξί -όπως βλέπουμε- αυτί δεν "κάθεται" καλά σε σύγκριση με το αριστερό, ενώ μερικές μέρες πριν είχαν την ίδια θέση. Παρατηρώντας την στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μου φαίνεται πως έχει διπλώσει σε κάποιο σημείο και γι' αυτό και η κλίση προς τα έξω/πίσω. Το κοίταξα/μύρισα/καθάρισα για να βεβαιωθώ πως δεν έχει πάθει κάτι, αλλά δεν εντόπισα οτιδήποτε το ανησυχητικό. Ενδέχεται βέβαια να παραλογίζομαι, αλλά μου έχει κολλήσει στο μυαλό πως έπεσε το αυτί της.

Uploaded with ImageShack.us

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ναι εχεις δικιο!
Δεν ξερω... Δεν νομιζω να ειναι κατι ανησυχητικο. Μαλλον μια μορφολογική παρέκλιση (αν μπορω να το πω κι ετσι) του αυτιου...

Δε παιρνεις τηλέφωνο κανα κτηνιατρο καλου - κακου μηπως ειναι κατι που δεν παει το μυαλο μας;

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
καταρχήν είμαι κοπέλα :D
miminoula καλώς σας βρήκα! ναι απο οτι κατάλαβα δεν έχει και τοσο σημασία αν είναι γνήσιος αφου δεν θα τον ζευγαρώσω. Φυσικα και είμαι ευχαριστημένη με την επιλογή μου!

Οσο για το αυτί αυτό ακριβώς εννούσα.... και εμένα το ίδιο έπαθε 4,5 μήνων που άρχισε να βγάζει δόντια μάλιστα είχα διαβάσει στο φόρουμ τότε οτι σε άλλες ράτσες όπως bull mastiff (που έχει κατα κάποιο τρόπο τα ίδια αυτια) τα δένουν για να επάνελθουν με χαρτοταινία αλλα δεν έφτιαξε και τζάμπα το ταλαιπωρούσα... το ίδιο και της φίλης μου το λαμπραντόρ και απο τα δύο αυτια και πλέον είναι 3 χρονών ... Δέν νομίζω όμως να έχει να κάνει με πρόβλημα υγείας..

asp4

Member
1 Ιουλίου 2011
12
0
Για το αργότερα που ίσως ψάχνεται...να φροντίσεις να τον κοινωνικοποιείς σωστά και συνεχώς και να τον εκπαιδεύεις.
Δεν προβαίνουμε σε μία χειρουργική επέμβαση, με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα, για προληπτικούς λόγους.
Βασικά δε μου αρέσει που το πάω βολτά με ενα αλλο θυληκό και δεν κοιτάει να παίξουν αλλα μόνο πως... και φυσικά εκείνη την ώρα δεν με ακούει καθόλου...έλεγα μήπως αυτά δεν αλλάζουν διαφορετικά παρα μόνο με στείρωση .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
asp4 καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το κουκλίσου.
Δεν είμαστε κριτές μορφολογίας για να σου πούμε αν ο σκύλος σου είναι λαμπ ή όχι. Φάτσα λαμπ έχει πάντως. Σημασία έχει να το αγαπάς και να το προσέχεις. :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
τα αυτια μπορει να "τσαλακωθουν" στην περιοδο αλλαγης δοντιων. απο κει και περα εξαρταται απο την "ποιοτητα" του δερματος του αυτιου αν θα επανερθουν στην κανονικη τους θεση (πχ αν το δερμα ειναι πολυ λεπτο ή πολυ ελαφρυ, ισως μεινουν "τσαλακωμενα") οταν βλεπουμε το φαινομενο τα δενουμε με ταινια διπλης οψεως ισια προς τα κατω περνωντας την ταινια κατω απο το σαγονι (τουλαχιστον αυτο κανουμε στου Γερμανικους Μολοσσους), για να τα βοηθησουμε να επανελθουν. οσο μεγαλωνει ο σκυλος τοσο μικροτερες πιθανοτητες εχουμε να επανελθει στη θεση του το αυτι.
αλλα στο κατω κατω δεν εχει και καμια σημασια... τα αυτια προπελα ειναι πολυ χαριτωμενα!!!

χαρτια καθαροαιμιας (pedigree) παιρνει ενας σκυλος που και οι δυο του γονεις ειναι εγγεγραμμενοι στον Κυνολογικο Ομιλο της χωρας που γεννηθηκαν και μονο αφου δηλωθει η γεννα στο προκαθορισμενο χρονικο διαστημα. αυτα τα χαρτια πιστοποιουν οτι ο σκυλος εχει τους ταδε προγονους με τα ταδε χαρακτηριστικα, διακρισεις ή μη. Χρησιμευουν μονο για να ξερεις απο που κραταει η σκουφια του και να μπορεις κατα προσεγγιση να προβλεψεις το μελλον του (συμπεριφορα, υγεια, προσδοκιμο ζωης, μορφολογια)
για να αναπαραγεις τον σκυλο σου πρεπει απαραιτητως να εχεις pedigree και να εισαι εκτροφεας, για να ξερεις γιατι τον αναπαραγεις και με ποια σκυλα τον αναπαραγεις και πως ακριβως θα μεγαλωσεις και διαθεσεις τα κουταβια.
στην περιπτωση που εισαι απλα μια ευτυχισμενη κατοχος ενος καταπληκτικου κουταβοσκυλου, δε σου χρειαζεται καθολου ενα pedigree και σιγουρα καθολου ενα ζευγαρωμα.

Να τον χαιρεσαι!

8 Ιουλίου 2013
22
0
Γεια σας εχω και εγω ενα λαμπραντορ και θελω να κανω μια ερωτηση (ειπα μην ανοιξω καινουριο θεμα αν το δει καποιος και ξερει ας απαντησει) ειναι 5 μηνων αρσενικο και το ενα του αυτι ειναι διπλωμενο το πισω μερος του το αλλο αυτι ειναι κανονικα πεσμενο. Ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε θα ειναι ενταξει οταν αναπτυχθει τελειως. Για να καταλαβετε αν το πειραξω λιγο με το χερι γινεται ιδιο με το αλλο, απλα μετα απο λιγο ξανα διπωνει

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γεια σας εχω και εγω ενα λαμπραντορ και θελω να κανω μια ερωτηση (ειπα μην ανοιξω καινουριο θεμα αν το δει καποιος και ξερει ας απαντησει) ειναι 5 μηνων αρσενικο και το ενα του αυτι ειναι διπλωμενο το πισω μερος του το αλλο αυτι ειναι κανονικα πεσμενο. Ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε θα ειναι ενταξει οταν αναπτυχθει τελειως. Για να καταλαβετε αν το πειραξω λιγο με το χερι γινεται ιδιο με το αλλο, απλα μετα απο λιγο ξανα διπωνει
Αφού δεν επιρεάζει την υγεία του ζώου γιατί σε απασχολεί αυτό?

8 Ιουλίου 2013
22
0
Αφού δεν επιρεάζει την υγεία του ζώου γιατί σε απασχολεί αυτό?
Δεν με απασχολει απλα το ειπα μηπως εχει τυχει και σε καποιον αλλο και ταυτοχρονα εαν εχει τυχει να γνωριζω για να προλαβω τυχον κατι

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Αυτο συνηθως το λενε flying ear. Μπορει να επανελθει μονο του μπορει και οχι.
Αν σκυλος γινει ενος ετους και ειναι ακομα ετσι τοτε δεν θα φτιαξει ποτε.

Δεν προκαλει καποιο προβλημα στην υγεια του.
Μπορεις να το βοηθησεις να φτιαξει δενοντας το με συγκεκριμενο τροπο ωστε να εχει την σωστη θεση, αλλα ειναι μια διαδικασια που μπορει να κρατησει μερικους μηνες και πρεπει να στην δειξει καποιος που εχει εμπειρια στην φυλη οπως ο εκτροφεας σου, αν εχεις.

Μην το δοκιμασεις μονο σου γιατι υπαρχει κινδυνος να δημιουργησεις προβλημα στο αυτι.